Dodaj do ulubionych

Kormoran- Mierki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 09:02
Witam serdecznie.
Bardzo proszę o opinię na temat ośrodka wypoczynkowego "Kormoran" w Mierkach.
Jaka jeste plaża nad jeziorem, stan kortu tenisowego i basenu wewnątrz?
Dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: lidzia Re: Kormoran- Mierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 15:20
      Jest to stary komunistyczny ośrodek( więcej mozna sobie dośpiewać)
      • Gość: Abarth Re: Kormoran- Mierki IP: *.chello.pl 12.03.08, 18:26
        Ja tam jeździłem jak byłem mały i było wspaniale. jak dla rodziny z
        dziecćmi to super
    • Gość: bard Re: Kormoran- Mierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:21
      zresztą niedaleko Lesniczówki jednorożec
      www.lesniczowkajednorozec.prv.pl
    • Gość: dmsw Re: Kormoran- Mierki IP: 212.160.138.* 22.05.07, 13:28
      Trudno mówić o plaży, ale jest zejście do jeziora i tam leży trochę piasku, do
      zabawy dla dzieci wystarczy. Basem kryty - 25 m, bez wyznaczonych torów, gł 100-
      170 cm, basem odkryty na jeziorze - tez 25 m. gł 180, na metalowym stelażu jest
      rozpięta siatka. Kort (chyba "cegła" ) jest w dobrym stanie. Jest też
      wypożyczalnia rowerów i sprzetu wodnego. Jedzenie takie sobie, pokoje w budynku
      głównym OK, w oddzielnych pawilonach różnie to bywa (niektóre pawilony jeszcze
      nie były remontowane). Rzeczywiście to dawny ośrodek komunistyczny, w tej
      chwili właścicielem jest Kancelaria Premiera. Ośrodek jest ogrodzony i
      strzeżony, teren dość rozległy, woda w jeziorze wspaniała. Ogólnie ocena dobra.
      • Gość: epe Re: Kormoran- Mierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 22:59
        głębokość basenu do 170 cm??? ciekawe w którym miejscu... a woda w Plusznym beee, to juz polecam lepiej jezioro Maróz w pobliżu :)
        • Gość: Gocha Re: Kormoran- Mierki IP: *.crowley.pl 31.07.07, 16:02
          Woda w Plusznym jest w porządku;
          Natomiast ośrodek komfortem nie poraża,choć myślą ze są hotelem
          parogwiazdkowym.... Miałam przyjemność być tam przejazdem na jedną noc. Myślę
          że jak ktoś ma rozrabiające pociechy w wieku dojrzewania, to duży teren z
          wieloma możliwościami spędzania czasu z rówieśnikami może ich ucieszyć... Dla
          mnie ten tłum to główna wada
          Ja wolałabym nocleg w jakimś gospodarstwie agroturystycznym z porządnym
          jedzeniem i komfortem takim samym ale za 1/3 ceny
          • Gość: emiliada Re: Kormoran- Mierki IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.13, 12:20
            wróciłam właśnie z weekendowego pobytu i muszę powiedzieć, że ośrodek rozwija się na plus. nocowałam w budynku głównym, gdzei pokoje są wyremontowane. Kilka pawilonów też jest odnowionych, reszta pewnie czeka na swój moment :) Pięknie jest tam jesienią, okolica spokojna, cicha, można pospacerować, wybrać się na grzyby :) w ośrodku można wypożyczyc rower i pozwiedzać okolicę. To co mi się bardzo spodobało to rewelacyjna kuchnia. Posiłki były bardzo smaczne, widać, że przygotowane z niezwykłą dbałością o szczegóły (przystrojenie itp), rewelacyjna obsługa, kelnerzy znają zasady savoir vivre - zabierają talerz tylko wtedy, gdy się odpowiednio ułoży na nim sztućce. Pokoje czyste i schludne, nowe meble, bardzo wygodne łóżka, przy recepcji wifi. Obsługa zawsze na miejscu. Minusem jest opłata za parking, ale może kiedyś się to zmieni. Ogólnie można odpocząć i się wyciszyć, jest też co robić, jeśli chce się aktywnie spędzić czas. Polecam.
    • jagooda6 Re: Kormoran- Mierki 18.11.13, 11:13
      W hotelu Kormoran byliśmy razem z dziećmi podczas wakacji. Hotel rzeczywiście zbudowano w latach 70-tych, ale jest odnowiony, pokoje odświeżone, z nowymi meblami, z każdego widok na jezioro. Nie mają tradycyjnej piaszczystej plaży, ale ja wolę wylegiwać sie na trawniku. Dla dzieci jest zrobiony specjalny brodzik z przepływającą wodą na jeziorze, bo jezioro ma głęboki brzeg, ale jest to wygodne rozwiązanie - można leżeć na pomoście i obserwowoac maluchy. Plac zabaw maąa słaby, ale wewnątrz hotelu jest zorganizowany salon zabaw dla dzieci i prowadzone są animacje oraz w kilku miejscach kąciki dla dzieci. Obsługa bardzo miła - kilka razy pomogła w przypilnowaniu urwisów :) W hotelu chyba bardzo postawili na kuchnię, bo wyśmienicie karmią.
      Basen czyściutki, na korcie nie byłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka