kinga38 20.09.05, 18:27 niedługo zaczynam brac clo.od 5dnia cyklu przez 5dni.czy ja musze w miedzy czasie chodzic do gina na monitorowanie cyklu itd?czy to konieczne?bo ten gin,ktory mi przepisał clo ,nic o tym nie wspomniał. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beettinna Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 18:36 oczywiście że przy clo trzeba się monitorować-nie daj się zbyć! Odpowiedz Link
kinga38 Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 18:48 O MATKO!to co ja mam teraz zrobic?Mieszkam w Niemczech.Tutejd=sza ginka nie chciala mi przepisac"wspomagaczy".ostatnio bylam w Polsce i tam bylam u dr Debskiego(slyszalam ze super,wiec poszlam)on przepisal mi clo.No i mam brac,ale nie mowil o monitorowaniu.Czy przed braniem powinnam isc tu do ginki i powiedziec ze bede brac?a właściwie czemu trzeba monitorowac?przeciez to bedzie 5 dzien@. Odpowiedz Link
beettinna Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 19:17 wiem ale może dojść do przestymulowania...pogadaj na forum niepłodnosć Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasia285 Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 19:27 Sluchaj ja bylam w identycznej sytuacji co ty nie wpadaj w panike. Ja mieszkam w USA clo przepisal mi lekarz z Polski na wszelki wypadek mam klopoty hormonalne itd..itd... Nie mialam monitorowanego cyklu owu. Kupilam testy owu i nimi sprawdzalam owulacje nie bylam takze tutaj u ginekologa. Dwa dni po spodziewanej miesiaczce zrobilam test wyszly 2 kreseczki wiec dzidzia w drodze. A Ty zrobisz jak podpowe ci twoje serce.Decyzja i tak nalezy do ciebie. Odpowiedz Link
kasia285 Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 22:19 Wiesz nie obraz sie ale moim zdaniem to glupie pytanie cyt."ale uwazacie ze powinnam wziąć clo?" Nikt cie do wziecia/czy nie wziecia nie zmusi wybur nalezy do ciebie. Odpowiedz Link
kicorek Re: pomóżcie...plis...clo 21.09.05, 09:24 Koniecznie monitoring przy clo! Jestem przykładem o jakim wspomniał lidek0 - pierwsze podejście z clo i od razu torbiel 8cm! Też dałam się zbyć lekarzowi - więcej tego błędu nie popełnię! Odpowiedz Link
lidek0 Re: pomóżcie...plis...clo 21.09.05, 07:18 Dzieki monitoringowi można uniknąć przestymulowania i torbieli. Testy owulacyjne nie pomoga w takiej sytuacji, Clo o ile wiem nie jest na kłopoty hormonalne.Może lepiej zrób badania. Znam przypadki torbieli już przy pierwszym cyklu branai clo, a wtedy lek trzeba koniecznie odstawieć, test owulacyjny tego Ci nie powie. Odpowiedz Link
kinga38 Re: pomóżcie...plis...clo 21.09.05, 10:40 no to po prostu fajnie,że dr Dębski mi o tym powiedział. Odpowiedz Link