Dodaj do ulubionych

Re:Portugalia

IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 19:30
Do wszystkich a w szczegolnosci do Kasi (ry-bki), Moniki, Tromika. Gerwaz do
Ciebie tez!
Kochani wszyscy jestescie mile widziani, ja sie bardzo ciesze (ale rowniez
jestem troche zaskoczona, pozytywnie, bardzo pozytywnie)ze rzeczywiscie jakby
sie silna ekipa szykowala. Obysmy wszysyc dotrwali... az do slonecznej
Portugalii.
Najgorsze ze nie mam nadal zadnych konkretow co do wyjazdu, nie rozmawialam
ze znajomymi. Tzn nadal istnieja dwie wersje. Jesli chodzi o koszty to obie
wersje oscyluja wokol 2500. Gdyby udalo sie zebrac wieksza grupe, ok 15 osob,
myslalam zeby wynajc stad autokar i pojechac. Wtedy wyjazd zajolby pewnikiem
ze 20 dni, ale udaloby sie nam wszedzie dojachac i wszystko zobaczyc.
Druga wersja to, przy mniejszej ilosci osob, przelot czarterem, tam
przemieszczanie sie albo lokalnymi srodkami transportu (ewentualnie nawet
stop, ale juz przy 4 osobach to chyba nie jest za dobra forma, poza tym to
ogranicza mozliwosci zwiedziania - nie wszedzie uda sie dotrzec) albo
wynajecie samochodu, na 4 osoby to z kolei nie jest wielki koszt. musza byc
tylko kierowcy. ja sama sie za kolkiem zbyt pewnie nie czuje, ale ostatecznie
tez moge poprowadzic. Jestem zdecydowanie zwolenniczka posiadania wlasnego,
niezaleznego srodka transportu, ktory pozwala dotrzec wszedzie gdzie sie
chce, nie ma zadnych obwarunkowan czasowych. Same zalety.
jesli chodzi dalej o noclegi, moja propozycja schroniska mlodziezowe.
Oczywiscie nie mam nic do campingow, ale zazwyczaj sa poza miastem i wcale
nie sa tak duzo tansze. Acha i trzeba zabierac dodatkowy bagaz, spiwor,
karimate, anmiot. No ale to do dogadania.
Do tego trzeba jeszcze doliczyc koszty zwiedzania (wstepy niestety w
Portugalii do najtanszych nie naleza) jakies ubezpiecznie itp.
Jeszcze co dow ersji pierwszej, moi znajomi w ten sposob juz sporo zwiedzili,
zawsze im to wychodzi stosunkowo tanio, a przy okazji uda im sie naprawde
wiele zobaczyc. Sama w ten sposob zwiedzilam Irlandie i wiem ze mozna to
polecic.
No dobrze to na razie tyle napiszcie jak widzicie takie pomysly. A moze tez
cos doradzicie? Cobysmy sie mogli wybrac. Ja jestem bardzo elastyczna, podaje
tylko pomysl na cos sprawdzonego (wcale nie kryje ze moim optymalnym planem
jest ten wyjazd autokarem, fajnie sie spedza czas, mozna zawrzec sporo nowych
przyjazni i w ogole jest cool)
Pozdrawiam beata
Obserwuj wątek
    • ry-bka Re:Portugalia 18.04.03, 12:36
      Postaram się przez święta przeanalizować moje możliwości finansowe i
      ewentualnie pomyśleć nad swoją koncepcją naszej (???) wycieczki. Dam znać we
      wtorek. miŁych świąt.Kasia
      • Gość: m-k Re:Portugalia IP: *.toya.net.pl / 10.0.233.* 18.04.03, 14:51
        przypominajac sobie jednak wypowiedzi z innego watku :) tam byly dosc duze
        rozbieznosci, jesli chodzi o termin, moze nalezaloby to uwzglednic w planach,
        poniewaz ja moge tylko w lipcu i sierpniu (taka praca)! przychylam si do wersji
        z autokarem , bo to oznacza, ze bedzie nas wiecej, ja moge zabrac 3 kolezanki,
        ale zadnego kolegi :(
        • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 11:35
          Akurat na Portugalie moge jechac bez kolegow, chociaz pewnie paru sie i tak
          znajdzie. W zeszlym roku planowalysmy Maroko, ale pomysl padl m.in. ze wzgledu
          na niedostateczna ilosc osobnikow plci meskiej.
          Ja tez sie przychylam zdecydowanie do autokaru bo jak sama zauwazylas, bedzie
          nas wiecej i sympatyczniej. A i kosztowo wyjdzie podobnie jak samolotem do tego
          mam nadzieje mnostwo zobaczymy.
          Jesli zas chodzi o termin jestem rowniez jak najbardziej za poczatkiem lipca.
          To sie wszystko wyjasni w ciagu najblizszych dni, tygodnia, moze bo w piatek
          sie spotykam z dziewczynami, z ktorymi bedziemy radzic co i jak. Zaraz wtedy
          dam znac.
          Pozdrawiam serdecznie i Wesolych Swiat
          Beata
          • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.zr.univ.gda.pl 28.04.03, 11:57
            To jeszcze raz. Z kolezankami spotkanie mi siadlo, chociaz tak nie do konca...
            yhmm niewazne. mysle ze mozna spokojnie ustalic termin na poczatek lipca i sie
            tego trzymac, zeby uniknac balaganu.
            Jak tam z kolezankami? zwarte i gotowe? Planujemy dalej?
            Daj znac czy jestescie zianteresowane, bo jesli chcemu sie wybrac autokarem,
            trzeba pewne sprawy zalatwic na dniach. miedzy innymi wstepny plan wyjazdu nad
            ktorym sie teraz biedze(??) i nie wiem czy Ci podsylac
            pozdrawiam i czekam na info
            Beata
      • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 11:35
        Czekam, czekam
        I pozdrawiam
        Beata
        • Gość: m-k Re:Portugalia IP: *.toya.net.pl / 10.0.233.* 29.04.03, 18:41
          Gość portalu: Maraska napisał(a):

> Czekam, czekam
          > I pozdrawiam
          > Beata
          hm... awanturowalam sie, ze zjadlo mi wiadomosci, a to tylko inny watek.
          Jezeli ustalimy, ze ja i moje kolezanki = ty = 5 osob to dosc malo jak na caly
          autokar! a gdzie sa chlopy, czyli fajni mezczyzni ?
          • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 23:30
            Ma nawet paru chetnych, sie zastanawiaja... A poza tym fajni chlopcy to sa w
            Portugalii!!!!
            Mam juz pewien plan podrzoy, moze moglybysmy sie wspomoc e-mailem? moj to
            bebicka@poczta.onet.pl
            napisz
            pozdrawiam beata
    • Gość: monika Re:Portugalia IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.05.03, 09:10
      witam wszystkich. przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale miałam urlop
      (odpoczywałam od pracy i od komputera). co do wyjazdu, to jestem jak
      najbardziej za opcją z autokarem (więcej nas, weselej, i oczywiście taniej).
      niestety terminowo to mogę jedynie w ostatnim tygodniu czerwca i cały lipiec
      (praca i szkoła jednocześnie). wolałabym nie nocować na polach namiotowych
      (jestem leniwa i nie chcę dźwigać dodatkowych kilogramów zwiazanych z namiotem,
      śpiworem, itp). na pewno są jakieś tanie schroniska, ale zawsze można się
      dostosować do większości.
      • Gość: m-k Re:Portugalia IP: *.toya.net.pl / 10.0.233.* 05.05.03, 11:51
        mysle, ze opcja z dzwiganiem odpada, jedziemy przeciez autokarem nic nie musimu
        dzwigac!!! ale gdzie jest cala reszta tych chetnych?
        • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 16:07
          Sluchaj jest male zamieszanie, moglabys napisac do mnie na prv.
          bebicka@poczta.onet.pl
          chcialabym dojsc who is who:-)
          pozdrawiam beata
          wszytko Ci wtedy napisze co wiem, pa pa
    • Gość: monika Re:Portugalia IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.05.03, 13:36
      a gdzie będziemy nocować? czy to już ustalono? (bo nie mogę tego znaleźć)
      • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 09:11
        Sluchajcie napisze pozniej, wlasnie wrocilam z pieciodniowej podrozy samochodem
        i padam na nos. pozdrawiam
        Beata
      • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.zr.univ.gda.pl 10.05.03, 14:32
        Yhmmm ja juz zglupialam... odpisalam ci w mejlu??? Odpisalam prawda....?
        powiedz ze tak. no powiedz.... bo inaczej znaczy sie mam zaczatki sklerozy:-)
        Beata
        • Gość: monika Re:Portugalia IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.05.03, 09:29
          sorki beata, ale chyba ja mam szybko galopującą ślepotę, bo nie mogę znaleźć
          informacji. przeglądałam kilka razy meile prywatne i forum i nic. doczytałam
          się tylko,że wolisz schroniska - i tylko tyle (czy to właśnie tam będziemy
          nocować?)
          monika
          • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 16:05
            No widzisz to raczej ja sie gubie, mogalbys do mnie napisac na prv.
            bebicka@poczta.onet.pl
            i roumiem ze jeszcze nic zesmy e-mailami nie kontakotwaly sie. A zamieszanie
            pewnie stad ze z Monika rowniez pisujemy przez emaile. Ratunku za duzo
            Monik!!;-)
            pozdrawiam beata
            • Gość: m-k Re:Portugalia IP: *.toya.net.pl / 10.0.233.* 14.05.03, 11:03
              cha cha cha a m-k to tez Monika :)
              • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 11:53
                Now alsnie sie tak zaczelam domyslac, stad zrobilo mi sie w zeznanaich
                zamieszanie. Napiszesz na prv? Podesle Ci info co sie pozmienialo z Portugalia.
    • Gość: monika Re:Portugalia IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.05.03, 09:35
      jaka cisza zapadła. mam nadzieję, że wszyscy są jeszcze chętni na wyprawę.
      jeśli coś się zmieniło, to napiszcie - nie zostawiajcie ludzi w niepewnosci.
      monika -a ta od meili na priv.
      • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.zr.univ.gda.pl 19.05.03, 10:42
        Czesc Monika
        Wlasnie chcialam dzisiaj do Ciebie napisac, ale po poludniu, bo w pracy nie mam
        Twojego adresu. co Za zbieg okolicznosci.
        Pozdrawiem
        Beata
        • Gość: turli Re:Portugalia IP: 212.160.165.* 20.05.03, 07:52
          czy mozna sie jeszcze do Was dolaczyc? Jesli tak, to bede zainteresowana
          podstawowymi informacjami ( kiedy, czym, ile w koncu jedzie osob ). pozdrawiam
          i mam nadzieje, ze duch w Was nie zamarl
          • Gość: Maraska Re:Portugalia IP: *.zr.univ.gda.pl 27.05.03, 11:06
            Sama nie wiem czy zamarl.... mozliwe ze jednak pojedziemy nie do portugalii.
            Interesuje Cie jakis inny region?
            Bo z Portugalia zaczynaja sie schody. przede wszystkim autokar kosztuje dwa
            razy drozej niz poczatkowo bylo planowane, ktos mnie wpuscil w maliny,
            strasznie tego nie lubie. Ludzie sie powykruszali. Zostalo nas dwie z forum +
            moja kolezanka, moze dwie no i teraz Ty. (od razu powiem ze koszt wynioslby
            pewnie ok 3500 , a to juz dla mnie tez jest za duzo). Zaczelysmy sie
            zastanawiac nad mozliwoscie zeby poleciec czarterem, tam wynajac samochod...
            ale zadna z nas nie czuje sie na tyle dobrym kierowca zeby prowadzic. To znaczy
            ja moge ale na pewnoe nie caly czas i nie wszedzie. A jak tam to wyglada u
            Ciebie?
            pytasz jeszcze kiedy, myslalysmy i nadal myslimy o poczatku lipca. tylko nie
            wiem czy to na pewno ta Portugalia, szukamy innych opcji.
            Takze tak to wyglada. Ta wersja z czarterem to pewnie ok 2500 . Niestey
            Portugalia jest droga, yhmmm
            Daj znac co o tym wszystkim sadzisz, moze na prv
            bebicka@poczta.onet.pl
            pozdrawiam Beata
    • Gość: monika Re:Portugalia IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.05.03, 10:38
      może byśmy się spotkali i porozmawiali? Później nie będziemy musieli szukać
      tabliczki z napisem PORTUGALIA, tylko będziemy wypatrywać znajomych twarzy.
      monika - ta od meili na priv.
    • Gość: PIOTREK SZUKA Re:Portugalia IP: *.biaman.pl 10.06.03, 16:54
      Cześć, mam na imie Piotrek, ucze sie na kierunku ratownika medycznego oraz zaocznie studiuje ekonomie w Białymstoku, uwielbiam
      podróże, dobre jedzonko, spacery i moją wspaniałą dziewczyne:))

***Aktualnie szukamy pilnie chętnych na wyjazd: ORIENTACYJNA TRASA: Warszawa - Berlin - Hannover - Amsterdam - Rotterdam -
      Antwerpia - Bruksela - Paryż - Lyon - Cannes - Madryt - San Sebastian - Bilbao - Barcelona - Algeciras - Giblartar - Portugalia i
      powrót (szczegóły przebiegu trasy do ustalenia wspólnie)
      *** Przejazd przez Niemcy na tanich Wochenende Ticket a dalej niedrogimi, regionalymi pociagami. Termin do ustalenia(najlepiej
      lipiec po mojej sesji), podróż zajmnie 3-4 tygodnie w zależności od tego ile i gdzie zechcemy spędzić czasu, noclegi jak
      najtańsze: w Brukseli u siostry, w Paryżu najprawdopodobniej u znajomej, na kempingach, przy kempingach, na podwórkach pod
      namiotami u gospodarzy w mniejszych miejscowościach, a na przykład w Paryżu popularne są noclegi młodzieży z całego świata w
      parku pod wieżą Eifla. Koszt samych przejazdów to ok 400-500zł. Do tego jedzenie i ew. wstępy do obiektów.
      *** Szukamy z dziewczyną 2-3 osób w wieku 18-2?lata, którzy chcą zobaczyć kawałek Europy w ciekawy sposób jaki dają przejazdy
      koleją, najlepiej pary aby było raźniej, choć to nie konieczne. Nasi znajomi nie mają tak długich urlopów albo są zajęci w inny
      sposób.
      Rok temu przejechałem te trase z kolegą w ten sam sposób i stwierdziliśmy, ze z większą grupą bedzie lepiej.
      ***Chętnie odpowiemy na pytania-maile. Prosze o kontakt tylko mailem, gdyż moge nie zaglądać często na te forum kiu69@tlen.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka