01.01.12, 17:22
Skąd mogę wiedzieć że jest skok i mam przestać brać wiesiołek?
Obserwuj wątek
    • katharin Re: Skok? 01.01.12, 17:32
      Mam brać wiesiołek do skoku. Poznam to zapewne po temp i jakich jeszcze sposobach?Po temp ale jakiej? Ma być wysoka i ile się powinna utrzymywać? Mam ostatnio tak powalone dni cyklu że szczerze niczego już nie jestem pewnacrying a chcę mieć bobaskawinkJestem w tych wszystkich kwestiach nie douczona;/
      castagnus bierze się non stop 1 dziennie przez 3 cykle aż do zajścia? bez znaczenia na @ i inne powody??
      • 1aleks1 Re: Skok? 01.01.12, 18:07
        Proponowałabym abyś zapoznała sie z metodami NPR i wybrała metodę według której będziesz prowadziła obserwacje Na stronie forum NPR jest opisane jak mierzyć temp jak rozpoznawać sluz i szyjkę i jak prowadzać obserwacje, jakie sa metody i czym sie różnią.
        tu wklejam link form NPR
        forum.gazeta.pl/forum/f,14906,Naturalne_Planowanie_Rodziny.html
        Generalnie żeby mieć obraz sytuacji musisz zacząć mierzyć przez cały cykl temp tym samym termometrem w tym samym miejscu i o tej samej godzinie. Dopiero dzięki temu będziesz wiedziała w jakich granicach sa temp u ciebie kiedy nastąpił skok Każda kobieta jest inna i inaczej u niej wyglądają cykle dlatego trudno jest powiedzieć w jakich granicach możesz sie spodziewać temperatur i kiedy u ciebie nastąpi skok. Ułatwieniem jest wpisywanie pomiarów na jakaś stronie może byc www.owulator.pl albo płatny www.28dni.pl lub inny można sie tam wymieniać doświadczeniami z innymi dziewczynami prowadzącymi obserwacje Jeśli nie chcesz to możesz pomiary wpisywać i rysować na kartce
        Zycze powodzenia
        • katharin Re: Skok? 02.01.12, 07:03
          Oj przydadzą sięwinkDzięki.
    • kotkowa Re: Skok? 02.01.12, 09:10
      Dokładnie, musisz obserwować temp. i objawy wg npr. Jak będziesz miała 3 temp. wyższe od 6 poprzednich, to kończysz brac wiesiołka. Mój gin z resztą w ogóle nie poleca wiesiołka, ale nawet nie wiem dokładnie dlaczego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka