Dodaj do ulubionych

HSC proszę o pomoc !

13.04.07, 11:31
Mam skierowanie na badanie HSC do szpitala proszę Was o informację na czym to
polega i czego się mogę spodziewać. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aanetkaw74 Re: HSC proszę o pomoc ! 13.04.07, 16:29
      to chyba histeroskopia? wiem że w znieczuleniu ogólnym, nie ma się czego bać,
      zabieg mało inwazyjny, czasami dokonuje się drobne rzeczy w trakie, usuwa
      polipy itp. rzuć sobie na wyszukiwarkę to na pewno znajdziesz dużo linków.

pozdr
      a
      • agulka1001 Re: HSC proszę o pomoc ! 13.04.07, 17:39
        mialam histeroskopię w znieczuleniu miejscowym!wszysto po tym,jak po 2zabiegach
        po poronieniu okazalo sie,ze nadal są pozostalosci!nie chcę Cie straszyc,ale
        mnie bolało cholernie,moze dlatego,ze ja mialam przy okazji czyszczenie!a
        ogolnie polaga to na tym,ze taka rurka z kamerką wchodzi Ci wiesz gdzie hehehe
        i moze sobie wnętrznosci oglądac!ale po zabiegu to u mnie jak ręką odjąl,czlam
        sie swietnie (tzn przestalo mnie boleć)! ale nie martw sie,na pewno bedzie
        dobrze!Ty masz histeroskopię zabiegową czy taką zwyklą?
        • batonikprzemek Re: HSC proszę o pomoc ! 13.04.07, 20:14
          Mam zleconą przez gin.,chce zobaczyć czy moje hormony i macica są na jednym
          poziomie w danym okresie cyklu. Poprostu przy badaniu dopochwoym USG coś tam
          się dopatrzyła i ma watpliwości czy aby nie było jakiś problemów z
          zagnieżdżeniem zarodka w macicy.Sama nie wiem. Ale barzdo dziękuje za
          przybiżenie tematu.
          • maggga1 Re: HSC proszę o pomoc ! 14.04.07, 13:01
            mialam hsc 10 dni temu z znieczuleniu ogolnym, nic nie czulam po zabiegu,
            zadnego bolu. mialam tylko lekkie plamienie przez kilka dni. u mnie okazalo sie
            ze wszystko jest ok. zadnych zrostow itp.
            • batonikprzemek Re: HSC proszę o pomoc ! 15.04.07, 12:31
              Czy znieczulenie ogólne to narkoza, poprostu zasypiam i już ? Czy ktos miał
              miejscowe, u mnie ma być badanie i nikt mie nie informaował jakie będzie
              znieczulenie.
              • agulka1001 Re: HSC proszę o pomoc ! 17.04.07, 17:37
                ja mialam miejscowe,czyli lezysz i wszystko widzisz!
                a narkoza to ogolne,zasypiasz i budisz sie po wszystkim!
                • batonikprzemek Re: HSC proszę o pomoc ! 17.04.07, 21:39
                  a wyszłaś tego samego dnia czy na drugi dzień ze szpitala.
                  • aneczka293 Re: HSC proszę o pomoc ! 29.04.07, 23:04
                    Juz po???
                    Nie ma co narzekacsmile boli ale troszkesmile bylam przyjeta ok godz 8:30 natomiast
                    godzinke po bylam juz w domkusmile
                    Nie ma co panikowac nie jest najgorzej i duuzo wiecej luzikusmile
                    Pozdrawiam Ania

Ps. poszlam spanikowana bo za duzo sie naczytalam na ten temat.. moje odczucia
                    byly troszke inne smile bardziej lagodne. nie ma co panikowac!!!
                • agulka1001 Re: HSC proszę o pomoc ! 30.04.07, 10:37
                  ja bylam w szpitalu 4dni,ale przede wszystim dlatego,ze mieszkam 40km od
                  szpitala,wiec Pani dr chciala mnie miec na oku!tobili kontrolną bete, inne
                  badania krwi!
    • batonikprzemek Re: HSC proszę o pomoc ! 30.04.07, 19:21
      Dziękuję wszystkim za pomoc jestem już po HSC. Dwa dni pobytu w szpitalu,
      badanie da się przeżyć, jak tak bardzo się pragnie maluszka. smile)
      • aanetkaw74 Re: HSC proszę o pomoc ! 30.04.07, 20:11
        wszystko w porządku batoniku : ) ?
        • wiosenka1 Re: HSC proszę o pomoc ! 30.04.07, 20:21
          no wlasnie Batoniku, czy czegos sie tam dopatrzyli, czy sprawdzali zrosty,
          grubosc endometrium, czy na tym to badanie polegalo?
          • batonikprzemek Re: HSC proszę o pomoc ! 01.05.07, 19:46
            Jestem załamana bo endometrium w drugiej fazie cyklu wynosi u mnie 4mm, i w
            opisie piszą że ujście jajowodowe prawe zrośnięte. Proszę was dziewczyny
            napiszcie co o tym myślicie. Dopiero w w poniedziałek mam wizytę u swojego
            gin., do tego czasu chyba zwariuję. Pozdrawiam i czekam na opinie i rady.
            Batonik
            • aneczka293 Re: HSC proszę o pomoc ! 06.05.07, 02:12
              z tego co pamietam to przy zrosnietych jajowodach robi sie Laparo.
              Poczekaj najlepiej na konsultace ze swoim lekarzem bo kazdy przypadek jest inny.

Na wlsnym doswiadceniu wiem, ze...
              Przy wizycie wpadlo podejrzenie zrostow jajowodow... jak mi tlumaczyl to w
              najgorszym przypadku laparoskopia... najwazniejsze jest to, ze w zadnym stopniu
              nie wyklucza to szans na maciezynstwo.
              tak wiec trzymam kciuki!!
              Ja wlasnie przeszlam HSC, diagnoza poszla daleko w kat i wszystko jest w
              porzadku!!!
              Wiec glowka do Gory!!!
              • wiosenka1 Re: HSC proszę o pomoc ! 06.05.07, 10:32
                A napisz mi czy przy endo 4mm masz wogole krwawienia przy @, ja nie wiem ile
                mam grubosci, ale mialam jakies 6, teraz moze 8 i mam tylko plamienia w trakcie
                @?

Batoniku nie mam wiedzy na Twoj temat, ale przytulam Cie, musi byc dobrze, nie
                zamartwiaj sie, prosze.
                Zobaczysz jeszcze bedziemy tulic dzieciatka. Zycze Ci tego z calego serducha.
                • batonikprzemek Re: HSC proszę o pomoc ! 06.05.07, 22:22
                  Dziękuje Wam dziewczyny. Mam plamienia przed, ale @ tak jakby normalna
                  (krwawię). Jutro mam wizytę zobaczymy ! Pozdrawiam dam znać. Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka