Dodaj do ulubionych

beta 81 13 dni po Pregnylu

03.01.06, 19:30
Czy beta 81 13 dni po pregnylu jest wynikiem wiarygodnym, czy moze byc
zafalszowany? w ten sam dzien test sikany tez wyszedl pozytywnie
Obserwuj wątek
    • elieka Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 03.01.06, 20:28
      hmm, zaleca się testować 10-14 dni po Pregnylu gdyż fałszuje wyniki... Ale mam
      nadzieję że Tobie nie zafałszował wink)
      Powtórz betę po 2 dniach, jeśli przyrasta, to już można gratulowac smile)
      Trzymam kciuki.
    • pandziksa Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 03.01.06, 20:52
      13 dni po pregnylu wynik jest wiarygodny!!! Skaluz pierwsza łapię
      wiruski!!!!!!! Gratulacje!!!!!!! Gdyby to był pregnyl to 13 dni po podaniu beta
      mogłaby być ewentualnie z 5 a nie 80!!!!
    • skaluz Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 03.01.06, 21:54
      troche sie jednak boje bo zaczelam plamic
      • mycha79 Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 04.01.06, 12:18
        Jak tam skaluz?? Nie bój się, ja na początku też plamiłam. Właściwie do końca
        trzeciego trymestru. Trzeba duzo lezec i odpoczywac. Trzymam kciuki!! No i lec
        do lekarza. Może będzie potrzebny duphaston.
        • skaluz Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 04.01.06, 18:40
          Bylam rano u gina, wzielam skierowanie na bete, ale mam sie z nia wstrzymac do
          poniedzialku. Nie wiem czy tak dlugo wytrzymam. Jestem jeszcze przed terminem
          miesiaczki i ginka stwierdzila ze za wczesnie robie bete i testy.
          Na plamienia biore duphaston. Brzuch boli czasami jak na @. Mam nadzieje ze jej
          nie bedzie!
          • pandziksa Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 06.01.06, 22:02
            no to mam nadzieję, że skoro pierwsza łapałam wiruski to moje ICSI w lutym się
            uda smile
            • skaluz Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 07.01.06, 07:35
              Zycze Ci tego z calego serca!!!
    • skaluz dzis beta 555 ;-) 06.01.06, 21:01
      Wlasnie odebralam wyniki bety z rana - 555!!!
      Jeszcze to do mnie nie dociera, chyba uwierze dopiero jak zobacze dzidzie na usg!!!
      • mycha79 Re: dzis beta 555 ;-) 06.01.06, 21:41
        Jejku jak bardzo się cieszę. ja tez uwierzyłam dopiero na usg, szczególnie, że
        od początku plamiłam. To cudowne uczuciesmile
        • skaluz Re: dzis beta 555 ;-) 07.01.06, 07:36
          a kiedy mozna najwczesniej stwierdzic ciaze na usg?
          • abneptis Re: dzis beta 555 ;-) 07.01.06, 13:28
            Pęcherzyk ciążowy widac juz przy becie 1000 i dobrym usg.
            jednak nie polecam chodzenia do gina tak wczesnie bo mozesz sie nie potrzebnie
            denerwowac jak nic nie zobaczy. Poczekaj spokojnie do 6 tygodnia ( ja osobiscie
            bede czekala do 7-8 zeby bylo slychac bicie serca na 100%).

---------------

sygnaturka fatal error
    • reniek27 Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 07.01.06, 17:44
      gratulujesmile a tak z ciekawosci jak dlugo sie staralas i czy mialas jakies
      objawy ze poszlas na Bete?????
      • skaluz Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 08.01.06, 09:26
        1,5 roku temu stracilam ciaze w 11 tc. Starania ok.roku (za pierwszym razem
        zaszlam bez problemu przy pierwszym podejsciu).
        Stwierdzona podwyzszona prolaktyna, nieprawidlowa gospodarka weglowodanowa, brak
        sluzu i ciagle plamienia przed @. Bralam bromegrgon, metformax, duphaston. Ten
        cykl dodatkowo byl na clo + pregnyl. Lekarze raczej nie dodawali mi nadzieji w
        tym cyklu. Najpierw na usg - za cienkie endometrium (4 mm w 9 dc), potem
        pecherzyk rosl ale nie chcial peknac, lekarz z usg stwierdzil ze to juz torbiel
        i nic z tego nie bedzie, jednak moja ginka podala mi pregnyl (choc tylko 3.000).
        Szczerze mowiac mialam juz tego wszystkiego dosc i stwierdzilam ze rzucam leki i
        robie sobie przerwe 2-3 miesiace, a potem zmieniam lekarza.
        Przestalam zazywac tabletki tak w polowie cyklu. Nawet sex byl az 3 dni przed
        owu, bo zrezygnowalismy potem ze staran. I po podaniu pregnylu juz sie nie
        staralismy.
        Mialam w domu jeszcze jeden test ciazowy, chcialam go zuzyc zeby nowy rok zaczac
        z "czystym" kontem - bez tabletek, bez testow. Myslalam, ze wynik bedzie
        negatywny. To byl dopiero 26 dc a spodziewalkam sie ze ten cykl bedzie 30
        dniowy. Wyszla cieniutka kreseczka. Wyczytalam na forum ze to jednak pregnyl
        mogl zafalszowac test. Sadzilam ze tak wlasnie jest ale zeby potwierdzic ze test
        byl zafalszowany poszlam na bete. Ku mojemu zdziwieniu beta 80. Po 2 dniach
        druga kreska na tescie mocniejsza. No i powtorzona beta po 4 dniach 555. @ nie
        przyszla i mam nadzieje ze wroci dopiero za 9 miesiecy. Jeszcze niedowierzam, ze
        sie udalo, chyba dopiero usg mnie przekona wink
    • lidek0 Re: beta 81 13 dni po Pregnylu 07.01.06, 21:44
      wynik 81 nic nie mówi bo zależy od norm labolatorium gdzie robiłaś badanie, nie
      sam wynik jest ważny, ale przyrost bety, jeżeli teraz poszłabyś na usg to
      pewnie lekarz sprawdził by grubośc endometrium. Ja w ciązy z Maćkiem widziałam
      kropeczkę w 1 dniu po terminie @.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka