Dodaj do ulubionych

dobry ginekolog w krakowie??

11.08.06, 15:31
Hej bardzo prosze o namiary na dobrego ginekologa w krakowie. staramy sie o
dziecko juz kilka miesiecy i ciagle nici. moj gin zrobil mi tylko usg i
powiedzial ze wszystko jest swietnie i sebysmy dalej probowali. a ja mam
okropne klopoty z tradzikiem, bolesne okresy(slabne, wymiotuje) mysle wiec po
lekturze na forach ze powinnam zostac skierowaan na badania hormonalne, ale
jakich i co jeszcze -do tego potzrebny dobry lekarz, mozecie polecic kogos?
dziekuje bardzo z gory.
Obserwuj wątek
    • delta77 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 16.08.06, 13:05
      www.kostyk.pl
      polecam, sama do niego trafilam dosc pozno, ale nie zaluje. Badania robi
      gruntowne.
      • mila_do_nieba Re: dobry ginekolog w krakowie?? 16.08.06, 13:14
        Nie no plizzz tylko nie Kostyk, Klimek, Krzysiek i spółka. Chyba faktycznie z
        całej ekipy Kostyk jest najlepszy. Ja osobiście bym nie skorzystała.
        Wklejam linka z bociana, kogo warto unikać, Kostyk chyba też sie tam przewija.

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16168
        Ja po przeczytaniu różnych wątków na Bocianie, wybrałam lekarza i klinike, które
        z pełną odpowiedzialnością i czystym sumieniem mogę polecić. Nietylko gruntowne
        badania, ale przede wszystkim konieczne i efekt. Jestem w ciąży. Nie chce tu
        robić jakiejś reklamy, bo pisałam już o tym ale jak jesteś zainteresowana to
        moge napisać raz jeszcze. Ewentualnie poniżej nr gadu, mozemy pogadać.
        • delta77 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 18.08.06, 11:32
          ja zanim trafilam do Kostyka, tez analizowalam fora. Bylam wczesniej u wielu
          lekarzy ze szpitali i niby specjalistow... i zaden sie nie przejal tym, ze 3
          razy poronilam. Nikt nie zrobil mi gruntownych badan np na zespol
          antyfosfolipidowy- a to wlansie Kostyk u mnie uczynil. Teraz wiem, ze w ciazy
          bez acardu i clexane sie nie obedzie. Jest moze dosc oschlym facetem, ale
          rzeczowo i konkretnie podchodzi do rzeczy. Nie owija w bawelne, nie mydli oczu,
          nie usmiecha sie glupkowato. Po prostu rzeczowo i trafnie. Pelna diagnoza!

Prosze nie porownywac go np z Klimkiem, bo u niego tez bylam i to jest horror.
          Porazka! Tragedia. Gosciu byl okrutny na dodtatek wciska jakies choroby bez
          badan. aaa, z reszta, na forach tez o nim pisza.

Kostyk nie jest w spolce z Klimkiem ani z Krzyskiem..., wrecz przeciwnie!
          Bardzo sie nie lubia, bo Kostyk przejal duzo pacjentek w Krakowie i mu sie
          udalo, bo jest skuteczny i dobry.

Ja polecam.

I pozdrawiam
          • mila_do_nieba Re: dobry ginekolog w krakowie?? 18.08.06, 17:02
            Wielu parom być może Kostyk pomógł nie kwestionuje tego. Moim kilku koleżankom
            jednak nie. Nie zdiagnozował tego co zauważył mój gin na pierwszej wizycie.
            Chodziło o pewną wade plemników. Myśle, ze na wstępnym etapie leczenia Kostyk
            moze pomóc, jednak przy bardziej skomplikowanych sprawach nie wydaje mi się. Dla
            ścisłości, ja sie leczę u dr Janeczko i profilaktycznie żeby zapobiec poronieniu
            dostałam accard po transferze, clexane również miało zostać włączone, jednak w
            końcu nie było potrzeby. Osobiście jego własnie polecam, bo pomógł mi i wielu
            kobietom. Do tego jest fantastyczny jeżeli chodzi o kontakt z pacjentami. Tyle
            cieprliwości, troski i zaangazowania nie otrzymałam od żadnego innego lekarza.
            Mój mąż rówież był pod bardzo pozytywnym wrażeniem. Niech każdy mówi, co chce
            ale akurat przy leczeniu niepłodności, która dotyka tak intymnej sfery życia,
            umiejętności psychologiczne i komunikacyjne lekarza prowadzącego sa bardzo ważne
            i w wielu przypadkach od tego zależy powodzenie leczenia. Oczywiście na
            pierwszym miejscu bezwględnie stawiam fachowość i umiejętności!
            • delta77 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 21.08.06, 16:16
              No i wlasnie. Moja siostre pewien lekarz odeslal do Janeczki, ale tam nie
              dotarla. Ja sie zaczelam zastanawiac, ale czytalam o nim opinie i nie zawsze
              byly one pozytywne. Wiem, ze Janeczko dobrze robi badania "chlopakow", bo w
              jego nowej klinice wykonuje sie te badania.
              Chcialam zapytac, czy robilas (Twoj maz) caly panel- test potrojny. Ja chcialam
              zrobic, ale jak mezus uslyszal, ze to kosztuje 600 zl, to mi po glowie popukal ;
              ((( Niestety, a bardzo mi na tym zalezalo.
              Mozesz mi cos jeszcze napisac o Janeczko?
              Wlasnie Kostyk powiedzial, ze "chlapakami" mamy sie nie martwic, ale ja sie
              martwie, bo mezus ma duzo leukocytow, a wymazy ujemne crying
              W sumie z plodnoscia nie mamy problemow, bo juz 3 razy bylam w ciazy..., tylko
              stracilam te ciaze w pierszym trymestrze crying i to nasz problem.
              • mila_do_nieba Re: dobry ginekolog w krakowie?? 21.08.06, 20:53
                Mąż wstępnie robił tylko seminogram, który wykazał, że nasienie jest super, więc
                nie było podstaw by robić takie drogie badania. Mąż troche palił papierosy i dr
                powiedział że jeżeli tego nie wyeliminuje to ten test będzie potrzebny, bo
                pokazuje on jak bardzo chromatyna jest uszkodzona a to jest podobno kluczowe po
                zapłodnieniu, przy dalszym podziale zarodka. No niestety to badanie tyle
                kosztuje sad nietylko zresztą w tej klinice. Na szczęście mąż rzucił palenie i
                nie było potrzeby. Ale to dr decyduje na podstawie seminogramu chyba o dalszym
                postępowaniu, nigdy nie zleca badań na hura tylko po to, żeby je robić. Zdaje
                sobie sprawe, ze leczenie niepłodności jest drogie i stara sie tak wszystko
                ustawiać, żeby wykonywane badania były w odpowiedniej kolejności i na prawdę
                potrzebne!
                Co do opinii w necie to ja akurat odnośnie dr JJ znalzałam najwięcej pozytywów,
                wiadomo opinie negatywne muszą byc, bo to byłoby podejrzane jakby ani jednego
                złego słowa o nim nie napisanosmile Ale czytając komenatrze czy te na plus czy na
                minus trzeba troche dystansu. Trzeba iść poprostu na wizytę i zobaczyć co dr ma
                do zaproponowania, jakie są jego podejrzenia, co sugeruje dalej robić itd.

Mogę cie z pełną odpowiedzialnością zapewnic, że dr JJ nie tylko dobrze zna sie
                na "plemnikach"smile Jest naprawdę świetnym specjalistą, zresztą o czym świadczy,
                ze mi pomógł bardzo szybko. Leczyłam się od stycznia tego roku. Nie robi
                złudzeń, nie obiecuje gruszek na wierzbie, jeżeli wg niego jakis sposob leczenia
                sie nie sprawdza to mówi to wprost pokazując różne alternatywy jeżeli są, ale
                to pacjentka decyduje jaki kierunek działania wybrać. Nic nie jest na siłę.
                Dlaczego tak a nie inaczej dokładnie uzasadnia. I przede wszystkim nie naciąga
                na kasę. Nie wiem co jeszcze chciałabyś wiedzieć. No w sumie najważniejsze - ma
                wyniki, więc to co pisze nie jest gołosłownesmile
                • delta77 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 22.08.06, 18:15
                  Wiesz, chyba sie do niego przejde. Ja jestem z tych, co uwazam, ze Bog dal mi
                  prace po to, zebym mogla robic te wszystkie badania... Moze glupio to zabrzmi,
                  ale dla mnie to jest najwazniejsze i pierwsze jesli chodzi o jakiekolwiek
                  wydatki. Zalezy mi na dobrej diagnoziem"chlopakow" i ewentualnej potwierdzonej
                  diagnozie dr K. O janeczku czytalam sporo wczesniej niz doczytalam sie o
                  Kostyku. Jeszcze jak w Macierzynstwie pracowal.
                  Napisz mi jeszcze, jesli mozesz..... ile kosztuje u niego wizyta i ile sie na
                  nia czeka. Do K. jest ponad miesiac czekania crying
                  Jesli nie chcesz na Forum, to moze na maila. Bede wdzieczna.
                  Bardzo bym chciala byc w takim stanie jak Ty wink)) o niczym innym nie mysle.
                  Zycze powodzenia i czekam na wiesci wink)

Pozdrawiam
                  • mila_do_nieba Re: dobry ginekolog w krakowie?? 22.08.06, 21:49
                    Ja też wychodzę z takiego założenia, że lepiej wcześniej zbadać co trzeba, żeby
                    potem nie pluć sobie w brodę, że nie zrobiło się wszystkiegosmile I zawsze warto
                    się u kogoś skonsultować, choćby dla własnego świętego spokoju. W końcu żyjemy w
                    takich czasach, że medycyna jest tak rozwinięta, że grzechem byłoby nie
                    skorzystać z tego wszystkiego! Ja nie chodziłam do JJ w Macierzyństwie, ale
                    chyba dr miał swoje powody by się usamodzielnić i za pewne nie żałuje smile

Co do wizyty, myśle, że nie czeka sie długo. Wystarczy zadzwonić i jedna z pań
                    położnych znajdzie ci odpowiedni termin. Jeżeli dysponujesz czasem dość
                    elastycznie to myśle, że może tydzień - dwa. Może uda sie szybciej. Teraz dr
                    wraca 1 września z urlopu, ale zapisywac sie można. Nie mam pojęcia jak teraz
                    wygląda pierwsza wizyta, bo kolejne, to jak trzeba masz z dnia na dzień, a jak
                    jesteś w trakcie stymulacji to nawet w niedziele i święta. W klinice
                    kierownikiem medycznym i właścielem jest dr Janeczko, ale też przyjmuje drugi
                    lekarz dr Przybycień, podobno jest świetny również. On przyjmuje we wtorki i
                    czwartki a dr Janeczko w pozostałe dni i we wtorki i czwartki również ale chyba
                    przed południem. Zadzwoń poprostu i poproś i jak najszybszy termin do dr JJ.
                    Pierwsza wiyzta kosztuje 100zl, trwa ile potrzeba obu stronomsmile Kolejna wizyta
                    75zl. USG 40zl. Wklejam poniżej linka do strony kliniki, masz tam wszystkie ceny
                    łącznie z seminogramem, testem potrójnym itd. Oprócz zawartych tam badań mozna
                    zrobić wszystkie badania z krwi i moczu na miejscu, ceny jak w diagnostyce więc
                    spoko. Jest super bo można płacić karta, ja bezgotówkowa zawsze, wiec dla mnie
                    to olbrzymi plus.
                    www.klinikaivf.pl/ivf2.html
                    Ja mam nadzieję, że w swoim stanie pozostane 9 mcy smile Nadal nie moge uwierzyc i
                    bardzo sie boje, czekam z niecierpliwością na kolejne USG kiedy to powinno już
                    buć serduszko. Mam nadzieje że bije smile

Życze ci powodzenia. I też czekam na wieści smile
        • capucine doktor Krzysiek 28.08.06, 12:37
          Czy ktos ma jakieś informacje i opinie na temat dokotora Krzyśka z Kopernika?
          Niedawno zaczęłam sie leczyć u niego ale nigdzie nie mogłam zdobyć o nim
          informacji. Boję się, że znowu stracę sporo czasu zanim sama sprawdzę...
          Bardzo proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami.
          • elis27 Re: czy ktoś coś wie o klinice macierzyństwo z kra 28.08.06, 12:44
            proszę o opinię na temat kilniki macierzyństwo zul.Białoprądnickiej.
            • mila_do_nieba Re: czy ktoś coś wie o klinice macierzyństwo z kr 28.08.06, 15:16
              Odnośnie Macierzyństwa wklejam watek o klinice:
              Poczytaj dokładnie
              www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17762
          • mila_do_nieba Re: doktor Krzysiek 28.08.06, 15:14
            Już wcześniej wkleiłam wątek z bociana o lekarzach, na których należy uważać w
            Krakowie. Prosze poczytaj o Krzyśku też tam jest.

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16168
            • elis27 Re: doktor Krzysiek 29.08.06, 10:22
              mail do nieba proszę odzywaj się na tym wątku, nie wiem dlaczego ale jesteś dla
              minie nadzieją, dzwoniłam dziś do dr Janeczko cudem umówili mnie na sobotę,
              miałam robione hsc i hiperosk. w Macierzyństwie i teraz w czwartym dniu po
              zabiegu dostałam gorączkę i mam brzuch twardy jak skała. Czy miałaś podobne
              objawy. Też jestem z Krakowa, niestety nie mam gadu-gadu czy możemy kontaktować
              się na maila mój elis28@poczta.onet.pl
              • mila_do_nieba Elis 29.08.06, 11:14
                Ja cały czas jestem on line, bo siedze w domu na L4, wiec pisz. Dobrze że sie
                umówiłaś, mógł sie wdać stan zapalny. Nie martw sie, dobrze że dr w sobote cie
                przyjmie. A jak wysoką masz temperature? Jeżeli bedziesz sie coraz gorzej czuła
                przed sobota lepiej zgłoś sie do szpitala. Nie wiem, ale na 4 dzień po HSG i
                histero powinno być juz ok. Czy dostałaś osłonowo antybiotyk po zabiegu?
                JA miałam HyCoSy ale to takie samo badanie jak HSG tylko pod kontrolą USG a nie
                , RTG. Miałam tylko lekkie plamienia przez dwa trzy dni, brzuch bolał jak na @.
              • mila_do_nieba Elis jeszcze coś 29.08.06, 11:18
                W klinice dr Janeczko jest jeszcze drugi lekarz dr Przybycień. Jest równiez
                fantastyczny i to bardzo dobry lekarz. Dr JJ jest na urlopie wiec on go
                zastępuje. Jezeli objawy nie będą mijać, przyjedź poprostu do kliniki bez
                umawiania i powiedz jaka jest sytuacja, że chciałabyś by cie zobaczył lekarz. Dr
                Przybycień jest we wtorki i w czwrtaki. Więc dzisiaj jakby co to podjedź tam!
                • neja Krzysiek Kilmek Kostyk - NIE 29.08.06, 12:53
                  Krzysiek i Klimek to naciągacze oszusci i ... wystarczy poszukac na forum
                  Bociana opinii dziewczyn. Kostyk - tylko do podstawowych problemow - znam
                  osobiscie dziewczyne ktora zwodzil ponad rok ciagnac za wizyty a jak chciala do
                  reki wyniki badan to nawrzeszal na nia i nie chcial wydac - pomogla wizyta z
                  mezem. Drugiej mojej koleznace powiedzial ze jak jej sie nie podoba - zadawala
                  za duzo pytan - to on jej nie musi leczyc bo jak sie wyrazil ma ten komfort ze
                  moze sobie wybierac pacjentki - No comments !!!

Lecze sie juz 3 lata i generalnie sa miejsca ktore nalezy omijac szerokim lukiem
                  - szkoda czasu, zdrowia nerwów i pieniędzy !!
                  • mila_do_nieba Re: Krzysiek Kilmek Kostyk - NIE 29.08.06, 13:07
                    Dobrze że napisałaś, bo mi już brak argumentów smile
                    • delta77 Re: Krzysiek Kilmek Kostyk - NIE 30.08.06, 07:06
                      Moje dwie znajome, tez maja zla opinie o Kostyku, ale wlasnie glownie przez
                      jego "oschlosc". Wyniki badan zawsze wydaje wszystkie- przynajmiej mi. Zleca,
                      lab wysyla do niego, a on od razu daje oryginal i sam sobie robi xero.
                      Natomiast sama zaczynam watpic w jego "zdolnosci"..., skoro slysze coraz wiecej
                      glosow, ze on tylko na poczatek pomaga.
                      Od tej pory juz nie bede nikomu go polecac. Jedyne z czego sie u niego
                      cieszylam, to to, ze zlecil mi badania, ktorych do tej pory zaden inny gin nie
                      zlecil ..., a z ktorych (niestety) cos wyszlo.

Po wyplacie ide do JJ

Pozdrwiam
                      • elis27 Dziś już lepiej 30.08.06, 10:10
                        Byłam wczoraj u lekarza stan zapalny pokonany. Mail do nieba cieszę się że u
                        ciebie brzuszek rośnie. Narazie jeszcze histeryzuję, niespodziewałam się takiego
                        przebiegu sprawy. Zdecydowaliśmy się z mężem na in-vitro ( zresztą to dla mnie
                        jedyna szansa), realnie dopiero za miesiąc będę mogła się przygotowywać.
                        • mila_do_nieba Re: Dziś już lepiej 30.08.06, 10:33
                          Ufff, no to dobrze, że wszystko ok. Może przed wizytą chcesz się mniej wiecej
                          zapoznać z innymi pacjentkami drJJ, zapraszam na wątek na Bocianie
                          Ciebie Delta teżsmile Można sobie poplotkować i podpytać o różne sprawy związane z
                          wizytą, leczeniem i nie tylko.
                          www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=842148#842148
    • kacperka211 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 30.08.06, 16:55
      Zdecydownie dr Janeczko!

Zanim pojawiłam się w klinice dr Janeczki chodziłam do dr Kostyka. Zlecił mi i
      mężowi mnóstwo badań podczs jednej wizyty( oczywiście u dr Janeczki też bym
      musiała je zrobić- tyle że nie wszystkie od razu), ich koszt to ponad 2 tys. Na
      następnej proponował laparoskopię , mimo że standarowo przed nią najpierw robi
      się HSG(o czy dowiedziałam się z bociana, a nie od niego). Wg Kostyka
      laparoskopię powinnam była zrobić natychmiast, a wiadomo jak szybko to
      prywatnie.( 2300zł) Ponieważ nie miałam tyle pieniędzy, a wszystkie moje
      badania były ok, nie zdecydowałam się na operację. I słusznie!!!
      Zrobiłam sobie rok przerwy i poszłam do dr Janeczki, który od razu zlecił HSG.
      W następnym cyklu zaszłam w ciążę.
      Dr Janeczko też bardzo dużo pracuje, ale nie zostawia pacjentek samych sobie,
      jest dostępny, troskliwy i przede wszystkim ludzki, czego nie mogę powiedzieć o
      Kostyku.
    • kalinka28 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 31.08.06, 14:29
      ja po przeczytaniu tego watku (chcialam zmienic lekarza) wybralam sie do
      chwalonej tu kliniki z tym ze do dr Przybycienia. jestem po wizycie i poza tym
      ze jestem zalamana bo okazalo sie ze lekarz - partacz rowniez z Krakowa
      doprowadzil mnie do takiego stanu ze teraz najblizsze miesiace zamiast starac
      sie o dziecko musze leczyc to co mam dzieki kuracji czyli 6 cm torbiel!!
      co do lekarza mam pozytywne odczucia, wdaje sie kompetentny i co wazne udziela
      wyczerpujacej odpowiedzi na kazde pytanie, nie ignoruje pacjetki! Pozdrawiam
      wszystkie leczace sie krakowianki!
      • neja Re: dobry ginekolog w krakowie?? 31.08.06, 14:37
        Kalinka ciesze sie ze trafilas w dobre rece - teraz juz bedzie z gorki wink
        • delta77 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 01.09.06, 06:52
          ja planuje isc w przyszlym tygodniu.
          • neja Re: dobry ginekolog w krakowie?? 01.09.06, 11:18
            dELTA wskakuj na watek bociana
            www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=34343&postdays=0&postorder=asc&&start=1560
            • delta77 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 04.09.06, 11:01
              jestem juz wink
              mala_czarna to ja wink))
              ciesze sie, ze tam trafilam, bo jakos razniej trzymac sie razem wink
              • edyta805 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 27.09.06, 13:08
                miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3645957.html?nltxx=1077762&nltdt=2006-09-
                27-03-05. Zobaczcie i sprawdźcie czy dr JJ w najblizszym czasie będzie
                dosptępnysmile Pozdrawiam
                • marynia30 Re: dobry ginekolog w krakowie?? 27.09.06, 14:45
                  No ja sądzę, że będzie dostępny. Artykuł kończy się informacją, że wyrok nie
                  jest prawomocny.
                  • mila_do_nieba Na szczęście wyrok nie jest prawomocny 27.09.06, 17:13
                    A ty edyta nie wiem skąd to zadowolenie? coś chciałaś przez to powiedzieć?
                    • edyta805 Re: Na szczęście wyrok nie jest prawomocny 27.09.06, 21:21
                      Zadowolenie dlatego że znałam tą dziewczynę i jej rodzinę i wiem co przeszli
                      przez ten czas. Wiem że Tobie pomógł i gratuluję bo ja sama chciałam się leczyć
                      u niego ale po tym zdarzeniu jakoś nie miałabym odwagi spojrzeć mu w oczy. Po
                      prostu zdarzają się błędy przy pracy ale inaczej to odbierasz jak zdarzy się to
                      bezpośrednio w Twoim otoczeniu. Wiem że dr JJ jest dobrym specjalistą i ostatnio
                      mój gin powiedział że jak chcę sie leczyc w okolicy to tylko u niego, ja jednak
                      wolałam wybrać daleką W-wę, choc jaka przeszłość mają lekarze w tamtych
                      klinikach to tylko oni wiedzą...Ale jeszcze raz gratuluje Ci że udało Ci się za
                      1-szym razem bo ja wiem że u nas będzie ciężko. Śledzę Wasze losy, często się
                      rozczulam bo sama to przechodzę - 4 lata starań to sporo czasu - i mam nadzieję
                      że kiedyś wszystkie forumowiczki będą mogły cieszyc się tak jak Ty czy inne
                      dziewczyny którym się w końcu udało. Pozdrawiam
                      • marynia30 Re: Na szczęście wyrok nie jest prawomocny 28.09.06, 10:06
                        Ja rozumiem, że inaczej odbiera się takie zdarzenie, które dotyczy naszego
                        bliskiego środowiska. Ale należy też pamiętać o tej drugiej stronie, tzn. o
                        osobie, którą musi życ z takim obciążeniem. To na pewno nie jest łatwe. Tym
                        bardziej, że nie posądzam Dr JJ o wyrachowanie. Dla mnie to jeden z niewielu
                        znanych mi lekarzy, który potrafi poswięcić się leczeniu pacjentek. I są tego
                        efekty. Trudno wrzucić do jedego worka jego i np. pseudolekarzy.
                        Żona mojego kuzyna była w ciąży, która przebiegała książkowo. W 34 tygodniu
                        wylądowała w szpitalu krwawiąc. Dziecko było duże (2200), więc zdecydowano sie
                        na poród. Nie było akcji, a lekarz kazał rodzić jej naturalnie. CC nie
                        wchodziło w grę. Dlaczego? Bo nie. To nie była jego pacjentka podczas ciąży. W
                        końcu sytuacja stała się na tyle groźna, że pocięli dziewczynę i wyciagneli
                        martwe dziecko. Po 20 minutach przywrócili akcję serca i przewieźli dziecko do
                        Prokocimia. Nigdy nie odzyskało przytomości. Zmarło po miesiącu w wyniku
                        niedotlenienia narządów.
                        Wiem, co czuje rodzina w obliczu takiej tragedii.
                        Ale wiesz co powiedział lekarz? Że takie wypadki się zdarzają. Niemowlęta rodzą
                        się czasem martwe i to jest normalne. On nie czuje się winny śmierci tego
                        dziecka. Kuzyn złożył doniesienie do prokuratury. Powiedzieli mu, że nie jest
                        pierwszym poszkodowanym przez tego lekarza na przestrzeni kilku lat (!). Wiele
                        osób czeka kiedy zacznie się jakis proces. Tymczasem lekarz ten pracuje w
                        szpitalu, z tego co słyszałam dyrekcja szpitala nie pozbawiła go nawet
                        stanowiska ordynatora. Kasa, kasa i brak przyzwoitości. Żeby wypisał pacjentkę
                        przed jakimikolwiek świętami do domu, trzeba mu zapłacić.
                        Czy wrzucić go do jedego worka z Dr JJ?
                        Wiesz, ja myślę, że sądzenie lekarzy czy w ogóle ludzi powinnyśmy zostawić komu
                        innemu, bo my możemy popełnic błąd....
                        • edyta805 Re: Na szczęście wyrok nie jest prawomocny 28.09.06, 12:07
                          Marynia zgadzam sie z Tobą absolutnie. I tak jak pisałam dr JJ jest bardzo
                          dobrym specjalistą i takie czy inne tragedie sie zdarzają. Każdy z nas popełnia
                          błędy raz mniejsze raz większe, a jeśli ktos wobec nas lub naszych bliskich
                          popełni błąd to już nie jest tak łatwo zapomnieć.
                          Ja leczyłam się przez kilka miesięcy u lekarza który przed i po zabiegu laparo
                          pokazał że dla niego liczy się tylko kasa a dobro pacjentki jest na 2 miejscu,
                          a leząc po zabiegu usłyszałam jak dzwoniła do niego zona informujac Ze jest
                          oskarżony o przestepstwo juz nie pamiętam jakiego artykułu ale chodziło o
                          nieumyslne spowodowanie smierci lub poważnego uszczerbku na zdrowiu podczas
                          zabiegu operacyjnego. Jedyne co zrobiłam to wyszłam po dwóch dniach z wypisem i
                          tez więcej do niego nie poszłam. Teraz leczę sie w W-wie a co tam się będzie???
                          Pożyjemy zobaczymysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka