Dodaj do ulubionych

Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza jazda

IP: 198.240.129.* 09.10.09, 19:50
A dres jest standardzie, czy za dopłatą?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość. Lopi Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 09.10.09, 19:53
      Dres plus najnowsza nokia gratis.
    • Gość: waleń Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.chello.pl 09.10.09, 21:02
      ...i odświeżacz do ust po kebabie.
    • Gość: mendelson Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.chello.pl 09.10.09, 21:12
      kurde nie jestem dresiarzem, worzę tym dzieci, rowerki etc. jest gdzie to upchnąć, ale lekko wkurza mnie to jeździdełko! legendarna i niezmienna precyzja wykonania... sranie w banie. sprzęgło wibruje i stuka przy ruszaniu (jakby podskakiwała pokrywka na ruskim aluminiowym garnku), często nie wchodzi jedynka, a w serwisie nie widzą problemu. wersja 1,6 5 biegów, może tsi z 6-biegową skrzynia chodzi lepiej? a może gorzej?
    • Gość: Konsultant Volkswa Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.multimo.pl 09.10.09, 21:12
      dres jest za dopłatą ale jest ona niewielka
    • Gość: Gość Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.ib.tcz.pl 09.10.09, 21:18
      dres, najnowsza Nokia (inne za trudne w obsłudze), białe adidaski, czapeczka z daszkiem, zglebiony, poszerzony, okularki przeciwsłoneczne bez względu na porę roku i pogodę, diody z allegro za 5zl do jazdy dziennej , baza wypadowa na na wiosce.
    • Gość: Konsultant Volkswa Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.multimo.pl 09.10.09, 21:18
      natomiast golf jako jedyny samochód na rynku może być obsługiwany przez goryla i fana marki Volkswagen
    • Gość: bylyrenowlasciciel Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.173.13.29.tesatnet.pl 09.10.09, 22:23
      Golf 6 to troche na wyrost... Bardziej pasuje 5,5. Mialem okazje wizytowac fabryki produkujace czesci do VW golfa w zeszlym roku, w momencie wprowadzania 6. Pewna czesc elementow 6 powstaje na tych samych liniach produkcyjnych co 5 (nie wiem jak duza), a jedynie co jest pozmieniane to programy sterujace maszynami (np.do wycinania form) albo pozmieniane formy wtryskarek. No i uzywaja tych samych materialow. Nawet w tych samych kontenerach transportuja podzespoly.
    • Gość: ozz Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 23:14
      Kombi kupuje się głównie z powodu pojemności i ładowności. W tym wypadku nie ma o czym dyskutować. Tym różni się z konkurencją. Stare hasło, że Golf drogi jak widać po cenach konkurencji jest nieaktualne. Obniżone zostały ceny wyższych wersji wyposażenia. Dopłacając koło 4tyś. mamy Highline.
    • Gość: xyz Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.pai.net.pl 09.10.09, 23:29
      bzydal
    • Gość: damon Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.10.09, 23:51
      mimo ze mozna sie przyzwyczaic to jednak tyl jest za lagodny i kojarzy sie z samochodem dla emerytow, gdyby tyl zrobic bardziej agresywny bylby to jeden z najladniejszych kombi na rynku
    • Gość: zurko Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.versanet.de 10.10.09, 00:30
      hehe, kokpit prawie tak ladny jak w koreancu,zenada po calosci.
    • Gość: radek Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 11:23
      Zakompleksiona mlodzierz musi jakos odreagowac swoje nieudacznictwo zyciowe
      Pytam sie po co jeden z drugim debil wypisuja treskty o dresach?To takie
      tanie i prostackie , na sile chca byc trendy ale sa jedynie zalosni .Jak by
      was ubrac w dres niczym nei bedziecie sie roznic od tych z ktorych sie
      smiejecie.
      A samochod jak samochod poprawny do bolu, nie ma w sobie nic co by
      porywalo ani nic co moze zrazic.Naprawde swietnie wykonczone wnetrze
    • wasli Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja 10.10.09, 11:29
      Co wy w ogóle pieprzycie? Nie jestem fanem tego samochodu, uważam że z zewnątrz jest brzydki, ale co ma dres do Golfa Kombi? Dres jeździ Calibrą, Golfem IV, Bejcą 1,8 z 1998 r. itd. ale nie nowym Golfem za 60pare tys., bo za te pieniądze ma pełno bardziej walących w oczy samochodów. Haha a brzydki w środku? Ciekawe jaki samochód w tej klasie może chociaż startować do Golfa. Można lubić lub nie, ale akurat środek ma świetny - stylistyka, materiały i cała reszta.
    • Gość: wektor Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.chello.pl 10.10.09, 12:02
      moim zdaniem tył jest do przyjęcia, wyglada ok zwłaszcza z chromowanymi listwami wokół okien (inaczej giną). natomiast przód samochodu jest za lekki, za krótki... jakby z innej bajki. z bajki haczbak i nie gra z reszta bryły rozrastającej się i puchnącej ku tyłowi. to w końcu dość długie auto. projektanci trochę zgubili poczucie rytmu i harmonii całości. tak bywa, gdy się robi szybki lifting. bywa dziwnie.

w poprzedniej generacji (wariant i jetta), czy raczej stylizacji przód był bardziej dociążony optycznie chromami i atrapą i dzięki temu równoważył cale nagromadzenie żelastwa i przestrzeni z tyłu. ale nie każdy lubi tyle baroku. może ten - VI - bez chromowanych listew wokół okien będzie wyglądał lepiej? lżej?

jedyna znacząca modyfikacja to lepsze fotele, bardziej bezpieczne ze względu na nowe zagłówki. a wzorem stylistycznym w klasie jest volvo V50, i wcale nie jest dużo droższy, jeśli chcemy kupić sporomającą wersje bardzo podstawową 1,6.
    • Gość: wektor Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.chello.pl 10.10.09, 12:09
      ...tylko golf variant pewnie mniej straci przy odsprzedaży niż volvo V50. żona kazała mi kupić varianta, ale już się z tym pogodziłem i piłuje go bez litości, bo jest ponoć trwały ;-)

...a volvo mieli kupić Chińczycy, chmmmm kiepsko.
    • Gość: gok Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: 195.116.98.* 10.10.09, 12:31
      Brzydki ale pod dyskoteką zrobi wrażenie jak każdy Golf:)Dla bywalców lokali w stylu Milano jak znalazł
      ...
      www.tnij.org/vovorex
      • Gość: arab Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 12:49
        Z takim dowcipem tez tam pasujesz
    • Gość: m Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: 188.33.73.* 10.10.09, 13:17
      No właśnie ...zakup nowego auta to nie jest inwestycja...to strata pieniędzy bo już za 3 lata auto jest warte połowe ceny a jego żywotność nie spadła o połowe!!! Jego żywotność wynosi ponad 15 lat a nie 6 lat...
    • Gość: ala Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.202.116.195.easy-com.pl 10.10.09, 13:21
      auto jak auto - 4 koła i kierownica - ale kompleksy leczymy bo sąsiad ma - prawda??
    • Gość: miron Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.chello.pl 10.10.09, 14:02
      bez przesady, po trzech latach 50% ceny to może TATA. nowy samochód to dużo większa pewność i bezpieczeństwo. nie musisz zaprzyjaźniać się Mietkiem mechanikiem, żeby mieć pewność że Ci dobrze i tanio zrobi. a pewnie trzeba będzie robić... chociaż każdy Polak przecież zna sie na samochodach ...polityce i mediach.

higiena, bo nie siedzisz w puszcze, w której ktoś kilka lat pierdział i sapał. a cholera wie, co jeszcze robił. najbardziej nie rozumiem tych, co wydają na używane samochody 50 tysi i więcej? leczą kompleksy starym audi, bmw czy mercedesem? chcą dogonić Kubicę starą Subaryną, poderwać Mariolkę z monopolowego na 4x4? trzeszczą na mieście bez kierunkowskazów? jakaś Etiopia, z całym szacunkiem dla Etiopii, na drogach pełno takich gamoni i to nie tylko w dresach niestety.
    • Gość: m Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: 94.254.154.* 10.10.09, 18:35
      mironku słonko ci przygrzało i bredzisz...miałem na myśli autko 3 letnie ZADBANE a nie zapierdzione...sprawdź ceny a potem pogadamy...Dla przykładu nowe Polo kosztuje 45 tys. zł....a 3 letnie zadbane Polo kupisz już od 25-27 tys.zł...to prawie połowa ceny...więc nie opłaca się kupować nowego...jeśli nie wierzysz to masz tu linka żebyś nie opowiadał więcej bajek :) www.otomoto.pl/index.php?sect=search&sub=car&page=1&qid=651517114&order_by=i
    • Gość: Globy (MS) Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: 217.98.4.* 10.10.09, 20:39
      Tak, 5,5 to najlepsza nazwa dla tej generacji. Volkswagenowi udało się jednak połączyć przyjemne z pożytecznym, bo szóstka jest IMHO bardziej udana od piątki, a jej koszt produkcji spadł o 1600 euro na egzemplarzu.
    • Gość: obiektywny Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.pabianice.msk.pl 10.10.09, 23:19
      Ale ściema z tą ceną. Właśnie byłem na stronie VW i skonfigurowałem sobie takiego Varianta. Samochód owszem kosztuje 71 000 ale biały, bez radia narmalnych dywaników i jeszcze kilku drobiazgów.... Gdyby chcieć zrobić z tego normalny samochód spokojnie dobijemy do 80 000 ! Konkurencja robi tak samo dobre samochody za 10-12 tys mniej !
      • Gość: axell Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 11:53
        Jestes taki obiektywne jak madry .Za rowno 75tys mamy takiego Golfa TSI
        122KM comfortline

Pakiet "990"
        - autoalarm z niezależnym zasilaniem (Back-up-Horn), funkcją dozoru wnętrza i
        czujnikiem przechyłu
        - czujniki parkowania z przodu i z tyłu, z funkcją wizualizacji na ekranie radia
        - lusterko zewnętrzne po stronie pasażera, automatycznie obniżane przy włączonym
        biegu wstecznym
        - pakiet zimowy:
        - fotele przednie, podgrzewane
        - spryskiwacze reflektorów
        - dysze spryskiwaczy szyby przedniej, ogrzewane
        - kontrolka poziomu płynu spryskiwaczy
        - system radiowy "RCD 310" z odtwarzaczem CD, MP3 i ośmioma głośnikami
        Zewnętrzne
        Antena w tylnej szybie
        Kierunowskazy boczne w obudowach lusterek zewnętrznych
        Listwy na osłonie chłodnicy, chromowane
        Listwy obramowujące szyby boczne, chromowane
        Nadwozie 5-drzwiowe
        Obudowy lusterek lakierowane w kolorze nadwozia
        Relingi dachowe, czarne
        Szyby termoizolacyjne, zielone
        Zderzaki lakierowane w kolorze nadwozia
        Wewnętrzne
        Fotel pasażera z przodu, z regulacją wysokości
        Fotel kierowcy, z regulacją wysokości
        Fotele komfortowe z przodu, z regulacją podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa
        Kierownica trójramienna
        Kieszenie w oparciach przednich foteli
        Konsola dachowa z przykrywanym schowkiem
        Konsola środkowa z przodu ze schowkiem i dwoma uchwytami na pojemniki z napojami
        Oparcie kanapy tylnej bez podłokietnika, składane i dzielone (1/3 do 2/3)
        Podłokietnik z przodu, ze schowkiem
        Tapicerka siedzeń "Scout"
        Uchwyt do mocowania bagażu w przestrzeni bagażowej
        Uchwyt na pojemniki z napojami, w konsoli środkowej z tyłu
        Wnętrze wykończone wstawkami "Titan"
        Żaluzja na przestrzeń bagażową
        Bezpieczeństwo
        Asystent podjazdu
        ABS z EBV (elektroniczny rozdział siły hamowania)
        ASR (system przeciwdziałający ślizganiu się kół samochodu przy przyspieszaniu)
        MSR (system przeciwdziałający blokowaniu kół napędowych podczas hamowania
        silnikiem)
        Hamulce tarczowe z przodu i z tyłu, z przodu wentylowane
        Isofix - przygotowanie do montażu dwóch fotelików dziecięcych na zewnętrznych
        siedzeniach z tyłu
        Kurtyny powietrzne
        Pasy bezpieczeństwa dla przednich foteli, bezwładnościowe, 3-punktowe, z
        regulacją wysokości
        Pasy bezpieczeństwa dla tylnych siedzeń, trzy bezwładnościowe, 3-punktowe
        Poduszka powietrzna dla pasażera - deaktywacja
        Poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera
        Poduszki powietrzne z przodu, boczne
        Zabezpieczenie antykradzieżowe (Immobiliser)
        Zagłówki z przodu, z regulacją wysokości
        Zagłówki z tyłu, środkowy obniżony
        Elektryczne i funkcjonalne
        Centralny zamek sterowany drogą radiową
        Gniazdo zasilające 12V w bagażniku
        Klimatyzacja z regulacją półautomatyczną "Climatic"
        Kolumna kierownicy z możliwością regulacji w dwóch płaszczyznach
        Komputer pokładowy "MFA"
        Lusterka boczne elektrycznie ustawiane i podgrzewane, lewe lusterko asferyczne
        Lusterka "Make up" w osłonach przeciwsłonecznych po stronie kierowcy i
        pasażera, podświetlane
        Przygotowanie do montażu radia (8 głośników)
        Sygnalizator niewyłączonych świateł, akustyczny
        Sygnalizator niezapiętych pasów bezpieczeństwa dla kierowcy i pasażera z
        przodu, akustyczny
        Szyby z przodu i z tyłu sterowane elektrycznie
        Światła główne z regulacją zasięgu
        Tempomat - urządzenie utrzymujące stałą prędkość
        Wspomaganie układu kierowniczego, elektromechaniczne, regulowane w zależności
        od prędkości samochodu
        Koła i opony
        Obręcze ze stopu metali lekkich "Atlanta" 6,5J x 16, opony 205/55 R 16
        Koło zapasowe, stalowe, pełnowymiarowe

-----
        koszt wydania i transportu: 550,00
        Suma (zł) 75 260,00
        korzyść wynikająca
        z pakietów specjalnych: 5 450,00
    • Gość: miron Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.chello.pl 10.10.09, 23:22
      emie, chcesz to kupuj! ja wolę dorzucić nawet, niech bedzie, dwie dychy... wydająć prawie trzy, jestem skłonny jeszcze trochę dorzucić dla świętego spokoju. mój święty spokój to w nowym aucie zwykle około 5 lat. jak dla mnie warto. leje paliwo i jadę. niech się martwi następny, co kupi okazyjnie :-)
    • Gość: wektor Re: Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI - pierwsza ja IP: *.chello.pl 10.10.09, 23:30
      ad Globy: słyszałem, że VI jest spawana punktowo, a V była po całości. mam na myśli haczbaka. nie wiem, jak jest z variantem.

parę takich patentów i masz minus 1,6 ojro, jak w seacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka