Dodaj do ulubionych

majowe szczescie

25.03.15, 22:45
Rozpoczynam dzis majowy watek i zapraszam wszystkie kobietki, które miały jakąś przerwę oraz te które beda testować dopiero w maju 😃 mam nadzieje ze ten miesiąc będzie dla nas szczęśliwy i ze będę miała piękny prezent urodzinowy 😃
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: majowe szczescie 26.03.15, 18:41
      bugi ja się dołączam, choć raczej do starań majowych, nie wiem kiedy będę testować, bo dopiero miałam jedną miesiączkę po poronieniu i nie mam pojęcia, czy następna będzie regularna. Tak czy siak podjęliśmy z moim M. decyzję, że to nasze ostatnie podejście. Staramy się od maja do października, a potem koniec...
      • bugi1990 Re: majowe szczescie 26.03.15, 18:54
        Annika podejdź do tego na spokojnie ja tez czekam jeszcze na diagnozę ale mam nadzieje ze w maju juz będę mogla testować i ze nie dostane żadnych złych wieści. Wiec trzymam za ciebie gorąco kciuki ze się was uda😃
        • tosienka1 Re: majowe szczescie 26.03.15, 20:47
          ooo jak fajnie, ze juz jest taki wątek, a chciałam go załozyc! u nas mała zmiana planów, nie czekamy do czerwca, bo juz nie mozemy wytrzymac, wiec zgodnie z pragnieniami zaczniemy staranka od maja! laski, mam nadzieje, ze się uda! POWODZENIA!

tosienka1..................1cs......................28.05.................28l...............(*)Aniołek 20.12.2014
          • annika23 Re: majowe szczescie 26.03.15, 21:16
            tosienka1..................1cs......................28.05.................28l...............(*)Aniołek 20.12.2014
            annika23...........1cs............V/VI................35l,........ 2 synów, 3 aniołki
            • hannia123 Re: majowe szczescie 30.03.15, 11:51
              Widzę , że już istnieje wątek majowy smile Maj zdecydowanie jeszcze nie dla mnie, ale Wam dziewczyny życzę dwóch kreseczek i książkowych przyrostów bety smile M. chce czekać tylko tyle ile każe gin i jak pozwoli zaczynać od czerwca, ja muszę jeszcze do tego dojrzeć i trochę się przebadać, ale marzenie o maleństwie jest u mnie chyba jeszcze silniejsze niż wcześniej... Pewnie trochę przez to, że przez te kilka tygodni poczułam to macierzyństwo tak namacalnie... W każdym razie będę Wam tu jawnie i nie jawnie kibicować i mam nadzieję, że jak dołączę do staraczek na którymś z wakacyjnych wątków, Wam już będą powoli zaokrąglać sie ciążowe brzuszki kiss
              • bugi1990 Re: majowe szczescie 30.03.15, 18:01
                Haniu123 ty silna kobieto zycze CI duzo zdrowia I na pewno dasz rade Bo masz w sobie chec walki. Ja ja dzis troche stracilam Dzis po Hsg mam zrobic co najmniej miesiac przerwy w staraniach wiec moze w maju a moze czerwcu zaczniemy sie ponownie starac. Okaze sie.
                • anszelik Re: majowe szczescie 31.03.15, 09:52
                  Cześć Dziewczyny,
                  kurcze, czytałam wątek marcowy i kwietniowy i widzę że niestety troche się posypało. Bardzo Wam współczuję i mocno przytulam kiss Trzymajcie się Dziewczyny!
                  My mamy przerwę ciągle. Właśnie kończę dziś 1 opakowanie antyków... Jeszcze dwa, więc skończę brać w maju i staranka od początku czerwca. Chyba mi tylko troche te antyki nie służą. Cały czas mam plamienie i czuje się strasznie spuchnięta ciągle. Przemęczę się te dwa miesiące jakoś. Jak pierwszy raz brałam to było podobnie, więc jakoś się szczególnie nie przejmuję.
                  Życzę Wam wszystkich udanych Świąt i mam nadzieję, że z większością z Was nie spotkam się w czerwcowym wątku wink
                  • hannia123 Re: majowe szczescie 03.04.15, 15:34
                    Spokojnych, Pogodnych i Pełnych Ciepła i Nadziei Świąt Wielkanocnych Dla Was i Waszych Najbliższych Dziewczyny kiss
                    • annika23 Re: majowe szczescie 03.04.15, 18:45
                      Haniu dla Ciebie też wszystkiego dobrego, spokoju i wiary w szczęście, które na pewno nadejdzie...
                      • carolajna86 Re: majowe szczescie 07.04.15, 19:13
                        Witajcie smile wpadłam do Was na ten piękny majowy miesiąc smile zaczynamy działać nad dzieciaczkami na 2016 smile więc chętnie się dopisuje. pozdrawiam

carolajna86.................7cs...........04.05.................29l
                        tosienka1.....................1cs...........28.05.................28l............(*)Aniołek 20.12.2014
                        annika23......................1cs............V/VI....................35l,.............. 2 synów, 3 aniołki
                        • zabkaa24 Re: majowe szczescie 07.04.15, 22:14
                          Cześć dziewczyny smile
                          Dopisuję się i życzę wszystkim powodzenia!

tosienka1.....................1cs...........28.05.................28l............(*)Aniołek 20.12.2014
                          annika23......................1cs............V/VI....................35l,.............. 2 synów, 3 aniołki
                          zabkaa24......................9cs............4.05..................30l................syn 3l., maj 2014 Aniołek 19tc
                          • neollaa Re: majowe szczescie 08.04.15, 11:29
                            Hej dziewczyny jestem tu nowa. Pisze z tel.więc proszę wpisac mnie na liste. Neollaa 1cs 12.05. 23 l. syn 21 miesięcy
                            • godad Re: majowe szczescie 09.04.15, 09:45
                              neollaa Witaj Kochana smile
                              • neollaa Re: majowe szczescie 09.04.15, 11:53
                                Godad witaj i może znów się spotkamy na forum mamusiowym smile
                                • godad Re: majowe szczescie 09.04.15, 13:09
                                  no oby oby smile powodzenia Kochana!
                          • jelo.nka Re: majowe szczescie 08.04.15, 12:57
                            Hej,
                            u mnie @ jeszcze nie było, za jakieś 2 dni ale nie mam złudzeń.
                            Dopisuję się do Was.

zabkaa24......................9cs............4.05..................30l................syn 3l., maj 2014 Aniołek 19tc
                            jelo.nka.................15cs........... ok. 06.05.................32l

Pozdrawiam
                            • carolajna86 Re: majowe szczescie 08.04.15, 13:54
                              Witaj Neollaa smile wpisałam Cię i przy okazji Nas trochę uporządkowałam, mam hopla na punkcie ładu i porządku tongue_out

carolajna86.................7cs.............4.05.................29l
                              zabkaa24......................9cs............4.05..................30l............syn 3l., maj 2014 Aniołek 19tc
                              jelo.nka......................15cs........... ok.06.05............32l
                              Neollaa .......................1cs...........12.05. ................23 l........... syn 21 miesięcy
                              • hannia123 Re: majowe szczescie 08.04.15, 14:25
                                Jeszcze nie ma połowy kwietnia a widzę, że wątek majowy rośnie jak na drożdżach smile smile smile U mnie na szczęście skończyło się plamienie, powoli wracam do życia, a w przyszłym tygodniu pozostanie mi zmierzyć się z powrotem do pracy... Póki co mierzę dzielnie temperaturę i czekam na pierwszą @, po której planuje odwiedzić mojego gina.
                                • oregano29 Re: majowe szczescie 09.04.15, 09:18
                                  hejka smile
                                  Nieśmiało wracam do Was smile nie dopisuję się jeszcze na listę, bo okres mi wariuje i nie wiem, czy załapię się na koniec maja, czy już na czerwiec. Kwiecień sobie odpuszczamy, może wiosenna aura spowoduje, że się uda smile Trzymam za Was kciuki i przesyłam wiosenne buziaki
                                  • carolajna86 Re: majowe szczescie 09.04.15, 09:26
                                    hej oregano smile ale Cię dawno nie było. Fajnie że wracasz smile pozdrawiam
                                    • hannia123 Re: majowe szczescie 09.04.15, 11:01
                                      Oregano witaj ponownie smile
                                      • jelo.nka Re: majowe szczescie 13.04.15, 17:52
                                        Witajcie,
                                        a mój M. zrobił badanie nasienia i nie jest dobrze.

Objętość ejakulatu 1.8 ml
                                        Całkowita liczba plemników w ejakulacie 152 mln
                                        Koncentracja plemników (liczba plemników w 1 ml nasienia) 84 ml
                                        Ruchliwość plemników typu D (nieruchome) 69 %
                                        Plemniki progresywne (A+B) 0%
                                        Ilość plemników żywych 46%
                                        Ilość plemników żywych 31%
                                        pH 8,3
                                        leukocyty 13 mln/ml koncentracja komórek okrągłych

Myślałam, że chociaż u niego będzie dobrze, nie mam już siły na to wszystko sad
                                        • carolajna86 Re: majowe szczescie 15.04.15, 13:18
                                          jelonka ale chyba wyniki męża można trochę podratować. Dziewczyny pisały o lekach na lepsze lepszą płodność u mężczyzn. Mój ma idealne wyniki ale od czasu do czasu łyka salfazin. A co lekarz na te wyniki?
                                          • jelo.nka Re: majowe szczescie 15.04.15, 15:46
                                            U lekarza nie byliśmy jeszcze. Eh, On się chyba nie spodziewał, że będzie źle i cytuję: "On się do żadnego lekarza nie wybiera, bo ja mu choroby szukam. Jakby zrobił jeszcze raz to pewnie będzie dobrze, ale teraz to On kolejny raz badań nie będzie robił".
                                            Wiem, że musi to teraz przetrawić, dlatego nie naciskam. Zanim zrobił to badanie to też trochę minęło. Mężczyźni to mięczaki tongue_out
                                            Od początku kwietnia zażywa suplement diety dla panów, więc może te kolejne badanie wyszłoby lepiej. Jak zrobię swoją drożność, to wrócimy do tematu smile Ciężki z niego egzemplarz.
                                            • carolajna86 Re: majowe szczescie 15.04.15, 16:07
                                              weź te jego badania i idź sama do lekarza smile ja tak zrobiłam. Poszłam z wynikami do mojego gina i w razie czego dałby mi namiar na specjalistę ewentualnie co bardzie uczony gin sam coś doradzi. Podobno po suplementach po 3 miesiącach trzeba powtórzyć i wynik powinien być miarodajny. A jaka jest diagnoza na dole badań Twojego męża?
                                              Mój o dziwo powiedział że pójdzie gdzie i na co trzeba smile więc jak gin doradziła go zbadać, w trzy dni go umówiłam i miał za sobą. Sama się stresowałam a ten się śmiał smile tylko ja mam akurat w domu egzemplarz człowieka który sie niczego nie boi i generalnie jest pozytywnie nastawiony a wręcz bym powiedział a że wszystko traktuje mega na luzie. Starania zresztą też... on nie widzi problemu że od 7 miesięcy się staramy smile to jest też fajne bo jakbyśmy oboje byli tacy spięci to przecież nic by z tego nie było. Dzięki niemu też trochę wyluzowałam smile
                                              Ja też miałam iść na drożność jajowodów ale gin mówi żeby jeszcze poczekać. Za miesiąc, dwa jak się nie uda to wrócimy do tematu.
    • annakliwijska Re: majowe szczescie 09.04.15, 11:36
      Czesc, nie jestem pewna, czy dobrze interpretuje watek (dzis moj pierwszy dzien tutaj), ale majowy watek, to znaczy,ze w maju poeinien byc okres?(ale go nie bedziewink)
      Jak tak, to i ja się dolaczam, choc z racji PCo nie jestem pewna, kiedy bedzie owulacja, a tym samym ewentualny okres. W watku obok wyjasniam moja sytuacje.

W kazdym razie o mnie (czy powinnam skopiowac tabelke czy jest tu ktos dopisujacy?):
      1cs , spodziewana miesiaczka w IV/V (mam nadzieje,ze nie czerwiec:/) , mam 28lat, bez dzieci (eeech) i bez poronien.
      • stanasia Re: majowe szczescie 16.04.15, 10:14
        Witam się serdecznie na majowym wątku smile Terminu testowania na razie nie wpisuję, bo okresu jeszcze nie dostałam, no ale beta ujemna więc wszystko oczywiste.
        Bociany przyleciały, pewnie coś nam przyniosą smile
        • carolajna86 Re: majowe szczescie 16.04.15, 11:04
          stanasia obyś miała rację z tymi bocianami smile
          • jelo.nka Re: majowe szczescie 16.04.15, 12:10
            I tych bocianów się trzymajmy big_grin

• kammi90 Re: majowe szczescie 17.04.15, 15:11
              Witam! Przyłączam się do was kobietki. Ja też zaczynam starania o malucha, na stanie mam już 20 miesięcznego syncia. Za pierwszym razem udało nam się w 3 cs, mam nadzieje że i tym razem nie będziemy dłużej się starać.
              kammi90...........1cs...........05.05........ 25 lat.
              • kammi90 Re: majowe szczescie 17.04.15, 15:13
                Godad i Neollka 😚 jak tu swojsko 😃
                • neollaa Re: majowe szczescie 17.04.15, 15:42
                  Witamy Kammi90 oby znów nam sie udało spotkać na innym forum 😉
                  • godad Re: majowe szczescie 18.04.15, 20:28
                    no oby oby dziewczyny smile
    • nina2500 Re: majowe szczescie 17.04.15, 19:45
      Witam Was kochane majowym wątku wink wink wink wink ! Coś mi się wydaje, że maj będzie dla nas lepszy wink wink wink Mój mąż widział dwa bociany! hahaha Tak poważnie, mocno wierzę, że DZIEWCZYNY będzie ten miesiąc szczęśliwy... Którejś musi się przecież udać!!! wink wink wink Powodzenia i buziaki dla Was!!!
      • nina2500 Re: majowe szczescie 17.04.15, 20:07
        nina2500 ..............3cs..........2.05.................25 lat...syn 6 lat
        • nina2500 Re: majowe szczescie 17.04.15, 20:10
          nina 2500..................3 cs............2.05........................25 lat...syn 6 lat carolajna86.................7cs.............4.05.................29l
          zabkaa24......................9cs............4.05..................30l............syn 3l., maj 2014 Aniołek 19tc
          Neollaa .......................1cs...........12.05. ................23 l........... syn 21 miesięcy
          • nina2500 Re: majowe szczescie 17.04.15, 20:11
            no! wink
            • nina2500 Re: majowe szczescie 17.04.15, 20:17
              carolajna86, trzeba jeszcze dopisać : kammi90...........1cs...........05.05........ 25 lat. wink wink wink
          • maggi_80 Re: majowe szczescie 17.04.15, 21:15
            Jeszcze ja, jeszcze ja :o)
            Podobnie jak annika23 mam 35 lat i dwoje dzieci (tylko, że u mnie parka - córcia 9 l. i synek prawie 7). Będzie to 1 cs. Chcieliśmy z mężem zacząć starania o trzeciego maluszka w czerwcu, ale nie wytrzymamy wink Poza tym pewnie już nie uda się za pierwszym razem (poprzednia dwójka w 1cs)
            • maggi_80 Re: majowe szczescie 17.04.15, 21:18
              PS. Testowanie będzie po 20.05

Strasznie się cieszę, że jest to forum, tzn. że Wy jesteście, bo przecież razem raźniej :o)
              • stanasia Re: majowe szczescie 18.04.15, 09:22
                nina 2500..................3 cs............2.05........................25 lat...syn 6 lat carolajna86.................7cs.............4.05.................29l
                stanasia........................9cs...........18.05..................35l...............córka 11l, syn 9 lat

@ przyszła więc się ładnie dopisałam wink swoją drogą jakie to pokręcone - jak już po becie wiedziałam, że nic z tego, to miesiączka i nowy cykl to sama radość!
                obstawiłam się lekami na maksa w tym cyklu - po lekturze ovufriend smile Inofem 2 saszetki, wiesiołek, len i zamówiłam jeszcze zioła dong quai. W środę idę do gin i może w końcu w tym cyklu namówię ją na jakiś monitoring...
                • maggi_80 Re: majowe szczescie 18.04.15, 21:49
                  To i ja się dopiszę nieśmiało ;o)

stanasia........................9cs...........18.05..................35l...............córka 11l, syn 9 lat
                  maggi_80.....................1cs............20.05.................35l................córcia 9lat, synek 7lat
                  • bugi1990 Re: majowe szczescie 19.04.15, 06:46
                    I jeszcze ja ale standardowo nie wiem kiedy testuje w zwiazku z nieregularnymi cyklami
                    Bugi1990..........7cs..........??.05..........25lat
                    Nie dopisalam sie do listy Bo pisze z tel I nie moge przekipiowac. Juz nie moge doczekac sie monitoringu😃
    • annika23 Re: majowe szczescie 19.04.15, 17:36
      Dziewczyny wykreślcie mnie z majowego testowania - przesunęła mi się wizyta u endokrynologa, a bez niej nie zamierzam nawet rozpoczynać starań, gdyż zwyczajnie boję się, żebym nie skończyła jak w lutym...Ale czerwiec będzie już na pewno mójwink
      • carolajna86 Re: majowe szczescie 20.04.15, 21:01
        ja też raczej wypadam... dzisiaj 14dc pęcherzyk 12 mm nie urósł od piątku, endometrium 6mm sad owulacji z tego nie będzie sad trzymam mocno kciuki za Was i zmykam na czerwcowe testowanie smile
        • zabkaa24 Re: majowe szczescie 21.04.15, 00:02
          U mnie też chyba cykl stracony, albo w ogóle bezowulacyjny albo przegapiłam owulację uncertain
          • stanasia Re: majowe szczescie 22.04.15, 21:06
            Po wizycie u gin... Pierwsze co usłyszałam - nie myśleć smile
            Dostałam kolejne clo na 2 cykle, dziś 5dc, wzięłam pierwszą dawkę. Ale namówiłam panią ginekolog i za tydzień będziemy podglądać jajka smile najgorzej, że małż wyjeżdża 4 maja więc jeśli owu się trochę przesunie to i tak dupa...
            A z tym nie myśleć to też tak nie do końca - w sumie przez pierwsze 4 cykle to specjalnie nie myślałam...
            • carolajna86 Re: majowe szczescie 22.04.15, 21:30
              stanasia... to samo usłyszałam big_grin i też przez pierwsze 3-4 miesiące nie myślałam... widzę że nasi specjaliści mają podobne podejście, mój dodał jeszcze "dążyć do orgazm, mieć w głowie tylko orgazm i seks tylko dla przyjemności no i orgazmu" big_grin może to jakieś wyjście wink
            • anusia.k1507 Re: majowe szczescie 22.04.15, 22:21
              witajcie ja jeszcze walcze przed kwietniowym testowaniem mam testowac za 2 dniuncertain wiec jesli @ przyjdzie to przyjmijcie mnie do wassmile

Stansia ja tez nie bardzo myslalam przez ostatnie miesiace ale mialam duzo klopotow zdrowotnych. mialam ropnia tzw. bartoliniego na wardze sromowej i zle mi go wyczyscili i cala ta ropa zasyfila mi macice jak juz z tego wydobrzalam musialam isc do gina w przychodni gdzie nalezalam nie mieli juz kontraktu z nfz(teraz juz tez nie maja...porazka) i lekarz ktory mnie przyjmowal w innej poradni jak przedstawilam mu sytuacje z brakiem ciazy kazal zrobic usg po usg stwierdzono PCOS i dostalam tabletki anty przez ktore krwawilam miesiac, poszlam prywatnie do lekarki ktora mnie prowadzila i okazalo sie ze zadnego PCOS nie mam tylko zrobily sie jakies ropniaki po zakazeniu macicy. mialam zabieg hist. i wszystko jest podobno ok a ciazy jak nie bylo tak nie ma od roku zero zabezpieczen konkretne staranie 8cykli z dwoma przerwami
              • bugi1990 Re: majowe szczescie 24.04.15, 09:24
                Czesc dziewczyny😃 dzis mam 34 dzien cyklu biorac pod uwage ostatnie to trzy dni temu powinnam dostac miesiaczke. Od kilku dni zle sie czuje jak na okres ale tydzien temu mialam plamke krwi na bieliznie. Zabezpieczalismy sie Bo po badaniu mielismy zrobic miesiac przerwy ale zaczynam sie stresowac ze moze jestem w ciazy. Co o tym myslicie? Chyba zrobie sobie test.
                • anusia.k1507 Re: majowe szczescie 24.04.15, 11:44
                  bugi kiedy bedziesz testować? moim zdaniem wszystko jest możliwesmile daj znać ja testuje jutrosmile dzisiaj 30 dc i zero @smile
                  • bugi1990 Re: majowe szczescie 24.04.15, 12:38
                    Raczej dzisiaj Bo zaczynam sir martwic Bo jestem po hsg I ciaza w pierwszym miesiacu nie jest zalecana.
                    • wesoladama24 Re: majowe szczescie 24.04.15, 12:56
                      witajcie kochane. Niestety z przykrością tutaj wpadam, ale chociaż odzywając się tutaj do Was sporadycznie lepiej mi z tym wszystkim. Tylko Wy tak naprawdę wiecie co przeżywam a dalsze sytuacje krok po kroku.
                      Mam nadzieję, że do 3 razy sztuka. Maj będzie ostatnim miesiącem podchodzenia do iui. I tak się zastanawiam czy kiedykolwiek się uda. Za cztery dni 3 rocznica ślubu. Myślałam,że się uda, że dostaniemy od Boga piękny prezent... w końcu już się Nam należy. Tak myślę...
                      • carolajna86 Re: majowe szczescie 24.04.15, 13:50
                        wesoladama witaj smile niech to będzie najpiękniejsza rocznica ślubu i zobaczysz że w końcu się uda. Może właśnie ten maj będzie szczęśliwy smile warto wierzyć z całych sił. Pamiętaj tylko że w tym wszystkim jesteś ważna Ty i mąż, wasza miłość i to co Was łączy i spaja smile jak tak właśnie do tego podchodzę. Nikogo nigdy tak nie kochałam jak mojego męża, a jak spojrzę na nasze ostatnie miesiące to są smutne, pełne niedomówień, cichych dni i zbliżeń dla ciąży. Tak nie może być. Dlatego bądź szczęśliwa!!! Staraj się mimo wszystko cieszyć życiem smile pozdrawiam Cię i trzymam mocno kciuki. Generalnie wierzę w Was bardziej niż w siebie wink serio smile
                        • annika23 Re: majowe szczescie 26.04.15, 08:23
                          Chciałam się od Was wypisać, ale wracam jak bumerang- "starania", a raczej spontaniczny seks bez zabezpieczenia, były w 9dc (dzieci u dziadkówsmile ) i jakoś tak wyszło...Choć chyba za daleko do owu...
                          Także jednak mnie wpiszcie na listę
                          annika23.........1cs.................14.05......................2synków 3l i 9l, 3 aniołki.
                        • wesoladama24 Re: majowe szczescie 26.04.15, 19:58
                          Carolajna dziękuję Ci za tak ogromne wsparcie. Każde słowo Twojej wypowiedzi jest szczera prawdę. Tylko jak tutaj być szczęśliwym skoro ten smutek trwa już tak długo? Staram się nie myśleć, ale... Nie idzie. Od dziś juz biorę clo potem przechodzę na gonal. Potem monitoring i iui. I jak tu nie myśleć skoro wiemy co się dzieje? Ogólnie ciężko. Ale postaram zabrać sobie twoje mądre słowa do serca i poprawie się. Trzymam również kciuki za Ciebie. smile Ściskam gorąco.
                          • annika23 Lista 27.04.2015r 27.04.15, 15:48
                            Posprzątałam trochęwink

zabkaa24......................9cs............4.05..........30l............syn 3l., maj 2014 Aniołek 19tc
                            annika23......................1cs............13.05....................35l,.............. 2 synów, 3 aniołki
                            maggi_80.....................1cs............20.05.................35l................córcia 9lat, synek 7lat
                            annakliwijska...............1cs ............ IV/V..........................28lat,
    • carolajna86 Re: majowe szczescie 27.04.15, 20:51
      ja jak wspominałam odpadam w tym cyklu. Pęcherzyk urósł ale nie pękł sad miała któraś z was taki problem? Podobno jakiś zastrzyk na to pękniecie pomaga. Ja się nie znam, ale tak mi Pan doktor mówił. Ale jest szansa że to tak od razu pomaga, czy jak? Trochę się podłamałam...
      • bugi1990 Re: majowe szczescie 27.04.15, 21:54
        Carolajna nie wiem czy mnie pamiętasz ale w ostatnim monitoringu mój pęcherzyk urusl ale nie pekl tylko się wchlonal wiec nie jesteś sama 😃
        • carolajna86 Re: majowe szczescie 27.04.15, 22:09
          bugi jasne że pamiętam smile a jak w tym cyklu miałaś? Urósł normalnie i pękł? Co twój lekarz na to? A najlepsze jest to że wszystkie objawy wskazywały że pęknie, w tym pozytywny test owu. Do bani to wszystko sad
          • bugi1990 Re: majowe szczescie 27.04.15, 22:53
            Teraz miałam hsg i przez miesiąc mowil żebyśmy sie wstrzymali ze staraniami bo bylam naswietlana itd wiec to nie zdrowo. Teraz czekam na miesiączkę i ide na drugi monitoring i ma mi powiedziec co dalej. Gorzej ze nie mogę teraz dostać @ dzis mam 37 dc u nic.
            • carolajna86 Re: majowe szczescie 27.04.15, 23:25
              bugi faktycznie już zapomniałam o Twoim hsg. Pewnie też mnie to czeka. Może po tym Ci się coś poprzestawiało. A może to... wink uważaliście faktycznie?
              • bugi1990 Re: majowe szczescie 28.04.15, 12:10
                No niby uważaliśmy ,, gumka byla" 😃 i test juz robiłam i niby nie. Daje sobie czas do czwartku jak nie dostane to pójdę do mojego gin.
                • carolajna86 Re: majowe szczescie 28.04.15, 12:34
                  bugi czyli po tej @ intensywne starania rozpoczynamy smile
                  • annika23 Re: majowe szczescie 28.04.15, 13:28
                    Dziewczyny na pęknięcie pęcherzyka podaje się zastrzyk z pregnylu- każdy przyzwoity gin. zrobi go w gabinecie po obserwacji.
                    • wesoladama24 Re: majowe szczescie 28.04.15, 14:16
                      Ja na pęknięcie pęcherzyka biorę orvitreele i sama sobie go daje w brzuch. Mimo tego,że zawsze same pekaly to przy tak sporej stymulacji i przygotowania do iui moja pani mi go zapisała. Wtedy wiemy dokładnie kiedy jest termin owu i nawet to nic nie daje.
                      • carolajna86 Re: majowe szczescie 28.04.15, 14:18
                        wesoladama ehhh... czyli wcale nie daje to gwarancji sad
                    • carolajna86 Re: majowe szczescie 28.04.15, 14:17
                      annika dzięki już poczytałam sobie o tym... ale ja chce wiedzieć więcej najlepiej % skuteczność takiej terapii tongue_out przecież mnie znacie big_grin
                      • wesoladama24 Re: majowe szczescie 28.04.15, 14:25
                        W tym temacie nic nie daje Ci żadnej gwarancji. Liczy się cud albo szczęście. My łapiemy się wszystkiego co się da. Próbujemy i zobaczymy co to z tego będzie.
                        • carolajna86 Re: majowe szczescie 28.04.15, 14:56
                          czyli te historie z zachodzeniem po pierwszej stymulacji pregnylem to traf szczęścia lub cud sad
                          • nina2500 Re: majowe szczescie 28.04.15, 15:29
                            Znów wyczekiwanie na ten dzień... Co mnie trochę dziwi, nie bolą mnie tak piersi jak w każdym cyklu. Może to jest wyjątkowy cykl, ten inny od reszty i to fasolka upragniona ... wink Za każdym razem przed miesiączką okropnie bolą mnie piersi. Tym razem tak nie jest... Zobaczymy... Życzę Wam i sobie hehe tego żeby nam się udało...
                            • hannia123 Re: majowe szczescie 28.04.15, 21:54
                              Annika widzę, że zaszalałaś troszkę smile smile smile W związku z powyższym mam nadzieję, że będziesz mogła wypisać się z czerwcowego wątku, a zapisać na wątek styczniowych mam 2016 smile Jeśli nic nie pokręciłam, to ostatnim razem też Ci się chyba udało zajść w ciążę przytulając się dobrych kilka dni przed owu? A jak temperatura u Ciebie? Owu nadciąga czy cisza ?
                              • starajaca135 Re: majowe szczescie 28.04.15, 22:34
                                Witam wszystkie starczki, tyle czasu siedzę na tych forach i czytam jak opisujecie swoje starania i chciałabym do was dołączycsmile Mam juz jednego kochanego synka który ma juz 5lat i bardzo prosi o siostrzyczkesmile ale od roku nam sie nie udaje, okazało sie, że nie dochodzi u mnie do owulacji ze wzgledu na podwyższoną prolaktynesad i to jest 1cs gdzie zaczełam brać bromergon oby pomógłsmile a jak to jest z wami brała któraś z was ten lek???
                                • carolajna86 Re: majowe szczescie 28.04.15, 22:42
                                  witaj starajaca smile ja brałam bromergon ale bardzo źle się po nim czułam, a prolaktyna skakała i tak, przez stres. Teraz biorę norprloac raz na tydzień i póki co jest ok. Owulację raz mam a raz nie. Wysoką masz tą prolaktynę? Jaką dawkę przyjmujesz?
                                  • starajaca135 Re: majowe szczescie 28.04.15, 22:58
                                    czy az taka wysoka to nie bo jakos ok49, ja właśnie wręcz przeciwnie znosze branie tych tabletek rewelacyjnie zero jakich kolwiek objawów a biorę 1tab raz dziennie i tylko na noc, wszystkie inne badania wyszły w normie wręcz książkowo. carolajna jak dlugo juz bieżesz ten norprloac??
                                    • carolajna86 Re: majowe szczescie 28.04.15, 23:55
                                      49 to moim zdaniem trochę wysoka. Ja jeszcze takiej wysokiej nie miałam. Zanim zaczęłam brać Norprolac czyli 3 tygodnie temu poziom prolaktyny miałam 21. Także liczę że szybko mi spadnie. Pozostałe hormony też mam w normie.
                                      • starajaca135 Re: majowe szczescie 29.04.15, 10:58
                                        miejmy nadzieję że szybko te poziomy nam spadna i doczekamy sie swoich pociekchsmile tak jak pisałam u mnie dopiero 1cs po tym bromku ale jakies pierwsze rezultaty juz zauważyłam, czytałam gdzieś ze nawet w 1cs sie kobietom udawało (choć w moim przypadku to jakoś mało realne), a zadarzały sie takie które i nawet 2 lata brały i nic... tylko wydaje mi sie że jak ktoś tak dlugo bierze takie leki i nadal nie może to kwestia niemóc zajścia w ciążę musi leżeć gdzieś indziej...

• carolajna86 Re: majowe szczescie 29.04.15, 11:31
                                          trzeba ciągle badać poziom i czy ma się owulację. Bo ja w tym cyklu jej nie miałam a poziom prolaktyny w 4dc wynosił tylko 21 więc nie ma reguły. Powodzenia. Pisz jak Ci tam spada pięknie prolaktyna smile
                                          • starajaca135 Re: majowe szczescie 29.04.15, 12:14
                                            tylko u mnie jest troche niemożliwe badać poziom prolaktyny, czy tak jak inne kobitki chodzić na monitoringsad wspomagam sie testami owulayjnymi które nie daja żadnej gwarancji czy doszło do owulacji czy niesad jedyne co zauważyłam w tym 1cs po tym bromku to to, że miałam śluz płodny (nie dużo ale jednaksmile)
                                            • carolajna86 Re: majowe szczescie 29.04.15, 12:18
                                              kochana nie chce Cię dodatkowo dołować, ale miałam wszystkie objawy owulacji łącznie z pozytywnym testem, bólem jajnika i śluzem a jej nie było sad
                                              • starajaca135 Re: majowe szczescie 29.04.15, 12:42
                                                ooosad no nic trudno, bede czekała na ten moment może przyjdzie w końcu i doczekam się drugiego maleństwa ale wszystko okaże sie w przyszłym tygodniusmile na poczatek mam nadzieje że @ chociaż sie unormuje bo miałam strasznie nieregularne. ale jak do wakacji sie nie uda i pójde do lekarza i ze mna bedzie juz wszystko ok to bede kazała sie meżowi przebadacsmile
                                                • carolajna86 Re: majowe szczescie 29.04.15, 13:41
                                                  i takie podejście jest super smile powodzenia
                                                  • starajaca135 Re: majowe szczescie 29.04.15, 13:49
                                                    no oczywiście tobie również tego życzęsmile
                              • annika23 Re: majowe szczescie 29.04.15, 16:54
                                Haniu, zdecydowanie za długo przed owuwink Owu była wczoraj, a przytulanki w pt, to by chyba były megacyborgi, aby przeżyć 4 dniwink
                                • bugi1990 Re: majowe szczescie 29.04.15, 17:33
                                  Carolajna wczoraj przyszla do mnie @ wiec odliczam dni do owu zapytam mojego gina żeby juz teraz cos mi dal na pęknięcie pęcherzyka bo ja musze zacząć cos robic. Trzymam za ciebie kciuki.
                                  • stanasia Re: majowe szczescie 29.04.15, 18:07
                                    Melduję piękny pęcherzyk 23,1 mm w 12dc. Długi weekend będzie miłosny smile
                                    • annika23 Re: majowe szczescie 29.04.15, 18:12
                                      stanasia-3mam kciukismile
                                      Ja jednak czekam do maja, no chyba,że megacyborgi przeżyły 4 dniwink
                                      • carolajna86 Re: majowe szczescie 29.04.15, 20:12
                                        annika no mogły przeżyć jak nic big_grin schowały się i czekały smile
                                    • carolajna86 Re: majowe szczescie 29.04.15, 20:11
                                      stanasia jaki weekend!!! Ty się już bierz do roboty. Ja obstawiam że jutro pęknie smile powodzenia
                                  • starajaca135 Re: majowe szczescie 29.04.15, 18:12
                                    takie monitorowanie owu mozna robic w każdym miesiącu?? wiecie co kobitki najbardziej boje sie tego że jak już sie uda, to tu gdzie mieszkam opieka lekarska jest do d... i żeby chodzic na monitorowanie owu musiałabym sie umówic z kilku miesiecznym wyprzedzeniem do tego kupe kasy wydac i jeszcze prosic swojego lekarza rodzinnego o pozwolenie...
                                  • carolajna86 Re: majowe szczescie 29.04.15, 20:09
                                    bugi uff smile teraz będzie do przodu. Ja dostane dopiero po weekendzie albo jeszcze poźniej. W tym cyklu coś dziwnie. Śmieszne jest to, że w życiu nie odliczałam tak dni na spotkanie z żadnym facetem a co dopiero z gin tongue_out powodzenia melduj się co i jak smile
                      • tosienka1 Re: majowe szczescie 29.04.15, 20:58
                        hej Dziewczyny! Wypiszcie mnie proszę z maja, bo jednak w kwietniu był nasz 1cs i udało się!!! życzę szczęśliwych II oby było ich w maju jak najwięcej!!! trzymam za Was Wszystkie kciuki! pozdrawiam!!!
                        P.S. Ja podeszłam do wszystkiego na całkowitym luzie, kwiecień miał być tak na próbę i nawet przez myśl nam nie przeszło, że za 1 razem się uda! życzę Wam również takiego podejścia, a na pewno się uda! wink ściskam.
                        • maggi_80 Re: majowe szczescie 29.04.15, 21:07
                          Super smile Wieeeelkie gratulacje smile U mnie maj będzie na próbę i bez wielkiej spinki wink Hihi
                          Teraz dbaj o siebie, a fasolka niech rośnie zdrowo smile
                          • nina2500 Re: majowe szczescie 30.04.15, 09:45
                            Ale ja niemądra... @ ma być 2 lub 3 maja a ja dziś zrobiłam test... 10 pepino NEGATYW...............................
                          • starajaca135 Re: majowe szczescie 30.04.15, 17:28
                            mam małe pytanko... jak myślicie czy nagła niechęć do palenia papierosów (wiem że to niezdrowe w dodatku do tego ze sie staramy o maleństwo) może wskazywać na to że jednak sie udało??? @ powinnam dostać za tydzień w czwartek.... ale wstałam dziś i ... nie chce mi sie palic a do tego jak juz pale to jest bleee...
                            • starajaca135 Re: majowe szczescie 01.05.15, 12:05
                              hallo hallo, wszystkie sie przenieśliście na czerwcowe??smile
                              • neollaa Re: majowe szczescie 01.05.15, 12:12
                                Jestem ja wink ale do @ mam jeszcze 8 dni bo jednak zle wyliczylam wiec nie 12.05 tylko 08.05 ale coś czuje po kosciach ,że chyba nic z tego nie będzie. Może wy mi powiecie czy jest szansa. Dni plodne miałam od 21 do 26 tak mniej więcej a przytulanie 19 wiec chyba nic z tego ? Męża czesto nie ma w domu wiec ciężko bedzie chyba.
                            • neollaa Re: majowe szczescie 01.05.15, 12:18
                              Wiesz ja nie pale ale znam takie przypadki ,że ciąża powodowała wstręt do papierosów a nawet jego dymu jak ktos palił wiec bądźmy dobrej myśli wink
                              • stanasia Re: majowe szczescie 01.05.15, 12:51
                                no ja też cię podbuduję, bliska znajoma tak się właśnie dowiedziała o ciąży wink Zapaliła i ją odrzuciło. A wcale nie podejrzewała, że zaszła bo miała problemy hormonalne i lekarz wykluczał ciążę w takim stanie zdrowia... Mówi, że do dziś doskonale pamięta na której ławce w parku siedziała jak jej ten papieros nie smakował smile
                                • starajaca135 Re: majowe szczescie 01.05.15, 15:35
                                  neollaa mi tam sie wydaje że jak najbardziej mogło by sie udać ja @ mam mieć w podobnych dniach bo 07.05 niby ma przyjść @ ale jest jednak cicha nadzieje ze nie przyjdziesmile ale ponoć plemniki w korzystnych warunkach mogą przeżyć nawet kilka dnismile nadzieja jest zawsze
                                  • starajaca135 Re: majowe szczescie 01.05.15, 15:42
                                    mam w domu jeden test który jest o czułości 10, napisane na nim jest że może wykryć ciąże na 4dni przed @ a u mnie to wypada w niedziele tj 25dc i tak mnie korci aby juz w niedziele zatestować wiem że może to wczesnie jeszcze ale może akurat?? czytałam gdzieś że i niektórym udawało sie juz 24dc...
                                    • annika23 Re: majowe szczescie 02.05.15, 09:59
                                      Ja robiłam test w 23dc i nie wyszedł, a w 27 był pozytywny
                                      • starajaca135 Re: majowe szczescie 03.05.15, 09:08
                                        jednak sie wypisuje z majowegosad chciałam dzis testować ale @ sie rozkręca troche to dziwne bo to dopiero 25dc pierwszy raz mam tak że @ przyszła tak wczesnie zawsze była od 28 i wyzej.... pewnie to po tym bromku. powodzenia kochane aby wam sie w maju udało zobaczyc II smile
                                        • neollaa Re: majowe szczescie 03.05.15, 09:44
                                          Starajaca135 więc czerwiec należy do Ciebie głowa do góry. O synka tez sie staralismy spinalismy i nic a jak stracilam prace wszystko sie sypalo na glowe i mowie do męża ,że teraz odkladamy dziecko na jakies 2 lata po czym na drugi dzień nie bylo@ i testy szły jeden po drugim. Nawet pracę odzyskalam. Więc wierzę w cuda wink a co do mnie to mam coś straszne bóle piersi i podbrzusza a przed @ tak nie mam więc może jest nadzieja. Chciałam robić test ale do @ 5 dni to chyba nie ma sensu bo nie wyjdzie.
                                          • nina2500 Re: majowe szczescie 03.05.15, 10:25
                                            Hej dziewczyny!!! Do mnie też przyszła @
                                            • nina2500 Re: majowe szczescie 03.05.15, 10:32
                                              ale zostaję jeszcze w maju wink 30 maja testuję 2 razy w maju wink
                                              • starajaca135 Re: majowe szczescie 03.05.15, 12:10
                                                oj nina2500 szkoda, ale miejmy nadzieje jeszcze ze ten miesiąc zakonczy sie jednak dla ciebie szczesliwie!!! powodzeniasmile
                                          • starajaca135 Re: majowe szczescie 03.05.15, 12:08
                                            neollaa, ja pamietam jak my sie o synka staraliśmy do wyszło w sumie od razu bo myślałam sobie, co bedzie to bedzie jestesmy jeszcze młodzi więc czy to bedzie za miesiąc czy za rok nie robi żadnej różnicy a tu... w 1cs, a teraz... jednak latka juz poleciały, ale nic może poprostu dać sobie troche wiecej luzu i sie okaże... neollaa a w sumie co do bólu piersi to ja zawsze też miałam tyle ze od owulacji do konca @ ale u mnie to było spowodowane zbyt wysoką prolaktyna, ja pamietam że w pierwszej ciąży mnie nie bolały tak piersi jak przy tej wysokiej prolaktynie, ale co do Ciebie miejmy nadzieje że jest to oznaka.... II... ale super by było wieć życzę z całego serca malutkiej fasolkismile
                                            • nina2500 Re: majowe szczescie 03.05.15, 22:13
                                              starająca135 dziękuję Ci bardzo...buziak
                                            • neollaa Re: majowe szczescie 04.05.15, 09:10
                                              My sie nienapinamy na drugie na już... Teraz myślałam ,że jak nie bede w ciąży to chyba sobie daruje drugiego bobaska ale mój M.bardzo chce dzidziusia ,żeby syn nie był jedynakiem. I chyba jednak dalej bedziemy sie starać bo czuje po kościach i jajnikach że w maju przyjdzie @ a to juz za 4 dni. Dzis robie test tak w prezencie imieninowym wink
                                              • wesoladama24 Re: majowe szczescie 04.05.15, 10:05
                                                A ja dziś mam 11dc. Po południu wizyta u ginekologa. No i zobaczymy czy uda się czy nie. smile w tym miesiącu jestem tutaj częściej bo jednak zawsze mogę napisać to co myślę i wsparcie u Was jest ogromne. smile dziękuję wam smile
                                              • nina2500 Re: majowe szczescie 04.05.15, 10:22
                                                neollaa ja się właśnie zastanawiam czy nie odpuścić... ale tak samo nie chcę żeby mój synek był jedynakiem...a lepiej teraz bo ma już 6 lat...
                                                • neollaa Re: majowe szczescie 04.05.15, 11:15
                                                  No nasz synek ma 22 miesiące więc wole teraz bo pozniej pewnie już wyrosne z pieluch i mi sie nie bedzie chciało. I teraz sama nie wiem co robic. Ale ja mam rodzeństwo i bardzo sie cieszę więc dlaczego moje dziecko ma nie mieć.
                                                  • nina2500 Re: majowe szczescie 04.05.15, 11:33
                                                    neollaa własnie o to chodzi, on już jest duży i też wiem, ze za kilka lat też mi się pieluch odechce, a teraz bardzo chcę, tylko chłop nie do końca ( chodzi o wydatki) ale ja myślę że nigdy nie będzie odpowiedniego czasu, zawsze coś, więc na co czekać... ja mam 3 siostry i brata
                                                  • neollaa Re: majowe szczescie 04.05.15, 11:52
                                                    Nina2500 no tak bo taka prawda,że nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko. Ja teraz przebywam na bezplatnym wychowawczym mąż tylko pracuje ale dajemy radę a jak urodze dostane macierzyński. Moj mąż ma siostry o 11 i 9 lat starsze i bardzo ma z nimi mały kontakt jednak one mają inne poglądy. Ja natomiast mam brata 3 l mlodszego i siostre 5 l młodszą i u nas kontakt jest bardzo dobry i nie wyobrażam sobie bez nich mojego życia. Więc głowa do góry i staramy się o rodzeństwo dla naszych dzieci wink
    • mago1981 Re: majowe szczescie 04.05.15, 11:20
      Hej. W kwietniu podjelismy decyzję z moim partnerem że zaczynamy starania. Ja 34 lata, córka 7 lat z poprzedniego związku on 38 lat. Przez kilka lat starał się o dziecko z byłą żoną ale nie wyszło. Teraz ona ma juz syna z innym. Wszystkie badania ok. Bardzo chcielibyśmy mieć wspólne dziecko.
      Jutro powinnam dostać @ dzisiaj zrobiłam test- negatywny... Nie poddam się, czekam dalej ??
      • neollaa Re: majowe szczescie 04.05.15, 16:48
        Test negatywny. Zrobiłam bo nie mogłam wytrzymać do @ jeszczce 4 dni wiec może jeszcze coś... Ale wątpię. Z synem po 4 miesiacach zaciazyłam dopiero.
        • wesoladama24 Re: majowe szczescie 05.05.15, 14:11
          A ja odpadam na czerwiec. Niestety po wczorajszym usg wyszła torbiel dość duża i dostałam tabletki anty na wyciszenie jajników. Hmm...
          Jak wyjdzie wszystko wg planu to podejdzie w czerwcu do 3 iui. A jak nic z tego to w lipcu po połowie idę na laparoskopie. I tak to się potoczyło. Powodzenia dla reszty.
    • annika23 Re: majowe szczescie 05.05.15, 21:25
      U mnie temperatura wysoka- wczoraj 37, dziś 36,9, dziś 20 dc, nadal nie wierzę w to, że plemniki mogą przeżyć 4 dni przed owu...zwłaszcza plemniki mojego M, który ma 41 latwink Mimo to łykam dupka i euthyrox jak zaleciła endo. No zobaczymy co to z tego będziewink
      • zabkaa24 Re: majowe szczescie 05.05.15, 22:13
        U mnie okres, idę na maj.
        Powodzenia dla pozostałych!
        • mamcia07 Re: majowe szczescie 06.05.15, 09:14
          rzadko zaglądam ale pamiętam i trzymam kciuki kochanesmile:
          • nina2500 Re: majowe szczescie 06.05.15, 09:34
            Kupiłam swojemu cynk i wit. C, sobie oeparol... zobaczymy wink Powodzenia dziewczęta!!!
            • bulmama Re: majowe szczescie 06.05.15, 19:15
              hej dziewczyny smile
              Chciałabym dołączyć do testujących w maju smile Ja dopiero pod koniec testuje...
              Moja historia jest trochę zakręcona... z męzem staraliśmy się dwa lata.. Slabge żołnierzyki... Dwa razy podchodziliśmy do in vitro z drugiej próby zostały nam trzy mrożaczki. Podrasowałam mężą PROFERTIL 'em i orzechami brazilijskimi i ostatnio stał się cud. Zaszlam w ciązę bliźniaczą. Niesety poroniłam w 6 tyg. sad crying :,( ale "pięknie" się oczyściłam i dostaliśmy od gin zielone światło . Tak więc jestem TU z Wami o trzymam za was wszytkie kciuki! powodzenia Nam smile czy ktoś tu jeszcze testuje w maju big_grin ??
              • bulmama Re: majowe szczescie 06.05.15, 19:16
                bulmama...........1cs.................28lat.............dwa groszki sad
              • nina2500 Re: majowe szczescie 06.05.15, 20:52
                Witam Cię bulmama! Którego testujesz? ja 30 maja... wierzę, że cud się jeszcze zdarzy, a trzeba wierzyć wink Powodzenia wink
                • bulmama Re: majowe szczescie 06.05.15, 21:13
                  Hej Nina
                  Ja na ten cud czekam już dwa lata... Ehhhh.
                  Testuje 28.05 mam nadzieję, że @ nie przyjdzie ... big_grin
                  To blisko... Trzymam kciuki ... Jak bd się dobrze czuła to może poczekam na cb. Będzie nam raźniej big_grin
                  • bulmama Re: majowe szczescie 06.05.15, 21:18
                    Liczę trochę na to,że organizm jest jeszcze na trybie ciąży i może jakiś cud się zdarzy i zaskoczę... big_grin
                    • annika23 Lista 06.05.2014r. 06.05.15, 21:22
                      Witam Cię boulmama i dopisuje do listy
                      nina 2500..................3 cs............2.05........................25 lat...syn 6 lat
                      zabkaa24......................9cs............4.05..........30l............syn 3l., maj 2014 Aniołek 19tc
                      annika23......................1cs............13.05....................35l,.............. 2 synów, 3 aniołki
                      annakliwijska...............1cs ............ IV/V..........................28lat,
                      bulmama...........1cs.................28lat.............dwa groszki sad
                      • neollaa Re: Lista 06.05.2014r. 07.05.15, 07:23
                        Witaj blumama wink ja planowo mam jutro testować ale test zrobilam 4 dni temu i wyszedł negatywny więc jak jutro @ nie przyjdzie to testuje drugi raz 9 maja. Powodzenia!
                        • bulmama Re: Lista 06.05.2014r. 07.05.15, 07:53
                          Oooo to trzymam kciuki smile ✊✊✊✊✊✊
                          • neollaa Re: Lista 06.05.2014r. 07.05.15, 13:34
                            To i ja ide na czerwiec już plamie wiec rozkręca się@ sad ale tak myślałam,że za pierwszym razem nic z tego nie będzie bo z synkiem za 4 razem się udało.
                            • bulmama Re: Lista 06.05.2014r. 07.05.15, 14:57
                              ehhhh... Szkoda... Mam nadzieję że czerwcowe forum będzie ostatnim przystankiem kiss kiss kiss
                              • neollaa Re: Lista 06.05.2014r. 07.05.15, 20:05
                                Sieje zament bo plamienie było rano a już nie ma nic i nie wiem czy @ czy nie ? Test robiłam 4 dni temu więc może wyszedł negatywnie bo było za wczesnie? Aaa ja już sama nie wiem. Chyba sobie wkręcam wink
                                • bulmama Re: Lista 06.05.2014r. 07.05.15, 20:21
                                  Powtórz rano big_grin ✊✊✊✊✊✊
                                  • bugi1990 Re: Lista 06.05.2014r. 07.05.15, 21:50
                                    Czesc kobietki. Bylam dzis na monitoringu. Mam dzis 10 dc I pecherzyki rosna zobaczymy ktory wyksztalci sie na owulacje.troche mnie pocieszyl I kazal dzialac. Dodatkowo dostalam luteine od 12 dc. W poniedzialek znowu na monitoring😃
                                    • bulmama Re: Lista 06.05.2014r. 08.05.15, 09:32
                                      Bugi

Nic tylko się przytulać przytulać przytulać big_grin
                                      • godad Re: Lista 06.05.2014r. 08.05.15, 10:03
                                        neollaa i jak? powtórzyłaś test?
                                        • bulmama Re: Lista 06.05.2014r. 08.05.15, 10:20
                                          No ja też czekam na info big_grin
                                          • neollaa Re: Lista 06.05.2014r. 08.05.15, 10:43
                                            Jedna kreska a @ nie ma
                                            • bulmama Re: Lista 06.05.2014r. 08.05.15, 16:47
                                              Ehhh szkoda sad liczyłam na jakieś dobre wieści... wink
                                              • neollaa Re: Lista 06.05.2014r. 08.05.15, 20:19
                                                Ja też ale może zrobie za pare dni znów z porannego. Kurde ale mam stresa bo @ dalej brak
                                                • bulmama Re: Lista 06.05.2014r. 08.05.15, 20:37
                                                  Ulala... Non to dalej czekamy na dobre wieści i nadal trzymam kciuki big_grin ja się chyba skuszę na tescik pod koniec nast tyg smile
                                                  • neollaa Re: Lista 06.05.2014r. 08.05.15, 20:48
                                                    Jak do poniedziałku nie bedzie to chyba zrobię bere. Z Krzysiem dwie krechy były w ciągu paru sek.w dzien spodziewanej a teraz cuda i dziwy.
                                                  • neollaa Re: Lista 06.05.2014r. 09.05.15, 07:25
                                                    Dziś też jedna a jest 29 dc bez @ , czekam dalej.
                                                  • nina2500 Re: Lista 06.05.2014r. 09.05.15, 08:39
                                                    neollaa to czekamy na wieści, najlepiej dwu- kreskowe wink
                                                  • bulmama Re: Lista 06.05.2014r. 09.05.15, 09:04
                                                    Neoalla

Może te pianinie to była jakaś późna implantacja smile i dwie kredyt wyjdą dopiero gdzieś za dwa dni big_grin
                                                  • neollaa Re: Lista 06.05.2014r. 09.05.15, 09:35
                                                    Oby oby bo fainy prezent bym miała w styczniu na urodzinki wink tylko, że dzień owulacji mi wypadła na 24 kwietnia więc już powinny wyjść te kreseczki.
                                                  • neollaa Re: Lista 06.05.2014r. 09.05.15, 17:05
                                                    Przyszła więc teraz kibicuje reszcie wink
                                                  • nina2500 Re: Lista 06.05.2014r. 09.05.15, 22:16
                                                    ajjjjj... to kibicujemy i działamy do skutku wink nawet czekanie na działanie się dłuży hi hi a później następne czekanie na testowanie... ciężko wyluzować... wink ale jakoś czuję, że trochę jednak wyluzowałam wink wink wink
    • stanasia Re: majowe szczescie 11.05.15, 18:38
      Jutro 25dc, 12dpo. Wstrzymam się z testowaniem do środy... Objawów 0, nie myślę w tym miesiącu naprawdę o ciąży, bo zapieprz w robocie i w domu nieziemski... I nawet za bardzo o siebie nie dbam... Nie mam też czasu skupiać się na każdym ukłuciu w brzuchu, cyckach itp. Ale temperatura cały czas 37,1 - 37,3 smile
      • bulmama Re: majowe szczescie 11.05.15, 19:06
        Stanasia
        Kurczę zazdroszcze....Ja się nie znam na naturalnych metodach.... Nigdy nie potrzebowalam zawsze robili to za mnie w klinice... smile metoda kalnedarzykowa to czar a magia dla mnie...
        Wstrzymał się z gratulacjami... Czekam na potwierdzone info smile ✊✊✊✊✊
        • annika23 Re: majowe szczescie 12.05.15, 09:24
          Stanasia chyba coś z tego będziewink
          U mnie dziś 27dc, a tempka spadła na 36,6, także wieczorem, albo jutro przyjdzie @.
      • godad Re: majowe szczescie 12.05.15, 12:10
        stanasia trzymam kciuki!
        • bugi1990 Re: majowe szczescie 12.05.15, 12:22
          Czesc dziewczyny. Dzis mam swoje swieto I mialam cicha nadzieje ze bede miala mama fasolke na prezent ale niestety wczoraj bylam na monitoringu 14 dc I pecherzyk ma 12mm. W czwartek kolejny monitoring ale lekarz wspomnial o stumulacji. Macie jakies w tym doswiadczenie jesli tak to podzielcie sie prosze.
    • stanasia Re: majowe szczescie 13.05.15, 07:17
      No i po raz kolejny nic. Kreska tylko jedna. Nie ma nawet cienia cienia. Nie mam nawet czasu myśleć o rozczarowaniu i planować co dalej. Szykuję się do pracy. Może wieczorem zrobię plan...
      • stanasia Re: majowe szczescie 13.05.15, 09:52
        Plan już zrobiony - na razie luz, miesiączka ma przyjść w niedzielę. Moja gin kazała testować w 25-26 dniu, żeby wiedzieć czy odstawiać dupka... Normalnie nawet nie przyszłoby mi do głowy testować tak wcześnie. Więc może jeszcze nie wszystko stracone? A jak nie to idę do innego lekarza. Najwyższy czas. W końcu z miesiąca na miesiąc nie jestem coraz młodsza smile Chociaż czuję się na 10 lat mniej big_grin
        • bulmama Re: majowe szczescie 13.05.15, 11:34
          Stanasia
          To dobrze że plan jest... Jak to mówią COCO JUMBO i do przodu!!!!
          Jak długo się staracie?? Macie jakieś zdiagnozowane problemy?? Dlaczego bierzesz dupka?
          Ja to testuje tak troge w ciemno bo mamy zdiagnozowana nieplodnosc... Ale skoro wcześniejsze się udało... To może i teraz big_grin
          • stanasia Re: majowe szczescie 13.05.15, 13:17
            Staramy się już 10 cykli. mam za sobą 2 ciąże, ale to już było dawno - dzieci mają prawie 9 i 11 lat. Jak się zdecydowaliśmy na 3 to coś nie idzie... Zapisałam się już do nowego lekarza, bo dotychczasowa pani gin stwierdziła na oko po regularnych i bezproblemowych cyklach i historii ciążowej, że problem mam w głowie... A dupka kazała, bo to bardzo dobry lek smile
            • maggi_80 Re: majowe szczescie 13.05.15, 14:24
              Stanasia, a nie za wcześnie na to testowanie Kochana? Mi sie wydaje ze te testy az tak czule nie są i trzymam kciuki, zeby jednak sie udalo ??
              A tak na marginesie jestesmy w tym samym wieku i tez staramy sie o 3 maluszka ?? Kup test i czekaj do niedzieli! Powodzenia!!!
              • stanasia Re: majowe szczescie 13.05.15, 15:03
                Wiem, że trochę za wcześnie, ale teoretycznie gin tak kazała... Sprawdzić czy test pozytywny i jeśli nie to odstawić dupka i czekać na miesiączkę. W każdym razie nie spisałam jeszcze tego cyklu na straty smile Tym bardziej, że robiłam zwykły test a nie o czułości 10.
                • bulmama Re: majowe szczescie 14.05.15, 07:57
                  Dziewczyny testujecie z sikanca czy robicie betę?? Kurczę 25 wc to rzeczywiście szybko.. A jak długie macie cykle?
                  • annika23 Re: majowe szczescie 14.05.15, 08:21
                    Dziś 29 dc, @nie ma, ale test negatywnysad Cykle mam 27 dniowe, ale w tym zaczęłam brać duphaston i myślę, że to on mi przesunął @.
                    • stanasia Re: majowe szczescie 14.05.15, 14:19
                      Ja jak zaczęłam brać dupka to okres przesunął mi się o 2 -3 dni...
    • annika23 Re: majowe szczescie 14.05.15, 20:32
      Dostałam @, więc oficjalnie idę na czerwiec.
      • nina2500 Re: majowe szczescie 15.05.15, 15:44
        Dziewczyny któraś z Was robiła testy owu i nie wskazywały owu a jednak ona była? Mam wreszcie dużo śluzu płodnego wink ale ta kreseczka jest jednak nadal jaśniejsza od drugiej...Ciekawe co będzie jutro...
        • neollaa Re: majowe szczescie 15.05.15, 15:54
          To tylko test on się może mylić więc działajsmile
          • nina2500 Re: majowe szczescie 15.05.15, 20:06
            neolla dziękuję, że odpisałaś... działam działam... nawet wielką ochotę miałam hihi, wreszcie bez myśli robimy dziecko wink
            • neollaa Re: majowe szczescie 15.05.15, 20:37
              Mi testy przyszy w poniedziałek bo zamawialam większą ilość na allegro i za jakies 4 dni testuję te na owu.
              • stanasia Re: majowe szczescie 16.05.15, 13:40
                Do 25dc jakoś mi szło luzowanie i niemyślenie, ale potem to już jak zwykle... Czekam na miesiączkę, jakoś nie mam specjalnych nadziei. Zrobiłam dzisiaj test - 29dc, wg mnie 15/16dpo, no i negat... okres przyjdzie pewnie w poniedziałek. W środę nowy lekarz, zobaczymy.
              • nina2500 Re: majowe szczescie 17.05.15, 11:44
                Neolla testuj, mi wczoraj wyszedł pozytywny!!! wink Owu oczywiście wink
    • maggi_80 Re: majowe szczescie 17.05.15, 12:55
      No i doopa 😒 Nie wytrzymałam i zrobiłam test co prawda 4 dni za wcześnie, ale najczulszy (bobo-test) który pewnie już by coś pokazał, a tam nawet cienia cienia nie było 😒 Poczekam do czwartku, ale nie ma szans raczej... A tak się już w ciąży czułam 😒 brzuch, piersi i w ogóle wszystko... Echhhh... Smutno jakoś 😒
      • stanasia Re: majowe szczescie 17.05.15, 16:52
        No i u mnie też już pozamiatane, przyszła miesiączka. Dupa dupa dupa tongue_out
        Dobrze, że sobie już na środę wyznaczyłam wizytę u nowego gina, może zdążę jeszcze tym cyklu porobić jakieś badania.
        Zmykam na czerwiec.
        • nina2500 Re: majowe szczescie 18.05.15, 10:45
          Kobitki musimy wierzyć, że wreszcie się uda. Ja Wam powiem, tym razem u mnie będzie Ziarenko. Ja Wam mówię! wink Ha, ha wink Dobrej myśli... wink 30 maja testowanie wink Proszę mi tam przy liście poprawić datę i dać buźkę hihihi 4cs wink
    • aniabielskobiala Re: majowe szczescie 22.05.15, 12:48
      Cześć dziewczynki. Od dwóch miesięcy się nie zabezpieczam (ciężko to nazwać jakimś staraniem się o bejbikasmile). Planowo 26 maja miałam dostać okres. Wczoraj miałam masakryczny spadek nastroju, przeryczałam cały dzień irytując przy tym mojego L. Poza tym od dwoch dni mam "niestrawnosc" - ciezko na zoladku. Piersi bolą jak na okres. Czasami zaboli jak na okres. Dziś idę z wynikami badan do lekarza rodzinnego wiec na wszelki wypadek zrobilam test ciazowy z nie-porannego moczu! i kurczę wyszla wyrazna choc jasniejsza od kontrolnej druga kreska. Troszkę się boję, bo mam bakterie w moczu. Poza tym kiedyś miałam ciążę biochemiczną, no ale takiej kreski to ja wtedy nie widziałam nawet po terminie miesiączki. Kurcze, tak chciałabym zeby wszystko bylo ok. Czekam do terminu miesiaczki i pedze do gina. Pozdrawiam i powodzenia wszystkimsmile
      • nina2500 Re: majowe szczescie 25.05.15, 09:01
        aniabielskobiała, gratuluję, dużo zdrówka, życzę żeby wszystko było w porządku! wink
        • nina2500 Re: majowe szczescie 25.05.15, 09:03
          Dziewczęta jakaś cisza tu panuje od jakiegoś czasu................. wink
          • neollaa Re: majowe szczescie 25.05.15, 09:26
            Ja już na czerwcowym testowaniu ale Wam bardzo kibicuje wink a tak dzis sie zastanawialam po ciężkiej nocy z moim synkien czy ja na pewno chce drugie sad noc mam z głowy i tak mi ciężko bo biedaczek wymiotuje. Wiec wiecie ja juz przyzwyczajona do przespanych nocy wink
            • aniabielskobiala Re: majowe szczescie 25.05.15, 18:43
              Dokładnie - strasznie tu cicho. Ja jeszcze zrobiłam dwa testy. Kolejny na drugi dzien rano - wyrazna ale jasniejsza kreska niz dzien wczesniej - ale tez inny test. Dzis zrobilam przed chwila kolejny znow innej firmy i mega ciemna druga kreska. Jutro termin @. Oby wszystko było w porządku.
              • nina2500 Re: majowe szczescie 25.05.15, 18:54
                Są 2 kreseczki u Ciebie aniabielskobiala to trzeba myśleć pozytywnie! wink Gratuluję! wink Mi test pozytywny ale owulacyjny wyszedł w sobotę, ( ale nie tą co minęła) chcę zrobić test w środę, troszkę szybko, bo to wychodzi jakoś 10 dzień po owulacji, zobaczymy... okropne wyczekiwanie...
                • aniabielskobiala Re: majowe szczescie 26.05.15, 20:27
                  mi pierwszy test wyszedł w 9 dniu po owulacji. Wczoraj wieczorem bolała mnie kość ogonowa. Mam bardzo wrażliwe piersi. Często "mi się odbija". Dziś na szczęście @ nie dostałam. Kusi mnie jutro pójść na betę.
                  • nina2500 Re: majowe szczescie 27.05.15, 13:16
                    zrobiłam rano, NEGATYW.....................................A Ty leć na betę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka