Dodaj do ulubionych

a kto testuje w kwietniu?

• wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 10.04.07, 19:31
      hallo czy ktoś tu jest, rozśmieszę Was, po przytulankach kilka razy nogi
      trzymałam wysoko, żeby plemniczkom pomóc, a kiedyś słyszałam, że po 2 latch
      starń, to laska stała na rękach, no tak nic sie nie dzieje, wszystkie wyczekują
      • aanetkaw74 Re: a kto testuje w kwietniu? 10.04.07, 19:58
        żadna rewelacja podobno niektóre dziewczyny robią świece : )
        • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 10.04.07, 21:15
          Ty naprawde nie masz humorku, a myslałam, że Cię rozsmieszę? ech
        • vrubelek78 Re: a kto testuje w kwietniu? 10.04.07, 21:17
          ja też trzymałam nogi na ścianie hi hi smile
          • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 10.04.07, 21:28
            a myslalam ze to tylko ja taka madra
            • aanetkaw74 Re: a kto testuje w kwietniu? 10.04.07, 22:16
              kurcze mam poczucie humoru przeoogromniaste... jak się wam uda w tym miesiącu a
              mnie nie to ja też nogi na ściane hihi zobaczymy
              • rillia Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 09:15
                Również robiłam świece. Kto wie... Może pomogłosmile
                • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 09:48
                  W tych nogach do góry, na serio coś jest, dziś 10 wyższa tempka i bladziusieńka
                  druga krecha na teście, następny test najpóźniej w niedzielę, ale myślę, że
                  zrobię go w piątek, w duchu się cieszę, ale widzę, że b. spokojnie podchodzę,
                  to nic pewnego, krecha wyszła b. blada, ale to po 4 godzinnym śnie, od 2 dni
                  budzę się w nocy na siusiu, pęcherz pełny na maksa, w sumie to nie może być nic
                  innego, ale nigdy nie wiadomo. Acha i po 5 minutach na teście było tylko
                  kontrolna krecha, zasnęłam, po godzinie lukałam i już była.
                  W poprzedniej ciąży też miałam bladą, a w poprzednim cyklu zero jakiejkolwiek.
                  Rilia na Grudniówki zapiszę się po 18 wyższej tempce, ale już Was podczytuję.
                  • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 09:56
                    Anetko czytałam kwietniowe staranka, to fakt że facecie tego nie pokazują, mój
                    M pewnie będzie się bał przez całą ciążę. Hi hi on jeszcze nie wie, a dlaczego
                    z prostej przyczyny, chodzę taka nabuzowana, że sie rano popsztykalismy, ale i
                    tak mam inny plan, bedzie piatkowa wieczorna kolacja, ciasto mniam mniam, kupie
                    jakies buciki malutkie hi hi jeszcze dzis i wtedy bach.
                    No tak Wy tu wszystkie czekające a ja Wam trele morele. Miłego dnia Wam życzę.
                    • 87lnbv Meg gdzie jestes 11.04.07, 10:01
                      odezwij sie kobietko, prosze odbierz poczte napisalam na priv, pozdrawiam
                    • aanetkaw74 Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 12:04
                      zanim takzrobisz zrób sobie może betę z krwi, no tak żebiy nie było cienia
                      wątpliwości. a tak w góla to moje gratulacje nie pobyłaś u nas długo... ale to
                      dobrze obyśmy wszystkie stąd szybko wybyły.
                      • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 14:25
                        pobyłam pobyłam, gratulacji jeszcze nie bede przyjmowac hi hi, kreseczka jest
                        bardzo bladziusia, ale jest, zanim sie upewnie bede tu z Wami, a zobaczysz
                        Anetko jak szybko spotkamy sie na Grudniowkach, odpisalam Ci Rybka na priv, a
                        bety nie bede robic, nie bede szalec, w piatek powinna spasc tempka, zrobie
                        test w piatek, kreseczka powinna byc ciemniejsza,a co tam poswietujemy sobie w
                        piatkowy wieczor, a moze zrobie bete w piatek, wynik mam po kilku godzinach, oj
                        juz mnie zarazilas, o Ty paskudo, swietowac a pozniej odkrecac ??? pomysle
                        pomysle
                        tescik najlepiej zrobic po calej nocy prawda? wtedy chyba wiecej tego hcg w
                        moczu? jak myslisz?
                        • aanetkaw74 Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 14:43
                          zależy od testu, jak są te pre testy bardzo czułe to podobno keidykolwiek.\ja
                          jeszcze nigdy nie estowałam z ranka. ojej co ja tu sama pocznę buuuuuu : ) ja
                          też chce sobie stąd iść. słuchaj jak jest ciąża t temp nie spada?
                          • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 17:39
                            w ciąży tempka nie spada przez pierwsze 3 msc, do momnetu kiedy to łożysko
                            przejmuje funkcję jajników chyba i produkuje progesteron, moze byc niewielki
                            spadek tempki ok 6-9 dnia po owu, wowczas sie zagniezdza, przesle dzis
                            wieczorkiem teksty znanej Agafrytki z NPR, tam czytuje sobie, bardzo ciekawe...
                            ja jeszcze nie idę, więc sama nie jesteś
                            • aanetkaw74 Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 17:52
                              jak tam buciki kupione ja w\la\snie czas zabijam bo wybieam się dziś do
                              ginekolog-endokrynolog od nas z krakowskiej kliniki, kurcze mam tyl =e pytań że
                              zastanawiam się czy jakiejś listy nie sporządzić : ) zobaczymy może wszystko
                              jest w porządku mam takie jakieś przeczucia w tym cyklu na przykład w tamtym to
                              sobie myślałam że na pewno nie jestem no i te nieszczęsna bliźniaki które
                              ciągle chodzą mi po głowie hihihi
                              • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 22:33
                                a jakoś bucików nie kupiłam, pewnie jutro, daj znac koniecznie co tam u ginki,
                                co ciekawego, bliźniaki super sprawa, ale ja bym strasznie sie bała tej ciży,
                                czy donoszę itd, trzymaj się, jeśli szybko nie znajdę tych fajnych postów to
                                jutro wrzucę, pa
                              • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 11.04.07, 22:40
                                posłałam Ci linka na priv
    • poleczka2 Re: a kto testuje w kwietniu? 12.04.07, 00:23
      Ja odpadam, 8 nadszedł okres. Zobaczymy w tym cyklu.
    • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 12.04.07, 10:57
      dziewczynki nie za wcześnie na betę hcg, dziś 11 dpo, boję się że zrobię a
      wynik będzie niejednoznaczny, ni to mały ni to duży, co myślicie?
      • aanetkaw74 Re: a kto testuje w kwietniu? 12.04.07, 11:50
        bete się robi tak ok chyba 10, teoretycznie od implementacji czyli nawet od 7
        ale różnie to byw z tą implementację. ja kiedyś zrobiłam w 10 dc wyszedł mi
        taki dziwny wynik lekarki pielęgniarki powiedziały ze to wygląda jak po
        poronieniu to ja w ryk pjechalam na wakacje nie uważałam iłam jezdizłam konno,
        rower każdego dnia no i okazała się że jestem w ciąży... nie wiem co ci
        doradzić... z drugiej strony jak ci na teście ciążowym wyszło no to tym
        bardziej we krwi. tak żeby zupełnie się zabezpieczyć to i tak z dwa dn powinnaś
        powtórzyc betę żeby zobaczyć czy prawidłowo przybywa jej.
        a propos ginkito w straszny dobry humor wpdłam. okazało się ze niepotrzebnie
        przejmuję się moimi hormonami bo podobno wszystko jest ok, roziwała wszytkie
        moje wątpliowści, moje zbyt wysokie shbg nie szkodzi gorzej gdyby było za
        niskie.
        bardzo fajna babka ale z drugiej strony kazał mi sobie zrobić prolaktynę z
        obciążeniem a słyszałam że tego się już nie robi i masz tu babo placek....
        jak nam w tym miesiącu nie wyjdzie to kazał zrobć badania nsiania M. smile
        pozatym zabroniła mi bdać szyjke macicy., powiedziała że to jest największa
        głupota badanie jej sobie codziennie. jej zdaniem można w ten sposób tylko
        doprowadzić do poronienia, zwłaszcza przy zagorżoenj ciąży, a jaka jest nigdy
        nie wiadomo. no przecież jk jesteś w ciąży; to żadnego badania ci nie pobiorą z
        szyjki bo się boją ani ytologi ani posiewu z pochwy na bakterie czy chlamydie,
        robisz wtedy t z krwi.
        • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 12.04.07, 12:30
          Anetko szyjke bada sie tylko do owulki, pozniej nie ma potrzeby, a jak sie
          starasz to absolutnie tam nie grzebiesz, ja na koniec cyklu bardzo delikatnie
          zajrze, czy oby nie mam plamien, bo ja nie mam krwawien, ale tak to nie
          ruszasz, ja cytologie mialam pobierana w zeszlym cyklu z podejrzeniem ze jest
          ciaza, balam sie, ale lekarz to jakos tam delikatnie sie staral.
          • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 12.04.07, 12:35
            Anetko widzisz nie trzeba bylo sie denerwowac, grunt to nie wmawiac sobie, ale
            to tylko latwo sie mowi. Pomalu sie zbieram z pracy i pedze na bete.
            • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 12.04.07, 16:35
              i mam za swoje, testowanie za wczesnie wychodzi mi bokiem, test wczoraj II
              bladziuchna, dziś beta <0,1 (w labie od 5 licza ciaze), moze za wczesnie a moze
              wcale nie jestem w ciazy, jutro zrobie test i w poniedz jak beta nie wyjdzie
              odstawiam duphaston, pierdziele te staranka
              dziewczynki silne jestescie, podziwiam Was
              • aanetkaw74 Re: a kto testuje w kwietniu? 13.04.07, 14:44
                bardzo bardzo mi smutno moźe jeszcze coś wyjdzie : ) dzięki za te info odnośnie
                badania szyjki ja już dałam się zwariować przez ff. kurcze tak mnie w tym
                miesiącu nakręciłaś że już samej mi się wydaje że jestem w ciąży... piersi
                jakby większe : ) oczywiście u mnie owulacja cyba była w lany poniedziałek więc
                wiem że po prostu to jest moja projekcja : ) ale swojądrogą zła i rozdrażniona
                jestem jak osa, dziś mój mąż nie mógł rano znależc nitki do zebów i wolał mnie
                dołazienki zebym jej poszukała myślałam że go rozniose tak mnie to wkurzyło
                hihihi
                • nuluska Re: zmiana na liście 13.04.07, 17:57
                  Wiosenko, może faktycznie za wcześnie? Trzymam kciuki!

U mnie dziś 3 dpo. Strasznie mnie boli lewy jajniksad Mam nadzieję, że to nic
                  złego.

W związku z tym, że owu przyszła później proszę o zmianę daty na liście na
                  25.04.
                  Kurcze, byłoby super jakby się udało, bo to by było dzień przed urodzinami
                  mężusia.
                  • wiosenka1 nic przesadzonego 13.04.07, 21:25
                    jeszcze u mnie, pierwszy test robilam (opisze) 10 wyzszej tempki, liczmy 10dpo,
                    bladziucha II krecha byla, 11 dpo polecialam na bete za mala byla na ciaze,
                    dzis rano drugi test-negatywny jak nic, i powiem Wam NIE TESTUJCIE WCZESNIEJ to
                    głupota, dzis mam 12 wyzsza tempke, fakt ze jestem na duphastonie, jutro
                    ostatnia tabletka, ale faza II trwa u mnie 11 dni, wiec nic nie wiadomo, co
                    dalej, ano dopatrzylam sie w moim wykresie tempek, ze pierwsze 2 wyzsze w sumie
                    mozna wrzucic jeszcze do I fazy, zalezy jak na to spojrzec, a w sumie nie wiem
                    jak to jest dokladnie, bo przeciez na przelomie I/II fazy byla ta cholerna
                    zmiana czasu, wiec albo jestem 10 albo 12 dpo, w niedziele znow robie test, ale
                    to nie to ze wariuje poprostu ja musze odstawic duph i jesli nie mam pewnosci
                    to nie moge, a jak w ostatnim cyklu bralam na maksa do @, w sumie to u mnie
                    plamienia tylko, to cykl sie rozwalil na maksa, nie wiedzialam gdzie sie
                    skonczyl i gdzie zaczal
                    A dzis rano tylko jedengo posta napisalam, bo przeciez wymiotowalam jak kot,
                    ból brzucha na maksa i kibelek tez byl, jakas grypa jelitowa, jechalam do pracy
                    i wrocilam, teraz mam strasznie obolale jajniki
                    Ciesze sie Anetko ze linki Ci przypasowaly. Ty tu na mnie nie zwalaj ze ja Cie
                    tu wkrecam, sama sie nakrecasz, w zeszlym cyklu to ja sie wkrecilam przez
                    Maggga1, kt nie ma wsrod nas, poprostu mi sie od niej udzielalo
                    pozdrawiam Cie Meg jesli nas podczytujesz, buziaczki, pamietaj ze ja bardzo
                    czekam na dobre wiesci od Ciebie, nie zapomnij
                    caly dzionek przelezalam, i spalam chyba z 5 razy, teraz jeszcze nie za dobrze,
                    ale bez porownania,m powiedzial,ze naprawde jestem chora skoro nawet do kompa
                    nie siadam
                    Nuluska trzymam kciukasy
                    • wiosenka1 Anetko 13.04.07, 21:26
                      ja kazdego dnia sie wkurzam na meza, nic nie potrafi znalezc, plamy w kuchni
                      wyciera sucha sciereczka i tak zostawia ja upaciana, mozna mnozyc przykladow,
                      to sa faceci!!!
                  • maggga1 wiosenko:-) 13.04.07, 21:27
                    przeczytam wszystko jutro rano na spokojnie i napisze co u mnie- na razie nic.
                    trzymam kciuki zeby sie Tobie udalo- jednak wierze ze moze byc u ciebie jeszcze
                    dobrze!!!Do rana. Papa
                    • wiosenka1 dziewczynki 13.04.07, 22:36
                      supcio Meg że sie odezwałaś, będę tu juterko, mam nadzieje, że choróbsko minie
                      Anetko dzieki za troske (priv dostałam), smutno jak smutno, trzeba sobie jakos
                      to tlumaczyc i dzialac dalej, dobrej nocki
                    • wiosenka1 dziewczynki 14.04.07, 08:48
                      witam Was w ten przesliczny dzionek, właśnie wszyscy wybieramy sie na szybkie
                      zakupy, pozniej jakis sapcerek i nma pewno bede zagladac, wiec sie nie lencie
                      tylko piszcie, zakupy pt kupic test hi hi
                      Meg odbierz priv, jesli jeszcze nie odebralas, a jak nie doszlo, to wysle
                      jeszcze raz!!!
                      u mnie dzis rano dosc obiecujaco tempka 37.15, u mnie to b. wysoko, norm to tak
                      36.8
                      caly czas mam iskierke
                      pozdrawiam Was cieplutko
                      • maggga1 witaj wiosenko:-) 14.04.07, 09:57
                        bardzo ale to bardzo trzymam za ciebie kciuki. i przykro mi ze w poprzednim
                        miesiacu tak sie przeze mnie nakrecalas, w tym nie bedzieszsmile. nie dam ci
                        powodu. nie mam zamiaru testowac tylko poczekac na @- jesli sie pojawi.
                        powinien byc w nastepna sobote.zobaczymy, poczekamy. a tak w ogole to dawno sie
                        tak dobrzez nie czulam, psychicznie, bo fizycznie jestem wykonczona, przez
                        ostatni miesiac schudlam 3 kilo i to bardzo zle bo osiagnelam swoja dolna
                        granice wagi. wiec jakos musze to nadrobic ale nie wiem jak bo nie mam
                        apetytu, w ogole mnie nie ciagnie jedzenie. i jeszcze na dodatek drugi dzien
                        mam taki koszmarny smak w ustach. chyba z niewyspania bo to za wczesnie na
                        oznaki ewntualnej ciazy - dzis jest 7 dzien po owu. chyba mam racje ze za
                        wczesnie, nie?
                        w pracy mam mnostwo zajecia a i remont w naszym mieszkaniu mnie dobija bo trwa
                        i trwa i ciaglk trzeba stac nad robotnikami bo oni maja wlasna wizje, cos
                        dokupywac itp. urywam sie z pracy 3 razy w ciagu dnia. ale dzieki temu jak
                        wczoraj pisalam maila do diegratii to nie wiedzialam ktory mam dzien cyklu-
                        hihismile musialam sprawdzic w kalendarzu. dawno tak sie nie dzialo ze nie mysle
                        o staraniach non stop.
                        postanowilismy z moim m ze jesli sie w tym miesiacu nie uda to odpuscimy sobie
                        inseminacje w nastepnym cyklu tylko przerwiemy stymulacje, zrobimy sobie np. 2
                        cykle przerwy, w tym czasie postaramy sie naturalnie i wyjedziemy na wakacje. a
                        jesli sie w tym czasie nie uda to wtedy idziemy na inseminacje.
                        jak to sie uklada ze do tej pory takie maialam parcie a teraz juz slabnie.
                        owszem chce miec dziecko ale nie moge zmarnowac swojego malzenstwa a robi sie
                        coraz gorzej bo tylko te starania i starania. jestem zmeczona. mam nadzieje ze
                        uda sie w tym miesiacu a jak nie to musze odpoczac bo zwariuje. teraz ide na
                        dlugi spacer z psem, pozdrawiam i zycze udanej soboty. tak dzis pieknie.
                        przynajmniej w Wawie.
    • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 14.04.07, 15:25
      Hej hej, wcale mnie nie wkrecalas Meg, no nie do konca w kazdym razie, sama to
      robilam, Anetka dziewczynom w ktoryms poscie napisala ze taka jedna wiosenka ja
      wkreca na maksa, wiec Jej odpisalam ze w poprzednim cyklu byla niejaka Maggga
      ktora mnie wkrecala, ale to w pozytywnym znaczeniu
      dzionek przepiekny, wczoraj m poodkurzal, bo ja bylam niezywa, a dzis tylko
      kurze starlam ale tylko na parapetach i meblach, odpuscilam sobie drzwi co do
      mnie niepodobne, w nosie, chlopaki na rowerach a ja tu bazgrole
      no tyle Wam tu pisze...a to najwazniejsze spelzlo na dalszy plan, nie testuje
      jutro, bo juz plamic zaczelam i co i nic, pewnie ze wolalabym itd, ale ciesze
      sie ze bez obaw jutro odstawiam duph, dzis polknelam 10 sztuke, i sie ciesze bo
      chyba tam mi sie rozpulchnia i polepsza endo, jajnik lewy boli na maksa, bardzo
      bym chciala zeby mnie zalala wredna @, hmmm chyba marzenie scietej glowy, ja 3
      cykl jade natural, ale przy 4 chyba pojde przed owu zobaczyc pecherzyki, tak
      sobie gdybam narazie
      super Meg ze sobie odpuszczasz, albo sie poszczesci albo doda sil do nowych
      staranek, oby to pierwsze
      dziewczyny rzuccie jakiegos linka na testy owu z allegro, chce sobie w tym
      miesiacu potwierdzic owu z tempkami, no i moze te staranka beda mniej liczne a
      tym samym przyjemniejsze
      wiesz z tym brakiem apetytu hmmm, ja jeszcze dzis bylam pewna ze jestem w
      ciazy, tak mnie mdlilo, ale to jednak jeszcze ten wczorajszy zoladek, mozna
      sobie gdybac a i tak nie wiemy co tam w srodeczku
      i tak jak mowisz wazniejsze malzenstwo, a jak zajsc jak ciagle sa nerwy to nie
      pomaga
      a wytlumacz mi Meg co to sa te stymulacje, to na wywolanie owu, to te clo itd,
      a co Ty nie mialas owu czy jak?
      pozdrawiam
      • maggga1 Re: a kto testuje w kwietniu? 15.04.07, 20:39
        witaj, z ta stumulacja to bylo tak ze poszlam do gina bo 3 cykle nie wychodzily
        mi testy owu- pojawiala sie druga kreska ale nigdy nie byla ciemniejsza od
        kontrolnej, czyli tak jakby nie bylo owu albo byla jakas slaba. a bylo to
        dziwne bo do tej pory zawsze wychodzily. i dlatego dostalam clo- na tym chyba
        polega stymulacja ze lykasz ten lek.no bo stymulujesz owu i z clo jest na 100%.
        chyba. pozdrawiam.
        matko, my dzis cala niedziele spedzilismy w marketach budowlanychkupujac
        umywalki, sedesy itp. padam. buziaki. ja czekam na @ w nastepny weekend.papa
        • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 15.04.07, 22:00
          znaczy nie czekasz na @ hi hi
          rety co za niedziela, ja skonczylam grype jelitowa, od rana moj synek,
          wymioty, lezy, slaby,
          z kosciola wyciagnela mnie sasiadka, w aucie oznajmila, ze mojemu synkowi peklo
          cos w brzuchu, rety, wchodze do domu na ugietych nogach pytam sasiada co z
          dzieckiem, a on mowi ze to z m, rety, m sie zwija, nie daje sie dotykac,
          pogotowie za 20 minut, dostal rozkurczowe, podziallay na chwile, ok 15 do
          specjalistycznego szpitala, dopiero wrocilismy, ech, M RODZI KAMIENIA 5MM
          mam dosyc
          • aanetkaw74 Re: a kto testuje w kwietniu? 19.04.07, 09:41
            pozdrów męża w połogu!!! tak was podczytuje; i chciałam coś dodać a propos
            naturalnych metod. moja kumpela przez rok nie mogła zajść, pojechali w lutym w
            okresie płodnym na wyspy kanaryjskie no wiecie słoneczko fale i te sprawy.byli
            tam tydzień, no i trach zaciążyli. wyspa się nazywa lanzarote gdyby się ktoś
            intereswał : ) ale wydaj mi się że wystarczą wakacje w POlsce, śwaięty spokój,
            słoneczko i jezioro...
          • aanetkaw74 Re: a kto testuje w kwietniu? 19.04.07, 09:41
            pozdrów męża w połogu!!! tak was podczytuje; i chciałam coś dodać a propos
            naturalnych metod. moja kumpela przez rok nie mogła zajść, pojechali w lutym w
            okresie płodnym na wyspy kanaryjskie no wiecie słoneczko fale i te sprawy.byli
            tam tydzień, no i trach zaciążyli. wyspa się nazywa lanzarote gdyby się ktoś
            intereswał : ) ale wydaj mi się że wystarczą wakacje w POlsce, śwaięty spokój,
            słoneczko i jezioro...
            • maggga1 Re: a kto testuje w kwietniu? 21.04.07, 20:33
              ja odpadam, 8 raz sie nie udalo. lekarz nie wie dlaczego. tak mi strasznie zle,
              za kazdym razem boli tak samosad kolezanka z pracy wlasnie zaszla, przypadkiem
              • wiosenka1 Re: a kto testuje w kwietniu? 21.04.07, 22:01
                Meg w nosie ze staraniem, testowaniem, staraj sie zyc norm,
                wyjedziecie na urlopik, wszystko spontanicznie, nawet jesli hi hi "nie
                wpadniecie" to z pewnoscia odpoczniecie od starania starania, ile mozna?

POWODZENIA, ODZYWAJ SIE RYBKA CZASEM TU DO NAS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka