toreon Re: TOP FIVE | kompakty 16.03.10, 20:36 Sądząc po wynikach sondy, nijak się one mają do rankingu sprzedaży. No może z wyjątkiem Golfa, który chyba sprzedaje się nieźle. Ale np. nudna Octavia ma tu niewiele wskazań a jednak w rankingu sprzedaży jest o zgrozo w czołówce. Ta sonda to taki bardziej koncert życzeń niż faktyczne preferencje (vide ceed oraz i30) Link Zgłoś
Gość: F. Re: TOP FIVE | kompakty IP: 217.110.64.* 16.03.10, 21:34 @toreon Golf w zeszłym roku wypadał nieźle w statystykach sprzedaży, bo go Niemcy kupowali ;-) Zobaczymy co będzie teraz, jak się EUR trochę umocni. Link Zgłoś
Gość: misio Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.chello.pl 17.03.10, 01:12 a gdzie seaty? jak dla mnie to civic... Link Zgłoś
Gość: graf Re: TOP FIVE | kompakty IP: 195.116.25.* 17.03.10, 07:37 A te Astry i Focusy dalej rdzewieją po kilku latach? Poza tym Golf z dyzlu to marzenie każdego wioskowego chłopaka... Link Zgłoś
Gość: axs Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.173.3.9.tesatnet.pl 17.03.10, 07:44 Oczywiście Alfa 147, a już niedługo Giulietta :-). Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: TOP FIVE | kompakty IP: 91.200.185.* 17.03.10, 09:41 niestety główną wadą golfa jest to, że wygląda jak golf. Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.10, 09:43 jeśli ktoś stawia na Golfa, to znaczy, że nigdy nim nie jeżdził, a miłość do VW odziedzyczył po dziadku Link Zgłoś
Gość: Adas Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.124.7.2.szara.net.pl 17.03.10, 09:52 Tylko Suzuki SX4 ! Link Zgłoś
Gość: ZNAWCA Re: TOP FIVE | kompakty IP: 129.187.74.* 17.03.10, 10:23 W tej klasie najlepsza jest skoda roomster, gdyby nie te ciagle problemy z cieknaca uszczelka pod walem korbowym mechanizmu roznicowego byla by liderem sprzedazy Link Zgłoś
Gość: xxx Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.isuzu.pl 17.03.10, 10:59 teraz FIAT BRAVO a za parę miesięcy w rankingach zmiana - ALFA ROMEO GIULUETTA !!! Link Zgłoś
Gość: dip Re: TOP FIVE | kompakty IP: 195.20.110.* 17.03.10, 11:51 Witam, Skody Octavii z silnikiem 1.8 TFSI za 68.000 PLN nie dostaniecie... Link Zgłoś
Gość: kompakt? Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 12:26 Chyba cos autor popierdzielil. Jesli faktycznie OCTAVIA jest kompaktem to trzeba ja porownywac z PASSATEM, TOLEDO, MONDEO, AUDI A4 itp itd a nie GOLFEM, FOCUSEM, LEONEM !!!. Jesli juz ma w tym zestawieniu byc Skoda to tylko FABIA. Link Zgłoś
Gość: eaxene Re: TOP FIVE | kompakty IP: 94.254.229.* 17.03.10, 12:56 @up przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś: "Jesli faktycznie OCTAVIA jest kompaktem to trzeba ja porownywac z PASSATEM, TOLEDO, MONDEO, AUDI A4 itp itd a nie GOLFEM, FOCUSEM, LEONEM !!!." Fabia to raczej Polo, Ibiza. A żebyś miał zagadkę- Honda Civic hatchback to kompakt- a czy wg. Ciebie Civic Sedan już nie jest kompaktem? Jeżeli nie to wtedy gdzie umieścisz Accorda? Dalej- nie wiem na podstawie jakich kryteriów klasyfikujesz samochody, ale- Taki np. lancer sedan, czy civic sedan mają długość podobną do bmw 3 czy C klasy- także to bmw, czy merc są kompaktami czy lancer sedan jest limuzyną? ;P <oczywiście proszę to czytać z przymróżeniem oka ;) > Link Zgłoś
Gość: Leo Baleo Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 13:57 Ubaw po pachy, głosujący na Golfa, Kia chyba nigdy nie jeździli nowym Bravo. Materiały w środku to po prostu wyższa półka, Golf się umywa. Szczególnie, że wnętrze fiata to po prostu majstersztyk zachwycający i serce i umysł. Zresztą jego nadwozie to bajka. Teraz wszyscy producenci po kolei zaczęli małpować, począwszy od Forda Fiesty, przez Astrę skończywszy na nowym Renault. A silniczki? od 90 do 165KM. I przynajmniej nie wstyd jechać jak VW... Link Zgłoś
mameluch Re: TOP FIVE | kompakty 17.03.10, 14:02 @ eaxene - tu trzeba babcię do testów zaprosić, ona prawdę powie (vide drugi komentarz brava) ;) Link Zgłoś
Gość: Karamija Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 14:15 Tylko Bravo. Teraz i tak wszyscy małpują wygląd Bravolota. Począwszy od nowej Fiesty, przez nową Astrę (to to już w ogóle wszystko ściągnęli) skończywszy na nowy Renault. Wnętrze Bravo, piękne, estetyczne, zrobione z pomysłem i wyobraźnią i wykonane z materiałów najwyższej jakości. A nadwozie? Nic tylko zachwycać się godzinami. Golf to pikuś. Link Zgłoś
Gość: dish Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 14:47 @Leo Baleo - co beirzesz, też chcę? Bravo to przyzwoite auto - zgadzam się. Materiały w środku to wyższa półka? Ubaw po pachy. Przyzwoicie wszystko istotnie jest zmontowane, ale materiały są dośc nieprzyjemne w dotyku i twarde. Link Zgłoś
Gość: Leo Baleo Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 15:14 @dish proszę Cię, nie wiem czym Ty jeździłeś, twarde? Dotykałeś czegokolwiek? To jeżeli to jest twarde to w Twoim samochodzie chyba masz wszystko filcem oklejone... Link Zgłoś
Gość: internauta Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.chello.pl 17.03.10, 16:42 beznadziejny artykul, juz dawno nie czytalem nic tak kiepskiego... moze sponsorowany...? jeszcze do tego masa bledow, tragedia! Link Zgłoś
Gość: gumiś Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 19:04 "Król ciągle ten sam" - nie dziwi mnie to. Link Zgłoś
Gość: gość Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.rtr.bait.pl 17.03.10, 19:58 Bravo II piękny i rasowy! Faktem jest że jego linię małpują inne marki tak jak zauważył to Karamija. Materiały wnętrza estetyczne ale bardzo delikatne. O ile wiem karbon mają lepiej wyposażone wersje - moja ma i stwierdzam jednoznacznie że jest niesamowicie delikatny na byle otarcie. A co gorsze to otarcia te są nieusuwalne. Ale tak po za tym cacko! Link Zgłoś
Gość: 123T Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.chello.pl 18.03.10, 06:27 Cee'd dla mnie odpada - nie lubię koreańskiej pseudomotoryzacji, Focus spoko ale już schodzi z rynku, Octavia jest zdecydowanie fajna ale nie da się ukryć że rynek zdominował całkowicie Golf VI - to obiektywne fakty a nie pobożna życzenia ... Link Zgłoś
rezoon Re: TOP FIVE | kompakty 18.03.10, 08:11 Już, prawie, prawie kupiłem bmw 1, ale w ostatniej chwili zmieniłem zdanie i kupiłem tańszego golfa (był od ręki a czekało się wtedy od 4 miesięcy do pół roku), ale z super wyposażeniem, silnikiem. No co tam dużo mówić - jestem szczęśliwy :). Nigdy bym nie powiedział, że będę kiedyś jeździł Golfem i jeszcze na dodatek go chwalił :D Link Zgłoś
Gość: gość U Re: TOP FIVE | kompakty IP: 87.204.12.* 18.03.10, 09:29 Fiat Bravo czarnym koniem rankingu!!! I słusznie bo ta fajny wóz jest. Wiem co mówię bo go mam. Link Zgłoś
Gość: gość U Re: TOP FIVE | kompakty IP: 87.204.12.* 18.03.10, 09:44 Król zdetronizowany, Fiat Bravo czarnym koniem rankingu!!! I słusznie bo technicznie nie gorszy od VW a stylistycznie stał się wzorcem do naśladowania. Kto mnie nie lubi i kasuje moje posty? Link Zgłoś