Dodaj do ulubionych

Co kupic za 10 tys. zł

IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 02.02.04, 20:26
Mam przeznaczone na samochód do 10 tys. zł. Poszukuję małego auta (do 1,2
poj.). Co mi doradzacie kupic: Micra, Uno, Seicento,Tico,.... Wszystko bedzie
już wiekowe, ale co zrobic. Chodzi o awaryjnosc, czesci, serwis itp.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: lobuzek1 Re: Co kupic za 10 tys. zł IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 02.02.04, 21:31
      Ciężko wyczuć, zalezy od potrzeb i wielkości rodziny. Jeśli nie potrzebujesz
      wielkiej kanapy, to ja bym wybrał autko mniejsze, ale młodsze. Seicento jest
      niegłupie, tanie w utrzymaniu, Tico też nie jest zbyt awaryjne, choć daleko mu
      do Matiza. Ja kupując teraz używane auto i nie kierując się sercem, lecz
      pragmatyką szukałbym Matiza, ale za 10 tys chyba nie trafisz. Natomiast
      zdecydowanie nie kupowałbym starego, dużego auta, np. Scorpio.
      Warto też moim zdaniem pomyśleć nad Clio, można coś fajnego trafić,
      sympatyczne autko.
      • hippolin Najtańsze SC za 13tys!!!!! 02.02.04, 21:36
        Nie ma SC tańszych niż 12-13 tys. Chyba że ktoś kupuje od firmy z dużym przebiegiem. Za tą cenę (SC z 98r.) można kupić Lanosa z 97' kiepski, ale duży, zależy od gustu
    • hippolin Re: Co kupic za 10 tys. zł 02.02.04, 21:33
      Witam
      Dzisiaj przez przypadek trafiłem do komisu, widziałem Hondę Acord 90'/94' el. szyby, centr zam., el. lusterka, automat, szyberdach za 6900zł, srebrny, duży wozik i w dodatku japończyk. Sam jestem ciekawy czy warto to kupić/czy się psuje, troche ten automat mnie zastanawia bo na polskie warunki wytrzymuje to ok. 100tys km. a skrzynia biegów nie jest tania.
      Obok stał WV Golf 85' za podobną cenę, tego już bym raczej nie wybrał.
      • Gość: trąbka Re: Co kupic za 10 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:54
        Co ty nie kupoj tego złomu po... Cie. Ledwie zaczniesz jeżdzic jusz sie
        zepsuje,kup se malucha z 78r. i go tuninguj tylko z "głową:"
      • staruch5 Re: Co kupic za 10 tys. zł 06.02.04, 12:09
        to jakis ABSURD! Cena rynkowa tego auta to okolo 25000zl!!!
    • Gość: Małolitrażowy Re: Co kupic za 10 tys. zł IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 02.02.04, 22:45
      Potrzebuję auta dla czterech osób (2+2). Myślę mocno tez o Micrze. Seicento czy
      CC to wiem, że mocno kradną, to trochę zniechęca.
      • n0ras Re: Co kupic za 10 tys. zł 06.02.04, 12:14
        Gość portalu: Małolitrażowy napisał(a):

> Potrzebuję auta dla czterech osób (2+2).

To zapomnij o wózkach na zakupy (CC, SC, Tico, Micra...). 4 osoby + jakikolwiek
        bagaż to będzie ścisk jak w tramwaju w godzinach szczytu.
        Poza tym taki wózek na zakupy wcale nie jest ekonomiczny - to mit.
        Za 10 tys. kupisz Nexię w bardzo rozsądnym stanie. (Bo espero to raczej nie).
        Z częściami nie ma problemów - a jak czegoś nie ma w sklepie DU, to idziesz do
        opla i już jest.
        Awaryjność będzie miała znacznie mniejszą niż jakiś "zachodni" staruch w tej
        samej cenie. Nie ma "prestyżu" - i to jest jej największa wada.

Myślę mocno tez o Micrze. Seicento czy
        >
        > CC to wiem, że mocno kradną, to trochę zniechęca.
        DU złodzieje obchodzą szerokim łukiem ze wstrętem (żona zostawiła otwarte z
        kluczykami w stacyjce na parę godzin).
      • n0ras Re: Co kupic za 10 tys. zł 06.02.04, 12:17
        Gość portalu: Małolitrażowy napisał(a):

> Potrzebuję auta dla czterech osób (2+2). Myślę mocno tez o Micrze. Seicento czy
        To zapomnij o wózkach na zakupy (CC, SC, Tico, Micra...). 4 osoby + jakikolwiek
        bagaż to będzie ścisk jak w tramwaju w godzinach szczytu.
        Poza tym taki wózek na zakupy wcale nie jest ekonomiczny - to mit. Spalisz 6 l
        benzyny, nie zagazujesz, bo się instalka nie zmieści. Nexię/espero zagazujesz
        (lub kupisz z gazem) i jazda wyjdzie znacznie taniej.
        Za 10 tys. kupisz Nexię w bardzo rozsądnym stanie. (Bo espero to raczej nie).
        Z częściami nie ma problemów - a jak czegoś nie ma w sklepie DU, to idziesz do
        opla i już jest.
        Awaryjność będzie miała znacznie mniejszą niż jakiś "zachodni" staruch w tej
        samej cenie. Nie ma "prestyżu" - i to jest jej największa wada.

Myślę mocno tez o Micrze. Seicento czy
        >
        > CC to wiem, że mocno kradną, to trochę zniechęca.
        DU złodzieje obchodzą szerokim łukiem ze wstrętem (żona zostawiła otwarte z
        kluczykami w stacyjce na parę godzin).
    • Gość: Tico-driver Re: Co kupic za 10 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 13:31
      TICO ! 5 drzwi, mało pali, niskie opłaty, awaryjność jak na tej klasy autko
      poniżej przeciętnej..sam mam od 4 lat i nie widzę lepszego w tej klasie
      cenowej. Odradzam stare zachodnie szpachlowozy bo na remonty to drugie tyle
      trzeba dołożyć.
      • Gość: kolo Re: Co kupic za 10 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 13:36
        Tico fajne, ale strasznie rdzewieje, poza tym zawieszenie nie jest na polskie
        drogi, lepiej kup CC; wiecej miejsca w srodku (z przodu) a z tylu jak bedziesz
        wozil dzieci tez wystarczajaca przestrzeni, poza tym czesci sa tansze>
        • Gość: ??? Re: Co kupic za 10 tys. zł IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 05.02.04, 22:09
          A co z częściami do Tico. Ponoc są drogie, no i Daewoo
          to jednak wciąż jest znakiem zapytania???
          • Gość: yyy Re: Co kupic za 10 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 07:47
            ceny części są w normie ( oryginały ) - ja przynajmniej nie narzekam ( a nie
            należę do osób które każdą forsę włożą w samochód bez mrugnięcia okiem ), a co
            do daewoo - cóż...póki co nie ma problemu z częściami ani z serwisem.
            • Gość: mati_ Kup Poldka IP: *.icpnet.pl 06.02.04, 11:05
              www.allegro.pl/show_item.php?item=20831554
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka