Dodaj do ulubionych

O oznakach ciąży-proszę o wpisy

29.01.06, 18:22
Witacie drogie dziewczyny! Staramy się o dziecko już od kilku miesięcy.
Dzisiaj jest 21dc. i mam obrzek piersi. Poza tym od kilku dni chodzę
niewyspana,ziewam,jestem rozdrażniona. Niczego staram sobie nie wmawiać, ale
jednak.... No właśnie - i mam pytanie: JAKIE MIAŁYŚCIE PIERSZE OZNAKI CIĄŻY I
KIEY ONE WYSTĄPIŁY??? Będę bardzo wdzięczna za wpisysmile
Obserwuj wątek
    • irminadom Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 29.01.06, 18:34
      Nie byłam jeszcze w ciąży, ale też staramy się od kilku miesięcy. Na moją
      niekorzyść wpływa moja wyobraźnia. Co miesięc mam jakieś objawy (o których
      właśnie przeczytałam), a po 29dc kubeł zimnej wody na głowe. Staram się już nie
      nastawiać i nie wczówać za mocno w swoje ciało. Życzę Ci żeby były to oznaki
      ciąży, a sobie ciąży bez oznak.
      Pozdrawiam
      • renne1 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 29.01.06, 19:14
        Witaj!No właśnie, te comiesięczne niby-objawy, doskonale Cię rozumiem. Ja też
        staram się nie nastawiać, bo lepiej rozczarować się pozytywnie... Najbardziej
        chciałabym zajść w ciążę spontanicznie, bez przygotowań, badań. Wierzę, że w
        końcu się uda, czego i Tobie życzęsmile
    • ineze Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 29.01.06, 20:05
      Słyszałam, że niektóre kobiety czują, że są w ciąży i nawet czują kiedy to się
      stało. Być może jednak wg mnie pierwszą pewną oznaką ciąży jest brak okresu. O
      pierwsze dziecko starałam się ponad rok podobnie teraz już prawie rok o drugie.
      I co miesiąc miałam mdłości, bóle piersi,ostatnio "inne" bóle przed okresem.
      Wydaje mi się, ze bóle "przed okresem" kiedy już byłam w ciąży były trochę inne
      ale to też moze takie złudzenie. Wtedy byłam pewna ze dostanę okres.
      • meg241 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 29.01.06, 20:18
        Powiem Wam ze kiedy zaszlam w pierwsza ciaze to wiedzialam ze w niej jestem,
        jakos to czulam. Wtedy nie staralismy sie szczegolnie o dziecko, zadnych
        obserwacji cyklu itp. spraw. Ot spontaniczny seks bez zabezpieczenia po ktorym
        jak policzyla okazalo sie ze istnieje duze prawopodobienstwo ciazy. I w ciazy
        byłam. Nie pamietam kiedy mialam pierwsze objawy ciazy ale chyba juz po
        zrobionym pozytywnym tescie.
        Teraz kiedy staramy sie specjalnie, mierze temp. itp. mam wszystkie objawy
        ciazy, nakrecam sie ale tak naprawde nie mam zadnych przeczuc. Chyba sobie
        poprostu wmawiam. I pewnie sie za kilka dni rozczaruje jak @ przyjdzie.
        Dochodze wiec do wniosku ze wolalabym tak jak wtedy, bez obserwacji, bez
        specjalnego czekania na @. Inaczej wkrotce oszaleje.

Magda
    • kaja5 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 29.01.06, 21:50
      w 6tyg. ciaży pierwszy objaw - wymiotowanie.
      W 21 dc za wcześnie na objawy ciążowe.
      • ania800 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 29.01.06, 22:16
        pierwsza ciąża ból brzucha jak na @ przed samym terminem więc znów miala dolą że
        nic z tego a tu niespodzianka i @ nie przyszłąsmile później od 7 tyg mdłości

teraz druga ciąża od 10dc ból brzucha jak na @ od 18dc w końcu mam duże piersismile
        bardoz urosły i to mi dało do myślenia poza tym ochota na herbatę z cytryną ale
        nie wiem czy to z powodu ciąży czy tak tylko

teraz 5 tc dziś mnie i nadal nic trochę mnie mdłiło ale to bardziej z głodusmile
        jedyna zachcianka to sos czosnkowy ale chyba sięprzejadłam od od wczoraj nie mam
        na niego ochoty
        • arras-k Re: ania800 30.01.06, 20:09
          aniu jednak jeseteś w ciaży!czemu sie nie pochwaliłaś?byłam strasznie ciekawa
          czy się udało, a ty milczałaś wiec już myślałam , ze nic z tego...a
          jednak..twój synek będzie miał rodzeństwo smile Jestes w ciaży tydzień niżej ode
          mnie smile)
          Pozdrawiam
        • arras-k Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 30.01.06, 20:11
          Jeśli chodzi o oznaki ciaży to od 6 tyg. miałam mdłości i wymioty, natomiast
          piersi urosły mi dopiero w 3-4miesiacu ciaży i w ogóle mnie nie bolały.A tak
          poza tym to żadnych objawów, tylko te mdłości przez I trymestr. - to dotyczy
          pierwszej ciąży. W drugiej chyba będzie podobnie.
      • mycha79 kaja5 31.01.06, 13:45
        kaja5 napisała:

> w 6tyg. ciaży pierwszy objaw - wymiotowanie.
        > W 21 dc za wcześnie na objawy ciążowe.

Nie zgadzam się, ja pierwsze objawy miałam w 20 dc. Wszystko jest indywidualną
        sprawą kobiety. W moim przypadku owu mialam ok. 8-10 dc wiec 20 dc to bylo 10
        dni po zaplodnieniu. Objawy są już możliwe.
        • kaja5 Re: kaja5 31.01.06, 15:10
          Niec che mi sie znowu dyskutować na ten temat i tworzyc kolejnego watku w
          którym ja chce byc obiektywna, a ktos inny nie.
          Ostatnio jak napisałam, ze nie można czuc zagnieżdżania jajeczka to była afera-
          bo rzekomo można. Ja jednak dalej upieram sie przy swoim, ze zagnieżdżenia sie
          nie odczuwa i objawów ciaży tak wcześnie tez nie ma. Oczywisćie zdarzaja się
          przypadki jeden na milion, ale reszta to zwykłe wmawianie sobie. Koleżanka moja
          ma co miesiac objawy ciąży, a w ciaży nie jest.Inna z kolei też rzekomo czuła
          jak jajeczko sie zagnieżdza bo poczuła kujnięcie i była pewna że to na pweno
          zagnieżdżenie odczuła - a właśnie wtedy gdy było to tajemnicze kujniecie zaszła
          w ciąże. Po roku przyznała mi racje, ze jednak nie czuła zagnieżdżenia, bo
          takie kujniecia ostatnio ma często. Tak samo jest z objawami. Literatura
          podaje, że najwcześniej po 2 tyg. od owu sie pojawiają. Ja moje wypowiedzi
          opieram gł. na literaturze, a nie na subiektywnym zdaniu kobiet z forum(nie
          zawsze prawdziwym). To co im sie wydaje objawem w 20dc czesto nim nie jest i
          bardzo szanuje kobiety, które umieją przyznaćsie do tego, ze objawy ciąży mają
          co miesiac i zawsze kończy sie to rozczarowaniem. TAk to jest gdy pragnie sie
          dziecka i ja to rozumiem.Nie bede natomiast pisać , ze autorka postu na pewno
          jest w ciaży, bo ktos tam z forum też miał w 20dc takie objawy i w tej ciaży
          był. Prawdopodobieństow tak wczesnych objawów jest minimalne. Powiedzmy, że Ty
          jesteś rzadkim wyjątkiem. Poczytaj sobie jednak posty jak wiele kobiet ma
          objawy CIĄŻOWE w 20dc , a później zrozpaczone piszą:
          "objawy były a ciaży nie ma sad(" Współczuje im tego bardzo, ale to właśnie dla
          tego nie chce ich dodatkowo nakręcać i wmawiać, ze są w ciaży. Wiele dziewczyn
          pisze, że rezygnuje z forum na jakis czas by sie nie nakrecać. Rozumiem to, bo
          widzę jak bardzo kobieta potrafi nakrecić kobiete. Nawet tak bardzo, ze ta
          uwierzy, ze chwilowy zawrót głowy w 20c to ciaża!Ja nie chce tego robić. Chcę
          być obiektywna. Nie chce nikogo nakrecać niepotrzebnie. Wolę, żeby ktos
          czuytajac moje posty był później mile zaskoczony niż przykro rozczarowany.
    • murter1 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 29.01.06, 22:43
      U mnie byla wlasnie sennosc - tak o 18, nie do pokonaniawinkI ciagniecia w dole
      brzucha i bole piersi, ktorych nigdy nie mialam przd okresem. Wszystko to sie
      zaczelo juz ok. tygodnia po owulacji. Zycze Ci oczywiscie zeby to bylo To!
      • kasia-1978 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 30.01.06, 09:32
        u mnie kolo 11pdo przez 3-4 dni byla taka smieszna zgaga, kolo 14dpo zaczely
        sie pojawiac dziwne bole podbrzusza [troche mnie to niepokoji], mam mase
        sluziku, kolo 15 dpo w 36dc wyszly II kreski, no i gdzies od 14dpo zaczely mnie
        bolec piersi
        • nowa_mama75 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 30.01.06, 09:34
          Kasia na ból brzucha możesz brać nospęsmile
          • kasia-1978 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 30.01.06, 09:40
            nowa_mama75 napisała:

> Kasia na ból brzucha możesz brać nospęsmile

dziekuje za podpowiedz , czasami te bole sa dosc mocne [boje sie ze moj stres
            spowodowany mimi moze malenstwu zaszkodzic]

dzis ide do ginka i na pewno wypytam sie go o wszystko big_grin
            • aghatta1 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 30.01.06, 11:27
              Ja już gdzieś opisywałam moje objawy i zaczęły się one ok 10dpo. Były to zawroty
              głowy, ogólne rozbicie, częsty płacz, ciągle mi sie odbijało, byłam senna a
              jajniki pobolewały mnie od samej owulacji przez 4 dni a potem ok 7 dnia po i tak
              dodzisiaj z przerwami. Dużżże piersi. Te objawy jakby zanikły przed 2 dniami ale
              są nadal zawroty i na sutkach mam takie czerwone krosteczki.
              Naprawdę myślałam, że nie wyszło w tym cyklu a objawy nie dawały mi spokoju.
              • kurova Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 30.01.06, 11:48
                Dokładnie 10dpo nadwrażliwość na zapachy, aż bolały mnie płatki nosa kiedy brat
                przeszedł korytarzem do swojego pokoju z kawą, ale cały czas powtarzałam sobie"
                nie jesteś w ciąży, nie jesteś w ciąży, nie nakręcaj się, nie nakręcaj się".
                Inne objawy ( ale takie same miałam podczas brania Duphastonu) ciągnięcie w
                pochwie i łaskotanie w brzuchu na wysokośći macicy.
                • anais_de_loin Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 30.01.06, 16:08
                  Kasia 1978 a czy robilas wczesniej test przed 36dc?

bo ja dziwnie sie czuje a robilam dzis test 32 dc rano i jest negatywny, temp
                  37,2 od 16 dni, nie wiem, tradzik mam jak nigdy w zyciu, moze to
                  rozregulowanie, cykle mam 30-32 dniowe. nie wiem co myslec.
                  • kasia-1978 Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 31.01.06, 08:16
                    tak robilam 13dpo [33dc]-wyszla bardzo bladziuchna kreseczka
                    2 dni pozniej 15dpo[35dc] wyszla juz cala II kreska tylko ze blada
                    wczoraj 16dpo[36dc] zrobilam bete i wyszla 115,5 -ide w srode zobaczyc jak
                    przyrasta [nakaz ginia]
                    • mycha79 pierwsze oznaki ciąży 31.01.06, 13:38
                      Co miesiąc, przez całe 1,5 roku starań miałam ich całą masę. A wreszcie jak się
                      udało to jedną oznaką było nocne wstawanie na siusiu a drugą plamienie,które
                      trwało jeden wieczór. Dziś zaczęłam 6ty miesiąc smile Trzymam kciuki!!!
    • arras-k Re: 7 tydzień ciąży licząc od @ 31.01.06, 13:42
      Objawy: wciaż nudności, nie tylko rano ale cały dzień i brak apetytu. Nie chce
      mi sie jeść objadu, mdli mnie przy smażeniu kotletów. Wczoraj jak karmiłam
      synka zupką to myślałam, że zwymiotuje od jej zapachu. Śmierdziała mi po prostu
      i to nie wiem czym...Ale była świezutka i dopiero co zrobiona wiec nie mogła
      być zepsuta, robiłam ja nie raz i nigdy nie odczuwałam takiego zapachu!Wszystko
      mi przeszkadza nawet smażona cebula - a zawsze lubiłam ten zapach.
      Mam za to ogromną ochotę na owoce!
      Innych objawów brak - piersi wciaż małe i niebolace.
    • nikaewa Re: O oznakach ciąży-proszę o wpisy 20.03.06, 17:00
      witaj ja mam już córeczkę(19-m-cy)więc mogę napisać jak to u mnie było około 2
      tyg po terminie miesiączki:
      przedewszystkim wymioty i senność acha i zachcianki na owoce,pobolewanie w
      podbrzuszu oczywiście brak miesiączki obrzmiałe piersi zmiany apetytu wstręt do
      niektórych zapachów i zgaga-najgorsze dla mnie. obecnie planuję 2 dzidziusia
      ale niestety mąż nie chce i kombinuję jak mam wpaść ...nie znam się na
      wykresach temperatórach itp. dziewczynki kochane ile stopni wskazuje na
      owulację? ja mam następójąco:pod językiem-36,8 w pochwie-37,2 jestem płodna?
      brzuch mnie pobolewa- prawy jajnik zwłaszcza. tamta ciąża była spontaniczna nie
      mieżyłam tempki dlatego teraz nie wiem jak obliczyć i po czym poznać dni
      płodne? okres miałam 5 -przytulania codzienne prawie (sama próbuję się
      zapładnić )wiem to dziwne ale...mąż nie chce ale jakbyśmy "wpadli to ok"tak
      powiedział więc prubuję to zrobić .prosze napiszcie mi co wiecie na ten
      temat....z góry dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka