averthyt Czekolada - jaka ?? 26.07.04, 17:09 Witam. Mam takie pytanie : jaką czekoladę zabieracie w góry. Chyba taka " zwykła" szybko się roztapia, a może się mylę. Proszę o porady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zjak Re: Czekolada - jaka ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:17 W góry zabieram izostar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG Re: Czekolada - jaka ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.04, 19:22 AlpenSi, ew. jak nie ma to AlpenGold :-) Zwykła się nie roztapia, tylko nie trzymaj na samej górze plecaka. MiG Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: Czekolada - jaka ?? 27.07.04, 08:02 Najlepsza to chyba z orzechami, choć ja preferuję gorzką. Jakoś nigdy mi się nie zdążyła roztopić:) Dobre są też Snikersy - dobrze sprawdzają się też zimą w przeciwieństwie do Marsów które zamarzaja na kamień:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG Re: Czekolada - jaka ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.04, 19:17 Ja wole zwykle mleczne, albo nawet białe. MiG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Czekolada - jaka ?? IP: 5.5R* / 195.33.105.* 27.07.04, 11:53 tylko duza wedlowska z orzechami ok 5,35 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
averthyt Dziękuję 27.07.04, 18:58 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
arcus_sk Re: Czekolada - jaka ?? 27.07.04, 18:12 Najlepsza czekolada to gorzka czekolada. Jeśli się roztopi to też nie problem - można sobie zrobić kanapki z "masłem" czekoladowym. Słodkie pozdrowienia... ARC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: Czekolada - jaka ?? IP: *.gfk.pl 28.07.04, 15:44 Gorzka, jak najbardziej zgadzam się z przedmówcą. A z gorzkich polecam czekoladę Wawela 90%. Bardzo energetyczna. Nie wiem czy się roztapia bo ostatnio jak chodziłem po górach to mi wszystko zamarzało na kamień :-). Myślę, że jeśli się z rana czekoladę dobrze zabunkruje w plecaku to jest szansa, że się w ciągu dnia nie roztopi. Zresztą nawet taką mozna przecież zjeść. pozostaje tylko kwestia zabezpieczenia plecaka. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
krakusia Re: Czekolada - jaka ?? 28.07.04, 17:49 Zawsze biore Snikersy. Ładują akumulatory jak nic innego. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
braavosi Re: Czekolada - jaka ?? 28.07.04, 17:55 tylko Studencka,kupiona u Slowaków:))))pozdr.braav Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: Czekolada - jaka ?? 29.07.04, 09:04 Zgłaszam sprzeciw w sprawie nazywania "białej czekolady" - czekoladą !!! Czekolada musi zawierać kakao :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jareksalamacha Re: Czekolada - jaka ?? 29.07.04, 11:55 Zdecydowanie popieram sprzeciw ry-bki !! !! MiGu - czekolada to czekolada, a biała tabliczka co najwyzej jest czekoladopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG Re: Czekolada - jaka ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 19:23 OK. "wyrób czekoladopodobny" Ale mismakuje :-) MiG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip_broz_tito Re: Czekolada - jaka ?? IP: *.telkab.pl 29.07.04, 21:54 A ja zawsze biore czekolade "Lady Jane" w tabliczkach 90 g, robiona w Zychlinie k/Kutna. Nie jest to szczyt finezji i rozkosze podniebienia, ale jak jej nie wezme to (od 2,5 roku!!!) mam w gorach fatalna pogode (probka:ponad 20 wyjazdow od Gor Izerskich po Czarnohore). Czyli taki talizman niedrogi, kalorie te same, zjesc sie da i nie biore zadnej innej :) Odpowiedz Link Zgłoś