Dodaj do ulubionych

do hiszpani na stopa

IP: *.pl / 192.168.2.* 18.07.03, 11:52
witam
chcemy sie wybrac z grupa znajomych do hiszpani stopem
jedzie na s 5 osob wyjazd bedzie tak okolo 1 sieerpnia
moze ktos juz jechal w ten sposob czekam na podpowiedzi
najbardziej mi zalezy na tym zebyscie napisaliile dni wam zajelo dotarcie na
miejsce
pozdrowienia tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: stanislai Re: do hiszpani na stopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 12:31
      z krakowa 3 dni - słowacje, austrie, szwajcarie i francje.
      - ale W HISZPANII ZAPOMNIJCIE O AUTOSTOPIE !!! tam to nie działa - poważnie!
      • promising Re: do hiszpani na stopa 18.07.03, 13:32
        musicie liczyć 3-4 dni to zazeży w ile osób chcecie
        jechać (w piątkie naraz nie dojedziecie)
        dobrze się jeżdzi na północy Francji w Niemczech też się da
        Włochy nie specjalnie ach Szwajcaria dla mnie nie okazała
        się łaskawa dużo czasu tam spędziłem zanim się z niej
        wydostałem no i strasznie droga :)
        • Gość: tomek sz-n Re: do hiszpani na stopa IP: *.pl / 192.168.2.* 18.07.03, 14:52
          myslelismy o przejezdzie niemcy - francja-hiszpania
          a co do kosztow ciekawy jestem ile wyniosl was sam przejazd???/
          • sstt 20 euro 18.07.03, 15:27
            20 euro, tyle wydałem do granicy hiszlańskiej. na kawe na stacjach benzynowych,
            prysznic (3euro), coś do jedzenia. we francji na stacjach przy autostradzie sa
            prysznice za free - na wolnym powietrzu. najlepiej jezdzi sie pojedynczo
            (+wielki plecak). można we 2 , ale trudniej. para mieszana jest akceptowana, 2
            gości - nie bardzo.
          • Gość: promising Re: do hiszpani na stopa IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 18:38
            koszty są nie wielkie zależy ile jecie bo to właściwie są
            jedyne koszty oczywiście jeżeli spicie pod chmurką albo
            ewetualenie pod namiotem ostrzegam noce wcale nie są
            takie ciepłe jak się wydaje szczególenie pod Alpami. W
            Polsce ciężko się wydostać na stopa proponuje do granicy
            pociągiem np do Zgorzelca. Prysznice we Francji na page
            są darmowe chwała im za to ale przy tych opłatach za
            autostrady mogą sobie na to pozwolić, tam też najlepiej
            się łapie stopa (na pejarzach), najlepiej z kartką z
            napisem jakiejś miejscowości odległej o kilka setek
            (czyli podstawowe wyposażenie to duże kartki mapy i
            flamaster, sprawdza się taka tablica dla dzieci gdzie
            pisze się specjalnymi mazakami co się łatwo zmazują )
            Podróż maksimum po 2 osoby choć widziełem też trójki (
            ale za to same dziewczyny). Pary mieszane najbardziej się
            sprawdzają , acha jak przeżyjecie taką podróż to znaczy
            że jesteście przyjaciółmi przez duże P, bo słyszałem że
            to prawdziwa próba czsem jak się czeka godzine albo dwie
            na stacji a słońce praży to się głupieje i wrzeszczy się
            na siebie bez powodu :). A jakby było mało kasy to można
            troszkie zarobić np mycie szyb na stacji bezynowej
            sprzętem należącym do owej stacji (szczyt chamstwa),
            wprawdzie mnie osobiście wyrzycali z takiej stacji ale
            kila samochodów miało już czyste szyby a ja w kieszeni
            troche franków szwajcarskich :).
            • Gość: tomasz sz-n Re: do hiszpani na stopa IP: *.pl / 192.168.1.* 18.07.03, 21:07
              fajne przygody miales ale my nie bedziemy jechac przez szwajcarie
              i w tym jest problem ze bedziemy jechac we trojke(chlopak+chlopak+kobieta)
              a ztego co pisali tonie za bardzo dobre wyjscie a jechanie w pojedynke chyba
              nie jest najlepszym wyjsciem
              • sstt Re: do hiszpani na stopa 19.07.03, 15:49
                człopak+drugi i dziewczyna+ 3 plecaki - możecie liczyć tylko na traktor. raczej
                bedzie ciężko!!!. ale możecie sie przecież umówić że spotykacie sie wieczorem
                na stacji przed miastem "X" jesli ustalicie wczesniej traze, albo od razu na
                starej granicy francusko=hiszpanskiej. polecam drugi wariant - zmarnujecie
                mniej czasu. ja dojechałem do hiszpanii w 7 samochodów (szwajcaria cała jednym,
                francja od lionu też jednym) i jak bym musiał gdzieś wysiadać i na kogoś czekać
                to nie był bym zadowolony. z drugiej strony wracając do polski połowe niemiec
                przejechałem w 3 osoby, ale to było wielkie szczęscie i środek tygodnia ( w
                samochodach sa tylko kierowcy, w weekendy auta sa zaladowane po sufit)
                • Gość: agnieszka Re: do hiszpani na stopa IP: *.Red-81-35-247.pooles.rima-tde.net 21.07.03, 19:56
                  Pozdrawiam z Barcelony! Dojechalysmy z kolezanka w dwa dni. W sobote o 0.42
                  ruszylysmy z Berlina do Frankjfurtu (4 przesiadki) na bilet wohenende ( wpiec
                  osoib wychodzi 5 euro na glowe). Frankfurt - ok. 10.30 w sobo0te. potem na
                  stopa az do hiszpanii, bylysmy w niedziele po poludniu. moze bedziecie wracac
                  pod koniec lipca, to moja kolezanka zabralaby sie? Ojej, ale to juz niedlugo...
                  W kazdym razie - powodzenia.
    • Gość: ja Re: do hiszpani na stopa IP: *.dsl1.easynet.co.uk 24.07.03, 20:21
      Po Hiszpaniina stopa jezdzi sie bardzo latwo i przyjemnie.Ludzie sa mili,
      zapraszaja na kawe , a nierzadko i na obiad.Kilka razu ludzie zabrali nas na
      nocleg do siebie do domu, co jest duzo lepszym rozwiazaniem niz noc na stacji
      benzynowej. Oczywiscie trzeba uwazac, ale w sumie gdzie nie trzeba.Bilet
      wochenende to nienajlepszy pomysl.Podroz zabiera kolo 18-20 godzin,tzrba sie
      non stop przesiadac i pilnowac zeby ni przegapic stacji, a potem biegac po
      peronach zeby trafic do odpowiedniego pociagu. Stopem natomiast do granicy
      francuskiej mozna sie dostac w pare godzin. Aha. W Hiszpanii stop moze okazac
      sie koszmarem, jak sie nie mowi po hiszpansku, wiec jesli nie znajomosc jezyka,
      to rozmowki beda konieczne.
      Milych wakacji.
      • Gość: staruch Re: do hiszpani na stopa IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 17:50
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Po Hiszpaniina stopa jezdzi sie bardzo latwo i przyjemnie.Ludzie sa mili,
        > zapraszaja na kawe , a nierzadko i na obiad.Kilka razu ludzie zabrali nas na
        > nocleg do siebie do domu, co jest duzo lepszym rozwiazaniem niz noc na stacji
        > benzynowej. Oczywiscie trzeba uwazac, ale w sumie gdzie nie trzeba.

Ja bym uwazal na udzielanie takich rad. W opisany sposob po Hiszpanii stopem podrozoje:
        - pojedyncza dziewczyna
        - w ostatecznosci chlopak z dziewczyna, jesli jest ona BLONDYNKA
        Dla dwoch chlopakow podroz stopem po Hiszpanii to smierc na rozgrzanym asfalcie po kilkunastu godzinach czekania :-)))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka