Dodaj do ulubionych

Odpalanie Fabii HTP w zimie

IP: 195.116.99.* 27.01.04, 09:45
Przyjezdzam dzis do pracy a tu widze z budynku obok wychodzi Pan mieszkjacy
obok i wsiada do swojej Fabii. Zwrocilem uwage to byla Fabia HTP czyli 3
cylindry. Probuje ja odpalic a tu nic rozrusznik kreci widac akumulator w
porzadku a Fabia nie zapala. Kupowalem wlasnie gazete i widzialem przez
dluzsza chwile. Odpalal z 10 minut i zrezygnowal.
Czemu nie mogl odpalic? przeciez to nowy samochod? Moze HTP tez zamarzaja?
Obserwuj wątek
    • mikihtp Re: Odpalanie Fabii HTP w zimie 27.01.04, 09:49
      Gość portalu: Tomek F. napisał(a):

> Przyjezdzam dzis do pracy a tu widze z budynku obok wychodzi Pan mieszkjacy
      > obok i wsiada do swojej Fabii. Zwrocilem uwage to byla Fabia HTP czyli 3
      > cylindry. Probuje ja odpalic a tu nic rozrusznik kreci widac akumulator w
      > porzadku a Fabia nie zapala. Kupowalem wlasnie gazete i widzialem przez
      > dluzsza chwile. Odpalal z 10 minut i zrezygnowal.
      > Czemu nie mogl odpalic? przeciez to nowy samochod? Moze HTP tez zamarzaja?

Ja mam 1.2 HTP w Fabii i zapala za pierwszym razem bez problemu nawet przy -17
      stopniowym mrozie.

Może facio rozładował akumulator ?
      Dziwne trochę, że przez 10 minut na mrozie kupowałeś gazetę - mi to zajmuję 1-3
      minut, w zależności od kolejki w kiosku. Pozdr.
      • Gość: Tomek F. Re: Odpalanie Fabii HTP w zimie IP: 195.116.99.* 27.01.04, 09:59
        mikihtp napisał:
        > Ja mam 1.2 HTP w Fabii i zapala za pierwszym razem bez problemu nawet przy 17
        > stopniowym mrozie.
        > Może facio rozładował akumulator ?

jakby mial rozladowany akumulator to by mu rozrusznik nie krecil tak dlugo

> Dziwne trochę, że przez 10 minut na mrozie kupowałeś gazetę mi to zajmuję 1-3
        > minut, w zależności od kolejki w kiosku. Pozdr.

do kiosku byla kolejka 3 osoby w tym starsza pani nie mogaca sie zdecydowac,
        ale fakt 10 minut to nie bylo, nie ukrywam ze potem jeszcze chwile postalem bo
        bylem ciekaw czy zapali
        • mikihtp Re: Odpalanie Fabii HTP w zimie 27.01.04, 10:14
          Gość portalu: Tomek F. napisał(a):

> mikihtp napisał:
          > > Ja mam 1.2 HTP w Fabii i zapala za pierwszym razem bez problemu nawet przy
          > 17
          > > stopniowym mrozie.
          > > Może facio rozładował akumulator ?
          >
          > jakby mial rozladowany akumulator to by mu rozrusznik nie krecil tak dlugo
          >
          >
          > > Dziwne trochę, że przez 10 minut na mrozie kupowałeś gazetę mi to zajmuję
          > 1-3
          > > minut, w zależności od kolejki w kiosku. Pozdr.
          >
          > do kiosku byla kolejka 3 osoby w tym starsza pani nie mogaca sie zdecydowac,
          > ale fakt 10 minut to nie bylo, nie ukrywam ze potem jeszcze chwile postalem
          bo
          > bylem ciekaw czy zapali

A może zamarzł mu biedny 1.2 HTP na mrozie. Kto wie ?
          Chociaż mój 1.2 nie zmarza. Pozdr.
          • wiktor_l Re: Odpalanie Fabii HTP w zimie 27.01.04, 10:40
            Stawiam na syfne paliwo, albo jego brak.

Wiktor.
            • Gość: Tomek F. Re: Odpalanie Fabii HTP w zimie IP: 195.116.99.* 27.01.04, 12:14
              PEWNO MASZ RACJE Z TYM PALIWEM BO NIC INNEGO RACJONALNEGO NIE PRZYCHODZI DO
              GLOWY.
              • krzysztof_bursiak Re: Odpalanie Fabii HTP w zimie 29.01.04, 16:00
                przyczyna bylo oblodzenie wlotow powietrza do silnika, lub facet probowal
                odpalic nie swoja skode i imobilajzer zadzialal lub kolekcjoner gazet
                czwartkowych byl fantasta..
                • Gość: thunder Re: Odpalanie Fabii HTP w zimie IP: *.one.pl / *.one.pl 29.01.04, 20:04
                  moja fabia htp pali bez zadnego problemu.A co do oblodzenia wlotów powietrza
                  to sie gościowi pomyliło z Mi-8 Millera
                  • krzysztof_bursiak Re: Odpalanie Fabii HTP w zimie 30.01.04, 11:52
                    swirujesz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka