dzigusia1 02.05.09, 23:38 Więc zaczynamy Kto również zamierza zajść w maju???? Mam nadzieję , że tym razem też uda się jak w poprzedniej ciąży (również majowe starania ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klimka27 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 03.05.09, 11:14 ja staram sie o fasolke juz od września... 01 maja zaczełam na nowo! wiem że teraz sie uda! musi się udać! Odpowiedz Link
betinka1978 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 03.05.09, 14:31 ja jajkowanie powinnam mieć 2 maja... akcję mieliśmy pierwszego maja a co z tej akcji wyszło (i czy w ogóle coś wyszło) testujemy 15 maja... TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI PRZYNAJMNIEJ W POŁOWIE TAK MOCNO JAK JA TRZYMAM ZA WAS Odpowiedz Link
magdaijulia Re: Majowe starania czas zacząć :-) 03.05.09, 20:32 Ja czekam teraz na @ powinna przyjść na dniach Starania rozpocznę około 15-20 maja Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie moja Julka też trzyma kciuki bo bardzo chce mieć siostrzyczkę Powodzenia wszystkim !!! Odpowiedz Link
iza30_1979 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 03.05.09, 20:40 ja musze sprawdzic kwietniowe starania okolo 10 albo po 10 bede testowac jak @nie przyjdzie a resztcie zycze powodzenia pozdrawiam Odpowiedz Link
moamia Re: Majowe starania czas zacząć :-) 03.05.09, 21:38 Witam!my tez zaczynamy starania.Zycze wszystkim powodzenia. Odpowiedz Link
kaffka74 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 03.05.09, 22:02 Witam, mój pierwszy miesiąc starań....Bardziej doświadczone, prosiłabym o sugestie, co do terminu: ostatnie krwawienie 17 kwietnia, długość ostatniego cyklu : 31 dni, długość najkrótszego cyklu w tym roku 27 dni, próba : dziś w nocy i rano . Mam szansę? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: Majowe starania czas zacząć :-) 06.05.09, 08:45 tak kalendarzykowo to trudno cokolwiek przewidywać. Lepiej obserwować temperaturę i wygląd śluzu. To pozwoli wytypować odpowiednie dni na starania Odpowiedz Link
klimka27 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 04.05.09, 08:56 ile macie lat?jak długo sie staracie?i jak czesto sie przytulacie? czy każdego dnia to za często? Odpowiedz Link
moamia Re: Majowe starania czas zacząć :-) 04.05.09, 21:50 klimka27 napisała: > ile macie lat?jak długo sie staracie?i jak czesto sie przytulacie? > czy każdego dnia to za często? >mam 32 lata.i dopiero zaczelam sie starac. Odpowiedz Link
aniasommer Re: Majowe starania czas zacząć :-) 04.05.09, 14:30 hej. ja testowalam 2.05 i nic podejrzewam brak owulacji ide teraz na monitoring i jak cos wykaze to starm sie w polowie miesiaca, a jak nie to pewnie po clo dopiero w czerwcu i mam nadzieje, ze do lipca to juz sie uda!!!! powodzonka Odpowiedz Link
myszo.wata Re: Majowe starania czas zacząć :-) 05.05.09, 07:28 Ja dzisiaj 30 dc,nie wytrzymałam i zrobilam test ale niestety jedna kreska a drugie podejście. więc czekam na @ a potem majowe starania. powodzenia! Odpowiedz Link
hanka1978 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 05.05.09, 08:52 ja bym baaardzo chciała powtórkę z rozrywki ale w maju to akurat nie ma mojego współśpiącego ale za WAS za to trzymam kciuki Odpowiedz Link
zabolix Re: Majowe starania czas zacząć :-) 05.05.09, 09:01 mam 28 lat, mąż 32 lata i jedno niepowodzenie w styczniu 2009 za sobą teraz dostalismy zielone światło wiec mozemy znów zaczac starania, staramy sie o pierwsze dziecko. mam nadzieje, że tym razem los bedzie dla nas przychylny i pozwoli zdrowo donosic ciąże. Czsem kreska na tescie nie chce sie pokazac, pewno od testu zalezy, ja testowałam 3 razy zanim cos wyszło w odstepach po 2-3 dni i dopiero w 34 dc wyszło. Powodzenia dziewczyny!! Odpowiedz Link
myszo.wata Re: Majowe starania czas zacząć :-) 05.05.09, 18:35 Trzymam kciuki zabolix za Was piszesz,ze robiąc test moze nie wyjść w 30dc?nadzieja???hmm.... ja robilam paskowym ale i tak czekam na @. podrawiam Odpowiedz Link
dzigusia1 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 05.05.09, 20:38 Widzę, ze sporo Nas "starających się" My już dawno planowaliśmy starania na maj ale ciężko mi w tym miesiącu będzie określić kiedy będzie owulacja bo ostatni okres późnił mi się o 2 tygodnie (pierwszy raz w życiu) Tak czy siak już pierwsze próby za nami mam nadzieję, że się uda. Odpowiedz Link
moamia Re: Majowe starania czas zacząć :-) 05.05.09, 21:11 za nami tez piersze proby .Mam nadzieje ze tak piekny miesiac przyniesie szczescie wszystkim ,,starajacym sie". Odpowiedz Link
zabolix Re: Majowe starania czas zacząć :-) 06.05.09, 07:23 no jest nas sporo i mam nadzieje ze tak piękny miesiac jakim jest maj przyneisie nam wszystkim szczęscie!trzymam za to kciuki. Myszo.wata, ja robiłam 3 testy paskowe i tak jak pisałam dopiero 3 cos pokazał a i tak dla pewnosci poszłam zrobic bete z krwi zeby sie upewnic bo ta kreska jakas słaba była. powodzenia dziewczyny! Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: Majowe starania czas zacząć :-) 06.05.09, 08:43 ja! w zasadzie już jestem w drugiej połowie cyklu, więc myślę, że już zostało głównie czekanie na efekty, ale staram się nie niecierpliwić Odpowiedz Link
pepsimaniak Re: Majowe starania czas zacząć :-) 06.05.09, 10:43 narazie czekam na @ która powinna pojawić sie lada dzień, a potem zaczynamy staranka. Mam nadzieję, ze się uda Odpowiedz Link
pragnaca Re: Majowe starania czas zacząć :-) 06.05.09, 15:15 Czesc wszystkim! My też zaczeliśmy starania 3 maja. Mam nadzieję, że nam się uda. Odpowiedz Link
betinka1978 21 dzień cyklu... 06.05.09, 19:10 muszę czekać jeszcze półtorej tygodnia... buuuuuuuuuuuuuuuuu.... i powiem wam że mam same czarne myśli... pewnie znowu nic z tego Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 06.05.09, 23:08 ja z M staram sie juz ponad 1,5 roku. na razie czekam na @ bo juz jest po terminie ale wiem ze dostane bo od 2 dni wszystko na to wskazuje. a po @ znowu starania... nie licze na 2 kreski dziwne to zycie. moze kieeeeedys nam sie uda... Odpowiedz Link
pragnaca Re: Majowe starania czas zacząć :-) 06.05.09, 23:29 Ja z M dopiero zaczeliśmy starania, ale troche sie boje. Moja siostra nie mogłe zajsc w ciąże, ale dzieki in vitro ma słodzituką córę. Staramy sie z M myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link
betinka1978 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 07.05.09, 14:35 m.marcia2222 i jak? przyszła? czy... Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 08.05.09, 19:49 jeszcze nie ale czekam... Odpowiedz Link
betinka1978 m.marcia2222 08.05.09, 22:24 ty nie czekaj kobieto tylko testa zrób czekamy na wieści... Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: m.marcia2222 08.05.09, 22:49 betinka1978 napisała: > ty nie czekaj kobieto tylko testa zrób czekamy na wieści... jezeli do 15.05 nie dostane @ to zrobie ale nie wczesniej zeby znowu sie nie rozczarowac. Odpowiedz Link
iza30_1979 Re: m.marcia2222 09.05.09, 15:59 noi przyszla @ wiem tez sie podlaczam do majowych staran powodzenia wszsytkim dziewczynom Odpowiedz Link
klimka27 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 07.05.09, 10:47 działamy co drugi dzien...jak do tej pory bylo przytulanie kazdego dnia i nic ztego nie wyszlo ;/ zastanawiam sie ile jeszcze czekac,probowac czy moze jakies badania zaczac... kiedys robilam prolaktyne i testosteron tak dla siebie i w normie. jakie badania ew robic...? Odpowiedz Link
pepsimaniak Re: Majowe starania czas zacząć :-) 07.05.09, 10:51 plemniki dojrzewają 72 godziny więc co 2-3 dni warto się przytulać Odpowiedz Link
pragnaca Re: Majowe starania czas zacząć :-) 07.05.09, 13:06 Moja siorka robiła mnóstwo badań ale dokładnie się nie orientuje jakie, jej M też był przebadany. Leczenie zaawansowane trwało jakieś 6 m-cy, ale nie przynosiło efektów i konieczne było in vitro (sporo kaski kosztuje) ale dla dzidziusia wszystko warto zrobić. Na szczęście udało się za pierwszym razem. I dzidzia na już 1,3 m-c. Odpowiedz Link
myszo.wata Re: Majowe starania czas zacząć :-) 07.05.09, 19:56 hej,zapisuję sie do majowych starań,dzis 1dc.bedzie trzeci cykl starań??? pozdrawiam Odpowiedz Link
pragnaca Re: Majowe starania czas zacząć :-) 07.05.09, 20:01 Witaj, sporo nas im wiecej tym raźniej Odpowiedz Link
moamia Re: Majowe starania czas zacząć :-) 07.05.09, 20:46 a u mnie cos nie tak,16 dzien cyklu i dostalam @.zawsze mialam regularnie a tu taka niespodzianka.:- ( >ale maj dopiero sie zaczyna, Odpowiedz Link
wilczyca81 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 08.05.09, 10:48 No to i ja się dopisuje, mam juz synka z lutego 2008 i teraz zdecydowaliśmy się na rodzeństwo. OM była 16.04 i nie wiem czy nie za pózno rozpoczeliśmy starania bo decyzja zapadła nagleW każdym razie testujemy się 21.05 bo chyba dopiero wtedy jest sens. Chyba że szybciej można sprawdzić? Na razie doszukuje sie objawów popołudniami boli podbrzusze i piersi jakies takie rozgrzane, ale to pewnie siła umysłu Trzymam kciuki za Was i za siebie! Odpowiedz Link
pragnaca Re: Majowe starania czas zacząć :-) 08.05.09, 11:52 Witaj. Ja czasami ma ochotę zrobic test, chociaz wiem że to nie ma sensu, bo jeszcze za wcześnie. Jeszcze cały tydzień w.i.e.c.z.n.o.ś.ć. Ja też doszukuje się objawów, ale w moim przypadku to chyba kwestia psychiki bo na objawy to jeszcze za wczesnie.? Odpowiedz Link
wilczyca81 dzigusia 13.05.09, 10:28 Hejo lutówka lutowe dzieciaczki fajna rzecz, więc musimy sie w maju obie wystarać Trzymam kciuki, kiedy testujesz? Ja wczoraj testowałam, bo nie wytrzymałam i niestety jedna krecha Ni nic trzeba zintensyfikowac działania! W tym cyklu jak już @ przyjdzie będę starała się po raz pierwszy w zasadzie obserwować organizm, moze mi coś podpowie. Odpowiedz Link
dzigusia1 Re: dzigusia 13.05.09, 14:16 Pierwsze testowania po weekendzie chociaż już teraz mam chęć zrobić ale wiem że jak teraz zrobię to będzie jedna krecha.... poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link
myszo.wata Re: Majowe starania czas zacząć :-) 08.05.09, 17:15 oooo....wilczyca81?my tez mamy synka z lutego 2008 i teraz sie staramy,ok.18.05 startujemy trzecie podejście. pozdrawiam Odpowiedz Link
pepsimaniak myszo.wata 11.05.09, 16:42 wygląda na to, ze obie zaczynamy starania 18.05 Odpowiedz Link
zabolix Re: myszo.wata i pepsimaniak 12.05.09, 13:33 wyglada na to ze i ja sie od 17/18 V dołączam z naszymi staraniami bo owu tak mneij wiecej powinna byc powodzenia dziewczyny! trochę sie boje tego wszystkiego po ostatnich doświadczeniach ale coż zrobić. mam nadzieje ze bedzie dobrze Odpowiedz Link
katty26 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 10.05.09, 14:03 Witam! Mam 29 lat, mąż 30, to nasz pierwszy cykl starań, w tym miesiącu dostaliśmy zielone światło. Mam 17 miesięczną córcię, o którą staraliśmy się 1,5 roku. W drugą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań, ale niestety ją straciłam. OM - 20 kwietnia, test owu (+)- 7 maja. Czekam na efekty. Testuję nie wcześniej niż 21 maja. Trzymam za Was i za siebie kciukasy Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
betinka1978 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 11.05.09, 09:48 wiecie... myślałam że przy trzecim podejściu nie będę już świrowała... @ ma przyjść do niedzieli a mnie zaczynają mrowić piersi i chyba tym razem też nie obejdzie się bez doszukiwania się ,,objawów". Swoją drogą nigdy bym nie przypuszczała że kobieta może w tak irracjonalny sposób przestać panować nad własnymi emocjami z jednej strony jest we mnie przekonanie że pewnie się nie udało... a z drugiej, wbrew rozsądkowi wszelakiemu ja się znowu doszukuję... :\ Odpowiedz Link
m.marcia2222 betinka1978 11.05.09, 10:01 nie przejmuj sie. o jest normalne. ciezko jest nad tym panowac i na pewno my wszystkie tu o tym wiemy. trzymam kciuki!! Odpowiedz Link
emczyem witam 11.05.09, 10:27 Hej, dzisiaj piszę tu po raz pierwszy chociaż często obserwuję to forum. Staramy się już prawie rok, z tym że bez liczenia i tym podobnego pierniczenia się, tak o na spontana. Tyle, że właśnie dzisiaj kiedy już widziałam wszelkie możliwe objawy przyszła @ i jestem wściekła! Chyba zaczynam na poważnie się zabierać za liczenie itp chociaż strasznie chciałam tego uniknąć brr własnie wypiłam solpadeine bo muszę być na chodzi dzisiaj. ech jakieś rady dla niedoświadczonej? Odpowiedz Link
klimka27 Re: witam 11.05.09, 10:45 emczyem ja dokladnie tak jak Ty... bez pierniczenia. i mysle sie zabrac do konkretnego dzialania...tyle ze tez nie wiem od czego zaczac... Odpowiedz Link
emczyem Re: witam 12.05.09, 11:14 No to ja trochę przejrzałam forum i tak postanowiłam (na początek bez przesady): 1. Biorę regularnie: wit B kompleks, cynk i kwas foliowy (spróbuje namówić do tego także R, ale wiem, że zrobi oczy i powie: "jak sobie chcesz to sobie bierz :p") 2. obserwuję sobie śluz ze dwa miesiące i zobaczymy czy dam sobie radę z określeniem owulacji jak nie to potem kupie testy, ale na razie to się wstrzymam. po 3. jutro robię Nam jajecznice na śniadanie a po 4 to staram się być optymistycznie nastawiona chociaż to trudne. Klimka27 a Ty co? Odpowiedz Link
klimka27 Re: witam 12.05.09, 11:30 ja na razie czekam co przyniosa kolejne dni....jeszcze poltora tygodnia...jesli i tym razem nic nie wyjdzie robie obserwacje sluzu i tez myslalam ew o testach.a potem.... ehh!nie ma potem.musi sie udac Odpowiedz Link
emczyem Re: witam 14.05.09, 12:53 no dobrze by było jakby to potem nie było bo byłyby dwie kreseczki. Ja się lekko zdziwiłam kupiłam kwas foliowy i cynk (byłam w dwóch aptekach i tam za ladą jedna pani w ciąży i potem druga też farmaceutka w ciąży.. wszędzie widzę kobiety w ciąży..) R owszem dzisiaj nawet za bardzo go nie musiałam przymuszać żeby wziął ten cynk i folik, ale zapytał: "i w czym mi to ma pomóc?" heh ale w zamian karze mi pić ten okropny tran. On ma bzika jakiegoś chyba no i wypiłam co miałam robić? Mam nadzieję że szybko się uda bo ja długo z tym tranem to nie wytrzymam Odpowiedz Link
klimka27 Re: witam 14.05.09, 13:48 emczyem trzymam za Ciebie i siebie kciuki.za pozostałe dziewczyny tez! masz racje ze ciezarnych coraz to wiecej....sa wszedzie... Odpowiedz Link
zabolix Re: witam 14.05.09, 15:58 coarz wiecej, one nas osaczaja bym powiedziała, a juz myslałam ze tylko ja mam takie odczucia powodzenia! Odpowiedz Link
klimka27 Re: witam 15.05.09, 09:21 dziewczyny i MY dołaczymy do tych brzuchatych!pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
klimka27 Re: witam 16.05.09, 08:48 dziewczyny,za wczesnie na gratulacje.ja myslalam...o nas w czasie przyszlym...ze tez dolaczymy do grona brzuchatych. Odpowiedz Link
emczyem Re: witam 14.05.09, 18:13 Nie mogę już zacząć bo mam @ czwarty dzień, więc jeszcze do końca jakieś 3 ;/ Jak będę obserwować to na bieżąco będę pewnie pisać. Ty też pisz co i jak u Ciebie. pzdr Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: witam 14.05.09, 20:06 no ja tez mam 4 dzien @. i po rowniez zaczynam porzadne obserwacje. a co do tych ciezarnych to zgadzam sie z wami. ONE sa wszedzie!! Jakis spisek czy co Odpowiedz Link
klimka27 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 11.05.09, 10:48 betinka1978 mysle ze kaza z nas tak ma ...ze za kazdym razem doszukuje sie objawow...i malo tego.za kazdym razem coraz to wiecej,a potem przychodzi @ i kolejne rozczarowanie. Odpowiedz Link
kaffka74 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 12.05.09, 21:19 no i nie wytrzymałam, zrobiłam test, 25 tydzień cyklu i oczywiście wyszedł negatywnie......, wiem , że to za wcześnie chyba, ale i tak czuję, że lada dzień dostanę okres. Do tego dopadło mie straszne przeziębienie i chandra... trzymam za Was kciuki, pozdrawiam Odpowiedz Link
katty26 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 13.05.09, 21:26 Heeeej, no za wcześnie! Nawet przy cyklach 28 dniowych, test miał prawo nie wyjść! Uszy do góry! Nadal jest szansa, a objawy ciążowe często są identyczne z okresowymi (u mnie tak było, a jednak okresu nie dostałam). Poczekaj jeszcze trochę! Wiem jak jest ciężko! Sama robiłam już testy w 6 dpo Teraz jestem jakieś 5 dpo i czekam na pocztę, bo mają przyjść moje testy ciążowe z Allegro za 1,29 za sztukę Zamówiłam... 15 i będę mogła bez wyrzutów sumienia testować sobie nawet w 8 dpo Odpowiedz Link
kaffka74 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 14.05.09, 22:08 dziękuję za odpowiedź, powtórzyłam test po kolejnych 2 dniach i znowu 1 krecha... nietsety. Równiż zakupiłam 15 testów na sztuki na Allegro, więc można będzie testować do woli, choć oczywście życzę wszystkim starającym się, aby to testowanie skończyło się mozliwie najszybciej Moja kolejna próba przypadnie myślę na koniec maja,na razie czekam na okres, dziś 27 dzień cyklu, a miewam między 27 a 31, ale czuję, że dostanę lada moment. Acha, co do wieku, mam 35 lat i super córcię 7 letnią, partner ma 38, teraz bardzo chciałabym miec drugą dziewczynkę, powodzenia Odpowiedz Link
mwiktorianka Re: Majowe starania czas zacząć :-) 13.05.09, 21:28 Cześć!Ja też będę się starac w maju,1-y cs w kwietniu,niestety bezowocny.Niby nie nastawiałam sie na sukces przy 1-ym podejściu,ale jestem trochę rozczarowana.Mam nadzieję,że tym razem sie uda.Staram sie z internetową tabelką kontroli płci dziecka,mam juz dwóch synów i córcię i chcialabym jeszcze jedna dziewczynke.Mam 37 lat więc czasu coraz mniej.Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim POWODZENIA. Odpowiedz Link
moamia Re: Majowe starania czas zacząć :-) 14.05.09, 21:38 CZesc dziewczyny!Widze ze nas coraz wiecej,ja tez za powracam do ,,majowych staran"juz niedlugo.Mam nadzieje ze tym razem bez niespodzianek >Powodzenia wszystkim zycze. Odpowiedz Link
mania-3004 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 15.05.09, 13:37 witajcie dziewczyny ja też się do was dopisujekwietniowe starnia poszły w laswięc czas zacząć majowe Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: Majowe starania czas zacząć :-) 16.05.09, 11:17 mnie się udało przedwczoraj na teście były dwie kreseczki Odpowiedz Link
klimka27 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 16.05.09, 11:47 srebrno-listka GRATULACJE!!!! Odpowiedz Link
betinka1978 srebrno-listka GRATULUJEMY!!! 16.05.09, 13:19 KLIMKA... trzymam kciuki żeby nasze gratulacje okazały się samospełniającą przepowiednią Odpowiedz Link
klimka27 Re: srebrno-listka GRATULUJEMY!!! 16.05.09, 15:29 nie dziekuje! i tak samo za WAS WSZYSTKIE jak i za siebie trzymam kciuki! Odpowiedz Link
klimka27 Re: srebrno-listka GRATULUJEMY!!! 16.05.09, 15:31 betinka1978 zdaje sie ze jutro testujesz.... Odpowiedz Link
betinka1978 jeszcze nie testuje... 16.05.09, 23:59 minione dwa miesiące nauczyły mnie nie śpieszyć się z testami Dziś (niedziela) ma przyjść wstręciucha... czuję się jak by przyjść miała więc czekam cierpliwie. Gdyby się jakimś cudem nie pojawiła to będę się testowała w poniedziałek lub wtorek. Co ma być to będzie ale oczywiście lepiej by było gdyby było to co byśmy chciały by było - zobaczymy Odpowiedz Link
emczyem Re: jeszcze nie testuje... 17.05.09, 10:41 hm, ja też się nauczyłam żeby z testami się nie spieszyć, bo potem jest trzy razy większe rozczarowanie niż gdyby przyszła sama @. Sto razy bardziej okropnie się czuję po takim negatywnym teście. Mi jeszcze się @ nie skończyła więc obserwować nic nie mogę a to już 7 dzień omg ile można? Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: jeszcze nie testuje... 18.05.09, 09:00 Betinka, i testowałaś? @ przyszła? ja się też czułam dwa dni jakby @ miała przyjść, a trzeciego nagle się wszystko uspokoiło. I dziękuję za gratulacje... trochę się boję, dziś biegnę ba betę ale chyba jeszcze nie mam śmiałości uwierzyć... Odpowiedz Link
betinka1978 no nie przyszła... 18.05.09, 09:15 wczoraj mnie nosiło cały dzień (32 dzień cyklu przy standardzie 31 dniowym) piersi mam obolałe, nosi mnie... i w ogóle jest mi jakoś takoś niekomfortowo ale mnie znając to mogę sobie wkręcać... poczekam jeszcze . Odpowiedz Link
zabolix Re: no nie przyszła... 18.05.09, 09:56 betinka1978 to trzymam kciuki i moze ta @ wredota nei przyjdzie! zycze ci tego, u nas okaze sie poczatkeim czerwca. Odpowiedz Link
klimka27 Re: no nie przyszła... 18.05.09, 16:56 22 dzien przy cyklach 26 dniowych...i znow doszkuje sie objawow...mowie sobie ze jak nigdy lewy jajnik kluje...zwariuje do piatku... Odpowiedz Link
klimka27 Re: a jam mam takie dwie śliczne... 18.05.09, 21:42 betinka1978 TY szczęściaro!!!!GRATULUJE!!!!! Odpowiedz Link
betinka1978 Re: a jam mam takie dwie śliczne... 18.05.09, 22:11 trzymam kciuki by i wam się udało! Odpowiedz Link
myszo.wata Re: a jam mam takie dwie śliczne... 18.05.09, 22:10 bravo betinkazdrowia dla Was! my zaczynamy starania 12dc.pozdrawiam. Odpowiedz Link
katty26 Re: a jam mam takie dwie śliczne... 19.05.09, 10:45 Gratulacje!!! Fajnie, że Wam się udało. U mnie na razie test negatywny. 3-4 dni do @. Odpowiedz Link
emczyem Re: a jam mam takie dwie śliczne... 19.05.09, 11:45 Gratuluje i...trochę zazdroszczę Więc u mnie @ się skończyła dopiero wczoraj, dzisiaj sprawdzałam sobie śluz i mam przezroczysty, taki trochę lepki a więc jaki powinien być? ja tam zaczynam świrować i wszystkiego mi się odechciewa już buu, maruda jestem wiem Odpowiedz Link
zabolix Re: a jam mam takie dwie śliczne... 19.05.09, 12:53 no to serdeczne gratuacje!!! teraz dbaj o siebie! dzis same good newsy bo rano kolezanka mi napisala ze tez miala II sliczne kreseczki a staraja sie pol rokuMy narazie w trakcie staran bo dzis 16 dc a juz po jednym niepowodzeniu w styczniu wiec troche stracha mam ale chęc posiadania dziecka jest silniejsza niz cokolwiek innego. Sciskam i jeszcze raz gratuluję! Odpowiedz Link
magdaijulia Re: a jam mam takie dwie śliczne... 22.05.09, 19:46 SUPER !!!!!!!!!!!!!!! zazdroszczę ci troszeczkę życzę zdrowia i zdrowia !!!! dla WAS Odpowiedz Link
emczyem Re: no nie przyszła... 20.05.09, 12:38 Jestem 3 dni po zakończeniu @, śluz mam przezroczysty i trochę lepki , to znaczy ze mam dni płodne teraz? Dziewczyny jak to jest? Pierwszy raz obserwuje i nie za bardzo się w tym łapie. A Ty Klimka27 jak tam? Odpowiedz Link
klimka27 Re: no nie przyszła... 20.05.09, 18:25 ja czekam do piatku... i cicho licze ze sie uda... czuje klucie jajnikow chwilami.... Odpowiedz Link
kobieta23 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 20.05.09, 13:16 Od ponad 4 lat się staram. Niezbyt często się tu udzielam, ale jestem na bieżąco czytając posty. I od dwóch dni coś mnie tak korciło, żeby wejść, bo muszę się upewnić co u betinki. Jakoś tak mi ta dziewczyna siedziała w głowie, a czasu nie miałam za bardzo, no i stwierdziłam, że w końcu trzeba tu zajrzeć, bo na pewno jakieś wieści będą dobre, skoro moja intuicja mnie nigdy nie zawodzi. Wchodzę czytam i ... Betinko moje serdeczne gratulacje. Cieszę się razem z tobą, bo bardzo mocno ci kibicowałam. Wszystkim też oczywiście życzę by spełniło się marzenie o II kreseczkach i zdrowo donoszonej ciąży Pozdrawiam wszystkie "Sukces przychodzi od wewnątrz-nie z zewnątrz" Odpowiedz Link
betinka1978 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 20.05.09, 15:06 Powiem wam że staram się nie podniecać za bardzo całą sytuacją. Na razie jeszcze czekam tydzień - dwa aż wszystko się na dobre ,,zakorzeni", potem wizyta u ginekologa w celu ostatecznego potwierdzenia (nie chce iść wcześniej bo przecież i tak jeszcze nic nie będzie widać a tylko badaniem mogę krzywdę maleństwu zrobić) i dopiero jak wszystko zostanie oficjalnie potwierdzone medycznie to będę szalała ze szczęścia i ogłaszał światu radosną nowinę ;D Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: Majowe starania czas zacząć :-) 20.05.09, 16:15 Witam serdecznie Powinna @ przyjść wczoraj....nic mnie nie boli i jakiś taki spokój mnie ogarnął...przed południem zrobiłam test ale wyszedł negatywny....może za wcześnie...poczekam do piątku Ps. betinka1978 gratuluję i życzę dużo zdrowia i spokoju Odpowiedz Link
klimka27 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 21.05.09, 11:20 BETINKA tak sobie mysle ze jestes naprawde szczęściarą. szkoda ze ciążą nie mozna zarazić sie jak ' świńska grypa ' bo wtedy chciałabym byc jej nosicielka. ja do jutra czekam. pozdrawiam wszystkie wyczekujące,obserwujące i starajace. Odpowiedz Link
betinka1978 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 21.05.09, 12:38 Klimko droga! ja cały czas mocno trzymam za was kciuki ! Odpowiedz Link
emczyem Re: Majowe starania czas zacząć :-) 21.05.09, 19:32 Oj to trzymaj bo się przydadzą Klimka27 wierzę że i nam się uda. A mnie w nocy obudziło bardzo silne kłucie jajnika i utrzymywało się przez około 2 minuty, naprawdę bardzo mnie bolało aż się zwinęłam. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Któraś z Was tak miała? Teraz to zastanawiam się czy mi się to czasami nie przyśniło.. Odpowiedz Link
klimka27 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 21.05.09, 20:46 emczyem ja mam plamienie wiec jutro na calego @. i zaczelam watpic ze kiedykolwiek sie uda...a zreszta....zycie mi si8e syplo...niespodziewanie.... bede tu zagladac..ui trzymac za was kciuki.... Odpowiedz Link
emczyem Re: Majowe starania czas zacząć :-) 22.05.09, 10:57 Nie wątp, zobaczysz, że jeszcze się nam uda. Bardzo mi przykro, że Ci się pokomplikowało, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Ja już powoli zaczynam następne staranka. Oby się udało tym razem. Odpowiedz Link
dzigusia1 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 23.05.09, 10:52 Gratulacje dziewczyny!!!! U mnie wczoraj miała przyjść @ nie przyszła dzisiaj zrobiłam test i lipa , poczekam jeszcze ale coś czuje , że jeszcze przyjdzie wstręciula szkoda , tak jakoś mi dziwnie dzisiaj.... Odpowiedz Link
myszo.wata Re: Majowe starania czas zacząć :-) 24.05.09, 14:10 czesc,ja 18dc w zasadzie po staraniach,teraz tylko czekać???? pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link
magdaijulia Re: Majowe starania czas zacząć :-) 22.05.09, 19:51 U mnie lipa - tak czuję, że przyjdzie @ wredota drugi cykl na straty poszedł, w dodatku mężowi znów się nie chciało w dniu największej kumulacji i jak ja mam zaskoczyć ???????????????????????? wiatropylna nie jestem, a drugie dziecko też chciałbym mieć z mężem Odpowiedz Link
betinka1978 magdaijulia napisała: 23.05.09, 08:57 > U mnie lipa - tak czuję, że przyjdzie @ wredota nic się nie przejmuj. Ja też miałam przeświadczenie że tym razem nic z tego bo tuliliśmy się tylko jeden jedyny raz - 1 -2 dni przed owulacją (latałam więc co chwila do toalety bo byłam przekonana że właśnie @ przyszła..) a tu taka niespodzianka będzie dobrze! Odpowiedz Link
karoli24 Re: magdaijulia napisała: 23.05.09, 09:31 Ja też tak się cały czas czuję jakbym miała dostać okres, ale strasznie mnie kłuło z jednej strony i dlatego zrobiłam dziś rano test (choć tak naprawdę miesiączkę właśnie dziś powinnam dostać). Tak więc nic się nie martw, wszystko jeszcze może się zdarzyć. Odpowiedz Link
magdaijulia Re: magdaijulia napisała: 24.05.09, 20:08 Dziś zrobiłam test - nic nie wyszło w tym miesiącu ale wiem że trzeba myśleć pozytywnie, więc chcę aby już @ przyszła żeby liczyć już dni do kolejnego razu tak sobie myślę, że może pójdzie nam łatwij jak wyjedziemy w lipcu na urlop. Tak ustawiłam nasze urlopy aby wypadły akurat w samym szczycie lipcowym może jak się odprężymy i nie będziemy się stresować pracą to wrócimy z wakacji we czworo mam nadzieję, że to wyjdzie !!! Odpowiedz Link
zabolix Re: magdaijulia napisała: 25.05.09, 08:45 u nas tez juz po staraniach dzis 22 dc wiec zostaje tylko czekanie...@ ma przyjsc 3 lub 4 Vi ciekawe, mam jakies dziwne przeczucie ze jednak przyjdzie ale poczekamy zobaczymy. W piatek zostałam mocno wyprzytulana przez koleżanke w 7 m-cu ciązy wiec oby mnei zarazila wirusem ciążowym Poza tym wszytskim zaciązonym w maju serdecznie gratuluje! dbajcie o siebie i powodzenia! Odpowiedz Link
karoli24 Re: U mnie też dwie kreseczki :) 23.05.09, 08:14 dziś rano wyszły na teście zrobię jeszcze jutro kontrolnie drugi, a w poniedziałek na krew pojadę. Nie mogę uwierzyć Odpowiedz Link
betinka1978 Re: U mnie też dwie kreseczki :) 23.05.09, 08:52 GRATULACJE!!!!! i zdrówka dla was życzę Odpowiedz Link
emczyem Re: U mnie też dwie kreseczki :) 23.05.09, 22:36 O to ja też gratuluję. U mnie 13dc więc majowe staranka dopiero zaczynam, tylko R śpi i dzisiaj to chyba nici z tego, a poza tym mam śluz niby przezroczysty ale tylko troszeczkę jest lepki więc sama już nie wiem. W ogóle byłam dzisiaj u mojej mamy i tak jej zazdroszczę ma 48 lat i 4 miesiące temu urodziła swoje 5 dziecko, śliczna dziewuszka, też chcę! Trzymajcie za mnie kciuki Odpowiedz Link
klimka27 Re: U mnie też dwie kreseczki :) 28.05.09, 10:55 emczyem jak obserwacje?ja dzis zaczelam mierzym tempke...pozdrawiam... Odpowiedz Link
emczyem Re: U mnie też dwie kreseczki :) 28.05.09, 12:03 hm, obserwacja obserwacją, coś tam niby obserwuje, ale nie jestem przekonana chyba na przyszły miesiąc kupie testy owu. W sumie cały czas idą staranka bo 18 dzień cyklu. Oj jakoś tracę nadzieje na cokolwiek, mam doła ogólnie mówiąc, a tak bym chciała dołączyć do majowo zapylonych ;/ A Ty Klimka27 już po @? Odpowiedz Link
klimka27 Re: U mnie też dwie kreseczki :) 28.05.09, 13:57 tak,u mnie po @ ktorej praktycznie nie bylo... wiem ze jak przychodzi @ to sie traci nadzieje...nie miej dola.dolaczymy...do tych ktorym sie udało!trzymaj sie cieplutko... Odpowiedz Link
emczyem Re: U mnie też dwie kreseczki :) 28.05.09, 17:50 Klimka27 a Ty robiłaś test po tym krótkim okresie? Bo dziwne żeby tak krótko trwała @. Ja jeszcze nie dostałam @ bo to jeszcze ze 2 tygodnie do tego ale i tak mam doła i w ogóle mi się nic nie chce .. Ty też się trzymaj ciepło Odpowiedz Link
klimka27 Re: U mnie też dwie kreseczki :) 28.05.09, 22:12 robiłam test i tylko jedna krecha...nie wiem co to bylo.... @ nigdy u mnie nie trwa za dlugo a teraz to juz.... emczyem uszy do góry!bedzie dobrze!!!! Odpowiedz Link
magdaijulia GRATULACJE !!!!!!!!!!!!! 24.05.09, 20:04 GRATULUJĘ i zdrowia, zdrowia, żeby wszystko było w jak największym porządku !!!! Odpowiedz Link
dzigusia1 Przylazła!!! :-(((( 23.05.09, 18:37 No i niestety przylazła @ ...... przykro mi strasznie ale cóż trzeba żyć i starać się dalej.... także teraz do starań czerwcowych się wybieram.. Odpowiedz Link
klimka27 Re: Majowe starania czas zacząć :-) 24.05.09, 08:46 zgłupiałam juz...miałam półtora dnia okresu...a teraz śladu nie ma.co jest grane...?jest jeszcze możliwość że... czy bardziej może stres...POZDRAWIAM! Odpowiedz Link