Dodaj do ulubionych

pomóżcie...plis...clo

20.09.05, 18:27
niedługo zaczynam brac clo.od 5dnia cyklu przez 5dni.czy ja musze w miedzy
czasie chodzic do gina na monitorowanie cyklu itd?czy to konieczne?bo ten
gin,ktory mi przepisał clo ,nic o tym nie wspomniał.
Obserwuj wątek
    • beettinna Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 18:36
      oczywiście że przy clo trzeba się monitorować-nie daj się zbyć!
      • kinga38 Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 18:48
        O MATKO!to co ja mam teraz zrobic?Mieszkam w Niemczech.Tutejd=sza ginka nie
        chciala mi przepisac"wspomagaczy".ostatnio bylam w Polsce i tam bylam u dr
        Debskiego(slyszalam ze super,wiec poszlam)on przepisal mi clo.No i mam brac,ale
        nie mowil o monitorowaniu.Czy przed braniem powinnam isc tu do ginki i
        powiedziec ze bede brac?a właściwie czemu trzeba monitorowac?przeciez to bedzie
        5 dzien@.
        • beettinna Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 19:17
          wiem ale może dojść do przestymulowania...pogadaj na forum niepłodnosć
          Pozdrawiam
        • kasia285 Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 19:27
          Sluchaj ja bylam w identycznej sytuacji co ty nie wpadaj w panike. Ja mieszkam
          w USA clo przepisal mi lekarz z Polski na wszelki wypadek mam klopoty
          hormonalne itd..itd... Nie mialam monitorowanego cyklu owu. Kupilam testy owu i
          nimi sprawdzalam owulacje nie bylam takze tutaj u ginekologa. Dwa dni po
          spodziewanej miesiaczce zrobilam test wyszly 2 kreseczki wiec dzidzia w drodze.
          A Ty zrobisz jak podpowe ci twoje serce.Decyzja i tak nalezy do ciebie.
          • kinga38 Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 20:58
            ale uwazacie ze powinnam wziąć clo?
            • kasia285 Re: pomóżcie...plis...clo 20.09.05, 22:19
              Wiesz nie obraz sie ale moim zdaniem to glupie pytanie cyt."ale uwazacie ze
              powinnam wziąć clo?" Nikt cie do wziecia/czy nie wziecia nie zmusi wybur nalezy
              do ciebie.
              • kicorek Re: pomóżcie...plis...clo 21.09.05, 09:24
                Koniecznie monitoring przy clo! Jestem przykładem o jakim wspomniał lidek0 -
                pierwsze podejście z clo i od razu torbiel 8cm! Też dałam się zbyć lekarzowi -
                więcej tego błędu nie popełnię!
          • lidek0 Re: pomóżcie...plis...clo 21.09.05, 07:18
            Dzieki monitoringowi można uniknąć przestymulowania i torbieli. Testy
            owulacyjne nie pomoga w takiej sytuacji, Clo o ile wiem nie jest na kłopoty
            hormonalne.Może lepiej zrób badania. Znam przypadki torbieli już przy pierwszym
            cyklu branai clo, a wtedy lek trzeba koniecznie odstawieć, test owulacyjny tego
            Ci nie powie.
            • kinga38 Re: pomóżcie...plis...clo 21.09.05, 10:40
              no to po prostu fajnie,że dr Dębski mi o tym powiedział.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka