Dodaj do ulubionych

Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Bajka

24.07.10, 17:24
Pensjonat Bajka okazał sie dla nas istnym koszmarem.Byłam tam ładnych kilka
lat temu, ale przez przypadek natknęłam się na reklamę tego pensjonatu i
wszystko wróciło.Dostaliśmy pokój w przybudówce chociaż nie było o niczym
takim mowy.Mimo to że zapłaciliśmy zaliczkę i dzwoniliśmy że przyjedziemy o
konkretnej godziny nic nie było posprzatane.Już wtedy powinna mi się zapalić
czerwona lampka.Do wc i łazienki trzeba było trochę przejść-ale niestety było
tam bardzo brudno.Najgorsze okazały się noce gdzie wyłaziło masę
karaluchów.Chcieliśmy odzyskać nasz pieniądze-właścicielka powiedziała że odda
nam w dniu naszego wyjazdu.Ale niestety znów nas oszukala; nie było jej w domu
i nie odbierała od nas telefonu komorkowego.Wyjechaliśmy więc bez naszych
pieniędzy.Dzięki tej Pani to były moje najgorsze wakacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Ba IP: 109.243.157.* 26.08.10, 19:30
      Okunina
      www.youtube.com/watch?v=Y0Z-XrkyxCw
    • Gość: Paka z radomia BAJKA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.04.11, 17:32
      Bylismy w pensjonacie bajka rok temu tam jest po prostu bajkowo!!!Czysto,schludnie,mila atmosfera,zajebisty wlasciciel.Nie ma zadnego robactwa a lazienki sa na wyciagniecie reki czyste i chigieniczne.Wybieramy sie tam z powrotem i polecamy wszystkim ktorzy wybieraja sie nad jezioro biale wlasnie ten pensjonat!NAPRAWDE POLECAMY!!!
      • Gość: Rafał Re: BAJKA IP: 83.1.90.* 16.08.11, 14:42
        może tobie sie udało albo jestes włascicielem i cwaniakujesz tu. ja wróciłem niedawno i powiem ze koszmar. wystrzegajcie sie zmian pokoi i nie dajcie sie wstawic do tzw. domku. robale widzialem na wlasne oczy a i od komarów sie nie opedzicie. wlasciciel mily dopoki pieniedzy nie zaplacicie. jescze ten jego wnuczek oszolom nadaje sie do uspienia.
        .
        • Gość: ROBERT ostrowiec Re: BAJKA IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.06.12, 18:52
          Witam
          Bardzo mnie dziwią waszę wpisy. Spędzam z rodziną w pensjonacie BAJKA każde wakacje od 6 lat , nigdy, powtarzam nigdy nie zauważyłem takich uchybień o których tu mowa. Jezeli niektórzy uważają że właściciel jest nieprzyjemny to może myla delikatnie pojęcia, ponieważ w/g mnie i mojej rodziny to przesympatyczny Pan, lecz także stanowczy i charakterny jeżeli sytuacja tego wymaga. Odnośnie czystości, to z całą stanowcząscią musze zanegować Wasze wpisy. Spędziliśmy cudowne wakacjie mieszkając praktycznie w każdym z pokoi oferowanych przez BAJKĘ i wszędzie było schludnie i czysto. Sprawy finansowe zaszwe były dogrywane na TIP - TOP tak jak w umowie. Jeszcze raz proszę nie wypisujcie takich bzdur tylko dlatego że czasami ktoś wam czegoś zabrania i nie pozwala zachowywac się jak chołota, gdy cywilizowani ludzię chcą wypoczywać. WIem że to co napisałem jest dośc ostre, ale w czasie swoich pobytów w BAJCE właśnie w następstwie takich zachować słyszałem groźby w stylu " obsmarujemy Cię w internecie"
          • freckled11 Re: BAJKA 01.08.12, 16:04
            Przedwczoraj wróciłam z Okuninki,z pensjonatu Bajka i muszę napisać ,że nie zgadzam się również z wpisami tutaj.Co prawda przed wyjazdem tam, przeczytałam Wasze wpisy i miałam troszkę stracha co zastanę,ale zaryzykowałam i jestem naprawdę zadowolona.Cały ośrodek jest zadbany mnóstwo kwiatów,zieleni,piaskownica z zabawkami,huśtawka,trampolina,zjeżdżalnia,duży parking,2 wiaty z ławami i stołami,grile ( chyba z 5 średnich i 1 duży wiszący plus za free węgiel drzewny do dyspozycji gości),pralnia,kuchnia w pełni wyposażona ( garnki,talerze,sztućce,2 kuchenki (8 palników) ).Dodatkowo w każdym pokoju lodówka i czajnik plus łazienka.Pojechałam z mężem i dzieckiem i dostaliśmy pokój z 4 łóżkami :) plastykowym stołem i krzesłami .W pokoju czysto,aczkolwiek za taką kasę ,to właściciel mógłby kupić nowe kołdry i poduszki ! uwaga : brak pościeli ,brać swoją ;) ja akurat biorę zawsze swoją czy jest czy nie ma :) co jeszcze....aha co do robactwa ,to wiadomo nad jeziorem w cholerę komarów ,wieczorem atakują,2 razy do pokoju wskoczył pasikonik i to byłoby na tyle,żadnych karaluchów.Proponuje brać ze sobą jakiś mały wentylator,my trafiliśmy na upały i zero przewiewu ,spaliśmy przy otwartych drzwiach i oknach i dalej było nieznośnie gorąco w nocy,więc chcąc nie chcąc jakaś ćma i komar wpadł :) właściciel spoko gość,żadnych zastrzeżeń,pilnował porządku,raz widziałam go w akcji,jak przegonił pijaną młodzież ,która skakała po trampolinie dla dzieci o 3 rano :)) słynny wnuczek również był :) Miłosz ,uprzejmy ,bawił się z moim Kubą ,troszkę tam się przechwalał ,jak każdy dzieciak,ale mnie akurat takie rzeczy nie ruszają :) mam nadzieję,że rozwiałam Wasze obawy co do wyjazdu nad Jezioro Białe,naprawdę polecam i pensjonat i samo jezioro ,jest cudne !!!
            • freckled11 Re: BAJKA 01.08.12, 16:09
              c.d
              sprzątaczki sprzątały codziennie rano :) przynajmniej tym swoim wymienianiem worków z koszy budziły nas rano na śniadanie :)
      • Gość: Ola Re: BAJKA IP: *.chelm.hypnet.pl 09.05.14, 11:26
        Ile kosztuje doba w hotelu "Bajka" w Okunince. Czy to wielki koszt? Chciałabym się tam wybrać w tym roku, ale nie wiem czy bedzie mnie stać, jeżeli jest tam tak bajkowo jak piszecie :)
    • Gość: anetka Re: Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Ba IP: *.centertel.pl 23.07.11, 21:09
      Potwierdzam. Dno totalne, chamstwo, prostactwo i buractwo pierwszej ligi. Kwatery zrobione w byłej oborze. Wszędzie pełno robactwa i brud. Gospodarze nieprzyjemni i agresywni. Nikomu nie polecam tego chlewu, przekształconego w kwatery dla ...
    • noclegibialowieza Re: Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Ba 09.08.11, 11:46
      och ... Okuninka. Spędziłam tam każde wakacje szkolnych lat. I polecam nie pensjonat a domki
      • xxlxx63 Re: Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Ba 23.02.13, 01:33
        Okuninka fajne miejsce a BAJKA trudno powiedzieć nie byłem

www.youtube.com/watch?v=zzi8A6Jv1A0
    • Gość: Artur Re: Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Ba IP: *.181.4.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.08.13, 09:07

Pensjonat nie jest najgorszy, przyjazny dla dzieci. Właściciel to człowiek choleryk ale do okielznania. Czułem sie jak za komuny tzn. zapłaciłem z góry a i tak czułem się jak intruz. mówią że jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodzil ale ten pan moim zdaniem, jest już wyraźnie zmęczony turystami. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
    • Gość: piotr-wwa Re: Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Ba IP: *.chelm.mm.pl 02.06.14, 14:04
      Witam. Jeździmy z żoną i z córką co roku nad jezioro Białe w to samo miejsce od 2009. W pensjonacie Bajka nie było nigdy żadnych zastrzeżeń. Karaluchy itd jak ktoś tam pisze to uroki wsi, chociaz ani razu do tej pory nie spotkałem się z nimi w Bajce. Ktoś po prostu robi anty reklame, a co do Pani gospodarz to z tego co pamiętam w 2010 roku Pani Krystyna niestety juz nie żyła...
    • Gość: opolaaa Re: Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Ba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.14, 17:02
      W okinince to tylko dresy wypoczywają, i w zupie o nazwie jezioro białe się moczą. dresy, disko i brudna woda. polecam
    • Gość: Robert Re: Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Ba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.14, 15:37
      Polecam jezioro białe i Okuninkę pierwszy raz byłem w 98r jeździłem przez kilka lat co roku, niesamowite miejsce, nie sposób się nudzić. Pierwsze wyjazdy pod namiot, dalej pensjonaty i domki, wróciłem tam 3 lata temu. Miejsce się rozwija i zmienia - na lepsze :) W Polsce polecam na urlop i zabawę Sopot, Zakopane i Okuninkę :) W tym roku w końcu w Rusałce - nie mogę się doczekać...
    • kbalka Re: Okuninka-jezioro Białe-ostrzegam pensjonat Ba 14.07.14, 22:03
      Jestem zdziwiona tak negatywnymi opiniami o Okunince w porównaniu do tego jaka masa turystów się tam zjeżdża z całej Polski. Tych komentarzy jest na szczęście nie wiele. Ja Wam powiem jak tam jest bo jestem z Chełma. Od urodzenia tam jeżdżę. Miejsce niepowtarzalne, nigdzie tak nie wypoczniesz i wyszalejesz się jak tam!To jest beztroskie miejsce, piękna przyroda, dużo lasu wokoło jeziora, woda 1 klasa czystości, mikroklimat,atrakcji wokoło mnóstwo gdzie się nie obejrzysz. Centrum miasta żyje swoim życiem. Pełno barów, dyskotek, wesołe miasteczko, maszyny, gry,zjeżdżalnie dmuchane i wodne,budy z lodami, kebaby, wypożyczalnie sprzętów wodnych tj. gokardy, rowerów, ścieżka rowerowa wokoło jeziora, można przepłynąć stateczkiem tur. bananem itd.Dla rodzin z dziećmi to również jest idealne miejsce bo sama mam dzieci. Jak Las Vegas Okuninka.Kocham to miejsce i tęsknię za nim co roku. W łikend nie ma gdzie rozłożyć ręcznika jakby nie było innych jezior wokoło. Nie czytajcie tych złych komentarzy bo piszą to ludzi znudzeni swoim życiem, marudy, nudziarze co nie mają w sobie radości życia i jeszcze obrażają ludzi stamtąd nazywając ich wieśniakami. A zresztą sami sobie zobaczcie: www.youtube.com/watch?v=0hmTgpHR1u4
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka