jooasia82 25.05.08, 12:35 zna ktos moze jakies dobre i nie za drogie biuro organizujace wyjazdy związane z wedrówkami górskimi tzn.trekkingiem?Interesuja mnie Alpy(najbardziej Szwajcaria).pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquarius1973 Re: trekking, alpy 25.05.08, 23:38 Hej! Joasiu, kup kilka ksiazek imap i wierze ze sama sobie zorganizujesz swietny trek. Mozliwosci noclegowe w Alpach sa ogromne, od schronisk (tzw "hutow") poprzez campingi, B&B po dzikie noclegi w tzw beavy bag. Wybor "stopnia" trudnosci tez nie jest trudny. Proponuje poszperac po necie i zamowic sporo katalogo, map itd. Wszystko za darmo przysylaja miejscowe organizacje turystyczne. No i co najwazniejsze sama sobe jestes panem i decydujesz gdzie, kiedy i za ile... Pozdrawiam i zycze udanego treku. Jesli masz chec mozesz dolaczyc do naszej grupy na 9 dniowy trekking w rejonie Dachsteinu w Austrii. Jestesmy tam od 30.07 do 10.08. Jak jestes zainteresowana szczegolami pisz na maila. Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
texas331 Re: trekking, alpy 26.05.08, 13:16 Najtaniej to samemu się organizuje. Poszperaj w necie , na pewno uzyskasz tu wiele ciekawych informacji które sprawią że tanio i dobrze wypoczniesz i pozwiedzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
jooasia82 Re: trekking, alpy 26.05.08, 14:27 dzieki za propozycje,ale niestety urop mam troche wczesniej. Mozesz polecic jakies ksiazki czy ciekawe strony? jak wiadmo nie wszystko niestety wartosciowe. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1973 Re: trekking, alpy 26.05.08, 23:38 www.google.com www.amazon.com / www.amazon.de / www.amazon.co.uk www.merlin.pl www.summitpost.com pierwsza stronka chyba jest znana najbardziej. procz tego "pogoogluj" za miejscowymi biurami informacji turystycznej - tam gdzie chcesz jechac. pozdrawiam Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
jooasia82 Re: trekking, alpy 06.06.08, 13:53 a jak dojezdzacie do celu? Gdzie zamierzacie spac? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maupigaj Re: trekking, alpy 06.06.08, 17:21 A kiedy masz ten urlop? A lipcu w alpach często pada. W dzień jest upał, a w nocy ulewa. Szwajcaria jest droga ja cholera, Austria, Niemcy (okolice Berchtesgaden przy granicy z Austrią czy Zugspize przy Garmisch) i Włochy (Dolomity!) tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
togo.2 trekking, alpy 08.06.08, 21:05 Moja corka z wnuczką wybiera sie z biurem podróży www.apter.pl Sprawdż - jadą od 11 lipca, ale obawiam się, że juz nie ma wolnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
agrest9 Re:do togo.2 17.06.08, 12:29 przepraszam za pomyłkę pytam sie tak naprawdę o wiek wnuczki Odpowiedz Link Zgłoś
togo.2 Re.trekking Alpy 20.06.08, 06:51 Wnuczka ma lat 13.Jest zaprawiona turystycznie.Ma "srebrną odznakę PTTK", zdobywa punkty na złotą.Przepraszam za pózną odpowiedz - chwilowo nie miałam dosepu do komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka17 Re: trekking, alpy 07.09.08, 17:38 Ja byłam na trekkingu z biurem APTER z Żywca (Szwajcaria, włochy) i z ITAKĄ w Dolomitach. Obydwa wyjazdy polecam. Zdjęcia na galerii picasaweb.google.pl/calineczka17 Bardzo chętnie odpowiem na pytania osób zainteresowanych tymi wyjazdami. Piszcie na adres calineczka17@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1973 Re: trekking, alpy 07.09.08, 21:36 do wyboru do koloru: www.alpinelogistics.net/ i polecam google pozdrawiam i zycze wspanialych wakacji w Alpach Odpowiedz Link Zgłoś
tombas1981 Re: trekking, alpy 22.10.08, 09:22 Słyszałem o firmie organizującej wyjazdy we włoskie Dolomity połączone z róźnymi atrakcjami rafting, canyoning, rowery, wspinaczka itp. www.dolomiti-adventure.pl Odpowiedz Link Zgłoś