mamcia07 23.01.15, 15:54 Tak, tak w końcu się udało. Niestety strach też jest ogromny, co będzie tym razem???? Do lekarza lecę we wtorek i prawdopodobnie będą zastrzyki. Mogę leżeć nawet całe 9 miesięcy aby było dobrze!!! Kochane staraczki trzymajcie kciuki, żeby się udało Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annika23 Re: Udało się ale... 23.01.15, 16:59 Wow mamcia, ale wiadomość. Wiem, wiem 3mam kciuki za Ciebie i dzidzię. Dbaj o siebie. Odpowiedz Link
tosienka1 Re: Udało się ale... 23.01.15, 21:07 Kobietko Kochana, co ja widze...wchodze na forum czytam jakis nowy watek, nawet nie spojrzalam, ze to Twoj... Gratulacje!!! Zycze Ci z calego serca, aby tym razem bylo juz wszystko dobrze, aby malenstwo roslo zdrowe i zobaczysz! Tym razem sie spotkacie!!! Zycze zdrowka, zero stresow i wspanialych 9 mies niech zleca jak najszybciej!!! Jeszcze raz GRATKI sciskam!!! Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 23.01.15, 21:13 dziękuję za każde miłe słowo tosieńko o tobie też pamiętam Odpowiedz Link
tosienka1 Re: Udało się ale... 23.01.15, 21:27 Dzięki mnie też sie uda wierzę w to...całej reszcie tak samo...obojęnie w którym miesiącu, ale ten rok będzie nasz Jeszcze raz mamcia zdroweczka, ciesze się ogromnie! aż mąż na mnie zgląda czemu się ciesze do kompa hihi Odpowiedz Link
bronia_84 Re: Udało się ale... 23.01.15, 21:52 Ja tak coś po kościach czułam, że się uda!!! Wiedziałam, że to plamienie to taka ściema Bardzo się cieszę!!!! Trzymam kciuki Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 24.01.15, 10:03 to plamienie trochę mnie martwi...na szczęście nie krew tylko jasnobrązowe plamki...będę obserwować i łykam duphaston Odpowiedz Link
carolajna86 Re: Udało się ale... 24.01.15, 10:24 mamcia tylko pozytywne myślenie, jak dobry tydzień temu...już wtedy w głowie byłaś w ciąży. A teraz myśl że ta ciąża, ten czas będzie najwspanialszy a dzieciaczek który się urodzi będzie zdrowy, piękny i będzie miał najlepszą mamę na świecie trzymam za Ciebie!!! ZA WAS Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 24.01.15, 10:28 dziękuję i ściskam no i oczywiście trzymam kciuki, bo ty też już w ciąży jesteś Odpowiedz Link
carolajna86 Re: Udało się ale... 24.01.15, 10:59 haha. jeszcze owulacji nie miałam ale ostro się staram i staram się też myśleć że będzie dobrze w sumie dzięki Tobie. I dzięki Tobie miałam wczoraj bardzo dobre popołudnie i wieczór oby wiecej tych fluidów Odpowiedz Link
elunia29 Re: Udało się ale... 24.01.15, 13:01 Mamcia07 gratuluję, mi też się udało - nie wiem czy pamiętasz odpuściłam sobie net w pażdzierniku, teraz jestem w 8 tyg. biorę eutyrox, clexane, luteinę, kw omega, wit b6 i b12, kw foliowy 5mg cały czas się boję za tydzień kolejne usg - oby dzieciątko żyło. Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 24.01.15, 14:54 elunia będzie dobrze ja na razie: euthyrox, acard, kw. foliowy, kw. omega i duphaston a we wtorek lecę do mojej lekarki i zobaczymy Odpowiedz Link
kaamilka Re: Udało się ale... 26.01.15, 22:11 Mamcia, gratuluje! Juz zostalo tylko 8 mcy ew lezenia! Odpowiedz Link
maaadziaaa87 Re: Udało się ale... 27.01.15, 14:18 Kochana gratulacje nam tez sie udalo spodziewamy sie synka 27tc 3mam kciuki za ciebie Odpowiedz Link
madzia2409 Re: Udało się ale... 27.01.15, 21:27 Serdecznie Ci gratuluję będzie wszystko super: ) zobaczysz, że za 8 miesięcy będziesz rukola w ramionach maluszka odpoczywają, nie stresuj się: * Odpowiedz Link
kandyzowana3x Re: Udało się ale... 29.01.15, 18:09 Przeniose sie tutaj . Mamcia ten 16.02 to nie troche za wczesnie na twoje USG ? To bedzie 6/7 tydzien, tak? Nie wolalabys zaczekac do 8? Bedziesz sprawdzac bete czy to nie ma sensu? Jestes pod opieka jakiegos specjalisty ? Ufff mam tyle pytan Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 29.01.15, 19:50 Ja tam z lekarzami nie dyskutuję, kazali na 16 to pójdę (najwyżej trzeba będzie przyjść jeszcze raz...) betę idę jutro zrobić...mam nadzieję, że będzie ok oprócz gin to dziś zaliczyłam wizytę u nowego endo (moja niestety się zwolniła) i jest super, podwyższył mi dawkę euthyroxu do 50 i kazał brać jod, a 11 idę na usg tarczycy... oczywiście łykam acard, kw. foliowy, kw. omega i duphaston (od jutra luteina dopochwowa) no i od wczoraj zastrzyki clexane (ból cholerny ale czego się nie robi) dziś miałam takie jasnobrązowe plamienia i trochę się martwię ale z drugiej strony jestem tak obstawiona lekami, że nic innego nie mogę dostać.... kandyzowana pytaj pytaj, bo ja lubię gadać-pisać madziom dziękuję za wsparcie Odpowiedz Link
carolajna86 Re: Udało się ale... 29.01.15, 20:13 mamcia jak będziesz miała zdjęcia maleństwa to tutaj proszę zamieszać i się chwalić a jak znajdziesz chwilę to potrzymaj za mnie, bo ja też tak się chce cieszyć Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 29.01.15, 20:32 oczywiście wszystko pokażę (no prawie) carolajna przecież już jesteś!!!to ja wiem a ty nie??? Odpowiedz Link
carolajna86 Re: Udało się ale... 29.01.15, 21:33 no tak faktycznie, od dwóch dni i jeszcze się nie oswoiłam z tą myślą ehh... śnie na jawie Odpowiedz Link
kandyzowana3x Re: Udało się ale... 29.01.15, 21:23 Wygladasz na bardzo dobrze zaopiekowana . No to ja potrzymam te kciuki za ciebie I za wszystkiego starajace sie. Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 30.01.15, 11:05 beta zrobiona-wynik w poniedziałek i na pewno będzie dobry!!!!!! a dzisiaj się uśmiałam, moja koleżanka ze starej pracy przysłała mi smsa, czy przypadkiem nie jestem w ciąży, bo od 3 tygodni śni się jej ciąża...a najlepsze jest to, że jak ona zaszła w ciążę to ja jej wyśniłam!!! i proszę można? i jak tu nie wierzyć w sny... Odpowiedz Link
kandyzowana3x Re: Udało się ale... 30.01.15, 17:55 Ech mamcia ta radosc az z ciebie kipi . A jak plamienia, utrzymuja sie ? Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 30.01.15, 18:56 dzisiaj śluz lekko żółtawy ale podejrzewam, że to po luteinie a i wczorajszy zastrzyk już o wiele lepiej przyjełam-mąż dochodzi do wprawy Odpowiedz Link
frania124 Re: Udało się ale... 31.01.15, 06:21 Kochana ja cały czas mam żółty śluz czasem nawet deledynowy. Lekarz mówi ze to normalne, w poprzedniej ciąży miałam identycznie. Jeszcze raz gratuluję Ci z całego serca. Musze się również pochwalić wczoraj byłam na prenatalnych z dzidzia wszystko wspaniałe iiiiii pan doktor zauważył 3 nóżke powiedział ze jest juz się w stanie założyć ze będzie chłopiec Odpowiedz Link
kandyzowana3x Re: Udało się ale... 03.02.15, 18:38 no mamcia i jak ta beta ? pochwal sie dziewczyno Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 03.02.15, 22:29 ponad 18 tyś beta betą ale z niecierpliwością czekam na usg....jeszcze 2 tyg... Odpowiedz Link
annika23 Re: Udało się ale... 04.02.15, 08:35 Wow mamcia z taką betą to dziewczynka, albo bliźniaki Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 04.02.15, 16:33 zobaczymy 16 jakoś tak nie umiem cieszyć się tą betą dopóki nie zobaczę, że na usg jest ok... Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 07.02.15, 20:56 no dobra, od wczoraj nudności do potęgi entej!!! nic nie mogę jeść wszystko śmierdzi....jestem głodna i mega szczęśliwa, bo pozytywne objawy...musiałam skoczyć do sklepu po nowe staniki, bo przestałam się mieścić... jeszcze 9 dni do usg.... Odpowiedz Link
frania124 Re: Udało się ale... 07.02.15, 21:33 Mój lekarz powiedział ze nudności to znak że dziecko ma się dobrze mogę polecić herbatę z imbiru, pomaga ja niestety dalej zmagam się z wymiotami, schudłam juz bardzo dużo, ale gdybym nie piła imbiru nie wyszlabym z łazienki. Odpowiedz Link
carolajna86 Re: Udało się ale... 07.02.15, 22:57 dziewczyny ja chce takie mdłości!!! i chce cyce duże zwłaszcza że mam miseczkę A Odpowiedz Link
maaadziaaa87 Re: Udało się ale... 07.02.15, 23:05 Ja w 1 trym.tez sie zmagalam z mdlosciami szczegolnie wieczorem ale bardziej zmagalam sie ze zmeczeniem praktycznie caly 1 trym.przespalam hehe Odpowiedz Link
annika23 Re: Udało się ale... 08.02.15, 07:57 A ja zero mdłości, zero bolących piersi Przedwczoraj zrobiłam betę, jest 130 wg norm z tego laba b.niska Praktycznie poza normą... 1-10 tydzień 202-231000 Kobiety niebędące w ciąży >5,0 W poniedziałek idę powtórzyć, dzisiaj mi się śniło, że ciąża się nie rozwija... Odpowiedz Link
carolajna86 Re: Udało się ale... 08.02.15, 09:36 annika nie nastawiaj się od razu negatywnie. Może trzeba jeszcze powtórzyć badanie. Jesteśmy z Tobą przytulam mocno Odpowiedz Link
maaadziaaa87 Re: Udało się ale... 08.02.15, 10:19 Kochana beta jest ladna niewiem co to za lab.ze od 200 ci pokazuje ja mialam ok 80 pierwsza bete i wg norm to byl 4-5 tydz.wiec uwazam ze nie masz sie co zamartwiac wazne bys zrobila po 48h powtorke i zeby sie podwoila a co do mdlosci i boli piersi to kazda ciaza jest inna ja tez sie martwilam na poczatku kiedy nie czulam zeby piersi bolaly. A teraz jestem juz w 28tc. Wiec nie sugeruj sie tylko tymi dolegliwosciami. Jak nie plamisz krwawisz to najwazniejsze no i wazne zerooo stresu bo to tez zle wplywa. Wiem ze latwo sie mowi mi tez bylo ciezko w tedy pilam herbate z melisy pomagalo kochana 3mam kciuki napewno wszystko jest dobrze powtorz bete i daj znac Odpowiedz Link
annika23 Re: Udało się ale... 08.02.15, 10:53 Dzięki dziewczyny za wsparcie, u młodszego syna beta robiona w tym samym czasie i tym samym labie- 647...Zrobię badanie jutro, bo zwariuję. W każdej z moich ciąż ( a było ich 4) piersi bolały bardzo i to było objawem...Nakręcona jestem jak nie wiem, na szczęście jutro jadę na szkolenie, to siłą rzeczy będę myśleć o czym innym. Odpowiedz Link
maaadziaaa87 Re: Udało się ale... 08.02.15, 11:24 Ja przy wczesniejszej ciazy niestety nieudanej mialam bete wyzsza niz przy tej i bylam pewna ze znow nic a tu prosze. Wiec to tez nie ma znaczenia najwazniejsze by przyrastala i tego ci zycze Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 08.02.15, 12:58 annika koniecznie powtórz betę, ja już pisałam, że mi tak dziwnie wyszło w jednym labolatorium 8 a 2 dni później w innym 5 tyś!!! dlatego ja jakoś z ta betą niekoniecznie...dla mnie najważniejsze usg Odpowiedz Link
annika23 mamcia 08.02.15, 16:22 tu jest forum dla październikowych mam, jak masz chęć to zajrzyj forum.gazeta.pl/forum/f,251894,Pazdziernik_2015.html Odpowiedz Link
mamcia07 Re: mamcia 09.02.15, 07:39 poranne powitanie z kibelkiem......nic mi się nie chce.... Odpowiedz Link
kandyzowana3x Re: mamcia 09.02.15, 11:17 No I dobrze jeszcze tylko kilka dni. Kciuki mnie bola Odpowiedz Link
mamcia07 Re: mamcia 16.02.15, 18:09 no więc u mnie musi być wesoło....prawdopodobnie były bliźniaki ale tylko u jednego widać czynność serca, najważniejsze, że jest chociaż jedno Odpowiedz Link
kandyzowana3x Re: mamcia 17.02.15, 15:56 Dopiero dzis wrocilam ufffffff Gratulacje I moc usciskow. Jest serducho Hurrrrrrrraaaaaaaa Mamcia duzo spokoju I radosnych 8 miesiecy Odpowiedz Link
kandyzowana3x Re: mamcia 18.02.15, 12:12 Mamcia to kiedy nastepne USG? Mam nadzieje ze krwawienia ustaly I juz wszystko OK? Odpowiedz Link
hannia123 Re: mamcia 18.02.15, 13:34 To i mi się udało Cię znaleźć mamcia wywoływałam na październiku bez efektów, ale ważne, że u Ciebie wszystko dobrze Niestety teraz ja mam swoje "udało się ale..." - zrobiłam betę w sobotę, piękna 3584, ale po 72 godz przyrost maleńki, bo tylko 5083... Usg za tydzień w piątek, róbuję wizualizować i wierzyć, ale w tyle głowy zbierają mi się czarne myśli Odpowiedz Link
mamcia07 Re: mamcia 18.02.15, 14:48 kandyzowana na szczęście żadnych plamień usg jeśli lekarz nie będzie chciał podejrzeć wcześniej to dopiero 23 marca (badania prenatalne) hannia nie martw się na zapas, musi być dobrze!!!! u mnie ok, rano rzyganko, w ciągu dnia muszę jeść tak co 2h bo inaczej znowu rzyganko... popołudniami puchnę i wywala mi brzuch, wielkie cycki i tak po za tym wszystko ok cieszę się każdym z objawów, bo zawsze to dobry objaw biorę stertę leków i staram się cierpliwie znosić zastrzyki...na szczęście mój mąż jest odważny i mi robi, bo jakoś sama nie mam odwagi.... Odpowiedz Link
nataa00 Re: mamcia 20.02.15, 14:11 a ja mam takie pytanko... od pon powinnam dostac @ ale nadal jej nie ma dzisiaj rano obudzilam sie z dziwnym bolem podbrzusza i bylam pewna ze to @ a to nic na szczescie mam nadzieje ze moze sie udalo ale czy faktycznie? czy moga byc takie bole i mozna byc w ciazy np? sama juz nie wiem co myslec Odpowiedz Link
maaadziaaa87 Re: nataa00 20.02.15, 14:29 Taki objaw może być ale nie musi być oznaką ciąży. Żadna z nas nie jest lekarzem i nie ma usg w oczach zrób test ciążowy lub beta hcg i wyjaśnisz swoje wątpliwości. Odpowiedz Link
mamcia07 Re: nataa00 21.02.15, 12:45 nataa test albo beta!!! a u mnie jak zwykle musi być wesoło... wczoraj wróciłam z pracy a tu na wkładce krew no to biegiem do szpitala!!! na szczęście z dzidzią ok, mam malutkiego krwiaczka i co ciekawe ten drugi "niby zarodek" (bo nikt nie wie co to tak na prawdę jest??) nadal jest....no nic zobaczymy co będzie dalej...na razie dodatkowo magnez i nospa a dzidzia od poniedziałku nieźle urosła, bo w poniedziałek miał 13mm a wczoraj już 18,8mm i jest serducho!!!!! Odpowiedz Link
nataa00 Re: nataa00 21.02.15, 13:43 Gratuluje mamcia dobrze ze wszystko jest w porzodku.... u mnie niestety wczoraj dziwne plamienie bylo malo co czeronego tak jakby cos rozowego i duzo brazu ale juz dzisiaj wiecej czerwonego ehh a juz myslalam ze moze sie udalo a tu znow rozczarowanie.... Odpowiedz Link
mamcia07 Re: nataa00 26.02.15, 06:22 uwielbiam te codzienne poranki...z głową w kibelku!!!! mogę tam spędzić cały dzień, aby wszystko było w porządku Odpowiedz Link
nataa00 Re: nataa00 26.02.15, 10:42 a czy jak zaszlas mamcia to mialas moze bole glowy? Odpowiedz Link
mamcia07 Re: nataa00 26.02.15, 14:33 zawsze miałam migreny, teraz jak tak szaleje ta pogoda to też mnie boli.... Odpowiedz Link
mamcia07 Re: nataa00 27.02.15, 16:54 po kolejnej wizycie u lekarza...na razie ok, znowu wracam na luteinę i mam odstawić nospę...tsh 0,2 w czwartek wizyta u endokrynologa i pozostaje teraz czekanie na prenatalne... Odpowiedz Link
hannia123 Re: nataa00 01.03.15, 20:37 A u mnie w ramach "udało się ale" cd. wrażeń... W sobotę w nocy zaczęłam krwawić, strużka żywej krwi, potem przerwa, rano plamienie. Prawie całą noc nie spałam, rano pojechałam do gina i okazało się, że mam krwiaka Na szczęście dzidziuś żyje, ma 6 mm, czyli urósł o ponad 2,5 od piątku(+/- błąd pomiaru), dostałam duphaston, zwolnienie i leżę. Kolejny raz wszelkie plany kiedy komu powiem, co zrobię jeszcze w pracy itp wzięły w łeb, ale odpuściłam wszystko w sekundę w gabinecie jak zobaczyłam bijące serduszko... Odpowiedz Link
mamcia07 Re: nataa00 01.03.15, 22:08 najważniejsze, że wszystko ok, reszta nie jest ważna.... Odpowiedz Link
kandyzowana3x Re: nataa00 29.03.15, 09:17 Mamcia gdzie ciebie teraz szukac? Juz po USG genetycznym? Odpowiedz Link
mamcia07 Re: nataa00 29.03.15, 14:31 jakoś się skołowałam i więcej siedzę na październik 2015 a u mnie wszystko super!!!! genetyczne idealne (ryzyko jak dla 22 latki) i prawdopodobnie dziewczyna teraz czekamy na następne usg po 20 tyg. część leków mam już odstawione i zostały tylko: acard, clexane, euthyrox i jodid rosnę w szerz, już trochę widać brzuszek, w pracy powiedziałam i teraz staram się jak najwięcej odpoczywać tyle u mnie dziękuję za pamięć Odpowiedz Link
kandyzowana3x Re: nataa00 30.03.15, 12:53 Cudnie. I zycze ci takiego samego szczescia jak moja 10 miesieczna zdrowa dziewczyna, ktora wlasnie zasypia przy piersi. Spokojnej ciazy I latwego porodu w nagrode za wytrwalosc staran. Odpowiedz Link
tosienka1 Re: Udało się ale... 14.04.15, 13:15 hej mamcia07 daj znac jak sie czujesz i czy juz ten najgorszy czas przeminął??? cały czas myśle i trzymam za Ciebie kciuki 3maj za mnie, żebym niedługo tez mogła ponownie cieszyć się maleństwem pod swoim sercem pozdrawiam! Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 14.04.15, 15:55 rośnie brzuszek...dalej mam gorsze dni, które spędzam w uściskach z kibelkiem a teraz czekam na ruchy, które potwierdzą, że wszystko OK bo wiesz tosienka z tyłu głowy jest ten niepokój.... Odpowiedz Link
em_ka_33 Re: Udało się ale... 19.05.15, 06:23 czytałam twoja historie i bardzo zapadla mi w pamiec jak się teraz czujesz który to tydzień? Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 19.05.15, 15:50 najnowsze- dzisiejsze wieści, na pewno dziewczyna I WSZYSTKO W PORZĄDKU!! Waga ok 460g i z usg 21t 5d. Dalej zastrzyki i acard ale czy to teraz takie ważne?????? Jestem bardzo szczęśliwa i aby tak dalej Odpowiedz Link
frania124 Re: Udało się ale... 19.05.15, 18:09 Mamcia nie wiem czy mnie pamiętasz... Rozmawialiśmy w wątku listopadowym, bardzo się ciesze ze u ciebie wszystko wspaniałe się potoczyło. Gratuluję córeczki i życzę wszystkiego co najlepsze Z całego serduszka. Ja w 27 tyg i tez dziewczynkę mam (915g) trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 19.05.15, 21:59 frania oczywiście, że pamiętam!!! I gratuluję Odpowiedz Link
annika23 Re: Udało się ale... 20.05.15, 20:30 Mamcia gratuluję. Spokojnej reszty ciąży życzę. Odpowiedz Link
tosienka1 Re: Udało się ale... 20.05.15, 21:36 ja to mam chyba dobrą podświadomość...myślę sobie, a zajrzę i napiszę w wątku mamci, co i jak tam slychac...patrze a tu wątek na 1 miejscu!!! hehe, strasznie się cieszę mamcia, że jest ok fajnie, że dziewuszka, starsza siostra zapewne tez sie cieszy, w sumie, najwazniejsze, ze zdrowe!!! ja jeszcze 6 dni i ide na kolejne usg, na ostatnim prawie 2 tyg temu byl pecherzyk i cialko zolte...dostalam progestron i czekam z niecierpliwoscia...ale widze roznice, np w wielkosci brzucha co do ostatniej ciazy...teraz jest wiekszy ( u dołu) i jestem wciaz glodna a nie moge jesc, bo zaraz cofka, masakra jakas ale przetrwam to, zniose wszystko, byle tylko bylo dobrze i zebym w styczniu mogla nasz okruszek wziąć w swoje ramiona!!! zycze zdrowka i do kolejnego napisania!!! Odpowiedz Link
em_ka_33 Re: Udało się ale... 20.05.15, 21:55 Tosienka może się dołączysz do grudniowek 2015 termin się może przesunąć ☺będzie raźniej. A robiłas jeszcze betę? Boja juz przy wyniku 21.000odpuscilam teraz czekam na sobotnie usg.na szczęście pracy tyle że nie ma czasu na stres.mamcia cieszę się i trzymam kciuki Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 21.05.15, 07:40 dziewczynki trzymam za Was kciuki!!!! zobaczycie będzie wszystko dobrze Odpowiedz Link
tosienka1 Re: Udało się ale... 21.05.15, 21:03 Nie juz wiecej bety nie robilam, pierwsza zrobilam w 33 dc i byla 970 a druga w 35dc ponad 3700 moja gin powiedziala, ze beta super, wiec teraz mam nadzieje, ze z cialka zoltego rozwinela sie malenka fasolka i tym razem na usg w koncu uslyszymy nasze malenkie wyczekiwane serduszko!!! Odpowiedz Link
frania124 Re: Udało się ale... 21.05.15, 21:08 Tosienka trzymam kciuki!!! Napewno się uda! Daj znać jak juz serduszko usłyszysz. Czekam z niecierpliwością. Odpowiedz Link
mamcia07 Re: Udało się ale... 21.05.15, 21:21 tosieńko to się odzywaj!!! trzymam mocno kciuki!! Odpowiedz Link