pucio24 18.11.04, 12:59 Powiedzcie mi dziewczyny proszę w jakich okolicach owulacji pojawia się śluz płodny? Poprzedza ją czy jest w trakcie? Szczyt jest ostatnim dniem występowania śluzu płodnego? Pomóżcie mi proszę bo już się pogubiłam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: śluz płodny 18.11.04, 13:24 Ostatni dzień, w którym występuje śluz płodny, nazywa się szczytem płodności, poprzedza owulację o 24 godziny. Po owulacji śluz znika lub zmienia się na lepki, gęsty, nieprzezroczysty i taki stan utrzymuje się do następnej miesiączki. Odpowiedz Link
pucio24 Re: śluz płodny 18.11.04, 13:33 Oj dziekuję Ci bardzo Ale czy to znaczy że przytulanko np w dzień lub po owulacji już nie daje szans na ciąże? Czy może ta zmiana i zanikanie trwa trochę dłużej? Odpowiedz Link
aquarius72 Re: śluz płodny 18.11.04, 13:34 Śluz "płodny" może pojawić się już na długo przed owulacją, dlatego nie należy nim się za bardzo sugerować w wyznaczamiu prawdopodobnego czasu owulacji. Bardziej wiarygodne jest badanie szyjki macicy. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: śluz płodny 18.11.04, 13:38 A ja coś mam problemy z namacaniem tej szyjki hahaahhah.Muszę się nauczyć ,ale jak ??? Odpowiedz Link