Dodaj do ulubionych

Niepłodność

25.07.15, 10:24
Witam serdecznie,

Jestem studentką psychologii. Obecnie piszę pracę magisterską o niepłodności i kobietach, które się z nią zmagają. Zdaję sobie sprawę, że temat niepłodności jest bardzo delikatny. Potrzeba dużo empatii i zrozumienia dla wszystkich, którzy bezskutecznie starają się o dziecko. Niestety w Polsce to w dalszym ciągu temat tabu- ludzie nie zdają sobie sprawy jak wiele przykrości sprawiają osobom: zadając niekończące się pytania, udzielając "dobrych" rad, wywierając nacisk itd. W związku z tym chciałabym zbadać, jak choroba, jaką bez wątpienia jest niepłodność, wpływa na kobiety.
Szukam kobiet, które zechciałyby uczestniczyć w moich badaniach. Badanie polega na wypełnieniu dwóch anonimowych kwestionariuszy psychologicznych- ok. 15 min. Konieczne jest osobiste spotkanie (indywidualne lub grupowe). Szukam kobiet z Warszawy i okolic (Pruszków, Grodzisk, Żyrardów). Oczywiście ja dojeżdżam do osoby, która zgodzi się na spotkanie. Będzie to dla mnie nieoceniona pomoc i bogate źródło wiedzy.

Dla kobiet, które zgodzą się na spotkanie mam upominki związane z tematem starań o dziecko takie jak np. test ciążowy, termometr owulacyjny, herbatki dla kobiet starających się o dziecko.

Ponadto otrzymałam pulę dziesięciu 1-miesięcznych abonamentów Premium w OvuFriend do rozlosowania wśród uczestniczek badań!!

GWARANTUJĘ PEŁNĄ ANONIMOWOŚĆ!!

Czekam na zgłoszenia: nieplodnosc.badania@gmail.com

Z pozdrowieniami,
Katarzyna.
Obserwuj wątek
    • nieplodnosc.badania Re: Niepłodność 03.08.15, 22:50
      Witam ponownie,

• nieplodnosc.badania Re: Niepłodność 03.08.15, 22:51
        Szukam również Pań z Krakowa.

Zainteresowane osoby proszę o kontakt: nieplodnosc.badania@gmail.com

pozdrawiam
    • ladyinred71 Re: Niepłodność 10.08.15, 09:21
      To bardzo trudny temat crying
    • ann_2015 Re: Niepłodność 10.08.15, 09:28
      Ciekawa jestem tej ankiety. Zazwyczaj ankiety są konstrulowane pod jakas tezęsmile ciekawe jaka jest ona u Ciebiesmile
      • nieplodnosc.badania Re: Niepłodność 10.08.15, 11:29
        Temat przyznam- bardzo trudny. Niestety mam duży problem z pozyskaniem odpowiedniej liczby kobiet do badań, ponieważ temat jest bardzo delikatny, niejednokrotnie wstydliwy, a przede wszystkim bardzo bolesny. sad
        Ann_ 2015 odpowiadając na Twoje pytanie- ja nie konstruowałam testów, którymi przeprowadzam badanie. Są to profesjonalne testy psychologiczne, którymi mogą posługiwać się tylko psychologowie. Testy dotyczą tylko psychologicznych aspektów- nie dotyczą stricte niepłodności. Ja chcę zbadać jak niepłodność wpływa na kobiety np. na obraz ich własnej osoby. Wszystkie medyczne aspekty zostawiam lekarzom.
        Chciałabym również przy tej okazji uspokoić wszystkie być może niezdecydowane chętne smile wiem, że niepłodność to ciężki i trudny temat- jestem osobą empatyczną- nie wypytuję o przyczyny niepłodności, przebieg choroby itd. Właściwie potrzebna jest mi tylko informacja jak długo staracie się o maleństwo + wypełnienie testów psych. Wszystko zajmuje ok. 15 min, a dla mnie jest to ogromna pomoc.

Jeśli macie do mnie jakieś pytania- piszcie śmiało!

I jeszcze raz serdecznie zapraszam do spotkania.

Przypominam adres e-mail: nieplodnosc.badania@gmail.com
        • ann_2015 Re: Niepłodność 10.08.15, 11:45
          ja moge wziać udizal w badaniu, nie jest to dla mnie ciezki teamt, nie poruszam go z kazdym, ale zakceptowalam ten fakt ze musze sie troche bardziej postarac o dzidizewink
          • nieplodnosc.badania Re: Niepłodność 10.08.15, 12:02
            Dziękuję za odpowiedź. smile Odpowiedziałam już na Pani zgłoszenie mailowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka