Dodaj do ulubionych

Nowy C2 jak 2CV?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 22:53
Citroen 2CV w wersji Charleston jak żywy. Jasne!
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Re: Nowy C2 jak 2CV? IP: *.ustronet.net 08.09.09, 22:59
      to bardziej przypomina garbusa niż 2cv
    • Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Nowy C2 jak 2CV? IP: 213.199.192.* 09.09.09, 00:22
      2cv concept wyglada tak ..
      juz jakis czas temu Citroen sdie przymierzal..
      wpisac wystarczy w googla "2cv concept"

najwyzszy czas, MINI juz jest tak samo 500-tka./.na co Citroen czeka...na jeszcze bardziej "pro-ekologiczne czasy"..?
      zrobic tanie i fajne auto dla ludu...

polecam filmik "top gear" cheap car challange" w 3 czesciach na Youtube
    • Gość: stanczyk Re: Nowy C2 jak 2CV? IP: 213.199.192.* 09.09.09, 00:25
      a.. teraz dopiero zdjecie mnie sie otworzylo..jest ono troszke rozciagniete , za mało garbusowaty"...
      niespecjalnie mi pryzpomina 2cv , chociaz wyglada avantgardowo(to podstawa!) nazwy prawie zbiezne jeno C2 :)

• Gość: Wombat Re: Nowy C2 jak 2CV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:13
      Bardzo fajny! Nawiązania stylistyczne owszem, są - nieoczywiste i nieoklepane (np. linia tylnych drzwi nawiązuje do charakterystycznego malowania Charlestona). Jestem za.

Tyko ten kolor jest koszmarny... ;-)
    • Gość: Gość. Oj Re: Nowy C2 jak 2CV? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 09.09.09, 10:25
      A mi się podoba coś w tym stylu:
      www.psfk.com/2008/08/designer-david-portela-reinterprets-the-citroen-2cv.html
    • mzyo Re: Nowy C2 jak 2CV? 09.09.09, 12:08
      Co z tego jak będzie miał zero charakteru swojego przodka? Jedyne co łączy 500tke i mini ze starymi modelami to nazwy i detale stylistyczne. Są przewidziane dla zupełnie innego klienta i kosztują stanowczo więcej niż powinny. 'legenda' po prostu się sprzedaje dlatego i Citroen wypuści COś a la 2cv, które będzie zawyżone cenowo o jeden lub dwa segmenty.
      Kiedyś samochody stawały się kultowe przez uznanie ludzi. Dziś stają się kultowe przez marketing. Co z tego że mini jest ładne? Prowadzi się jak przeciętny samochód. Owszem z 200 konnym silnikiem jest szybki ale stare mini z o wiele słabszym silnikiem gromiło wszystkie auta.

Dzisiaj stworzyć kultowe auto mogą już tylko Chińczycy, Hindusi ewentualnie jedna z marek Japońskich bo dzięki kryzysowi odchodzi się tam, od tak usilnie wprowadzanego od końca lat 90tych, zarządzania w stylu amerykańskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka