Dodaj do ulubionych

nowy cykl-1000pytań

12.01.05, 16:21
Dziewczynki, rozpoczynam nowy cykl starań ( dzis 2dc)i mam pytania:
1/jakie hormony zbadac? (prolaktyne,estradion, FSH)
2/ w którym dc zbadac najlepiej hormony
3/jak dawkowac wiesiołek (Oeparol) - nie mam sluzu białkowego
4/jakie ziółka pic
5/homeopatia-jakie leki pomagaja w staraniach

Pomożecie?

Obserwuj wątek
    • sabi35 Re: nowy cykl-1000pytań 12.01.05, 16:30
      Ja ci mogę doradzić homeopatię i zioła. Można stosować razem, jeżeli chcesz.
      Ale powinnaś zacząć zaraz. Z homeopatii, jeżeli dobrze pracują ci jajniki Sepia
      D(C)30 po 5 kuleczek dziennie pod język (nie po jedzeniu albo myciu zębów). Na
      pobudzenie pracy jajników Ovaria comp. Wala (można razem z Sepia i tylko w
      pierwszej części cyklu). Zioła, najprostsze to w pierszej fazie estrogeny:
      koniczyna łąkowa x dziennie filiżankę, w drugiej dodaj sobie przywrotnik
      (naturalny progesteron). Do tego homeopatycznie Bryophyllum D3 albo Bryophyllum
      argentum Weledy. Zamiast wiesiołka możesz codziennie łyżkę siemienia lnianego
      albo łyżeczkę oleju lnianego. Resztę muszą ci doradzić inne dziewczyny.
    • tromysza Re: nowy cykl-1000pytań 12.01.05, 16:31
      Najważniejsze to znajdź dobrego lekarza, który sam pokieruje Cię, powie co
      zrobić. Ile się starasz?
      A myślę, że to będzie tak:
      1. w 3dc zbadaj FSH i LH i estradiol- mi lekarz kazał w 3
      2. zbadaj prolakynę (to chyba wszystko jedno kiedy ją badasz), również po
      obciążeniu (w laboratorium dostaniesz tabletkę odpowiednią)
      3. Wiesiołek- różne są szkoły. Ja łykałam 3 razy dziennie po jednej tabletce.
      4. na ziółkach i homeopatii się nie znam, ale na pewno inne dziewczyny Ci
      doradzą.
      Pozdrawiam
      • tromysza Re: nowy cykl-1000pytań 12.01.05, 16:32
        acha, 7 dni po owu dobrze jeśli zbadasz progesteron.
        • espana1 Re: nowy cykl-1000pytań 12.01.05, 17:07
          dzieki za podpowiedzi
          Tromyszo, co oznacza " po obciązeniu"?
          Lece jutro sie zbadac
          a u mnie na prowincji dobry gin jest jeden i na dodatek na urlopiesad
          zadecydowałam wiec ze ten cykl jeszcze wytrzymam bez gina
          badania zrobie i zaniose mu juz gotowe wyniki
          to moj 5 cykl staran
          • tromysza Re: nowy cykl-1000pytań 12.01.05, 17:12
            Dokładnie nie wiem co to znaczy. Ale mój gin powiedział, że ważne jak ta prl
            rośnie po tabletce. Chyba wystarczy, że powiesz w laboratorium, że chcesz
            zbadać po obciążeniu. I oni Ci dadzą tę tabletkę. Upewnij się jednak wcześniej
            czy ją mają. jeśli nie- można w ptece kupić.
          • espana1 do sabi 12.01.05, 17:12
            Sabi, jak brac Ovarie?
            piszesz ze w 1 fazie cyklu tzn???
            czy Sepie brac przez caly cykl?
            • sabi35 Re: do sabi 12.01.05, 19:01
              Ja bym brała Sepię i Ovarię po 5 kuleczek x dziennie przed owu, a potem
              Bryophyllum. To ostatnie zapobiega też skurczom macicy. Do tego możesz
              spokojnie pić zioła. I nie zapominajcie o masażach płodności (w czasie owu może
              mąż cię masować neutralnym olejkiem z kilkoma kroplami szałwii muszkatołowej i
              ylang-ylang). Murowanym efektem tego są upojne noce, a o to przecież chodzi. I
              jak będziesz tak sobie leżała po, zadowolona jak kocica, wyobraź sobie, że
              jesteś niesamowicie płodna a twoja macica najprzyjemniejszym gniazdkiem świata.
              Myślę, że żaden dzidziuś nie oprze się takiemu zaproszeniu...
              • espana1 Re: do sabi 12.01.05, 19:46
                sabi35 napisała:

> I nie zapominajcie o masażach płodności (w czasie owu może
                >
                > mąż cię masować neutralnym olejkiem z kilkoma kroplami szałwii muszkatołowej
                i
                > ylang-ylang). Murowanym efektem tego są upojne noce, a o to przecież chodzi.
                >

Sabi, jaki to ma byc masaz
                wiecej info plisssssssss
                • sabi35 Re: do sabi 13.01.05, 14:53
                  Jest taki specjalny masaż wzmacniający płodność, ale trzeba się go uczyć na
                  zajęciach (wynalazła go jakaś lekarka ze Sri Lanki: Gowri Motha i podobno 80%
                  kobiet, które się u niej leczą w Londynie, zachodzi w ciążę). Sama go nie znam.
                  Ale chodzi o to, żeby najpierw rozluźnić całe ciało (kark, plecy, stopy), i nie
                  wolno masować zbyt mocno, bo można bardziej zaszkodzić nic pomóc! A potem
                  okolice brzucha, jajników (jeżeli jeszcze będzie szansa wink Tu chodzi bardziej
                  o odprężenie i uwolnienie myśli od obowiązków. Wszystkie olejki, które się
                  stosuje są też po części afrodyzjakami. Np. olejek różany (strasznie drogi),
                  ylang-ylang, szałwia muszkatołowa, vetiver (nie mam pojęcia, czy tak to się
                  nazywa po polsku).
    • tromysza acha 12.01.05, 17:13
      to jedziemy na tym samym wózku. U mnie też 5 cykl starań będzie. Dziś 2 dc.
      • espana1 Tromysza! 12.01.05, 19:44
        Tromyszko, no to mam druga "siostre cyklowa"-pierwsza byla Ewkaczo. Wlasciwie
        nie byla, a jest, tylko mały urlopik wziela.
        U mnie tez 2dcsmile)
        Tromysza, czy bedziesz stosowac w/w rady Sabi? Ziola, homeopatie itd.?
        Ja-tak. Szczegolnie ostatni jej post mnie przekonal.
        Czy stosowalas tezty owu? Ja w tym cyklu, ktory sie skonczyl wlasnie. Teraz
        jeszcze rozwazam czy na testy sie zdecydowac, bo gdyby nie one, nie
        wiedzialabym, ze owu mam 17dc. Caly czas bylam przekonana, ze to 12-14dc.
        (tempki nie mierzylam, szyjki badac jakos nie umiem).
        Hmmm, ale fajnie bedzie jak razem zaciazymy-Ty, Ewkaczo i jasmile)
        Wszak nadzieja umiera ostatniasmile)

• tromysza Re: Tromysza! 13.01.05, 15:43
          no raczej. A co jeszcze było o tych ziołach? jakiś efekt???? Chyba testy od
          ewy.analityk zrobię tym razem. Raz stosowałam testy owu.
          Na pewno zaciążymy!!!
    • ewkaczo Re: nowy cykl-1000pytań 12.01.05, 21:07
      Kochana espana!
      Tak wiec tym razem rowniez od Ciebie zbytnio nie odstaje jesli chodzi o cykl bo
      dzis moj 3dc hehehe tak wiec prawie prawie...
      Co do wykonania badan w 3dc o ktorych mowila tromyszka:powiem Ci tak, ja tez
      zrobilam w 3dc i jak zanioslam swojemu ginowi wyniki to powiedzial ze wolalby
      zeby byly to wyniki z 5-6dc czyli juz po@.I wielu ginow tak wlasnie kieruje
      wiec Twoj wybor.I zbadaj wtedy LH,FSH i estradiol.Prolaktyne wraz z obciazeniem
      (czyli z metaclopramidem) radzilabym zbadac w 2 polowie cyklu bo wtedy z reguly
      jest najwyzszy jej poziom a przeciez wlasnie chodzi o to aby zobaczyc jej
      najwyzsza wartosc.
      Nastepnie wiesiolek (ja bralam Oeparol)2x2tabl i mialam super sluzik.Jesli
      chodzi o te inne ziolowe specyfiki hmmmmmmm nie wiem jaka bedzie Twoja decyzja
      ale nie powinno sie nawet ziół zarzywac na wlasna reke a juz napewno nie w
      takich ilosciach ale tu znow decyzja nalezy do Ciebiesmile)))
    • ewkaczo Re: nowy cykl-1000pytań 12.01.05, 21:15
      Acha i jeszcze musisz sobie zbadac progesteron jak zaznaczyla tromyszka ale to
      ok.23dc.Jak bedziesz badala prol z obciazeniem to musisz zapytac w laboratorium
      czy maja ta tabletke bo jesli nie to szukaj tam gdzie maja bo w aptece to jest
      tylko na recepte!!
      • julisek Re: nowy cykl-1000pytań 13.01.05, 15:19
        Hej, dziewczyny! Ja też mam pytanie. Staramy się o dzidzię, ale jak na razie
        cici sad Około 8-7 dni przed kolejną @(akysz!!) pojawia się u mnie śluz
        rozciągliwy, podobny do płodnego. Czy to normalne? Nigdy wcześniej nie
        prowadziłam obserwacji śluzu, a z tego co wiem powinien być lepki. Proszę,
        pomóżcie!
        • sabi35 Re: nowy cykl-1000pytań 13.01.05, 15:24
          To zupełnie normalne. Nie martw się.
    • kawka74 Re: nowy cykl-1000pytań 14.01.05, 16:51
      Mogę tylko wypowiedzieć się w sprawie homeopatii - zanim zażyjesz jakikolwiek lek, DOKŁADNIE sprawdź na co on działa. W kłopotach z zajściem polecana jest aletra (aletris farinosa) i hermeel (lek kompleksowy). Sabi pisała wcześniej o sepii i ovarii. Tak czy inaczej - popytaj na forum "homeopatia" (chociaż tam, i pewnie słusznie, doradzą przede wszystkim lekarza homeopatę), wywiedz się wszystkiego dokładnie, a potem łykaj cudowne kulki wink Piszę o tym, bo niewłasciwie stosowane leki homeopatyczne mogą przynieść więcej szkody, jak pożytku, a wielu ludzi łyka je na zasadzie "jeśli nie pomoże, to i nie zaszkodzi", co może zaowocować kłopotami miast poprawą.
      Każda z nas, starających się, jest inna, przyczyna jej kłopotów z zajściem też jest inna.
      • sabi35 Re: nowy cykl-1000pytań 17.01.05, 09:47
        Sepia jest środkiem, który można prawie na ślepo przepisać na zajście w ciążę,
        bo nie tylko pobudza jajniki do pracy, ale też pozbawia lęków i niepewności,
        stosuje się ją szczególnie u kobiet sfrustrowanych niemożnością zajścia w
        ciążę. Alternatywą do niej może być chyba tylko Pulsatilla. Natomiast wszystkie
        środki typu comp. składają się z wielu środków przepisywanych na określoną
        dolegliwość i nie są uznawane przez prawdziwych homeopatów. Jeżeli chodzi o
        potencje do D(C)30, to można je stosować bez problemów samemu.
        Jeżeli ktoś chce przeprowadzić odtruwanie po tabletkach anty., może brać Nux
        vomica przez 2-4 tygodnie i potem zacząć starania.
        • maria.ksiazek je też jestem z wami,dziś 6 dc :) 17.01.05, 11:08
        • kawka74 Re: nowy cykl-1000pytań 17.01.05, 20:10
          a to ciekawe o tym odtruwaniu, szkoda że wcześniej tego nie wiedziałam, a teraz pokutuję za ten jeden głupi listek antykonceptów. Co do sepii - może i masz rację, ale ja bym była troszkę ostrożniejsza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka