Dodaj do ulubionych

Sytuacja materialna!!!

01.02.05, 09:17
cześć dziewczyny!

Jestem nowa na forum, mam ogromny dla mnie problem, bardzo pragnę dziecka,
odstawiłam już nawet pigułki, zaczęłam brać folik. Jednak cały czas mnie coś
dręczy, a mianowicie sytuacja materialna. Mój mąż zarabia najniższa krajową a
ja jeszcze mniej. Bardzo jestem ciekawa jak jest u was i czy dajecie sobie
radę. Mieszkamy z rodzicami i wiem że by nam pomogli, ale chcę się upewnić
czy ktoś jest w podobnej sytuacji, czy nie poełniam błędu. ale dziecko jest
moim największym marzeniem. Proszę odpiszcie.
Obserwuj wątek
    • przyszla_mama1 Re: Sytuacja materialna!!! 01.02.05, 11:21
      Witaj smile my moze nie zarabiamy malo ale wynajmujemy mieszkanie i dla niektorych
      to by byl ogromny problem do posiadania dzieci a my staramy sie o dziecko i
      jestesmy szczesliwi mimo ze nie mamy wlasnego mieszkania bo gdybysmy musieli
      czekac na swoje mieszkanie to moze za 5-10 lat bysmy starali sie o dziecko...
      wiem ze nie zawsze uklada sie tak jak by sie chcialo dla dziecka moim zdaniem
      najwazniejsza jest milosc bo co z tego jak ktos ma duzooo pieniedzy jak
      nie "umie" kochac dziecka (znam taki przypadek osobiscie) wiec napewno nie
      bedzie latwo ale skoro macie na kogo liczyc to bardzo dobrze. Pozdrawiam i
      zycze powodzenia smile
      • ania239 Re: Sytuacja materialna!!! 01.02.05, 11:37
        Dzięki smile)I ja trzymam kciuki.

ania
        • portalegre Re: Sytuacja materialna!!! 01.02.05, 12:02
          A poza tym jak juz bedzie wszystko - mieszkanie, pieniadze, samochod, itp. -
          moze sie okazac za na dziecko juz po prostu za pozno i zaczna sie problemy z
          zajsciem w ciaze... A ze nie jest to takie proste swiadczy to forum.
          • tromysza Re: Sytuacja materialna!!! 01.02.05, 12:36
            No własnie. Nie wpadaj w taką pułapkę jak ja. Zawsze myślałam: najpierw dobra
            praca, samochód, mieszkanie. Tylko, że to nie jest takie proste. Na mieszkanie
            mamy kredyt, a prace są fajne, ale w naszej (mamy z moim mężem ten sam zawód)
            branży- niestabilne. Teraz się staram 5 m-ce i już nie myślę: co się stanie,
            jeśli... już i tak późno na pierwsze dziecko. w maju kończę 29 lat. I żałuję,
            że nie zdecydowałam się na dziecko wcześniej. Chociaż rok wcześniej. już
            mogłam. A ciągle się bałam.
            • rene26 Re: Sytuacja materialna!!! 01.02.05, 14:29
              Nie przejmuj sie tak bardzo sytuacją materialną. Jeśli dziecko będzie miało
              kochającą rodzine to na pewno życie Wam się ułoży. Poza tym w dzisiejszych
              czasach wiele osób żyje na kredyt-sama o tym wiem dokłądnie. Co z tego że mało
              zarabiacie, najważniejsza jest miłość i życzliwość innych.
              Powodzenia i trzymam kciuki smile
    • mola16 Re: Sytuacja materialna!!! 01.02.05, 14:41
      Ja też zwlekałam z decyzją. I chyba za póxno wzięlismy sie do roboty.
      Staraliśmy się rok i był to dla mnie najdłuzszy rok w życiu. A i tak mamy wiele
      planów i wiem, że dziecko nam nie przeszkodzi w ich realizacji, jedynie może
      troszke odwlec w czasie, mamy do wybudowania garaż, urządzenie dużego pokoju,
      wymiana okien, podróże... Kariera już mniej jest dla mnie ważna jak rok temu.
      • joanna.merkun_pieta Re: Sytuacja materialna!!! 08.02.05, 17:06
        Ja też bardzo pragnę bejbika!!! A sytuacja?... Tylko mąż pracuje, ja odkąd
        skończyłam studia w maju '04 nadal szukam pracy i niestety bezskutecznie...
        Oficjalnie się nie staramy jeszcze o bejbika, ale... ciii, może akurat?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka