mabel_mora 18.05.25, 21:27 nawet gdyby zgwałcili im żonę, matkę, córkę, zabrali i sprzedali chatę, a na koniec nas. rali na wycieraczkę, to nadal będą na nich głosować, a to guano przechowywać jako relikwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makurokurosek Re: 29,1 18.05.25, 21:30 Biorąc pod uwagę wysokie wyniki pana M i N można tylko powiedzieć, że Polacy to hipokryci pozbawieni kręgosłupa moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: 29,1 18.05.25, 21:30 Jak zliczyć te wszystkie słupki, to wynik za dwa tygodnie wydaje się przesądzony. Będzie powtórka z zeszłego roku. Nic tylko siąść i się poryczeć. Ludzie to idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 18.05.25, 22:02 dni_minione napisała: > Nic tylko siąść i się poryczeć. Ludzie to i dioci. Ludzie to idioci, bo nie glosuja tak jak ty chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: 29,1 18.05.25, 22:11 nie mysiupysiu, mają prawo do poglądów prawicowych, lewicowych.... ale popieranie przestępców?? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 29,1 18.05.25, 22:16 Wyborcy tego szemranego typa są pięknie zmanipulowani przez swoje jedyne słuszne źródło informacji 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 18.05.25, 22:25 mabel_mora napisała: > nie mysiupysiu, mają prawo do poglądów prawicowych, lewicowych.... ale popiera > nie przestępców? Przestepcow? O czym ty kobieto piszesz? Przestepcy siedza w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 10:38 malgosiagosia napisała: > mabel_mora napisała: > > > > > Przestepcow? O czym ty kobieto piszesz? Przestepcy siedza w wiezieniu. > > Albo zostają prezydentami światowych mocarstw Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: 29,1 19.05.25, 13:21 mabel_mora napisała: > nie mysiupysiu, mają prawo do poglądów prawicowych, lewicowych.... ale popiera > nie przestępców?? Czy ja mogę sobie to wziąć do sygnaturki? Bardzo do mnie trafia to zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: 29,1 19.05.25, 21:21 proszę bardzo, choć to bardzo smutne a do tego "a nie mówiłam": Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: 29,1 20.05.25, 08:57 mabel_mora napisa�a: > proszę bardzo, choć to bardzo smutne > > a do tego "a nie mówiłam": > > Dzięki. Ale w między czasie znalazłam inną sygnaturkę, też zacną, i też bardzo na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: 29,1 18.05.25, 22:14 dni_minione napisała: > Jak zliczyć te wszystkie słupki, to wynik za dwa tygodnie wydaje się przesądzon > y. Będzie powtórka z zeszłego roku. Nic tylko siąść i się poryczeć. Ludzie to i > dioci. Bo nie robią tak jak ty chcesz? 🤣🤣🤣🤣🤣🤦🤦🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: 29,1 18.05.25, 23:00 Ależ niech robią jak chcą. Serio. Niech edukacja bedzie płatna. Ja sobie poradzę... Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: 29,1 19.05.25, 07:19 nooo, ale robią jak chce hołota kapliczkowo/klatkowo/zileniakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: 29,1 18.05.25, 22:38 To nie sumuj słupków. Przynajmniej połowa wyborców Mentzena nie zagłosuje na alfonsa. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 18.05.25, 23:26 Myślisz że jak powtórzysz 100x to łatka przylgnie ? Tęczowy rafcio pięknie popłynął w swoim przemówieniu...da wam wszystko i wszystko zagwarantuje Będzie tak jak niemcy chcą a przekażę mu to naczelnik Tusk który liże 4 litery niemcom Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: 29,1 19.05.25, 01:12 Och, Tęczowy Rafcio... Republikę się ogląda, co? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: 29,1 19.05.25, 05:30 A propos tęczowego Rafcia, jadę sobie niedawno tramwajem, za mną siedzą młodzi dorośli ludzie, młody pan młodej pani objaśnia świat pełnym głosem . No i słyszę: on tylko na pana Karola będzie głosował, bo jak wygra Rafał, to zrobi z niego geja . Nie wytrzymałam, odwróciłam się i prychłam mu niemal w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: 29,1 19.05.25, 06:06 Trzeba było zapytać, czy już sobie wybrał kandydata na męża? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: 29,1 20.05.25, 08:40 wrota.do.lasu napisa�a: > Tęczowy rafcio pięknie popłynął w swoim przemówieniu...da wam wszystko i wszystko zagwarantuje > Będzie tak jak niemcy chcą a przekażę mu to naczelnik Tusk który liże 4 litery niemcom Co za dno. Jak widać, wy i wasz "obywatelski" krystaliczny kandydat, jesteście po jednych pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: 29,1 18.05.25, 22:40 Bez przesady przeżyliśmy już tylu fatalnych prezydentów, że jeden w tą czy w tamtą nie zrobi różnicy 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: 29,1 18.05.25, 22:42 Zrobi. Nie dość że zablokuje wszystko co się da, to jeszcze stoi na czele sił zbrojnych a wojna za miedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
szafkanocna Re: 29,1 19.05.25, 14:31 esperantza napisała: > Zrobi. Nie dość że zablokuje wszystko co się da, to jeszcze stoi na czele sił z > brojnych a wojna za miedzą. ale co zablokuje? no powiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: 29,1 18.05.25, 23:01 Wybory prezydenckie to swojwgo rodzaju badanie opinii jakie partie będą się liczyć w następnych parlamentarnyh. I przeraża mnie jak Pplska skręca w rpawo, w lierunku faszuzmu, rasizmu, ksenofobii i chęci odebrania prawie kobietom. Konfederacja mówi o tym wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 29,1 19.05.25, 05:24 Już ich PiS wpuścił i jeżdżą na Uberach po całej Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: 29,1 19.05.25, 05:31 Jest ich mnóstwo od dawna, za kupione na lewo wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: 29,1 19.05.25, 07:21 >Jest ich mnóstwo od dawna, za kupione na lewo wizy. I PO miało dość czasu, żeby rozliczyć z tego PIS. Dało d..., więc są tego efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 06:55 wrota.do.lasu napisała: > Potrzebujesz w Polsce chłopców z Afryki? Jaki Memcenik ma pomysł na demografie? Przymusowe rodzenie 4 dzieci przez każdą 'białą Polkę'? Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: 29,1 19.05.25, 09:18 No ale przecież ci chłopcy z Afryki musieliby zapładniać te białe Polki evening.vibes napisała: > wrota.do.lasu napisała: > > Potrzebujesz w Polsce chłopców z Afryki? > > > Jaki Memcenik ma pomysł na demografie? Przymusowe rodzenie 4 dzieci przez każdą > 'białą Polkę'? > > Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 19.05.25, 11:04 A czyli to jest ten twój pomysł..zapytaj Francuzów czy się sprawdziło i są zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 29,1 20.05.25, 05:34 Znam kilka takich mieszanych małżeństw w Polsce. I zadowoleni są. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: 29,1 19.05.25, 09:58 Tak jak obecny nie miał żadnego wpływu na to, co się działo w naszym pięknym kraju, c'nie. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: 29,1 18.05.25, 21:32 Biorąc pod uwagę wysokie wyniki miejsca drugiego i trzeciego, można tylko powiedzieć, że Polacy to hipokrycie pozbawienie kręgosłupa moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 18.05.25, 22:27 makurokurosek napisała: > Biorąc pod uwagę wysokie wyniki miejsca drugiego i trzeciego, można tylko powie > dzieć, że Polacy to hipokrycie pozbawienie kręgosłupa moralnego. Biorac pod uwage wysoki wynik miesca pierwszego, mona tpowiedziec, ze Polacy to hipokryci pozbawieni kregoslupa, jak ten na ktorego glosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: 29,1 20.05.25, 08:45 malgosiagosia napisa�a: > Biorac pod uwage wysoki wynik miesca pierwszego, mona tpowiedziec, ze Polacy to > hipokryci pozbawieni kregoslupa, jak ten na ktorego glosowali. A co masz do zarzucenia temu kandydatowi, poza tym że nie jest z PiSu? Wymień w punktach. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: 29,1 18.05.25, 21:32 A czwarte miejsce?? Masakra, mamy tyle osób, które głosują na bandytów i złodziei?? Dokąd idzie ten świat? Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: 29,1 18.05.25, 21:35 naziol z 4 miejsca zapunktował u płodofilów, ciekawe jaki był w tym roku przekaz z mszy... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: 29,1 18.05.25, 21:42 una_mujer napisała: > A czwarte miejsce?? Masakra, mamy tyle osób, które głosują na bandytów i złodzi > ei?? jakich "bandytów i złodziei"? Który z nich poszedł siedzieć? Ilu z nich dostało przez te 14 miesięcy jakiekolwiek zarzuty? No właśnie. To właśnie te zaniechania teraz się mszczą. Na własne życzenie tuska&co, bo to oni, obiecawszy ludziom przed 15.X.2023r. rozliczenia piss-mafii, od półtora roku pokazują tym, którzy im wtedy dali szansę środkowy palec. Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 18.05.25, 21:50 Napisanie prawdy to trolling? Wskaż więc, ile istotnych obietnic wyborczych zostało zrealizowane, ilu złodziei, malwersantow poprzedniej władzy siedzi w więzieniu lub choćby ma zarzuty, ile nielegalnie wydanych pieniędzy wróciło do budżetu? Odpowiedz Link Zgłoś
kubekzpepco Re: 29,1 18.05.25, 22:34 Jak mieli to zrobić skoro Duda ciągle wetował ustawy i ich nie podpisywał? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: 29,1 18.05.25, 23:01 kubekzpepco napisała: > Jak mieli to zrobić skoro Duda ciągle wetował ustawy i ich nie podpisywał? Duda wetował akty oskarżenia czy może procesy? Sprawy sądowe trwają w Polsce bardzo, bardzo długo. Do końca kadencji Dudy, nie zakończyłby się żaden proces. A tu nawet nikt nie ma aktu oskarżenia i skierowania sprawy do sądu. Płotki mają tylko zarzuty, z których nic nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: 29,1 18.05.25, 23:22 kubekzpepco napisała: > Jak mieli to zrobić skoro Duda ciągle wetował ustawy i ich nie podpisywał? Opowiedz, ileż to ustaw aktualna władzuchna przedstawiła dudzie do podpisu i ile z nich zawetował? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 06:51 kubekzpepco napisała: > Jak mieli to zrobić skoro Duda ciągle wetował ustawy Nie zatrzaskiwać się w kiblu na głosowaniach? Nie kłam, że Duda vetował coś, czego NIE BYŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: 29,1 18.05.25, 22:05 jak_zwykle_wszystko_zajete napisała: > Spadaj trollu Trollu? Jakie zarzuty ma ziobro? morawiecki? macierewicz? obajtek? bielan? dworczyk? Sam capo di tutti capi, kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: 29,1 18.05.25, 22:09 alicia033 napisała: > > jakich "bandytów i złodziei"? > Który z nich poszedł siedzieć? Ilu z nich dostało przez te 14 miesięcy jakiekolwiek zarzuty? No właśnie. > To właśnie te zaniechania teraz się mszczą. Na własne życzenie tuska&co, bo to oni, obiecawszy ludziom przed 15.X.2023r. rozliczenia piss-mafii, od półtora roku pokazują tym, którzy im wtedy dali szansę środkowy palec. > Zgadzam się z Tobą alicia i też tak uważam w tym temacie. Jeżeli nic się nie zmieni, a raczej się nie zmieni, to przy najbliższych wyborach parlamentarnych mamy powrót PiS-u do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: 29,1 18.05.25, 21:43 Ot, prymitywni ludzie myślą, że jak wybiorą przestępców to sami również, będą mogli kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 18.05.25, 22:04 una_mujer napisała: > A czwarte miejsce?? Masakra, mamy tyle osób, które głosują na bandytów i złodzi > ei?? Dokąd idzie ten świat? Namieszali ci w glowie, naklamali, a ty teraz zdrzeasz sie z rzeczywistoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: 29,1 18.05.25, 23:43 Kto mi niby namieszał? Dokumenty na kradzież kawalerki przedstawił sam kandydat. A pan Braun napadający na lekarkę to przecież bandzior zwykły. To Tobie ktoś musiał zawiązać oczy i wygasić mózg... Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: 29,1 19.05.25, 07:23 >Dokumenty na kradzież kawalerki przedstawił sam kandydat. A pan Braun napadający na lekarkę to przecież bandzior zwykły. To Tobie ktoś musiał zawiązać oczy i wygasić mózg... i uważasz, że jak pisiory wróca do władzy, to braun pójdzie siedzieć? albo karolek? Procedury w sprawie karolka ruszyły, uważasz że powinno wpaść cba czy policja, i zakuc go w kajdany dnia nastepnego? podobnie z braunem, mieli go zakuć w kajdany bo ty (czy ja) sie oburzasz? Na tym właśnie polegają rzady demokratyczne, m.in, że trzeba dopełnić procedur, przedstawić dowody a nie, ze nam się nie podoba więc wpada bojówka rządowa. Trzeba myśleć, a przede wszystkim troche dalej niż najblizsze kilka miesięcy. Jesli karolek zostanie prezydentem to bedzie ciągle wkładał kij w szprychy, jak anżej, i nic nie da sie ruszyć, do przodu. Nie dośc że nikt z pisiorstwa nie poniesie konsekwencji okradania nas, społeczeństwa, to i juz na pewno, nikt kary nie poniesie bo karolek wszystkich ułaskawi. Mnie, podobnie jak hanusi, wszystko jedno już, jak żyje wśród bezmózgów, którzy dostrzegają tylko najbliższego "grylla' i żeby karkówka sie udała, to juz trudno. Mnie osobiscie nic nie grozi bo wiele rzeczy mam za sobą np. edukację, w tym swoich dzieci, mam stabilna sytuację życiową. No ale moje dzieci będą musiały żyć w tym bagnie. Refleksja taka, że nawet Rumuni okazali się mądrzejsi. Chociaż to Polacy stworzyli Solidarnośc i "ruszyli z posad bryłę świata". Choć może to akurat nienajlepszy cytat, w tym miejscu i czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 29,1 19.05.25, 17:45 podobnie z braunem, mieli go zakuć w kajdany bo ty (czy ja) sie oburzasz? W tym przypadku szpital powinna odbić brygada AT, bo z terrorystami nie należy negocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 14:08 una_mujer napisała: > Kto mi niby namieszał? Dokumenty na kradzież kawalerki przedstawił sam kandydat > . A pan Braun napadający na lekarkę to przecież bandzior zwykły. To Tobie ktoś > musiał zawiązać oczy i wygasić mózg... No widzisz, a ja mam zupełnie inne zdanie. Uważam, że to tobie wyłączono myślenie i zasłonięto oczy. Karmią cię bzdurami, a tymczasem Polska zmierza prosto pod unijny – a dokładniej: niemiecki – młotek. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 29,1 19.05.25, 17:45 A nie lękasz się, że z lodówki wyskoczy ci jakiś Niemiec w hełmie? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 18:47 droch napisa�: > A nie lękasz się, że z lodówki wyskoczy ci jakiś Niemiec w hełmie? Mnie nie wyskoczy, ale tobie moze wyskoczyc, jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: 29,1 18.05.25, 21:36 Poniewaz nawet na tym forum akceptuje się obecność trolli politycznych, pomimo całej wiedzy jak Rosja poszerza wpływy, jakimi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 18.05.25, 21:42 Lewa strona szczęśliwa - grunt to przecież zagrać " libkom" na nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 18.05.25, 21:52 Twoim największym szczęściem jest "zagrać komuś na nosie"? G Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 18.05.25, 22:04 advanced48 napisał(a): > Twoim największym szczęściem jest "zagrać komuś na nosie"? G A twoim zdaniem piszę o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 18.05.25, 22:08 Jeżeli innym przypisujesz jakieś cechy, to pewnie dlatego że są ci bliskie. A może tylko ty jesteś mądra, szlachetna i wspaniała, a reszta to dno i gardzisz nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 18.05.25, 22:13 advanced48 napisał(a): > Jeżeli innym przypisujesz jakieś cechy, to pewnie dlatego że są ci bliskie. Pudło. Odnoszę się do wcześniejszych wpisów na temat wyborów o kandydatów. A m > oże tylko ty jesteś mądra, szlachetna i wspaniała, a reszta to dno i gardzisz n > imi? Zacny chochoł. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 18.05.25, 22:03 bazia_morska napisała: > A to już jest tylko dwóch kandydatów? Tak, jest dwóch. Od początku wiadomo było że będzie dwóch, no to jak będzie? Na złość libkom odmrozić sobie uszy? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: 29,1 18.05.25, 22:25 W drugiej turze jest dwóch. W pierwszej było 13. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 18.05.25, 22:52 No i niektórzy jasno deklarowali że zagłosują tylko w pierwszej turze. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: 29,1 19.05.25, 09:37 Twoim zdaniem trzeba głosować na Trzaskowskiego. Moim zdaniem warto pokazać, ze są cenione są także inne wartości. A w drugiej turze zagłosuje na Trzaska (ale wolałabym Zandberga lub Biejat). Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: 29,1 19.05.25, 15:12 Wartości w obliczu kolejnych rządów PiSu będziemy mogli sobie wsadzić w d*pę. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: 29,1 18.05.25, 22:27 runny.babbit napisał(a): > Lewa strona szczęśliwa - grunt to przecież zagrać " libkom" na nosie. W demokracji jest tak ze kazdy ma prawo do glosowania wg wlasnego sumienia. I na tym to polega. Moze nie uwierzysz ale lewa strona glosuje "za"a nie przeciw. Mielismy szczescie bo 2 kobiety i 1 mezczyzna reprezentowali lewicowe wartosci. I wartosci lewicowe sa wazniejsze od tego zeby wygral "ten wlasciwy " wskazany przez lidera partii ktora demokracja i konstytucja wymachiwala wszystkim pod nosem. Mielismy wybor. Na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 18.05.25, 22:54 Czyli lepszy kandydat otwarcie prawicowy, który w zasadzie żadnych lewicowych pomysłów nie wprowadzi bo je zawetuje, niż ten który zadeklarował że będzie takie ustawy podpisywał? Chyba musisz mi to rozrysować. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: 29,1 18.05.25, 23:30 Ale wiesz, że lewica często nie wybiera między dżuma a cholerą? Czy lepszy kandydat otwarcie prawicowy, czy reprezentujący konserwantywne wartości - bardzo mi wszystko jedno. Dalej się kłóćcie, wzmacniajcie narracją Konfę - bo lewica to wróg i komuna. A Sławuś - ujdzie w tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 11:12 Czyli foch 😁 milo że udowadniasz to o czym cały czas tu piszę, dla wyborcow lewicy jak widać nie ma różnicy między kandydatem otwarcie anty unijnym, konserwatywnym i kościelnym, a proeuropejskim, demokratycznym i liberalnym Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 13:58 abidja napisała: > Czy ten foch jest teraz z toba w pokoju? Przeczytaj komentarze na forum, a go znajdziesz 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: 29,1 19.05.25, 09:27 Demokracja. Kazdy ma prawo glosowac wg wlasnego sumienia. To ty wytlumacz mi dlaczego mialabym glosowac na prawicowego kandydata skoro mam wybor 3 prezentujacych moje wartosci lewicowe? Co to za demokracja wktorej mam tylko jeden wybor wsjazany orzez kogos? To chyba ty nie rozumiesz. Jesli kandydat na prezydenta przegrywa to nie przez zlych wyborcow tylko przez siebie i swoj program. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 14:00 Czyli chciałaś mieć lewicowego prezydenta, a w rezultacie swoich działań będziesz mieć prawicowego! Jak tam sumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 19.05.25, 14:40 Jakie widzisz możliwości, żeby nie mieć prawicowego prezydenta? Teraz, gdy jako jedynie słuszne uważa się wartości liberalno - kapitalistyczne lub konserwatywno - katolickie? Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 14:51 advanced48 napisał(a): > Jakie widzisz możliwości, żeby nie mieć prawicowego prezydenta? Teraz, gdy jako > jedynie słuszne uważa się wartości liberalno - kapitalistyczne lub konserwatyw > no - katolickie? Jeżeli dla ciebie różnice w poglądach na poziomie- być w UE/ wyjść z UE, prawo do aborcji/ zakaz aborcji, demokracja/ autorytaryzm, koscielnosc/ laickość to te same prawicowe wartości to nie mam więcej pytań 🤷♂️ Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 19.05.25, 15:45 Nie te same, ale także nie lewicowe. Fakt, że Trzaskowski obiecał podpisanie ustawy zezwalajacej na aborcję, kolejny raz zresztą, nie czyni z niego lewicowca. Uczestnictwo w Unii popiera zarówno przykościelny Hołownia, jak i Zandberg. Do rządów autorytarnych nikt się nie przyznaje, to domena Putina i Trumpa, Kima i Saudow, niezależna od lewicowosci i prawicowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 15:59 Ale po co tu opowiadasz o Hołowni i Zandbergu, ich już nie ma w tym równaniu. Więc pytam ponownie, tobie bez różnicy być w UE, wyjść z UE, poprzeć prawa kobiet do aborcji czy zabronić, mieć państwo demokratyczne czy autorytarne ? Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 19.05.25, 16:59 Jeżeli, jak słusznie zauważyłaś, kandydatów lewicowych w wyścigu już brak, więc ponawiam pytanie: w jaki sposób mieć lewicowego prezydenta, gdy obaj kandydaci w drugiej rundzie są prawicowi? Lewicowych zaś brak, bo kilkudziesięcioletnie obrzydza nie lewicowosci przynosi taki właśnie skutek. O ile nie dziwię się prywatnym przedsiębiorcom, kapitalistom, kamienicznikom że są liberalami prawicowymi, o tyle nie rozumiem kasjerek, sprzątaczek, tynkarzy, monterow pralek którzy popierają taki system, który pozwala na ich wykorzystywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 17:37 Ale obiecał ci ktoś lewicowego prezydenta? Nie będziesz miał lewicowego prezydenta tak czy siak. Ale możesz wybrać - chcesz z UE czy poza UE, za prawem do aborcji czy przeciw, z kościołem czy bez, demokracja czy autokratyzm? Wciąż unikasz odpowiedzi na to pytanie, co z tego wolisz, czy naprawdę nie widać różnicy między tymi kandydatami, czy po prostu przez klawiaturę ci nie przejdzie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 19.05.25, 18:19 Oczywiście, różnica jest wyraźna i w sprawie Unii, i demokracji, choć z aborcja i kościołem to nic pewnego. Oczywiście, będę głosował na Trzaskowskiego ale na zasadzie sprzeciwu przeciwko PIS i wybraniu oszusta, kumpla bandytów itp. Ale czyż nie jest to tylko wybór mniejszego zła? Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 19:11 To jest polityka, a nie koncert życzeń. Mając do wyboru mniejsze zło i większe, to wybieram mniejsze, a nie obrażam się że znów świat nie spełnił moich marzeń. Ale zobacz ile osób woli oszusta, bo jest zawiedzionych że ich kandydat przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 19.05.25, 19:56 Tego dowiemy się w dogrywce. Jedni będą głosować na kandydata bliższego ideologicznie, inni przeciw ich wrogowi a jeszcze inni - bo im tak kazał guru albo inny propagandysta. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: 29,1 18.05.25, 23:17 Akurat lewej strony bym się nie czepiała - problemem jest suma wyniku Nawrocki + Mentzen + Braun. I że jest wyższa od sumy Trzaskowski + Zandberg + Hołownia + Biejat + Senyszyn. To jak się głosy rozkładają wewnątrz tych sum ma mniejsze znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 00:20 asia_i_p1 napisał(a): > Akurat lewej strony bym się nie czepiała - problemem jest suma wyniku Nawrocki > + Mentzen + Braun. I że jest wyższa od sumy Trzaskowski + Zandberg + Hołownia + > Biejat + Senyszyn. To jak się głosy rozkładają wewnątrz tych sum ma mniejsze z > naczenie. > Znaczenie ma to, że wyborcy Mentzena i Brauna poprą Nawrockiego, za to wyborcy Zandberga, Biejat , Hołowni i Seneszyn kręcą nosem, że oni nie będą głosować wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: 29,1 19.05.25, 00:24 Istnieje prawdopodobieństwo że wyborcy menzens albo wywracają stolik i idą na wybory albo siedzą i grają w gry i nie ruszają się z domu. A może poprze Trzaskowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 11:13 Czytaj komentarze na różnych portalach, a możesz się zdziwić Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 29,1 19.05.25, 17:48 Akurat mam dziwną pewność, że Zandberg będzie popierać Nawrockiego. PiS to takie RAZEM w wersji light, ciągnie swój do swego. Z drugiej strony, Mentzen nie ma wielu powodów, żeby popierać Nawrockiego, raczej wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 18:02 droch napisa�: Z drugiej strony, Mentzen nie ma wielu powodów, żeby popierać Nawrockiego, racz > ej wprost przeciwnie. Pojecia nie masz o polityce. Mentzen ma bardzo duzo do ugrania - premiera i/lub ministra finansow. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 29,1 19.05.25, 18:11 Pojecia nie masz o polityce Aha. [ii] Mentzen ma bardzo duzo do ugrania - premiera i/lub ministra finansow.[/i] LOL do kwadratu. I kto tu nie ma pojęcia o polityce? Od Kaczyńskiego Mentzen co najwyżej może dostać jakiegoś v-ce premiera od rybołówstwa. I Pegasusa od ZZ w pakiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 18:33 droch napisa�: > Pojecia nie masz o polityce > > Aha. > > [ii] Mentzen ma bardzo duzo do ugrania - premiera i/lub ministra finansow.[/i] > > LOL do kwadratu. I kto tu nie ma pojęcia o polityce? > Od Kaczyńskiego Mentzen co najwyżej może dostać jakiegoś v-ce premiera od ryboł > ówstwa. I Pegasusa od ZZ w pakiecie. Mentzen nie sprzeda tak tanio swoich glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 29,1 19.05.25, 18:41 Po przedstawieniu stenogramów podsłuchów będzie znacznie skłonniejszy do negocjacji. Jak Lepper, czy Gowin... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 18:50 droch napisa�: > Po przedstawieniu stenogramów podsłuchów będzie znacznie skłonniejszy do negocj > acji. Jak Lepper, czy Gowin... Widze, ze dysponujesz stenogramami pdsluchow. Podziel sie z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 29,1 19.05.25, 18:50 Ewentualnie Kukiz, antysystemowiec bezobjawowy, hehe xD Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 19:08 droch napisa�: > Ewentualnie Kukiz, antysystemowiec bezobjawowy, hehe xD Bezobiwowy? Co za bzdura. I ty sie jeszcze smiejesz? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 29,1 19.05.25, 19:35 I ty sie jeszcze smiejesz? Z Kukiza czy z ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 19:38 droch napisa�: > I ty sie jeszcze smiejesz? > > Z Kukiza czy z ciebie? Ze swoich niesprawiedliwych slow. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 19:15 malgosiagosia napisa�a: > droch napisa�: > > Z drugiej strony, Mentzen nie ma wielu powodów, żeby popierać Nawrockiego, rac > z > > ej wprost przeciwnie. > > Pojecia nie masz o polityce. Mentzen ma bardzo duzo do ugrania - premiera i/lub > ministra finansow. > > > > Haha, dostanie tekę ministra finansów, skończy się rumakowanie, bo trzeba będzie niepopularnych decyzji, i taki będzie koniec buntowniczego Mentzena. Ale myślę że on sobie z tego zdaje sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 29,1 20.05.25, 08:40 Pojecia nie masz o polityce Jeszcze w temacie. Dzisiaj posłanka Matysiak stwierdziła, że Trzaskowski nie realizuje postulatów lewicy i bliżej jej do Nawrockiego. PiS to RAZEM light, podatki i socjalizm, zapamiętaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 19:13 O ile nie chce skończyć jako przystawka PiS, to powinien zagrać przeciwko nim. Rozkład tej partii daje duże możliwości konfederacji. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 19:42 runny.babbit napisa�(a): > O ile nie chce skończyć jako przystawka PiS, to powinien zagrać przeciwko nim. > Rozkład tej partii daje duże możliwości konfederacji. Trzecia Droga skonczyla jako przystwka PO, i inne partie rowniez. Czyzbys doswiadczala nieprzyjemnych doznan w temacie przystawek? Wcale sie nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 20:32 Smieszne jak wydaje ci się że ze mną polemizujesz, a tak naprawdę dajesz przykład tego o czym piszę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 19.05.25, 19:59 Gdyby miał być sojusznikiem PIS to sposób na jego marginalizacje. Ale do tego PIS musiałby wygrać następne wybory, a to zbyt wysoka cena. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: 29,1 18.05.25, 21:45 M - producent piwa to dla wielu młodych geniusz przedsiębiorczości, taka Polska wersja Musk’a. No cóż jaki kraj taka i jego geniusz high technology B- ma wg zeznania majątkowego 3 tys na koncie ale przynajmniej znalazł odpowiedzialnych za swoja biedę - ukraincow, zydow i wszelkich innych. Tego popierają podobni do niego frustraci - jak widać sporo takich. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: 29,1 18.05.25, 21:46 Nie zasnę dzisiaj na pewno. To są pierwsze wybory, którymi się przejmuję i zostałam tak rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: 29,1 18.05.25, 21:49 jak można być rozczarowanym zwycięstwem prawicy? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: 29,1 18.05.25, 21:57 Można być przejętym ze wielu Polaków jest równie „rozsadna” jak ty zanetko, świetlana przyszłość kraju gwarantowana Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: 29,1 18.05.25, 22:26 Jak można nie być rozczarowanym zwycięstwem prawicy? No, tyle że prawica to akurat nie zwyciężyła, chociaż i tak ma zdecydowanie za dobry wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: 29,1 18.05.25, 22:33 Prawica jest przeciwwagą i jest potrzebna. Rozczarowaniem jest wysoki wynik osoby śliskiej i niemoralnej, nastawionej na dalsze polaryzowanie suwerena i nastawionej na ratowanie tyłków politykom -przestępcom, czyli KN. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 18.05.25, 22:41 asiairma napisała: na ratowanie tyłków politykom -przestępcom. Poltora roku wladzy, a politycy - przestepcy wciaz na wolnosci? Czemuz to, ach czemuz? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: 29,1 19.05.25, 01:54 Temuż, że na razie Urząd Prezydenta nadal zajmuje miernota partyjna, która tylko czeka, żeby podpisywać uniewinnienia kolesiom. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 02:19 arthwen napisał(a): > Temuż, że na razie Urząd Prezydenta nadal zajmuje miernota partyjna, która tylk > o czeka, żeby podpisywać uniewinnienia kolesiom. No co ty powiesz. A gdzie jakakolwiek rozprawa sadowa, gdzie akty oskarzenia, gdzie dowody przestepstw. Przeciez niczego takiego nie ma i nie bylo. jakies tylko smiechu warte komisje sejmowe. Przestepcy powinni stanac przed sadem. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 06:59 malgosiagosia napisała: > No co ty powiesz. A gdzie jakakolwiek rozprawa sadowa, gdzie akty oskarzenia, g > dzie dowody przestepstw. Przeciez niczego takiego nie ma i nie bylo. jakies tyl > ko smiechu warte komisje sejmowe. Przestepcy powinni stanac przed sadem. Ty to piszesz? Trumpik został wielokrotnie prawomocni skazany a i tak gupiątka (tak ty) na niego zagłosowały Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 12:22 evening.vibes napisała: > Ty to piszesz? Przeciez yiadomo,, że jak ktoś jest skuteczny i mówi rzeczy niepopularne dla „systemu”, to od razu próbują go zniszczyć. Trumpa skazali tuż przed wyborami, Nawrockiego atakują bo jest przeciwnkiem Trzaskowskiego. Przypadek? Chyba nie. To nie jest już normalna polityka, tylko brudna walka o władzę, w której każdy środek jest dobry. I to ma być demokracja? A tak poza tym, wyrok na Trumpa w pierwszej instancji, nie jest prawomocny. Trwa apelacja. Wcale nie twierdze, ze Trump jest niewinny, ale taka brudna walka lacznie z zamachen na zycie, jest odwrotnoe skureczna.I wcake sie ludziom nie dziwie. Tu na forum opluwanie Nawrockiego w tak ohydny, wulgarny sposob, tak niesprawiedliwy, tez czesciej przysporzy mu glosow, niz do niego zmiecheci. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 12:29 malgosiagosia napisała: > Przeciez yiadomo,, że jak ktoś jest skuteczny i mówi rzeczy niepopularne dla „s > ystemu”, to od razu próbują go zniszczyć. Najlepsi są przestępcy co nie? Łobuz kocha najmocniej! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 13:26 evening.vibes napisała: > Najlepsi są przestępcy co nie? Łobuz kocha najmocniej! Wspolczuje doswiadczen, ja takich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 13:28 malgosiagosia napisała: > Wspolczuje doswiadczen, ja takich nie mam. Jak to nie Trumpówo Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 13:33 evening.vibes napisała: > malgosiagosia napisała: > > Wspolczuje doswiadczen, ja takich nie mam. > > Jak to nie Trumpówo A ty nie masz czasem pomieszania zmyslow? Tak to widze. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: 29,1 19.05.25, 14:13 malgosiagosia napisała: > No co ty powiesz. A gdzie jakakolwiek rozprawa sadowa, gdzie akty oskarzenia, g > dzie dowody przestepstw. Przeciez niczego takiego nie ma i nie bylo. jakies tyl > ko smiechu warte komisje sejmowe. Przestepcy powinni stanac przed sadem. Tak, akt oskarżenia, dowody i całą resztę oraz reakcję PiS i ich słupa na stanowisku prezydenta tego kraju widzieliśmy w przypadku Kamińskiego i Wójcika. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 14:24 arthwen napisał(a): prezydenta tego kraju widzieliśmy w przypadku Kamińskiego i Wójcika. Przeciez juz aresztowali ksiedza i urzedniczki i co? Prezydent RP nie oponowal. Co wiec sie stalo? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: 29,1 19.05.25, 17:51 Dlaczego partię lewacką nazywasz "prawicą"? Prawicowy to jest Pomarańczowy, co by o nim nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: 29,1 18.05.25, 21:50 Nie jest źle, czuje ostrożny pesymizm. Machina hejtu, kłamstwa i manipulacji chyba nie do końca zadziałała Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: 29,1 18.05.25, 22:34 No, twoi idole na 2,3 i 4 miejscu. Możesz się cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: 29,1 19.05.25, 01:08 bywalec.hoteli napisał: > Nie jest źle, czuje ostrożny pesymizm. > > Machina hejtu, kłamstwa i manipulacji chyba nie do końca zadziałała Macie drugie, trzecie i czwarte miejsce, zadziałała dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
czere-mcha Re: 29,1 18.05.25, 21:50 Powoływanie się w przemówieniu na "największego prezydenta jakiego miała Polska" czyli Lecha Kaczyńskiego, przypomnienie, że dziś przypadają urodziny JP II, odwoływanie się do Pana Doktora memcena, negatywny przekaz o tym, że grozi nam monowładza, że Tusk jest szefem RT, na tym zbija już kolejne głosy przed drugą turą... Najbardziej boję się, że KN może pozyskać głosy od SM, a ten dostał spore poparcie w pierwszej turze Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: 29,1 18.05.25, 21:56 czere-mcha napisała: > Najbardziej boję się, że KN może pozyskać głosy od SM, a ten dostał spore popar > cie w pierwszej turze oraz od Brauna i ministranta Hołowni ale tak właśnie będzie, wspólne pogądy katolsko-naziolskie, a w tych niezgodnych kwestiach...to się złagodzi i dogada Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: 29,1 18.05.25, 22:35 Hołownia już bardzo jasno się określił - Trzaskowski. Odpowiedz Link Zgłoś
kubekzpepco Re: 29,1 18.05.25, 22:37 No nie, Holownia jasno powiedział ze poprze Rafała. I jego wyborcy tez Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: 29,1 19.05.25, 11:21 No nie wiem, wydaje mi się, że wyborcy Hołowni mogą nie być tak bardzo za Trzaskowskim niestety. Wśród moich znajomych głosowali na niego ci, co mają poglądy bardziej prawicowe niż lewicowe, ale nie aż tak prawicowe, żeby głosować na Mentzena. Większość tzw. liberalnych katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: 29,1 19.05.25, 11:48 pyza-wedrowniczka napisała: > Większość tzw. liberalnych katolików. "Liberalny katolik" - taki, co nie lubi krzyży, a wolny czas spędza w muzeach LGBT i na paradach pychy gejowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 19.05.25, 15:16 Liberalny katolik to taki, który wiesza krzyże, chodzi na mszę, zwalcza aborcję a za to popiera ulgi i przywileje dla biznesu, bo wie z czego żyje i gdzie stoją konfitury. Odpowiedz Link Zgłoś
johana741924 Re: 29,1 18.05.25, 21:57 czere-mcha napisała: > Powoływanie się w przemówieniu na "największego prezydenta jakiego miała Polska > " czyli Lecha Kaczyńskiego, przypomnienie, że dziś przypadają urodziny JP II, o > dwoływanie się do Pana Doktora memcena, negatywny przekaz o tym, że grozi nam m > onowładza, że Tusk jest szefem RT, na tym zbija już kolejne głosy przed drugą t > urą... > Najbardziej boję się, że KN może pozyskać głosy od SM, a ten dostał spore popar > cie w pierwszej turze Z tego co obserwuję wśród memcenów to nie chcą duopolu, to jest dla nich zło. Więc tylko mniejsza część pójdzie do 2 tury Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: 29,1 19.05.25, 06:02 Poza tym Memcen dość ostro skrytykował Nawrockiego po aferze z kawalerką. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: 29,1 19.05.25, 07:14 marta.graca napisała: > Poza tym Memcen dość ostro skrytykował Nawrockiego po aferze z kawalerką. > To nie ma najmniejszego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: 29,1 19.05.25, 09:33 Wcale nie byłabym taka pewna, że wyborcy Memcena, którzy narzekają wiecznie na POPIS, ochoczo zagłosują na Nawrockiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: 29,1 18.05.25, 21:59 mabel_mora napisała: > nawet gdyby zgwałcili im żonę, matkę, córkę, zabrali i sprzedali chatę, a na ko > niec nas. rali na wycieraczkę, to nadal będą na nich głosować, a to guano przec > howywać jako relikwie. Chamstwo taki wpis.. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: 29,1 18.05.25, 22:10 prawda w oczy kole? Jak ciebie nie kole, to napisz, czy alfons dobrze zrobił oddając staruszka do domu starców? Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: 29,1 18.05.25, 22:12 gdyby PiS wystawił Trykniewicza, to też by na niego głosowali... Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: 29,1 18.05.25, 22:36 Jeszcze kilka lat temu też uznałabym to za chamstwo, ale PIS przesunął granice. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: 29,1 19.05.25, 08:18 >Chamstwo taki wpis.. nie uważam tak. Przypomne tylko udokumentowane molestowania dzieci przez ksieży, a wsie, w których miało to miejsce, murem stały za księdzem. Za to dzieci (ich rodziny) były te "złe" bo na ksiedza coś "nadały". Tak że takie zdanie, jak w wątku założycielskim, jest jak najbardziej uprawnianione. Za to twoje klapki na oczach raczej nie, u dorosłego (?) faceta, u którego należałoby podejrzewać, że potrafi samodzielnie myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: 29,1 18.05.25, 22:20 aequoreavictoria napisała: > Gorsze jest 6% dla Brauna. To prawda, za mało 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: 29,1 18.05.25, 22:28 Oho, widzę, że w Olginie wzmożona aktywność z okazji wyborów w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: 29,1 18.05.25, 22:08 Głosy nawet w pierwszej turze są bardziej przeciw niż na. Wciąż nie ma dostatecznie silnej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: 29,1 18.05.25, 22:12 Większość ludzi, to niestety idioci. Na psychola Brauna głosowało 1,45 miliona osób. Przypomnę, że przed laty chory psychicznie Tymiński wyprzedził Mazowieckiego zdobywając... nie pamiętam, ale ponad 20% głosów. Nawrockiego nie można słuchać. Każde jego zdanie jest stekiem bzdur i kłamstw. Słabe to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: 29,1 18.05.25, 22:20 W USA 3 miejsce ma Braun. Jaki kwiat narodu nam wyemigrował za ocean Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: 29,1 18.05.25, 22:41 W sumie dobrze, że wyemigrował. Szkoda tylko, że dalej głosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: 29,1 19.05.25, 08:22 >W sumie dobrze, że wyemigrował. Szkoda tylko, że dalej głosuje. i dlatego ja niezmiennie uważam, że emigranci, którzy nie mieszkają w Polsce, nie pononosza konsekwencji swoich wyborów tu, nie powinni mieć prawa głosu w sprawach Polski. Niech głosuja u siebie, na trampka. Przynajmniej doswiadczają konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 18.05.25, 23:44 Skrajności są popularne gdy badchodza ciężkie czasy. Nic nowego. Widać że z historią jesteś na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: 29,1 18.05.25, 23:46 Znowu przychodzisz straszyć? Jakie skrajności. Wychodzi popis jak zawsze. Pod Karolem i tak nie odwala większej maniany niż te pod Andrzejem Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 19.05.25, 07:32 Nie straszę. W 1939 było mnóstwo takich którzy mówili że nie ma powodu do niepokoju Temaciki zadtepcze a w tle bagni którego lepiej nie widzieć żeby zmienić przypadkiem nie przestraszyć.i. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: 29,1 18.05.25, 23:59 Kto pamięra jak Piotr Fronczewski śpiewał: Ratunku dla nas nie ma Nie ma ratunku! Ratunku dla nas nie ma A mimo wszystko my nie zginiemy! My nie zginiemy My nie zginiemy - bo nie! Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 [...] 18.05.25, 22:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: 29,1 18.05.25, 22:21 Po co mam tam patrzeć? Tu u nas mamy wystarczająco dużo morderców i gwałcicieli...Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 [...] 18.05.25, 22:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama [...] 18.05.25, 22:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: 29,1 18.05.25, 22:32 Kilka tysięcy Pakisów czy Gruzinów to jest nic. Pooglądaj sobie niemieckie zabawy sylwestrowe. Jarmarki bożonarodzeniowe. Ludzie z zachodu są zachwyceni że w PL można wyjść spokojnie wieczorem na spacer. Nie wiadomo też czy polskie kobiety chcą by im podnoszono wiek emerytalny... Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 07:38 chocolate_dog123 napisała: > Nie wiadomo też czy polskie kobiety chcą by im podnoszono wiek emerytalny... Oczywiście, że 'nie chcą' ale czy wyżyją na minimalnej? Kumasz, że większość kobiet w obecnym systemie będzie miało emeryturę minimalną? Wiesz, że to obecnie 1,7k netto? Wyżyjesz za to? Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 19.05.25, 11:07 A wiesz ze masa emerytów ma tyle...gdzie ty żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 11:14 wrota.do.lasu napisała: > A wiesz ze masa emerytów ma tyle...gdzie ty żyjesz? W 2024 roku emeryturę minimalną pobierało 2,7% emerytów. Szacuje się, że >80% kobiet urodzonych w latach 80-tych będzie pobierało emeryturę minimalną. Jesteś gotowa na żarcie g..a na emeryturze? Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 19.05.25, 11:20 Nie bój się będziesz zbierała swierszcze pytam, czy uchodzcy z Afryki są remedium na Twoje troski? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 11:22 wrota.do.lasu napisała: > Nie bój się będziesz zbierała swierszcze Ja cię pytałam pierwsza o sposób Memcenika czy innych faszoprawoli na których głodujesz na zapewnienie 'Wielkiej białej Polski'? Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: 29,1 18.05.25, 22:26 Popatrz na statystki w państwach zachodnich/ skandynawskich. Jak nastąpił wzrost przestępczości/ w tym gwałtów / po przyjęciu imigrantów. Polacy tego nie chcą w kraju. Nie chcą też wysokich cen za energię / zielony ład. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: 29,1 18.05.25, 22:27 Łykasz jak pelikan. My tu mamy masę innych problemów ale mydlą ci oczy "mitycznymi uchodzcami" Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 18.05.25, 23:22 Mityczni są też w innych krajach. Tęczowy Rafałek płacze. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 16:00 I uśmiechnięty. I znający języki. To są obelgi 🤦♂️ Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 [...] 18.05.25, 22:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: 29,1 19.05.25, 06:04 A jakie były ceny za energię za PIS? Np. w 2022? Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 14:01 marta.graca napisała: > A jakie były ceny za energię za PIS? Np. w 2022? > I kto podpisał politykę klimatyczną? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 06:53 chocolate_dog123 napisała: > Popatrz na statystki w państwach zachodnich/ skandynawskich. Jak nastąpił wzros > t przestępczości/ w tym gwałtów / po przyjęciu imigrantów. Polacy tego nie chcą > w kraju. Nie chcą też wysokich cen za energię / zielony ład. Zielona energia jest akurat najtańsza na rynku, jeżeli nie liczyć węgla od ruskich. Ale tak - przygłupy wolą Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
johana741924 Re: 29,1 18.05.25, 22:25 No właśnie, ciekawe jak się Memcen zachowa. Po aferze z kawalerką jechał po Karolu równo, czyżby teraz chciał stracić twarz przed swoimi wyborcami i wskazał im go jako tego na którego odda głos? Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: 29,1 19.05.25, 07:15 Oczywiście, prżeciez politycy cały czas tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: 29,1 18.05.25, 22:27 Ja ciągle tkwię w stuporze... Wiedziałam, ze, Nawrocki będzie wysoko (nie ma się co oszukiwać, betonowy elektorat zawsze pójdzie do urn), ale wynik Brauna mnie po prostu zmiazdzyl. Nie potrzebujemy zewnętrznych wrogów, sami wyniszczymy się od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 [...] 18.05.25, 22:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: 29,1 19.05.25, 00:06 wrota.do.lasu napisała: > Niemcy siedza i plączą 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 19.05.25, 11:09 To nie tak. Chodzi o stworzenie silnej Polski , nie silnych Niemiec. W razie konfliktu granica ye będzie na odrze...więc skończ powielać głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 19.05.25, 11:16 wrota.do.lasu napisała: > To nie tak. Chodzi o stworzenie silnej Polski Przymusowe zapłodnienia 'białych Polek'? Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: 29,1 19.05.25, 20:13 W Rosji i na Białorusi najwięcej głosów otrzymał Trzaskowski (odpowiednio 36,13 proc. i 30,30 proc.) www.money.pl/gospodarka/tak-glosowali-na-macieja-maciaka-w-rosji-7158449356094144a.html Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: 29,1 19.05.25, 23:22 Przecież debilu w Rosji i na Białorusi nie głosują Rosjanie czy Białorusini tylko Polacy, którzy dobrze wiedza, co znaczy zamordyzm putinowski czy łukaszenowski więc głosują przeciw putinowskiemu kandydatowi- nawrockiemu bo nie chcą takich rządów w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: 29,1 20.05.25, 06:50 purchawkapuknieta napisa�a: > W Rosji i na Białorusi najwięcej głosów otrzymał Trzaskowski (odpowiednio 36,13 > proc. i 30,30 proc.) > www.money.pl/gospodarka/tak-glosowali-na-macieja-maciaka-w-rosji-7158449356094144a.html Co ci się nie zgadza? POLACY na wschodzie wiedzą czym rodzi Pucio. Widzą to na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: 29,1 18.05.25, 22:34 Tylko edukacja , umiejętność analizy logicznej i szybkie łączenia kropek nas ochroni przed bandyterką i alfonsiarstwem. www.youtube.com/watch?v=cLsW09DN9yU Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: 29,1 18.05.25, 23:13 Ciekawe co zrobi Mentzen po roastowaniu Karola za mieszkanie. “Niebawem” się zdeklaruje- ciekawe jakie fikołki zrobi żeby pozytywnie mówić o Karolu. I tak liczę że część jego wyborców uzna że w popisie nie będzie brało udziału i oleje drugą turę… Mnie szokuje że na Maciaka głosowało 80 tysięcy ludzi?!(0,4%). Pozostaje mi tylko wierzyć że wyborcy robili sobie jaja w exit pollach Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: 29,1 18.05.25, 23:26 obrus_w_paski napisała: > Ciekawe co zrobi Mentzen Będzie głupi, jak się nie określi przeciwko Bążurowi, bo jest oczywiste, że Kaczyńskiemu mogą darować, Ziobrze mogą darować, ale jak zdobędą prezydenta, to natychmiast Kąfunię zdelegalizują Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 29,1 18.05.25, 23:26 Swój swojego zawsze poprze. Polacy w większości to krętacze, oszuści i kombinatorzy. Takiego też chcą mieć prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 18.05.25, 23:37 fogito napisała: Polacy w większości to krętacze, oszuści i kombinat > orzy. Ile pogardy, w pale sie nie miesci. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 29,1 18.05.25, 23:42 A powinnam darzyć szacunkiem ludzi, którzy popierają kogoś tak skompromitowanego jak pan na N? Albo oszaleli, albo są tacy jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: 29,1 18.05.25, 23:48 fogito napisała: > A powinnam darzyć szacunkiem ludzi, którzy popierają kogoś tak skompromitowanego jak pan na N? Albo oszaleli, albo są tacy jak on. W Polsce dużo ludzi wykupiło mieszkania komunalne za grosze, a bardzo wielu też by tak zrobiło gdyby mieli okazję. Dlatego sprawa z mieszkaniem dużo ludzie nie bulwersowała. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: 29,1 19.05.25, 00:27 No nie wiem - dużo osob wykupiło swoje lub rodziców mieszkania ale takich co kupili mieszkanie „sasiada” to nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: 29,1 18.05.25, 23:54 fogito napisała: > A powinnam darzyć szacunkiem ludzi, którzy popierają kogoś tak skompromitowaneg > o jak pan na N? Albo oszaleli, albo są tacy jak on. Albo "skompromitowali" go jego przeciwnicy polityczni. A ty lykasz jak pelikan. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: 29,1 19.05.25, 01:13 Polonia amerykańska pięknie zagłosowała jak zwykle. Sondażownie Zielonej Wyspy mają rozrzut jak radzieckie karabiny maszynowe, w zasięgu kilometra zabijają, a dalej ranią. Klęska Napoleona Hołowni i Madzi Dolores Biejat budzi przerażenie🤣 Czekajmy do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 19.05.25, 11:10 To jest odpowiedź przede wszystkim na ściąganie uchodzvow z Afryki i ukr. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: 29,1 19.05.25, 15:59 Te miliony uchodźców. Normalnie przejśc ulicą się nieda takie ich tłumy...a nie czekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 29,1 19.05.25, 05:15 Polonia amerykańska, która głosuje to są mało wykształceni ludzie, którym się we własnym kraju nie udało i pojechali sprzątać do USa. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 29,1 19.05.25, 05:14 To ty łykasz jak pelikan i nawet o tym nie wiesz. Czuje obrzydzenie do takich ludzi jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: 29,1 19.05.25, 07:05 Niestety, ale naród głupi i tyle w temacie. Nawet przekręty Nawrockiego i inne przekręty Pisowskie nie pomagają aby społeczeństwo otrzeźwić. Nie ma.idealnego.kandydata, ale trzeba wybrać mniejsze zło. Nawrocki to krętacz i oszuści jak Duda itp. Jak wygra to mamy jak w banku,że znowu nie będzie podpisywał niczego..wszystko przedłużal konflikty z Unia itp. Brakuje żeby wyprowadzili nas z Unii..wtedy młodzi zobaczyliby znowu jak to jest. Głosowali na niego właśnie też tacy krętacze jak on, sprzedawczyki, oszuści. Niestety. A Ci co na Brauna głosowali to już w ogóle....dno Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: 29,1 19.05.25, 07:09 O głosach z USA to też kpina.. Jak.ktos siedzi w USA kupę lat to powinien mieć zakaz głosowania. Jak to jest,że ktoś 20-30 lat siedzi za granicą, nie widzi PL na oczy , nie.przyjezdza, nie wie co jest grane, ale idzie głosować..i wybiera ludziom żyjącym w PL prezydenta. Kompletny odpał. Moim zdaniem 10 lat nie.ma Cię w kraju to nie masz prawa głosować. Tyle w.temacie. A społeczeństwo mamy takie jakie mamy..sprzedawczyki, krętacze i oszuści jak.pisowskie.towarzystwo. Fakt, gdyby PO zaczęło rozliczać PiS tak jak mówili na początku, to może byłoby inaczej..a tak to tylko gadali..a mało robili. Odpowiedz Link Zgłoś
kubekzpepco Re: 29,1 19.05.25, 07:14 Zgadzam się. Nie rozumiem jak ktoś kto już na stałe mieszkający za granicą ma prawo urzadzac nam życie, codzienność. Przecież oni nie ponoszą konsekwencji tych wyborów. Dziwi mnie ze maja w ogóle czelność iść na te wybory i udawać patriotów co to o Kraku pamiętają- mieszkając latami za granicą. Ja rozumiem ze konstytucją, ze każdy obuwatel PL ma prawo ale uważam ze ro powinno być właśnie tak uwarunkowane jak mówisz. Dałabym granixe 5 lat. Jak wroci to odzyska prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: 29,1 19.05.25, 11:12 Jakby była przewaga rafcia w usa to uważałabym że powinni spełniać swój obowiązek czyli głosować. nie udało się więc retoryka właściwą krętaczom pokroju prince polo Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: 29,1 19.05.25, 14:46 wrota.do.lasu napisała: > Jakby była przewaga rafcia w usa to uważałabym że powinni spełniać swój obowiąz > ek czyli głosować. nie udało się więc retoryka właściwą krętaczom pokroju pr > ince polo W miejscach które nie są ośrodkami starej Polonii jak najbardziej Trzaskowski wygrał w cuglach. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: 29,1 19.05.25, 09:16 malgosiagosia napisała: > fogito napisała: > > > A powinnam darzyć szacunkiem ludzi, którzy popierają kogoś tak skompromit > owaneg > > o jak pan na N? Albo oszaleli, albo są tacy jak on. > > Albo "skompromitowali" go jego przeciwnicy polityczni. A ty lykasz jak pelikan. > . Trumpek też niewinny biedaczek, tylko go przeciwnicy oczerniali, co ? Łykacie ten kit jak gęś kluski, oczęta wpatrzone w "charyzmatycznych" zbójów jak w obrazek .A jak już trzeba przyznać, że kandydat kłamie i oszukuje, to zawsze na podorędziu zdanko: "Co z tego, że przestępca, jak ma charyzmę". > > Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: 29,1 19.05.25, 09:21 elinborg napisała: > > .A jak już trzeba przyznać, że kandydat kłamie i oszukuje, to zawsze na podoręd > ziu zdanko: "Co z tego, że przestępca, jak ma charyzmę". > > > > > I do tego jeszcze " przynajmniej jest jakiś ". Nieważne że te zdecydowane cechy są zdecydowanie złe. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: 29,1 19.05.25, 11:42 Tak tak, przeciwnicy go skompromitowali. Dziwnym trafem uczciwych ludzi przeciwnicy nie skompromitowali, pewnie z dobrego serduszka. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: 29,1 19.05.25, 15:59 Ale to jest prawda. Kto głosuje na Brauna? Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: 29,1 19.05.25, 17:02 Na brauna głosują antysemici, ksenofobowie, przeciwnicy Unii, nacjonalisci. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: 29,1 19.05.25, 05:22 Miałam okazję rozmawiać niedawno z jednym starszym panem przy zakupach w dyskoncie - sam zagaił. No i cóż, jest twardy Karolkowy elektorat, który nawet nie słyszał o aferze z mieszkaniem, o szlajaniu się z doopami po apartamentach za grube pieniądze, o szemranej przeszłości tego pana itp. itd. Oni po prostu mają inne źródła przekazu, często też nie za bardzo korzystają z internetu, no i jest jak jest. No i sądzę, że tego emeryta potencjalne gwałcenie kogokolwiek to już niespecjalnie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś