areco5 22.11.09, 17:24 poszukuje informacji o skodzie 105L z lat 80-tych. Prosze o podanie linku do stron o tym aucie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wsk175 Re: skoda 105L 27.11.09, 00:46 Najbardziej "porąbana" konstrukcja demoludów, skomasowanie dziwnych pomysłów i idiotycznych wręcz rozwiązań.Nie wiem ile to trzeba było wypić beherowki i ile zjeść knedlików żeby coś takiego jak ta skoda stworzyć: -silnik z tyłu, chłodnica z przodu. Płynu dwa wiadra i wieczne problemy z chłodzeniem w lecie i ogrzewaniem w zimie... -bagażnik z przodu z klapą otwierana w wielce "nowatorski" sposób. możliwości przewozowe znikome -wersja L ze stałymi szybami w tylnych drzwiach i baaardzo nowatorskim czymś do zamykania tych drzwi od wewnątrz. -bagażnik za fotelami tylnymi ze sprytnie ukrytym akumulatorem, idealne auto dla przemytników.... -żeby otworzyć klapę od silnika najpierw trzeba otworzyć tylne drzwi -koło zapasowe pod podłogą bagażnika, zmiana na drodze bez upie..nia się po łokcie niemożliwa -zachowanie na drodze i prowadzenie się przy większych prędkościach tylko dla miłośników driftu i mocnych wrażeń -zużycie oleju nieznane dla posiadaczy innych samochodów -"mimośrodowe" obracanie się kierownicy, pierwsze chwile jazdy szolijące - w ostatnich modelach spoiler pod przednim zderzakiem takich rozmiarów, że możnaby się spodziewać osiągów zbliżonych do wozów wrc Były też zalety-niezłe blachy ,wysoka jakość wykonania i całkiem sympatyczne wnętrze jak na tamte lata Link Zgłoś
areco5 Re: skoda 105L 02.12.09, 13:20 No i same ciekawostki - dzieki za informacje - mam na oku prawie nieuzywany pojazd - do celów kolekcjonerskich - i stąd moje zainteresowanie. pozdr. Link Zgłoś