Dodaj do ulubionych

Jakie są najczęstsze usterki P 307

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 21:02
Jestem szczęśliwym właścicielem P307 co prawda dopiero od 4 miesięcy, jestem
jednak ciekaw kiedy mogę się spodziewać pierwszych usterek, jeśli wiesz coś o
usterkowości tego samochodu proszę o pomoc . Dziekuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Slawek Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 21:23
      Witam,
      standardowe usterki - do usunięcia w ASO na gwarancji:
      -gumowe podkładki pod przednie amortyzatory,
      -przełącznik kierunkowskazów,
      -zdarza się piszcząca końcówka (ta przy silniku) tłumika,
      -u mnie były wadliwe tracze hamulcowe (zwichrowały się po 6kkm)

Zapraszam na strony klubu Peugeota www.peugeot.triger.com.pl/
      Chetnie odpowiem na inne pytania slaw_r@gazeta.pl

Pozdrawiam

Sławek
      • Gość: rzyczliwy Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: 80.55.171.* 12.01.04, 23:57
        P 307 to jedna wielka usterka!
        Zawieszenie, lecące po 20k i bez gwarancji producenta na Polskę!!! Hehehe
        Zamarzający hamulec ręczny. Wariująca elektronika. O tarczach hamulcowych już
        poprzednik pisał.
        Więc szerokiej drogi, tylko tak do 60 km/h bo łatwiej się zatrzymać i przeżyć!
        • Gość: Slawek Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: 213.241.54.* 13.01.04, 09:50
          Radzę nie słuchać opinii osób, które nie są użytkownikami tego auta.
          Osoby te zaczną Ci jeszcze pisać o drogim serwisie i częsciach zamiennych.
          Należy się do tego przwyczaić w końcu zazdrość i zawiść to cecha narodowa
          Polaków.
          W tej klasie bardzo dobry wybór - no i ta elegancja.

Sławek

• Gość: vd Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 10:28
            307 i elegancja ??
            ten model ma elegancje Shreka, przypomina nadmuchana jak zaba 206, elegancki to
            jest 406, stary/nowy civic liftback/sedan, AR 156/166, A4 etc.
            307 ze swoimi drewnianymi plastikami i baloniastym nadwoziem nie jest elegancka
            tylko stara sie byc funkcjonalna.
            • Gość: Slawek Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: 213.241.54.* 13.01.04, 11:19
              To zalezy od gustu i wyczucia smaku i nie jest to temat tego wątku.

Pozdrawiam
              Sławek
              • Gość: vd Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 12:11
                poniewaz moj zawod jest scisle zwiazany z kreowaniem gustow i wyznaczaniem
                trendow osmielam sie zgodzic ze to nie jest temat tego watku

pozdrawiam
                • Gość: Slawek Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: 213.241.54.* 13.01.04, 12:30
                  Dobre :-))))
                  Naprawdę super :-)))

Bez odbioru

Sławek
          • wlogra1 Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 14.01.04, 20:38
            Elegancja? No chyba że się komuś podoba beczka z piwem.
        • Gość: Tomek F. Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: 195.116.99.* 13.01.04, 09:57
          Gość portalu: rzyczliwy napisał(a):
          > P 307 to jedna wielka usterka!
          > Zawieszenie, lecące po 20k i bez gwarancji producenta na Polskę!!! Hehehe
          > Zamarzający hamulec ręczny. Wariująca elektronika. O tarczach hamulcowych już
          > poprzednik pisał.
          > Więc szerokiej drogi, tylko tak do 60 km/h bo łatwiej się zatrzymać i przeżyć!

he he nie pomililes przypadkiem 307 z Golfem?
          powinno byc chyba tak:
          GOLF to jedna wielka usterka!
          Zawieszenie, lecące po 20k i bez gwarancji producenta na Polskę!!! Hehehe
          Zamarzający hamulec ręczny. Wariująca elektronika. O tarczach hamulcowych już
          poprzednik pisał.
          Więc szerokiej drogi, tylko tak do 60 km/h bo łatwiej się zatrzymać i przeżyć
    • Gość: goofy Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 11:12
      Dziękuję za opinie mam nadzieję że nie wszytkie z nich są prawdziwe, ja na
      razie cieszę się bezusterkową jazdą ( przejechałem 10 000 km ) i oby tak dalej.
      Pozdrawiam
      • Gość: Odin Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.telia.com 13.01.04, 11:20
        Niedawno kupilem Pgt.307 2,0lt Aut. combi.
        Sprawdzilem awaryjnosc tych aut na rynku szwedzkim-nie jest wieksza niz tych
        wielkich znanych marek tj.VW ,Audi, czy tez wszystkich modeli Volvo.
        Zastanawia mnie,czy do Polski exportuje sie gorsze egzemplarze?,czy tez
        auta te jezdza w gorszych warunkach w Polsce,niz w warunkach Szwedzkich ?.
        _______________________________________________________________________________
    • Gość: peak Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 13.01.04, 14:54
      włącz wyszukiwarkę albo nie bo możesz się przestraszyć (czasami lepiej nie
      wiedzieć )
      Wymieniaj co się da zanim skończy się Tobie roczna gwarancja albo zacznij
      zbierać diengi.
    • Gość: ji Najczestsze to... IP: 62.29.248.* 13.01.04, 23:35
      - klopoty z komputerem. U mnie dwukrotnie uaktualniane bylo oprogramowanie
      (silnik nie pracowal na wszystkich cylindrach gdy wystepowaly mrozy).
      Wymieniono tez cewke i swiece, centralny zamek.
      - przelacznik swiatel (zbyt lekko przelacza sie je co powoduje ich...
      wylaczanie).
      - trzeszczace wnetrze. Nie ma rady - tak zostanie.

Na plus mozna zaliczyc to ze samochod doskonale sie prowadzi i jest (dla mnie
      to bardzo wazne cichy... bardzo cichy. Gdzie tam np. jakiemus SzmelcWagonowi
      (VW) do niego...
      • Gość: konrad Re: Najczestsze to... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.04.04, 23:23
        > to bardzo wazne cichy... bardzo cichy.

Zwlaszcza ten telepiacy sie zawor w okolicach prawego nadkola?
    • Gość: greg szwagier odezwij sie IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.01.04, 20:19
      co tam u was słychać, ja już jestem po zaliczeniu z z surowców, a andzrzej nie
      umie zarejstrowac gg bo coś się pierniczy
      • Gość: xsdun Re: szwagier odezwij sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 20:22
        Andrzej jest wielka dupa nie rozumię co mu sprawia trudność ja wczoraj
        instalowałem i poszło , przejdź na pocztę to może się jakoś połączymy mój adres
        chyba znasz
        • Gość: gg Re: szwagier odezwij sie IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.01.04, 20:40
          adresu nie znam niestety
    • Gość: 307 Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.mikolow.net / 80.48.108.* 14.01.04, 20:37
      z samochodami jest tak ze sie psują i to niezaleznie od marki (bo po co bylyby
      serwisy)i jedni ci ktorzy trafili na dobry egzemplarz chwalą go a ci którzy
      trafili na jakieś padło są wsciekli.
      Ja osobiście zawsze jeździłem samochodami uważanymi za niesamowicie awaryjne
      (citroen XM, fiat brava,peugeot 605 i teraz Peugeot 307) i nigdy w nich nic
      poza eksploatacyjnymi rzeczami nie robiłem.
      Chwalę więc sobie te pojazdy i nie wiem czy mam szczęście czy to inni mieli
      pecha.
      Co do gustu Pana vd to moim zdaniem jesli on uwaza ze 307 jest brzydkie to nie
      chciałbym by mógł on kreować jakiekolwiek gusta.
      307 w klasie kompakt jest zdecydowanie wedlug mnie wyrózniającym sie na plus
      pojazdem a materialy do wykonania wnętrza są naprawde porządne i niespotykane
      na codzien w tej klasie- japonczyki mogą o takich tylko pomarzyc.
      reasumując : w moim 307 po przejechaniu 48 tys. km nie zepsulo sie absolutnie
      nic a zawieszenie mimo polskich dróg nie wymaga zadnych ingerencji. Zycze Ci
      takiej samej eksploatacji. pzdr
      • mbaworek Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 14.01.04, 20:44
        Wielkie dzięki za słowa otuchy już myslałem że nie ma ani jednej osoby, która
        nie małaby kłopotow z tym cackiem.
        Pozdrawiam
    • guest_of_honour BYLE NIE UŻYWANA!!! 14.01.04, 20:45
      Modele z pierwszego okesu produkcji (2002) mają zamontowany wadliwy czujnik
      bocznych poduszek powietrznych. Od roku 2003 został on wymieniony na inny oraz
      zostały zwiększone nastawy progowe przeciążenia bocznego, bo zdarzały się
      wystrzały poduszek i kurtyn nawet przy bardzo niewielkich uderzeniach i to
      wszystkich na raz ! Albo wystrzał podczas jazdy (co też się zdarzało)!?.
      Informacja z pierwszej ręki, zapewniam.
    • Gość: cc Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 09:59
      "Jestem użytkownikiem nowej fabrycznie 307 w wersji XS od 2 m-cy. W tym czasie
      samochód był 7-krotnie naprawiany. Począwszy od źle zmontowanej tapicerki, a
      skończywszy na zawieszeniu, układzie wydechowym i silniku. Samochód nadal nie
      jest sprawny. Myślę że piękne reklamy i cena to nie wszystko przy zakupie
      samochodu. Peugeot jest jak do tej pory najgorszym autem jakie posiadałem.
      Chyba należy się dobrze zastanowić przed zakupem tego samochodu i nad tym czy
      gwarancja (tylko 1 rok) jest po to aby samochód stał w serwisie, czy po to aby
      jeździć nim bez napraw."

~Jacek - 2003-05-21 23:54:03 adres: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl

więcej:
      www.gieldasamochodowa.com/forum/forum.asp?g=&inf=2160
      • Gość: 307 Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: 213.241.54.* 15.01.04, 12:41
        Bardzo jestem ciekaw jakie dokładnie usterki posiada (posiadał) ten pechowiec?
        Interesuje mnie w szczególności niesprawnośc w zawieszeniu, silniku i układzie
        wydechowym.

307
        • Gość: m Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.acn.pl 15.01.04, 19:34
          sądzę, że cc tworzy mdłą fikcję, wymyślając jakie to usterki spotykają jego
          wirtualny samochód, świrów jest za dużo na tym forum, ostatnio zaglądam tu raz
          na 2 tyg.
          • Gość: cc Re: m napisał(a) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 20:25
            człeku, jak już zaglądasz, to poczytaj - od oglądania masz obrazki!
            gość pytał o usterki w 307, a ja coś o tym przypadkiem znalazłem, więc podałem
            link i cytat czyjejś wypowiedzi (sprawdź sobie w słowniku co to jest; słownik
            to taka gruba książka ze słowami i ich definicjami).

jeeezu ...
      • ant777 P 307 - gwarancja 2 lata 05.04.04, 08:12
        Gość portalu: cc napisał(a):

> "Jestem użytkownikiem nowej fabrycznie 307 w wersji XS od 2 m-cy. W tym
        czasie
        > samochód był 7-krotnie naprawiany. Począwszy od źle zmontowanej tapicerki, a
        > skończywszy na zawieszeniu, układzie wydechowym i silniku. Samochód nadal nie
        > jest sprawny. Myślę że piękne reklamy i cena to nie wszystko przy zakupie
        > samochodu. Peugeot jest jak do tej pory najgorszym autem jakie posiadałem.
        > Chyba należy się dobrze zastanowić przed zakupem tego samochodu i nad tym czy
        > gwarancja (tylko 1 rok) jest po to aby samochód stał w serwisie, czy po to
        aby
        > jeździć nim bez napraw."

Gwarancja wynosi juz dwa lata. Pegueot jako ostatni przedłużył gwarancje z roku
        do dwóch lat, co nie najlepiej świadczy o tej firmie. Mimo tego, P307 wygląda
        atrakcyjne.
        Proponuję ci zamianę P307 na mojego rocznego fiata albee - dopiero zaczniesz
        narzekać. Oczywiście broń Boże nie porównuję tych aut do siebie.
    • sly11 Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 17.01.04, 22:42
      mam salonik 12-2002,kombi xs przy 8tk wymiana gumowych podkładek pod spręzyny
      przód(normalka),denerwująco krótka rezerwa ok 30km.auto jak już wspominano,
      faktycznie prowadzi sie idealnie,jest komfortowe,przestronne ale powiem ci
      szczerze ze gdybym nie dostał 3-letniej gwar.to chyba bym nie kupił.skończe
      gwar.i po pierwszej awarii wymienię na starego land-cruisera.tymczasem jeżdzę i
      wyrabiam sobie opinię.pzdr
      • Gość: Darkman okropnosc,jak nowe auto moze sie tak sypac!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 23:51
        nowe to powinno jezdzic bez awari , wymieniac tylko plyny sie powinno , jesli
        sa takie problemy jak te ktore ludzie wypisuja , to jest to naprawde syf.
      • Gość: konrad Re: Jakie są najczęstsze usterki P 307 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.04.04, 23:30
        Nie wymiana tylko zamotowanie aby wyciszyc zdajesie?
        Rezerwa z tego co wiem to 40km.
    • Gość: Kika Mój rdzewieje a ma tylko 2 lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 11:25
      i to rdzewieją progi. Jeżdzę owszem po soli ale żeby w 2 letnim aucie rdzewiały
      progi to nie powinno mieć miejsca. Byłem w ASO i powiedzieli " że tak ma" i że
      to nie rdza. Oni się dopiero wezmą jak się blacha przedziurawi albo powiedzą
      wtedy że to nie dziury tylko mi się tak wydaje. Oj Franzuza to ja już nie kupię.
      • Gość: to dobre auto Mój NIE rdzewieje a ma prawie 3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 23:09
        jeżdżę 307 od czerwca 2001 i:

- potwierdzam drobiazgi typu włącznik kierunkowskazów, kłopoty z zamkiem tylnej
        klapy, stuki w przednim zawieszeniu
        - poza tym to do dzisiaj (75.000) nic sie jeszcze nie wydarzyło
        - jeździ się super i NIE zamienie sie na nic innego w tej klasie choćby
        dopłacali
        - przeglądy zryczałtowane kosztują tyle ile jest napisane a nie sa "wydumane"
        jak u niektórych innych marek i są to naprawdę BARDZO rozsądne sumy
        -3 tys km temu powiedzieli żeby przyjechać w kwietniu maju na wymiane końcówki
        stabilizatora

któtko mówiąc - POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka