Dodaj do ulubionych

pęcherzyk 18mm

24.07.06, 20:51
witajcie dziewczyny! znowu ma mały problemik i mam nadziej ze coś razem
zaradzimy.
w tamtym cyklu poraz pierwszy od 7 miesiecy miala owulację w 18 d.c
potwierdzoną monitoringiem, no ale niestety nic z tego nie wyszło.
w tym miesiącu brała clo i była u lekarza w 13 d.c na usg- i był jeden
pęcherzyk w prawym jajniku- 15 mm a o drugim nic mi nie bylo wiadomo.
jak dzis była na usg 16 d.c to pani doktor powiedziała , ze w prawym jajniku
pęcherzyk przestał roznąc za to w lewym jest 18mm.
i teraz mam problem, bo ona kazał mi wstrzymac sie ze staraniami do czwartku
i to aż do 19 godziny( bo właśnie wtedy mam miec usg) a mi sie wydaje ze
skoro pęcherzyk już ma 18mm to może lada dzień pęknąć! boję sie że pezegapimy
tą owulację. i co wy o tym sądzicie? czekac ze starnkami do czwartku czy nie?
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: pęcherzyk 18mm 25.07.06, 02:57
      Ja bym się jednak starała profilaktycznie dzisiaj i w czwartek. Licho wie,
      kiedy pękają twoje pęcherzyki, skoro to pierwszy cykl na clo i z monitoringiem.
      A tak przez te trzy dni plemniki zdążą dojrzeć i wtedy najwyżej poprawicie.
      • ussa77 Re: pęcherzyk 18mm 25.07.06, 12:49
        witaj YSYERKO, dawno Cie nie widziałam na forum ,ale to moze dlatego, ze ja
        trochę wyluzowałam i juz nie wchodze czesto no chyba ze mam problem a to
        średnio raz na misiąc.
        tez mi sie tak wydaje , ze powinniśmy dziś i ewentualnie w czwartek po wizycie
        u ginki. pozdrawiam i dzikuje za odzew
        • yskyerka Re: pęcherzyk 18mm 25.07.06, 14:33
          Ja też coraz rzadziej się pojawiam, bo na razie jesteśmy na etapie badań,
          poza tym pracy mam dużo, to i czasu na plotki mniej.
          • ussa77 Re: pęcherzyk 18mm 25.07.06, 15:31
            ja tez ostatnio duzo pracuje, bo zalożyłam wlasną firmę no i juz sie na tyle
            rozkręciła ze mam mało czasu. tak wiec tez nie zaglądam na forum. ja narazie
            takich specjalistycznych badań nie robię bo już wiadomo co było przyczyną
            niepowodzeń( brak jajeczkowania) ale po CLO udło sie wywołać. tylko nie wiadomo
            czy bedzie efekt. zobaczymy jeszcze kilka miesiecy a jesli to nie poskutkuje to
            chyba zdecydujemy sie na in vitro. bo szkoda nam czasu.
            teraz cierpliwie czekam na kolejne usg, no bo były dwa pęcherzyki!!!! bardzo
            bym chciała bliźniaki. buziaczki. Sylwia
            • princessa1 Re: pęcherzyk 18mm 25.07.06, 17:52
              Ussa, ja jestem zdania, że jak najbardziej działać przy 18 mm.
              U mnie właśnie po clo urósł do takiej wielkości i pękł jak miał ok 18 mm. Też
              sądziłam, że jeszcze urośnie i że zbył zbyt mały... a teraz już 11 tydz.smile
              • ussa77 Re: pęcherzyk 18mm 25.07.06, 21:47
                no to wielkie gratulację , myśle że moja ginka trochę sie przeliczyła, bo od
                wczoraj po usg boli mnie brzuch no i dzis dosłownie zalało mnie ciągnącym
                śluzem. Moze jednak pęcherzyk juz pękł. Tylko dziwie sie, że wcześńiej nic nie
                mówiła mi o lewym jajniku, tylko, ze w prawym jest pęcherzyk 15 mm a teraz
                mówi o lewym 18 mm . Dziwne, ale w czwartek sie okaże. A staranka sie odbyły ,
                bo tak jak polecała yskyerka , najwyżej powtórzymy w piątek. pozdrawiam
            • monjan Re: pęcherzyk 18mm 26.07.06, 11:21
              hej Ussa!!
              czasem zagladam na forum i szukam Twoich watkow, teraz juz wiem dlaczego Cie nie
              ma..
              gratulacje! zycze rozwoju firmy i sukcesow!
              i oczywiscie trzymam kciuki za starania!!
              pozdrawiam mocno
              M
              • ussa77 Re: pęcherzyk 18mm 26.07.06, 12:56
                dzieki Monia! ja tez mysle czasem co u Ciebie i jak tam twoja fasolka? ja
                narazie czekam, ale juz 7 sierpnia lecimy na dwa tygodnie do tunezji, tak wiec
                wrzuciałam na luzik no ale nie powiem ze sie nie stramy tylko, ze troszkę
                inaczej, bez temp i tych całych ceregieli, a usg był tylko dlatego , ze biorę
                to Clo i monitoruję cykl. pozdrawiam
                • monjan Re: pęcherzyk 18mm 27.07.06, 14:02
                  super urlopik!!! wypocznij i wyluzuj!
                  u nas ok, Dzidziak rosnie, ja czuje sie dobrze, juz zaczyna byc widac brzuszek
                  i tez czekam na urlop-za 2 tyg sie wybyczę
    • yskyerka Re: pęcherzyk 18mm 27.07.06, 22:08
      I jak pęcherzyk? Bo mnie ciekawość zżera. wink
      • ussa77 Re: pęcherzyk 18mm 27.07.06, 22:24
        miałas rację yskyerko, dziś na usg o 19 nie było juz żądnego pęcherzyka, a
        dzisiejsze sygnały od samego rana mówily ze odbywa sie owulacja. dobrze ze
        seksik był we wtorek tak jak radziłaś no i dziś po usg powóreczka. teraz
        najgorsze jest to czekanie. no ale jesli sie uda to jest prawdopodobne ze bedą
        bliźniaki bo pękły daw pęcherzyki.
        • malutka1939 Re: pęcherzyk 18mm 27.07.06, 22:45
          ussa ale jak będą bliźniaki to też super nie smile)) życzę Ci teg z całego serducha....
          • arras-k Re: pęcherzyk 18mm 28.07.06, 12:31
            A co lekarka na to, ze gdybyś jej posłuchała i była wstrzemieźliwa tak jak ci
            kazała to by kolejny cykl był na straty?
            • ussa77 Re: pęcherzyk 18mm 28.07.06, 13:40
              no właśnie! tylko, ze ona powiedziała, ze pęcherzyki pękły wczoraj i jajeczko
              żyje 24 godziny tak wiec nic straconego, a plemniczki sie wzmocną. no ale ja
              jej nie posłuchałm i we wtorek były starnka a wczoraj tylko poprawiliśy, jejku
              tak bardzo bym chciała aby sie udało, a bliźniaki to był by najwieszy cud!!!
              dziki za wsparcie i czekam na wyniki bede informowała na bieżąćo!
    • nowa_mama75 Re: pęcherzyk 18mm 28.07.06, 15:26
      Życzę Ci wszystkiego najlepszego.
      Dziwi mnie jednak ta Twoja lekarka. Byłaś w 13 dc i ona widziała pęcherzyk tylko
      w prawym jajniku natomiast w 16 dc w lewym jajniku pęchezryk miał aż 18 mm.
      Przecież nie zdążył urosnąć przez 3 dni aż 18 mm?
      To prawda, że komórka jajowa żyje 24 godz ale plemniki też potrzebują trochę
      czasu, żeby do niej dotrzeć.
      Dobrze, że jej nie posłuchałaś i współżyłaś we wtorek.
      Ja współżyłam z mężem dzień po owu i niestety nic z tego nie wyszłosad
      • ussa77 Re: pęcherzyk 18mm 28.07.06, 16:07
        tez byłam zdziwiona, ze ona wcześniej nic nie mówila o pęcherzyku w lewym
        jajniku, a potem mówiła o tym drugim, wcale nie miałam zamiaru jej słuchać i
        staraliśmy sie 2 dni przed owulacją i w dniu owulacji no ale czy coś z tego
        bedzie to sie okaże za jakięś 12 dni, bo mam dostac @ 7 .08 a na wczasy
        jedziemy wlaśnie 7.08 a jesli nic nie bedzie to jadę spokojnie na urlop i bede
        upijała sie lokalnym mi drinkami bo mam wykupione wczasy z wersją all
        inclusive, moze wtedy trochę sie wuluzujemy!!!
        • nowa_mama75 Re: pęcherzyk 18mm 29.07.06, 17:27
          Trzymam za Ciebie kciuki.
          Ja staram się od października i jak narazie nic z tego nie wychodzi. Ostatnio
          trochę odpuściłam, bo jestem już zmęczona.
          Jak będziesz coś wiedziała, daj znać.
          • ussa77 Re: pęcherzyk 18mm 29.07.06, 21:10
            napewno dam znak bo @ mam dostać 7 sierpnia i właśnie 7 wyjeżdżamy na urlop. my
            starmy sie od grudnia, ale jesli teraz sie nie uda i we wrzyśńiu to chyba
            zdecydujemy sie na in vitro, bo szkoda nam czasu, a pieniadze jakoś sie
            znajdą ! ja tez trzymam kciuki!
            • nowa_mama75 Re: pęcherzyk 18mm 27.08.06, 18:03
              Cześć Ussa.
              Napisz co słychać? Udało się?
              Pozdrawiam
    • ewcia_ch1 Re: pęcherzyk 18mm 29.08.06, 16:37
      Pomocy!!!!!!!! Jestem załamana sad
      13 dzień cyklu liczne pecherzyki o srednicach 4-6mm , o owulacji chyba moge
      zapomniec
      juz mam dosyc sad to 2 cykl z CLO i dalej nic
      co dalej , to juz prawie 2 lata sad
      czy moze poddac sie laparoskopii, moze to bedzie skuteczniejsze?
      pomocy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka