wisia78 17.11.09, 22:52 Chce zmienic wycieraczki na zime, ale nie wiem, jak mam sie za to zabrac :) bo juz takie niefajne sie zrobily. Czy to wg numeru jakiegos sie kupuje, czy modelu auta? Link Zgłoś Obserwuj wątek
kontik_71 Re: wycieraczki 17.11.09, 22:54 Jedz do warsztatu to Ci to wymienia.. Bedzie szybciej i calkiem mozliwe ze taniej. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: wycieraczki 17.11.09, 22:58 Koleżanko,sprawa prosta(ale może nie zbyt tania;)).Idziesz do sklepu,bądz ASO i mówisz do sprzedawcy:"Potrzebuję pióra wycieraczek do ...(marka,model,rok-wystarczy;)).Jeśli kupywać w sklepie,to wybierz firmowe części,wg. mnie tylko Valeo i Bosch są gooood,reszta to kupa.ASO,hmm,cana ceną,ale wycieraczki zapewne będą gites:) Pozdrawiam Link Zgłoś
ulubiony19 Re: wycieraczki 17.11.09, 23:00 Sory za "nie zbyt"...(gwoli ścisłości-żeby nie było,że mnie w betonirce lulali-"niezbyt" ma być:)) ... Link Zgłoś
hazzard Re: wycieraczki 18.11.09, 11:12 za Valeo parę zł wyłoży dziewczyna, za swoje dałam łącznie ok 90zł (Valeo silencio, 2szt, na przód po cenie hurtowej, na tył zamówiłam na Allegro). Link Zgłoś
tomek854 Re: wycieraczki 18.11.09, 17:19 Boscha kupiłem raz. Starczylu na 2 miesiace. Poprzednio mialem Championy, starczyly na ponad rok, a jedna z nich dogorywala na tylnej szybie przez kolejny rok. Miedzy Championem a Boshcem mialem jeszcze jakies no-name, starczyly na ponad pol roku... NIgdy wiecej Boscha. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: wycieraczki 18.11.09, 20:44 tomek854 napisał: > Boscha kupiłem raz. Starczylu na 2 miesiace. Poprzednio mialem Championy, > starczyly na ponad rok, a jedna z nich dogorywala na tylnej szybie przez kolejn > y > rok. Miedzy Championem a Boshcem mialem jeszcze jakies no-name, starczyly na > ponad pol roku... > > NIgdy wiecej Boscha. Może podróba... Może ramiona źle leżały... Może wadliwe... Może to taki produkt,który przez swoją super skuteczność szybko się kończy(coś jak Toyo R888:))... Pozdr Link Zgłoś
qqbek Re: wycieraczki 18.11.09, 20:52 ulubiony19 napisał: > Może podróba... > Może ramiona źle leżały... > Może wadliwe... > Może to taki produkt,który przez swoją super skuteczność szybko się > kończy(coś jak Toyo R888:))... > > Pozdr Też tak sądzę... ja mam Boscha od ponad roku a jeżdżę dużo. Co prawda prawe pióro zostawia ostatnio jedną smugę za sobą, ale jak na ponad rok, to wycieraczki nadal spisują się świetnie. W drugim autku przez rok wsadziłem trzy komplety no-name... zanim poszedłem po Boscha. Po prostu wierzyć mi się nie chce, że Bosch mógłby tak krótko trzymać fason. Może piachem albo lodem zniszczył i teraz narzeka... nie wiem. Link Zgłoś
tomek854 Re: wycieraczki 19.11.09, 00:47 Moze Tobie wystarcza na rok, bo jezdzisz po Polsce... Ja jezdze po Szkocji, tu wycieraczki to prawie non stop chodza, szczegolnie jesienia to jest istna Kraina Deszczowcow. A mimo to Champion i no-name kupione w PL wypadly znacznie lepiej. Link Zgłoś
tomek854 Re: wycieraczki 19.11.09, 00:45 Nie wiem... :( Chyba oryginał, w UK kupiłem. Potem jeszcze znalazłem na innym forum ze ludzie narzekali tez, szkoda ze nie przeczytalem zanim kupilem :) Link Zgłoś
wisia78 Re: wycieraczki 17.11.09, 23:05 Dzięki :) Myslalam, że to bardziej skomplikowane :) Link Zgłoś
tymoteusz.a Re: wycieraczki 18.11.09, 11:40 Musisz tylko uważać żeby nie zbić szyby. Mnie się tak zdarzyło gdy była zbyt silna sprężyna dociskająca wycieraczkę a ramie niechcący puściłem po zdjęciu starego pióra. Link Zgłoś
tocqueville Re: wycieraczki 18.11.09, 21:38 kup se wycieraczki "made for tesco" - 7 zł za sztuke, a niewiele gorsze od tych za 35 zł Link Zgłoś
drinexile Re: wycieraczki 18.11.09, 23:15 Mierzysz stare piora i kupujesz ten sam rozmiar. Wymiana jest prosta, albo popros sasiada. Po przygodach z roznymi kosztownymi niekiedy piorami znanych marek, kupilem za rozsadne pieniadze wycieraczki z napisem MOT-GUM i rewelacja! Ciche, dokladnie zbierajace i trwale. Link Zgłoś