Dodaj do ulubionych

Golf R tańszy niż myślisz

• Gość: m Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: 94.254.150.* 29.11.09, 13:59
      To auto nadaje się tylko na tor wyścigowy albo na autostradę...autostrady mamy w Polsce dwie gdzie prędkość maksymalna to 130km/h a to auto może jechać 250 km/h... więc bez sensu kupować auto którego mocy nie można w pełni wykorzystać :) a podczas wypadku z prędkością 200 km/h zostanie z nas mokra plama :) Haha
    • Gość: Gość Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 14:29
      Wolisz auta 3-drzwiowe?
      Poczekaj dziecko.
      Zobaczymy jak znajdziesz dziewczyne i będziesz miał jakiś znajomych..
    • Gość: legwan Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 18:17
      Tak tu wszyscy piszą o max. mocy, czy max. mom. obr. Zwróćcie uwagę na zakres obrotów. Przy takich parametrach to czysta przyjemność z jazdy. Nawet biegami nie trzeba zbytnio mieszać.
      Co do konkurencji - tej najbliżej brakuje napędu AWD. Lancer byłby ok pomimo, że droższy, ale te materiały. Nie wiem jak z poziomem bezpieczeństwa do królującego w segmencie golfa.
    • Gość: .. Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 18:41
      nie wiem jak z oczekiwaniem na te sztrucle ale 3 lata temu diler proponowal mi focusa rs od reki (pare tygodni).. a bylo to zaraz po premierze tego modelu
    • Gość: m Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: 188.33.2.* 29.11.09, 21:15
      wiesz czemu diler proponował ci auto od ręki? bo nikt inny nie wydaje tyle kasy na auto :)
    • Gość: m Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: 188.33.2.* 29.11.09, 21:26
      jaka to przyjemność z jazdy autem za 130 tys.zł skoro jego mocy nie wykorzystasz w pełni na dziurawych polskich drogach? a za 87 900 możesz mieć Mazde 5 z silnikiem 2.0 146 KM ? Mocny silnik a cena niższa o 42 tys.zł !!! albo Golf VI z silnikiem 1.6 TSI 160 KM za 73 tys.zł .... tańszy o 57 tys.zł !!! Szkoda przepłacać
    • Gość: Piotrek Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.pool.mediaWays.net 29.11.09, 22:02
      @m

Mazda 5 lub Golf 1.8 TSI to nie jest Golf R. Tak samo jak Audi A4 2.0 TSI to nie Audi S4. Jak kiedys to zrozumiesz, to przestaniesz pisac glupoty.
    • Gość: 3-D rulzi Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 29.11.09, 22:09
      Ja wolę auta 3-drzwiowe bo nie muszę taszczyć pięciu kluczyków!
    • Gość: ????? ?????????? ? Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.echostar.pl 30.11.09, 23:33
      Scirocco jest "edgy" i ma bardzo dynamiczną sylwetkę. Golf natomiast wydaje się być perfekcyjny.
    • Gość: kris Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 22:42
      m
      Chyba mała literówka 1.4TSI 160KM. Też niezła opcja, ale wymagania części klientów są takie, że chcą GTI, R. Coś więcej, czymś wyróżniać się. Dla tych tworzone są takie wersji.
    • Gość: Anetka Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.chello.pl 02.12.09, 19:11
      Jedno jest pewne Golf R to auto bardzo mocne ale jednocześnie komfortowe i po prostu przyjazne w użytkowaniu na codzień. Jeśli ktoś jechał Lancerem Evo lub Imprezą ten wie jak ciężko chodzi np. sprzęgło czy hamulec, jak fatalnie się rusza w korkach - to po prostu męka w mieście. A w R-ce skrzynia DSG i komfort w każdych warunkach...
    • Gość: m Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: 188.33.156.* 03.12.09, 16:19
      Piotrek

Wiem że Mazda 5 lub Golf 1.8 TSI to nie jest Golf R.

Ale powiedz mi gdzie wykorzystasz moc 270 KM? Na torze wyścigowym?
      Więcej niż 160 KM w codziennej jeździe nie wykorzystasz... jeśli chcesz si,ę ścigać to jedź na tor wyścigowy :)
    • Gość: Gość Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: 194.145.229.* 04.12.09, 10:41
      @m
      właśnie na polskich wąskich i zatłoczonych drogach spora moc i moment obrotowy się bardzo przydaje. Wyprzedzasz wtedy kiedy chcesz, nie ma dużego znaczenia czy to samochód osobowy, czy długa ciężarówka, nie potrzebujesz 1km na wyprzedzanie, które jest statystycznie najbardziej niebezpiecznym manewrem. jak kiedyś będziesz miał okazję spróbować jazdy takim samochodem to będziesz wiedzał o czym tutaj piszę (bo wnioskuję z Twoich wpisów że nie miałeś jeszcze takiej przyjemności)
    • Gość: Mecenas Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.chello.pl 05.12.09, 08:24
      Mam Golfa IV GTI 180 KM i szczerze mówiąc taka moc jest zupełnie wystarczająca na ulicy ale jedno by się przydało - napęd 4 motion z Golfa R. Co z tego że konkurencyjne kompakty mają po 260 koni jeśli na byle mokrym czy śliskim nic z tego się nie da wykorzystać a TCS czy ESP wariują? Golf R ma dużą moc i na szczęście układ napędowy który pozwala ją wykorzystać. Taka moc w połączeniu z DSG pozwala jeździć bezstresowo i nawet nie wiedzieć jak mocne mamy auto ;-)
    • Gość: 225 Re: Golf R tańszy niż myślisz IP: *.chello.pl 08.12.09, 07:37
      a u mnie w garażu gości Audi TT 225 koników quattro więc wiem co to przyczepność .... ale golfa 270 koni bym chętnie przygarnął ;-DDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka