Dodaj do ulubionych

Zakopane forever

IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.05, 14:07
Co powoduje, że do Zakopanego i okolic chce się wracać, pomimo tłoku,
kolejek, nieraz za wysokich cen... Dlaczego ciągną tu nawet turyści z krajów
alpejskich? Co takiego w sobie mają te góry, że ciągnie w nie, oj ciągnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: monikaa13 Re: Zakopane forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:28
      A ja po ostatnim wypadzie nie chcę tam wracac, byłam tam na Sylwestra , widoki
      super, pięknie poprostu, ale ten tłum i ta drozyzna okropna, nigdy już nei
      pojadę tam w sezonie, popr0ostu zdzierstwo.
      A ludzie okropni, nawet nie mozna przecisnac się nigdzie, zeby wjechac na
      Kasprowy trzeba wstac o 6.00 rano, okropnośc i co w tym przyjemnego
      • Gość: ja Re: Zakopane forever IP: *.chello.pl 21.08.05, 15:30
        Bo na Kasprowy należy wchodzić (o ile nie ma zagrożenia lawinowego) a nie
        wjeżdżać.
      • Gość: KA Re: Zakopane forever IP: 217.153.16.* 22.08.05, 11:07
        Wejść na Kasprowy możesz i o 9,00, zaraz tam wiechać. generalnie w góry jedzie
        się po to by po nich chodzić (człowieka natura wyposażyła w narząd ruchu o
        nazwie nogi) A co przyjemnego jest w pójściu w góry o 6 rano, kochana wszystko,
        zapach budzącego się dnia, widoki a i o tej godzinie możesz spotkać dzikie
        zwierzęta ( mogłem podziwiać rysia dosłownie 200 m od wejścia na szlak w
        Kuźnicach). Drożyzna no a czemu się dziwisz prawu podaży i popytu?? Jesli jest
        tylu chętnych na pseudo pamiątki to czemu się dziwisz?? Jedzenie?? Ubrania??,
        Buty?? Wszystko ma normalną cenę tyle że po za Krupówkami (to paśnik wszelkiego
        typu snobów paradujących w super technicznych ciuchach które nigdy o szlak się
        nie otarły. Utarło się że jak tatry to Krupówki, Gubałówka, Morskie Oko,
        Kalatówki, Kościelisko i extremum jaskinia Mroźna i Giewont)
        KA
    • Gość: ja Re: Zakopane forever IP: *.chello.pl 21.08.05, 15:29
      Właśnie to ciągnie, że na szlaku można spotkac ludzi, ciągnie atmosfera
      Zakopanego, piekne widoki, nizbyt trudne trasy, liczne imprezy...
      • Gość: monikaa13 Re: Zakopane forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:45
        Właśnie to ciągnie, że na szlaku można spotkac ludzi

Ok, ale nie tylu, mi to się nie podoba, nie jadę też w góry żeby imprezowac,
        ani też żeby chodzic po łatwych szlakach więc Zakopane ok ale tak we wrześniu a
        najlepiej nie samo tylko jakas wioska obok, a najlepiej Słowacja, piękne o
        wiele wyższe góry lepsze trasy i mniej ludzi
        • hermina5 Re: Zakopane forever 21.08.05, 16:00
          E tam...W sierpniu sa w polskich Tatrach trasy, które swieca pustakami- trzeba
          tylko wiedzieć , gdzie.
          • Gość: monikaa13 Re: Zakopane forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 16:13
            ale czy są takie aż ciekawe, jakby były to pewni eludzie by tam chodzili, no
            chyba że są trudniejsze
            • Gość: ja Re: Zakopane forever IP: *.chello.pl 21.08.05, 16:37
              Słowackie szlaki sa puste bo poprostu niewielu Słowaków chodzi po górach.
            • hermina5 Re: Zakopane forever 21.08.05, 17:17
              No wiesz, szlak z Toporowej Cyrhli lasem do Roztoki, który jest wręcz dziki -
              kogo tam spotkasz? Praktycznie nikogo, bo wszyscy lezą nad Moko, rozlazłym
              asfaltem. Albo Tatry Zachodnie - tam sa pustki, bo wszyscy poszli na Giewont i
              Kasprowy:0 Albo zwykla scieżka nad reglami - ona swieci pustkami.
              • Gość: majka Re: Zakopane forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:34
                hermina5 napisała:

> No wiesz, szlak z Toporowej Cyrhli lasem do Roztoki, który jest wręcz dziki -
                > kogo tam spotkasz? Praktycznie nikogo, bo wszyscy lezą nad Moko, rozlazłym
                > asfaltem.

Ten las to faktycznie :) jak dla mnie chwilami był okropny, w ogóle raz to
                dzikie zarośla, a za moment jakiś wymarły, az strach iść. Ale ludzi tam nie ma
                to fakt.
                • hermina5 Re: Zakopane forever 22.08.05, 14:36
                  A ty wiesz, że tam są gawry niedzwiedzie????????:) I tego się najbardziej bałam-
                  nic nie da zwiewanie na drzewo, bo niedżwiedzie po drzewach łażą, moze nie
                  wysoko, ale na pień wlezą leiej niż człowiek:)
                  A na stronie TPN jest taki napis: W razie spotkania niedżwiedzia oddalic się
                  szybkim krokiem.Szkoda, ż nie napisali co zrobić, jak niedżwiedż szybkim
                  krokiem za Toba pójdzie:)
                  • Gość: ja Re: Zakopane forever IP: *.chello.pl 22.08.05, 14:57
                    Trzepnąć w ryj niedźwiedzia. To się dopiero zwierzak ucieszy.
                    • Gość: ja Re: Zakopane forever IP: *.chello.pl 22.08.05, 14:58
                      A turysta potem jeszcze bardziej.
              • Gość: Skalama Re: Zakopane forever IP: 195.117.152.* 22.08.05, 14:32
                Albo na Świnice drabinkę korkują:(
            • Gość: majka Re: Zakopane forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:30
              Gość portalu: monikaa13 napisał(a):

> ale czy są takie aż ciekawe, jakby były to pewni eludzie by tam chodzili, no
              > chyba że są trudniejsze

Znaczy, że np. asfaltówa nad MO jest ciekawa, bo tam ludzie chodzą?
              • monikaa13 Re: Zakopane forever 22.08.05, 16:43
                nie akurat nie o to mi chodziło, nie chodzi że asfaltowa na Morskei Oko jest
                ciekawa, bo może sama droga nie, ale jestem ciekawa czy te inne trasy są
                ciekawe, ot to.
                Na Słowacji moż enie ma tłoków al eludzie są i szlaki piękne też
            • Gość: KA Re: Zakopane forever IP: 217.153.16.* 22.08.05, 11:22
              Jeśli wyjdziesz w góry ranoi to gwarantuje na ludzi natkniesz się w drodze
              powrotnej w dolinie. O każdej porze rku niewielu ludzi spotkasz w okolicy Równi
              Waksmundzkiej czyli na szlaku z Toporowej do Wodogrzmotów czy na Rusinową
              Polane, pustawo tej jest w Dolinie Pańszczycy, nie wielu też ma wytrwałośc by
              pójśc dalej niż do końca Chochołowskiej a tam zaczyna się kilka pieknych
              szlaków. Łatwość dojścia do większości dolin powoduje że jest tam tłok ale im
              dalej i wyżej tym puściej. W sierpniu w ubiegłym roku spotykaliśmy tylko tłumy
              w drodze powrotnej w dolinach (jesteśmy na szlaku najpóźniej o 8,00) owszem w
              wielu miejscach przy drabinkach czy łańcuchach powstają kolejki ale to normalne)
              W tym roku (koniec czerwca) w drodze z Kużnic do piątki spotkaliśmy tylko 6
              osób dwie na podejściu i 4 na zejściu z Krzyżnego), w samej dolinie gdy
              poszliśmy dalej też mogliśmy w ciszy i spokoju posiedzieć nad potokiem i
              poobserwować ludzi podchodzących na Szpiglasową.
              KA
              • Gość: ja Re: Zakopane forever IP: *.chello.pl 22.08.05, 14:16
                Potwierdzam. W drodzę przez Dolinę Pańszczycy na Lrzyżne i Orla Percią do
                Skrajnego Granatu spotkałam może 15 ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka