Dodaj do ulubionych

MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI

IP: 62.233.147.* 12.02.04, 16:39
Kurde, kto jak kto, ale Wy? Nawet Wy ulegliście i daliście sponsorowany art.?
A gdzie prawda? Gdzie cała reszta? Lubiłem Was za MegaTESTy i chyba przy tym
pozostanę, bo ten miniTEST mnie po prostu w........ ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: barnie Tak jak przewidywałem GW dała d.py Kulczykowi IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.02.04, 23:56
      Generalnie chodzi o to że jakis czas temu Kulczyk I Agora darli z soba koty.GW
      ujawniala jakies aferki Pana doktora,Pan doktorek sie wnerwił i przestał
      sponsorować fundacyje w których na dobrych stolkach grzeje tyłek sporo
      styropianowych weteranów, którzy poza podpisywaniem kolejnych listów i
      pobieraniem kasy za nic do niczegowiecej sie nie nadają.Przy okazji Kulczyk
      poprzez firmy w ktorych ma udzialy uszczuplil zamowienia na reklamy (ostatnio
      mają zwolnić 500 osob-myślicie ze z jakiego powodu?)Dlatego Michnik i ferajna
      musieli podkulić ogony i są zmuszeni pogodzic sie z doktorkiem.Test Golfa to
      wyraz dobrej woli, aby Kulczyk nie robił im zarzutu że chca sie godzić a mu
      wlasnie "rynkowy przebój"w teście zjechali.Idlatego to przsłowiowe włazenie w
      tylek bez wazeliny.
      • Gość: Kris Kelvin Re: Tak jak przewidywałem GW dała d.py Kulczykowi IP: 80.48.103.* 15.02.04, 09:07
        Co za belkot w tym artykule. Takich pochwal nawet w ulotkach VW nie ma. Ktos
        chyba wzial niezla kase od Kluczyka VWa za napisanie takich bzdur.
        Szczegolnie podobala mi sie czesc ze niemcy sa zachwycenie Golfem V co ma sie
        nijak do zalamujacej sie sprzedazy tego auta. No coz zasada piszcie klamstwa
        moze ktos uwierzy ciagle obowiazuje.
        • Gość: skorrak Re: Tak jak przewidywałem GW dała d.py Kulczykowi IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 09:59
          Tak czytam te Wasze komentarze i brechtam ile wleze. Macie fantazje i
          wyobraznie: "sponsorowany art", "Test Golfa to wyraz dobrej woli", "Ktos chyba
          wzial niezla kase od Kluczyka VWa za napisanie takich bzdur". Hehehehehehehe...
          Zacznijcie pisac powiesci sensacyjne!!!
          • Gość: Kris Kelvin Re: Tak jak przewidywałem GW dała d.py Kulczykowi IP: 80.48.103.* 15.02.04, 11:06
            Gość portalu: skorrak napisał(a):
            > Tak czytam te Wasze komentarze i brechtam ile wleze. Macie fantazje i
            > wyobraznie: "sponsorowany art", "Test Golfa to wyraz dobrej woli" "Ktos chyba
            > wzial niezla kase od Kluczyka VWa za napisanie takich bzdur" Hehehehehehehe...
            > Zacznijcie pisac powiesci sensacyjne!!!

tak a jak koles wytlumaczysz ze podczas gdy statystyki (a nich nie da sie
            oszukac) mowia ze Golf sie zle sprzedaje to autor twierdzi ze niemcy sa Golfem
            zachwyceni????????????? przeciez to ewidentna sprzecznosc. Nie sadze by autor
            nie czytal informacji o ilosci sprzedancyh Golfow wiec zostaje tylko ze
            ewidentnie klamie
            • Gość: skorrak Re: Tak jak przewidywałem GW dała d.py Kulczykowi IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.04, 00:19
              Autor ma racje:) - Niemcy sa zachwyceni "piatka", nic dziwnego to bardzo dobry
              samochod. Co to ma do statystki. Audi A8 tez sie zle sprzedaje a to znakomite
              auto. Co ma piernik do witraka. W grudniu 2003 w Niemczech zarejstrowano 12 500
              sztuk Golfa V.To duzo mniej. Jednak to koncowka roku, nikt nie kupuje chetnie
              auta w tym terminie bo szybciej traci na wartosci, VW przesadzil z cena /stad
              maretingowy chwyt z wyposazeniem/. Ale to ni jak ma sie do tego czy Golf V to
              dobry czy tez zly samochod.
          • Gość: barnie Re: Tak jak przewidywałem GW dała d.py Kulczykowi IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.04, 11:41
            Tak czytam te Wasze komentarze i brechtam ile wleze. Macie fantazje i
            wyobraznie: "sponsorowany art", "Test Golfa to wyraz dobrej woli", "Ktos chyba
            wzial niezla kase od Kluczyka VWa za napisanie takich bzdur". Hehehehehehehe...
            Zacznijcie pisac powiesci sensacyjne!!!

Nic, tylko pogratulowac Ci naiwnosci.Chlopie gdzie ty zyjesz? w bajkowym
            swiecie?
            • Gość: skorrak Re: Tak jak przewidywałem GW dała d.py Kulczykowi IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.04, 00:33
              > Nic, tylko pogratulowac Ci naiwnosci.Chlopie gdzie ty zyjesz? w bajkowym
              > swiecie?

Ale frajer ze mnie! Pewno autor jezdzi teraz nowym Golfem ktory dostal za
              napisanie atrykulu, do tego oddelegowano mu ze dwie modelki do mycia auta i nie
              tylko:) a ja go tu jeszcze bronie. Tak jest! Masz racje! Pewno Adas przyszedl i
              dyktowal co ma byc napisane.
              • sympatico.ca Re: Tak jak przewidywałem GW dała d.py Kulczykowi 16.02.04, 00:40
                Gość portalu: skorrak napisał(a):

> > Nic, tylko pogratulowac Ci naiwnosci.Chlopie gdzie ty zyjesz? w bajkowym
                > > swiecie?
                >
                > Ale frajer ze mnie! Pewno autor jezdzi teraz nowym Golfem ktory dostal za
                > napisanie atrykulu, do tego oddelegowano mu ze dwie modelki do mycia auta i
                nie
                >
                > tylko:) a ja go tu jeszcze bronie. Tak jest! Masz racje! Pewno Adas przyszedl
                i
                >
                > dyktowal co ma byc napisane.

Zaloze sie,ze 95 psow szczekajacych na Golfa w tym watku w zyciu go na oczy
                jeszcze nie widziala...
                • syrnpatico.ca Re: Tak jak przewidywałem GW dała d.py Kulczykowi 23.02.04, 21:35
                  Oczywiście siebie, pojeba do kwadratu, tesz w to wliczylem
    • wlogra1 Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI 15.02.04, 10:24
      Faktycznie , wygląda to na reklamę Golfa a nie na rzetelny test. VW strasznie
      dał dupy tym modelem i musi kombinować na wszelkie sposoby aby ożywić sprzedaż.
      Może się okazać że lepiej w skali roku będą się sprzedawać auta klasy premium
      np.3,A4,C niż ten cały śmieszny Golf.
      • sympatico.ca Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI 15.02.04, 10:51
        Kolejny popierdolony watek,gdyby pochwalili Corolle albo Civica,ktore w
        porownaniu do Golfa tez sie niczym nadzwyczajnym nie wyruzniaja byloby wszystko
        ok bo mit trwalby dalej frajerzy,przeciez napisane jest jasno,ze samochod jest
        ok,ale cena to przegiecie.Odpierdolcie sie od Golfa i idzcie pucowac swoje
        Lanosy,hehe!
    • mar_elx Polak w Golfie? 15.02.04, 11:08
      Polak, któryma odrobinę godności nie powinien wogóle kupować niemicekiego
      samochodu, nawet żeby on był najlepszy i najtańszy. Ludzie, nie będą was
      szanować NIGDZIE, jak się sami szanować nie będziecie.
      • sympatico.ca Re: Polak w Golfie? 15.02.04, 11:09
        mar_elx napisał:

> Polak, któryma odrobinę godności nie powinien wogóle kupować niemicekiego
        > samochodu, nawet żeby on był najlepszy i najtańszy. Ludzie, nie będą was
        > szanować NIGDZIE, jak się sami szanować nie będziecie.

Ty palancie w Tico nalezysz do rodziny radia maryja,hehe?
        • mar_elx dlaczego zaraz palancie? 15.02.04, 11:18
          sympatico.ca napisała:

> mar_elx napisał:
          >
          > > Polak, któryma odrobinę godności nie powinien wogóle kupować niemicekiego
          > > samochodu, nawet żeby on był najlepszy i najtańszy. Ludzie, nie będą was
          > > szanować NIGDZIE, jak się sami szanować nie będziecie.
          >
          > Ty palancie w Tico nalezysz do rodziny radia maryja,hehe?

Nie należą do rodziny RM (chociaz czasami sobie włączam - w charakterze
          rorywki). Nie jeżdzę Tico (nawet bym się nie zmieścił). Mało tego - sa nie
          czuję przywiązania do kraju, który moją rodzinę bardzo źle potraktoiwał po
          wojnie - gorzej nawet niż Niemcy w czasie wojny. ALe uważam, że to dziwne, że
          obywatele państwa, któe przez 6 lat było okupowane przez Niemców i którzy
          jeszcze 2 pokolenia wstecz byli traktowani przez ojców i dziadków obecnych
          robotników z Wolfzburga jak zwierzyna do odstrzału, teraz kupują ich produkty.
          Przypomnę, że RFN dopiero w 89 czy 90 roku uznało polskie granice zachodnie...
          a i tak zrobili to tylko dlatego, żeby USA pozwolili im się zjednoczyć.
          • Gość: fotograf Re: dlaczego zaraz palancie? IP: *.dietrich.untertrifaller.com 16.02.04, 09:09
            Za duzo naogladales sie Czterech Pancernych.

Zrezygnuj z tez z produktow: Boscha, Siemensa, Henkla, Benkisera, BASFa,
            Adidasa- Salomona i wielu innych.

Ciekawe co ci zostanie :-)))

• mar_elx niemcy ponad wszystko? 16.02.04, 09:31
              Gość portalu: fotograf napisał(a):

Niezłe pranie mózgu ci urzadzili

> Za duzo naogladales sie Czterech Pancernych.

To zupełnie nie o to chodzi

> Zrezygnuj z tez z produktow: Boscha, Siemensa, Henkla, Benkisera, BASFa,
              > Adidasa- Salomona i wielu innych.

Każda z tych marek ma odpowiedniki nie niemieckie. Czasem nie da się uniknąć
              zakupu produktów niemieckich, czasem kupuje się je nieswiadomie. Ale co innego
              nawóz do ogródka BASF czy telefon siemens za kilkaset złotych, a co innego
              samochód będący synonimem niemieckości za kilkadziesiąt tysięcy. Zresztą firmy
              Henkel i BASF powstały z podziału koncernu IG Farben, który w czasie wojny
              produkował między innymi cyklon B, nawozy z odpadów pokrematoryjnych i inne
              podobne wynalazki...
              • Gość: Tomek F. Re: niemcy ponad wszystko? IP: *.terminus.pl / 195.116.99.* 16.02.04, 09:56
                Ja bym nie dorabial do tego ideologii z czasow powojennych.
                Dla mnie jest oczywistoscia ze niemcy stworzyli sobie mit - Golfa. Klase aut
                (hatchbackow klasy C)nazwali klasa Golfa choc jak ktos troche liznal historii
                motoryzacji to wie ze pierwszym takim autem byl Renault 16 (sciety tyl
                otwierana tylnia klapa, wszechstronna aranzacja to co ma kazdy kompakt dzis).
                Powinna byc to klasa Renault 16 :)))).
                Golf jest normalnym przecietnym autem w klasie. Sa lepsze i sa gorsze. VW jest
                slaby jesli chodzi o cene i jakosc wykonania ktora jest na niskim poziomie ale
                ma za to duzy wybor silnikow (tego nie maja japonce).
                Co do artykulu jest tam sporo bzdur jak np. zachwycenie niemcow piatka podczas
                gdy naprawde sprzedaz idzie fatalnie.
              • Gość: fotograf Re: niemcy ponad wszystko? IP: *.dietrich.untertrifaller.com 16.02.04, 10:19
                Czy ty piszesz to powaznie, czy sa to zarty?
                Zakladam, ze niezly zgrywus z ciebie...
                • Gość: Tomek F. Re: niemcy ponad wszystko? IP: *.terminus.pl / 195.116.99.* 16.02.04, 10:23
                  > Czy ty piszesz to powaznie, czy sa to zarty?
                  > Zakladam, ze niezly zgrywus z ciebie...

a co napisalem niepowaznie??
                  • Gość: fotograf Re: niemcy ponad wszystko? IP: *.dietrich.untertrifaller.com 16.02.04, 10:33
                    To nie bylo skierowane do ciebie, tylko do tego antyfaszysty- rewizjonisty :-)
                    • mar_elx czyli do mnie 16.02.04, 10:37

> To nie bylo skierowane do ciebie, tylko do tego antyfaszysty- rewizjonisty

Ale to jest wszystko prawda co piszę. Można to przeczytać w oficjalnych
                      wydawnictwach. Oczywiści nikt w BASF ani Henkel nie mówi o tym głośno, bo nie
                      ma się czym chwalić, ale też nie sposób tego ukryć.
                      • Gość: fotograf Re: czyli do mnie IP: *.dietrich.untertrifaller.com 16.02.04, 10:47
                        Poslugujac sie twoja teoria wybierania lub omijania pewnych produktow na
                        podstawie tragiczynych fragmentow swiatowej historii musialbyc zakrecic kurek
                        gazu w domu- przeciez to gaz z dalekiej Rosji. A wiadomo przeciez ile to ofiar
                        kosztowaly Polske lata stalinizmu.

Mam wraznie, ze nigdy nie byles w Niemczech, nie mowic juz o tym, ze nigdy nie
                        rozmawiales z niemcem. Podroze ksztalca :-)
                        • mar_elx Re: czyli do mnie 16.02.04, 11:02

> Poslugujac sie twoja teoria wybierania lub omijania pewnych produktow na
                          > podstawie tragiczynych fragmentow swiatowej historii musialbyc zakrecic kurek
                          > gazu w domu- przeciez to gaz z dalekiej Rosji. A wiadomo przeciez ile to
                          ofiar
                          > kosztowaly Polske lata stalinizmu.

Czasem nie ma wyjścia. Zreszta gaz z Rosji wybrał dla mnie minister Pol, a ja
                          na SLD i UP niegdy nie głosowałem. W przypadku niemieckich samochódów
                          alternatywa modeli innych producentów jest ogromna.

> Mam wraznie, ze nigdy nie byles w Niemczech, nie mowic juz o tym, ze nigdy
                          nie
                          > rozmawiales z niemcem. Podroze ksztalca :-)

Nie nie byłem. Ale co to ma do rzeczy? Że "odkreślaja przeszłość grubą kreską"?
                          No i co z tego.
            • Gość: Salomon salomon jest francuski pałko!!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 13:23
              • Gość: fotograf Re: salomon jest francuski pałko!!!! n/t IP: *.dietrich.untertrifaller.com 16.02.04, 13:32
                Byl- glupku, byl.
    • Gość: peu Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 13:37
      golf to gówienko dla frajerów w dresach i czarnych kurtkach "skórzanych". ludzie
      mają sentyment do tego auta bo ich starzy jezdzili 15 lat temu na saksy do nrd i
      przywozili marzenia i plakaty golfa które małe dresiki oglądały przez całe
      dzieciństwo i teraz marzą o golfie na alusach 16` ze szrotów i z końcówką
      wydechu za 9,90 z makro
      • Gość: fotograf Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI IP: *.dietrich.untertrifaller.com 16.02.04, 13:47
        :-)))

W Niemczech trudno jest zaszpanowac GOlfem, drechow tez brak, a wiekszosc
        produkcji VW sprzedaje w Reichu, wiec niebardzo rozumiem o co ci chodzi piszac:
        > golf to gówienko dla frajerów w dresach i czarnych kurtkach "skórzanych" ludzi
        • Gość: peu Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 13:52
          > W Niemczech trudno jest zaszpanowac GOlfem, drechow tez brak, a wiekszosc
          > produkcji VW sprzedaje w Reichu, wiec niebardzo rozumiem o co ci chodzi

no wiem, masz rację z tymi niemcami. ale moje słowa odnoszę wyłącznie do
          polskiego rynku.

pozdrawiam
    • Gość: woodpecker Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.02.04, 14:56
      Na polskim rynku jest to auto b. drogie , za drogie . Znajomy , mocno napalony
      na Golfa zrezygnował z kupna , gdy pochodził po innych salonach . W jego cenie -
      wersja ,,golusieńka,, dostał Megankę ,,full,, i jest zadowolony .
      • Gość: Marcin z Anglii Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI IP: *.proxy.aol.com 18.02.04, 19:55
        Stylistyka auta moze sie podobac lub nie,ale ja zauwazam ze w Polsce modne
        staje sie krytykowanie aut za to skad pochodza.GOLF to nie jest model ktorym
        Volkswagen bedzie podbijal wschodnio-europejskie rynki.Ciekawe jest jaka renoma
        cieszy sie to auto w kraju o wiele bogatszym od naszego,a na polskich stronach
        pseudo obiektywisci przescigaja sie w inwektywach pod GOLF'a adresem.A
        wszystkich przebil milosnik motoryzacji, ktory napisal ze samochod ten jest zle
        wykonany.Mam w tej chwili "czworke" i mysle o zmianie na nowy model z silnikem
        2.0 TDI.Przyznaje ze samochod ma bardzo wysoka cene i dlatego wciaz sie
        waham.Ponadto producent wprowadzil irytujace oszczednosci w tworzywach uzytych
        do budowy wnetrza.Ale doprawdy ciezko zrozumiec,ze ktos moze pisac o zlej
        jakosci wykonania w GOLF'ie...
        • sympatico.ca Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI 18.02.04, 20:35
          .Ale doprawdy ciezko zrozumiec,ze ktos moze pisac o zlej
          > jakosci wykonania w GOLF'ie...

Pomroczna to kraj chorych ludzi,zazdrosnych i zawistnych,poczytaj w watku obok
          jak debil rysuje komus samochod i sie tym chwali,w Polsce jestes niemile
          widzianym przez kogos jezeli masz cos lepszego od niego samego,to jest kompleks
          Pomroczanina,szczesciarz ten kto spierdolil z tego kraju...
    • mar_elx a wy chceta se golfami jeździć... 18.02.04, 20:37
      kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1150734&KAT=1292
      • sympatico.ca Re: a wy chceta se golfami jeździć... 18.02.04, 20:44
        Wsadz sobie te rewelacje w odbyt,dzialaczu LPR-u
    • Gość: ja Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI IP: *.ask / *.ask-klan.net.pl 21.02.04, 19:40
    • Gość: Henio Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI IP: *.sympatico.ca 21.02.04, 19:54
      Ten kurde VW to chyba jednak robiom w Wolsburgu, dawnej fabryce Hitlera ... Way to go
      assholes Polacks!
    • Gość: zibi Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI IP: *.toyota.waw.pl 26.04.04, 15:23
      Kolejny kiepski samochód Volkswagena.
      Fatlana jakość wykonania, głośna praca silnika, dziwne odgłosy dobiegające z
      zawieszenia. Szkoda gadać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • devote Golf 5 26.04.04, 18:51
        Jak czytam te wasze wypociny ze to jest sponsorowany artykul to smiac mi sie
        chce.Typowa nienawisc do VW bez powodow.

Dziennikarz wyraznie napisal ze cena jest za duza,ze bagaznik za maly i zly
        dostep do niego,ze nie ma miekkich plastikow,ze jest wolny (jak mul),brak
        temperamentu alfy,stara stylistyka itp

ps: tak,jezdze VW ale jestem obiektywny jak malo kto na tym forum

• devote Re: Golf 5 26.04.04, 19:03
          a jesli Golf kojarzy sie wam z Hitlerem i faszystowskimi niemcami to chce tylko
          przypomniec ze japonia i wlochy byly w koalicji z Hitlerem
          • Gość: mysza Re: Golf 5 IP: 81.219.117.* 27.04.04, 13:28
            a Anglicy i Francuzi nie ruszyli na Niemców 3 września tylko stali i czekali.
            Czyli też odpadają...
    • Gość: dari Re: MiniTEST: Volkswagen Golf 1.6 FSI IP: *.tor.primus.ca 27.04.04, 14:40

Powyzsze komentarze brzmia zalamujaco. Udalo Wam sie zmieszac nowego Golfa z
      Hitlerem, przekupnym Kulczykiem i dresem.

Skad te kompleksy ? Wnioskuje z nich ze nikt z Was nie prowadzil jeszcze Golfa
      V a szkoda bo mielibysmy moze dyskusje o samochodzie a nie o emocjach.

Wracajac do tematu, nowy Golf ma swietne zawieszenie (nieporownywalne lepsze od
      poprzednika) i duzo wiecej przestrzeni w kabinie. Ogolne pierwsze wrazenie to
      duzo lepszy komfort jazdy. Silnik 1.6 FSI pracuje cicho ale nie jest elastyczny
      (nie pomaga w tym tez 6-cio biegowa skrzynia), przy jezdzie sportowej trzeba
      sie troche namachac. O jakosci przekonamy sie za kilka lat. Nie bede komentowal
      stylistyki bo to temat bardzo subiektywny. Co do ceny to jest na poziomie
      innych nowo wychodzacych modeli w tej samej klasie. To prawda ze jak na Polskie
      warunki brzmi raczej astronomicznie ale ... to nie wina Volkswagena ale raczej
      polskich zarobkow.

Pozdrawiam,
      Dari

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka