Dodaj do ulubionych

Noclegi oraz najlepsze szlaki Słowackiego Raju!!!!

IP: *.saint 31.08.03, 03:08
Napewno już wróciliście z wakacyjnych wypadów po Słowackim Raju. Co możecie
polecić z noclegami jakie miejscowości są najlepsze a żeby robić wypady na
szlaki słowackiego raju , oraz jakie najlepsze są tam szlaki do
zwiedzania.Napiszcie a ułatwicie wypad turystom którzy mają ochote zrobić
wypad we wrześniu.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pyro Re: Noclegi oraz najlepsze szlaki Słowackiego Raj IP: *.promax.media.pl 31.08.03, 23:22
      PolecamHrabusice.WSierpniuPłaciliśmy180SKKOdOsoby.WarunkiDobre.BliskoDoPodlesoka
      (Camping)
      SkądZaczynaSięWiększośćSzlaków.TrzebaZobaczyć:PrzełomHornadu,SuchąBele,Piecky,Ve
      lkyIMałyKysel,VelkySokol,SokolaDolina.PolecamZrodłąTermalne.
    • Gość: Tunia Re: Noclegi oraz najlepsze szlaki Słowackiego Raj IP: *.dalmor.pl 02.09.03, 09:02
      Ja również polecam Hrabusice. Byłam z rodziną w sierpniu.Mieszkaliśmu na ul.
      Słowackiego Raju u miłych gospodarzy. Najlepjej po przyjeździe zaopatrzyć się
      w mapę Słowackiego Raju /zielona/. Szlaki nie są długie 4-5. godzinne. Polecam
      szlaki jak wyżej.
      Gosia
    • Gość: ada Re: Noclegi oraz najlepsze szlaki Słowackiego Raj IP: 217.153.4.* 02.09.03, 10:09
      Byłam w Słowackim Raju w tamtym roku w sierpniu. Mieszkaliśmy również w
      Hrabusicach - polecam nocleg u Pani Marii Maluczkiej (200 SK, ale dobre
      warunki, zresztą myślę że we wrześniu będzie taniej). Nie pamiętam telefonu ani
      ulicy, ale tam wszyscy się znają i jeśli zapytać na pewno wskażą drogę. W ogóle
      jechaliśmy w ciemno i po prostu chodziliśmy od domu do domu pytając o nocleg
      (akurat nie chcieliśmy u Cyganów którzy sami zaczepiają na ulicy - choć np. w
      Novej Lesnej nocowaliśmy u Cyganów i było bardzo OK).
      Hrabusice leżą jakieś 20-30 minut od szlaków - ale za to na miejscu masz
      sklepy, pocztę i dobrą i niedrogą jadłodajnię (za 150 SK zjesz smaczny 2-
      daniowy obiad razem z piwem, które notabene jest tańsze od wody mineralnej).
      Jeśli masz samochód to jesze bliżej jest camping Podlesok - przy samym wejściu
      na szlaki Słowackiego Raju. Dobrą bazą wypadową jest również Cingov.
      Koniecznie zarezerwuj sobie 2-3 dni na południową stronę Raju - tę z
      jaskiniami; jest tam również urocza miejscowość - Dedinky (albo Mlynki) nad
      jeziorem Palcmańska Masa - super wypożyczyć sobie łódkę albo rower wodny i
      popływać pomiędzy górkami.
      Z Hrabusic warto wybrać się również do Vrbova - do źródeł termalnych.
      W ogóle gorąco polecam Słowację - przyjaźni ludzie, niskie ceny i przepiękne
      krajobrazy! Miłego wypoczynku!
      ada
    • Gość: serbio Re: Noclegi oraz najlepsze szlaki Słowackiego Raj IP: *.saint 03.09.03, 20:42
      Serdeczne dzięki za wszystkie info .Plecak mam już spakowany .Pa pa
      • Gość: Lekito Re: Noclegi oraz najlepsze szlaki Słowackiego Raj IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.03, 21:50
        Poprzednicy zapomnieli napisac, ze za wstep do Slowackiego Raju trzeba
        zaplacic. Do tego po paru dniach znudzi ci sie lazenie po lesie. U mnie w
        trojmiescie sa wieksze gory i wawozy, niz tam. No moze i brakuje kładek,
        drabine, i podestow, ale to mozna zobaczyc jednego dnia i finito. We wrzesniu
        musisz oczekiwac deszczow i tego ze strumyki w Slowackim Raju troche przybiorą
        i przydadza ci sie, albo dobre nieprzemakalne buty, albo kalosze.

Pozdrawiam i polecam Tatry Wysokie i Zachodnie.
    • Gość: fotka Slowacki Raj zima IP: *.pekao.com.pl 01.10.03, 17:21
      Witam
      Bywalam w slowackim raju wiosna i jesienia (mieszkalam na kepmingu, wiec
      generalnie bez szalenstw jak chodzi o polecanie noclegow), ale pomyslalam, ze
      moze wartaloby sie tam wybrac zima. Czy ktos spacerowal tam zima? jesli tak, to
      jakie wrazenia?
      pozdrawiam
      fotka
    • Gość: MiG Re: Noclegi oraz najlepsze szlaki Słowackiego Raj IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 23:27
      Przejście zimą Hornadem, rewelacja!!! - kilka kilometrów po zamarzniętej rzece
      (lód jest dosyć gruby), oczywiscie jeśli ktoś ma stalowe nerwy :-)
      Generalnie jest raczej pusto, prędzej się spotka Cyganów zbierających chrust
      niż turystów.

Pozdro

MiG

• Gość: fotka Re: Noclegi oraz najlepsze szlaki Słowackiego Raj IP: *.pekao.com.pl 02.10.03, 09:25
        dzieki za info.
        zastanawialam sie, czy jest sens sie tam pchac na te wszystkie drabinki,
        dolinki itd. ale na zdrowy rozsadek biorac, wydaje mi sie, ze nie powinno byc
        problemu zadnego
        pozdrawiam
        f.
    • wowa11 Re: Noclegi oraz najlepsze szlaki Słowackiego Raj 02.10.03, 20:24
      a ja byłem na 11 listopada, było pusto i cicho, nie spotkaliśmy żadnych
      turystów, tylko część drabinek była uszkodzona, brakowało szczebelków, chyba
      po sezonie nikt ich już nie reperował. dojeżdżaliśmy z lewoczy - spiskiej
      perełki, polecam jedzonko w gospodzie Pani Mlynarovej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka