Gość: Wiola IP: *.sgh.waw.pl 14.02.07, 13:30 Czy ktoś był w tych okolicach ? www.wiatraki.com Czy to totalne zadupie ? Jak wyglada hotel i wyżywienie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vikle Re: Wiatraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:29 Nie licz na to że ktoś Ci odpowie.Na tym forum jest tylko darmowa autoreklama.Napisz że szukasz ,to zobaczysz ile będziesz miała ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Wiatraki IP: *.dfait-maeci.gc.ca 16.02.07, 09:13 Violka,może to jest nowy obiekt.Jezioro jest urocze,okolica też. Ja we wrześniu 2006 szukałem miejsca z ciszą i spokojem,z dala od cywilizacji i znalazłem na Kaszubach.Te "Wiatraki" też źle nie wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaytoo Re: Wiatraki IP: *.chello.pl 09.03.07, 14:59 Witam! Byłem tam 2 lata temu. Czy to zadupie - każdy może mieć inne wyobrażenie o tym słowie. Jest to kilkanaście kilometrów od Olsztynka, w okolicy kilka chałup i osiedla domków letniskowych. Mnie się okolica bardzo podobała - dużo lasów, sam ośrodek w starym lesie sosnowym. Mieszkałem w domku przy brzegu jeziora, więc śniadanka z widokiem na jezioro- super. Nie korzystaliśmy z wyżywienia ośrodka więc nie wiem jak jest. Na przeciwko bramy jest bar w którym można dostać przyzwoity obiad (jadłem tam największego schabowego na świecie...) i sklepik ze wszystkim co potrzeba w wakacje... Na stronie internetowej jest powiedziane że są domki z łazienkami. 2 lata temu był jeden z łazienką, we wszystkich jest tylko umywalka z ciepłą i zimną wodą. Kibelki i przysznice we wspólnym budynku - stan przyzwoity i ciepła woda zawsze była. Tak naprawdę jest to stary ośrodek wczasowy (jeszcze z czasów PRL chyba) drukarzy, przejęty przez prywatnego właściciela. Niestety 2 lata temu większość domków nie była w najlepszym stanie - widać upływ czasu, a remontów raczej nie i z tego co piszą na stronie to domków nie odnawiali. Ale można wytrzymać. Zwłaszcza że okolica mnie się bardzo podobała i można powiedzieć że wynagrodziła pewne braki mieszkaniowe. A, jeszcze w każdym domku kuchenka gazowa, lodówka i radyjko. Jezioro czyste, były ryby, można łódkę pożyczyć. Ogólnie powiem że jeśli ktoś nie jest bardzo wymagający pod względem 'mieszkaniowym' to powinien być zadowolony. pozdrawiam tomek Odpowiedz Link Zgłoś
milena.borkowska Re: Wiatraki 19.03.07, 12:35 Mi bardziej chodziło o zakwaterowanie w hotelu, bo wazne są dla mnie warunki mieszkaniowe, bo jadę z dzieckiem. Tylko, że nie wiem czy jest sens jechać tam na 2 yugodnie, czy nie zanudzimy się. Może lepiej zdecydować się na 1 tydzień, a drugi pojechac gdzieś indziej ? Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Wiatraki 24.03.07, 17:17 Piszesz nie o tym ośrodku, o który jest pytanie. Ośrodek "drukarzy" jest w samym Marózku. Wiatraki są jakieś 1.5 km dalej.Schowane w lesie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Wiatraki IP: 194.145.96.* 04.04.07, 12:00 To czy możesz coś wiecej napisać o Wiatrakach ? Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Wiatraki 04.04.07, 14:57 Gość portalu: XX napisał(a): > To czy możesz coś wiecej napisać o Wiatrakach ? Nie bardzo. Jeździłem tam pod koniec lat 90-tych bo wtedy to było ZADUPIE TOTALNE. Co bardzo mi odpowiadało.Teraz już nie jeżdżę. Od tego czasu chyba się pozmieniało sporo.Domki chyba skanalizowali. Jakaś baza nurkowa ponoć tam jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadupie zadupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:54 Znalazła się wielka miastowa, trochę szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
tady Re: Wiatraki 04.04.07, 20:09 To tylko Warszawka może być tak światowa i używać tak wyszukanego słownictwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Wiatraki IP: *.eranet.pl 04.04.07, 20:22 Tady ! Mam to samo zdanie . W Polsce jest tylko jedno miasto a reszta to wiocha . Odpowiedz Link Zgłoś
1952.r Re: Wiatraki 06.05.07, 17:23 Witam!córka była w 2006 i 2005r.z dzieckiem[sama]w pokojach są łazienki z kabiną prysznicową i wc.było miło choć nudno.Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
1952.r Re: Wiatraki 06.05.07, 17:27 Zapomniałam dopisać,kwatery zarezerwowane dla "zlotów"odłamów religijnych.Werbunek też jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzytka Re: Wiatraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 10:51 my wlasnie wrocilismy z Marozka. (trafilam tam dzieki temu watkowi) Miejsce warte polecenia -pokoje hotelowe(przynajmniej nasz) czysciutki, ładny wystroj -jedzonko dobre-sniadanie i kolacja - szwedzki stol obiad-serwowane do stolika-zupa+drugie-duze porcje -osrodek przyjazny i dzieciom i rodzicom, b.mila i pomocna obsluga -jesli chodzi o rozrywki, to raczej we wlasnym zakresie, chocaz mozna sie dowiedziec, czy planuja cos na wakacje cisza, spokoj-jak to w srodku lasu, ale to i tak zalezy jakie towarzystwo przyjedzie I tu prosze nie naskakiwac na Warszawe, bo cwaniactwo akurat bylo tam z innych rejonow Polski Odpowiedz Link Zgłoś
1952.r Re: Wiatraki 19.05.07, 23:24 Masz rację,jeśli chodzi o wygody.Lipiec-rezerwację dla odłamów religijnych jak pisałam wcześniej,trzeba rezerwować wcześniej ponieważ jest to bardzo duża grupa,no i nurkowanie{dla dorosłych} i przejażdżki dorożką po lesie i okolicy.Sierpień to samo.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1952.r Re: Wiatraki 19.05.07, 23:30 I jeszcze jedno,nie ma elektrycznego czajnika i szklanek itp.w pokojach.Za to są grzyby przy samym ogrodzeniu:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1974 Re: Wiatraki - szczerze nie polecam IP: *.aster.pl 12.07.07, 21:22 Chyba jedyna zaletą jest położenie - w środku lasu, jakies 200 m. od granicy ośrodka do jeziora (strome zejście, jest troszkę dłuższa droga lesna dla wózków i rowerów). Najbliższa wieś (letniskowa, z 2 sklepami) o jakieś 2,5 km. Bardzo cicho i spokojnie. Pensjonat wygląda pzyzwoicie, pokojów w środku nie widziałam. Domkow jest kilkanaście, niektóre zaopatrzone w łazienkę. Brudno tak, że ręka przykleja się do drzwi wewnętrznych, gdy próbuje się je otworzyć.POłamane klamki i odpadająca deska klozetowa dopełniają obrazu. Śniadanie i kolacja w formie szwedzkiego stołu polega na wyłożonych półmiskach z wędlinami i żółtym serem, masłem, ogórkiem i/lub pomidorem. Codziennie. Czasami ogórek albo pomidor zostają zastąpione ogórkiem kiszonym, a jedna wędlina inną. Na kolację dodatkowo zapiekanaka warzywo z resztą wędliny(uczta dla miłośników żółtego sera, nie mozarelli bynajmniej). Ustawione wszystko tak, że się ludzie tłoczą i przepychają, wciąż trzeba czekać, bo właśnie się skończyło i nie doniesli. Generalnie odnoszę wrażenie, że organizacja przerasta właścicieli. A szkoda, bo potencjał duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio Re: Wiatraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:37 byłem ,może ibrak czajnika telewizora szklanek i it w pokoju ,tłok,kicz. SZwecki heheh stół.Przeniosłem się do pobliskiej lesniczówki i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś