Gość: ASIA IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.01.05, 11:25 A kto był w Szczawnicy ? Co tam jest ciekawego, czy polecicie mi może jakieś tanie kwatery prywatne ? Wybieram się do niej wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbig Re: SZCZAWNICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:31 miasto dobre do obejrzenia w dwa dni.Baza wypadowa w pieniny, warto zajrzeć do wąwozu Homole, odwiedź pijalnie wód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogmar Re: SZCZAWNICA IP: *.devs.futuro.pl 22.01.05, 10:54 Polecam Jaworki k. Szczawnicy. Właśnie w Jaworkach wchodzi sie do wąwozu Homole. W Jaworkach można sie posilić w Bacówce (jedzonko pyyycha). :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: SZCZAWNICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:58 Polecam kościół cerkiewno-katolicki w Jaworkach zabytek klasy zerowej,bacówka w Homolach pyszna żetyca i ser nasz wnuk cztero miesięczny się opychał ,szlak Sokolica Trzy Korony.Jak również szlak Homole,Wysoka schodzi się w Szczawicy schronisko Orlica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycha Re: SZCZAWNICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:39 Byłam w Szczawnicy kilka dni. Co można tu robić?Zwiedzić Park Górny i Dolny, skorzystać z pijalni wód, Zafundować sobie basen w Budowlancu. Koniecznie trzeba przejść się ba Bryjarkę pod Krzyż - piękna panorama Tatr. Dalej przejść się do schroniska. Wyjechać krzesełkami na Palenicę - znowu panorama Tatr i zagościć w Bacówce albo przejśc się na Orlice. Trzeba podjechać do Jaworek i przejść Wąwóz Homole Gdy się jest w Jaworkach koniecznie trzeba odwiedzić Owczarnię - polecam - niesamowite miejsce ( co prawda nie dostanie sie tam nic do zjedzenia, ale można napić się herbaty z midówką. Można podjechać do Krościenka, Niedzicy. No i oczywiście zdobyć Trzy Korony albo Sokolice albo Wysoką (chociaż nie wiem jak w zimie). A jeszcze można podjechac albo podejść (pół godz. spacerkiem ) do Czardy - pyszne jedzenie. Czy coś chcesz dokładniej? Chociaż mając takie inf. wiesz już czego szukać. Pozdrów ode mnie Szczawnice - nawet ją polubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś