Dodaj do ulubionych

magdulko26 zerknij

05.11.04, 17:27
Hej Madziu!
bylam dzis rano w labo i zrobilam ft3 i 4, plus te p/c TPO i TG - za wszystko zaplacilam 81zl
(myslalam ze bedzie wiecej).

Mam pytanko, wczoraj przeliczylas moja prolaktyne 645.73 miU/l na ng/ml i wyszlo ze mam
30ng.
Na forum u Ewy Laura dala przelicznik (znaleziony w sieci) dla przeliczenia PRL z miU/l na ng/ml to
podzielic przez 32,3.

Podzielilam i wyszlo mi ze mam 20ng/ml. Ktora opcja jest bardziej prawdopodobna?
Moze nie jest tak najgorzej, jak myslisz. Najlepiej jak ponizej 15, tak?

Na ewentualnym bromku w pierwszym cyklu brania mozna sie starac?
Czy bromek zaczyna sie brac w 1dc, czy mozna zaczac w srodku.

Przepraszam ze zawracam Ci glowe, ale kiedy odebralam wyniki, to nie moge o niczym innym
myslec...
Buziaczki
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: magdulko26 zerknij 05.11.04, 17:35
      Już odpowiadam.Ja ten przelicznik mam z forum nasz bocian ,ja to przeliczałam w
      ten sposób: Twój wynik ... :10 =...i to x0.47= i miałam ten wynik jaki Ci
      podałam.Jeśli chodzi o bromka to możesz go zacząć brac juz dziś ,nie ma
      znaczenia od którego dc zaczniesz.Najlepiej gdyby wynik prolaktyny oscylował w
      granicy 10-15 ng/ml.Pamiętaj żeby po np.miesiącu czy 3tyg zbadac poziom
      prolaktyny.A jaką masz dawkę bromka ,jeśli jedną dziennie to bierze na
      noc ,unikniesz spadku ciśnienia i bólu głowy ,znam to z autopcjismile)
      Jesli chodzi o starania to możecie sobie działać ,nie ma przeszkód.I wcale mi
      głowy nie zawracasz smile)
      • maja744 Re: magdulko26 zerknij 05.11.04, 21:18
        dzieki Madziu!
        Bylam wlasnie na bocianie, ale jakos tam nie moge sie odnalesc. szukalam po ilu
        wstrzemiezliwych dniach badac nasienie, bo dostalam rozne informacje - jedni mowia, ze po 3
        dniach, a inni ze po 6. Juz sama nie wiem. mam ochote sprawdzic i meza.

Drugi problem w tym, ze moj gin wraca dopiero 22XI, sam tego bromku nie kupie przeciez. Poza
        tym jak ta prolaktyna ma sie do tej mojej tarczycy.

Trace glowe, bylam wlasnie na angielskim i nie moglam sie skupic, wlasciwie tak jakby mnie nie
        bylo...

Buziaki
        • magdulka26 Re: magdulko26 zerknij 06.11.04, 10:09
          Ja też zamierzam zbadać męża i ta pani co tam pracuje powiedziała mi o 4 dniach
          abstynecji ,zdrowym trybie zycia i uniakniu alkoholu przez ten czas 4 dni.Wiesz
          jak wejdziesz na bociana to szukaj po lewej stronie "forum" i tam wejdź,są tam
          poszczególne teamty.Na pewno sobie poradziszsmile)Tak sama sobie bromka nie mozesz
          zapodać ,poczekaj na lekarza to są leki a nie cukierki.Jesli chodzi o tarczycę
          to nie wiem jak to wygląda mówiąc szczerze,ale Ty nie masz tej prolaktyny
          wysokiej ja miałam 128 ng/ml to jest dopiero kosmos smile)Wszystko będzie
          dobrze,zaczniesz łykać bromka i szybciutko zaciązysz mam taką
          nadzieję.POzdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka