Dodaj do ulubionych

Rozbity samochód!!!

IP: *.su.krakow.pl 24.02.04, 08:10
Witam!
Mam problem. W tamtym tygodniu pijany facet rozwalił mi samochód, tak że
zarówno przód jak i tył jest rozbity. PZU stwierdziło, że jest to szkoda
całkowita i chcą mi dać za to śmieszne pieniądze i rozbity samochód.
Zastanawiam się co zrobić czy składać odwołanie do PZU, czy naprawiać
samochód za te pieniądze, które mi daje PZU (choć obawiam się, że na wszystko
nie wystarczy), czy też może wziąźć odszkodowanie i próbować sprzedać rozbity
samochód. Dodatkowy problem jest taki, że samochód jest na kredyt - nawet nie
zdążyłam spłacić pierwszej raty, samochód kupiłam pod koniec stycznia. Chyba
najchętniej bym wybrała trzecią opcję tzn. sprzedaż rozbitego samochodu,
spłata kredytu i kupienie nowego samochodu.
Bardzo proszę o pomoc, ja się na tym nie znam a może ktoś z was miał taką
sytuację i może mi coś podpowiedzieć.
Pozdrawiam
Beata
Obserwuj wątek
    • Gość: marcinc3 Re: Rozbity samochód!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.02.04, 08:20
      wszystko zalezy jakie auto czy popularne latwo sprzedac i dostac dobra cene
      ile daje pzu jak rozbite trudno tak doradzic jak sie tego nie widzi
    • Gość: Sebog6 Re: Rozbity samochód!!! IP: 195.136.247.* 24.02.04, 08:29
      Za szkode calkowita proponuja ci pewnie cos kolo 50% wartosci auta .Wystarczy
      ci to na naprawe w jakims tanszym warsztacie (z doswiadczenia wiem ze wcale nie
      gorszy od autoryzowanego-chodzi tylko o to kto mial lepszy uklad i wzial
      autoryzacje) no i czesci musisz szkukac na wlasna reke lub wybrac sie na stare
      sprawdzone gieldy.Gdy dobrze to wszystko rozplanujesz to powinno ci cos
      zostac :)
    • Gość: Sebog6 Re: Rozbity samochód!!! IP: 195.136.247.* 24.02.04, 08:31
      Ahas jesli ci to ni pasuje zawsze mozesz zrezygnowac z kabiny i wziasc kase z
      PZU .Napisz jakie to auto ?
      • Gość: beti Re: Rozbity samochód!!! IP: *.su.krakow.pl 24.02.04, 08:35
        seicento fun, 2001 rok
        • Gość: beti Re: Rozbity samochód!!! IP: *.su.krakow.pl 24.02.04, 08:39
          Obawiam się jeszcze tego żeby w trakcie naprawy nie zaczęły wychodzić jakieś
          inne problemy i żeby nie zrobiła się z tego jakaś straszna suma. A poza tym
          samochód jest już bity i z przodu i z tyłu (i ma naruszoną podłogę) więc
          troszkę się boję żeby za jakiś czas nie zaczęły się z nim jakieś problemy. A
          samochód nie ma jeszcze 3 lat więc chciałabym nim jeszcze pojeździć.
          • Gość: marcinc3 Re: Rozbity samochód!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.02.04, 08:42
            podledz do jakiegos blacharza i dowiedz sie koszt naprawy jezdzi to czy nie
            • Gość: beti Re: Rozbity samochód!!! IP: *.su.krakow.pl 24.02.04, 08:46
              Po wypadku samochód odpalił i mąż przejechał kawałek na parking. Myślę, że
              części mechaniczne nie są uszkodzone, bo przodem mój samochód wjechał pod
              wyższego VW i to go uchroniło przed rozwaleniem chłodnicy albo uszkodzeniem
              silnika. Tak przynajmniej myślę...
    • Gość: Sebog6 Re: Rozbity samochód!!! IP: 195.136.247.* 24.02.04, 08:44
      W takim razie odpuscmy naprawe.Musisz sie zdecydowac albo auto zostawiasz w PZU
      albo bierzesz kase (pewnie cos kolo 8 tys) i sprzedasz auto uszkodzone-na tym
      drugim wyjdziesz napewno lepiej .
      • Gość: beti Re: Rozbity samochód!!! IP: *.su.krakow.pl 24.02.04, 08:50
        No właśnie tak myślę, że to będzie chyba najkorzystniejsz. PZU oferuje mi 7 800
        odszkodowania + samochód. Już policjant zaraz po wypadku pytał czy nie
        chcielibyśmy sprzedać więc może nie będzie problemów ze sprzedażą. Tylko nie
        mam pojęcia ile za niego mogłabym wziąźć i gdzie go sprzedać???
      • Gość: beti Re: Rozbity samochód!!! IP: *.su.krakow.pl 24.02.04, 08:53
        PZU zaproponowało mi 7 800 odszkodowania, a samochód wyceniło na 7 700. O ile
        dobrze zrozumiałam to jeśli chciałabym go zostawić w PZU to właśnie to 7 700 za
        niego dostanę tak?? Zastanawiam się czy nie można by za niego wziążć troszkę
        więcej, wiadomo jak wycenia PZU. Tylko nie mam pojęcia ile i gdzie go mogę
        sprzedać.
        • Gość: beti Re: Rozbity samochód!!! IP: *.su.krakow.pl 24.02.04, 08:53
          Sorki za powtórzenia ale za pierwszym razem jakieś błędy mi wyszły.
        • Gość: marcinc3 Re: Rozbity samochód!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.02.04, 16:45
          mam tez goscia co skupuje za dosc dobre pieniadze napisz co jest uszkodzone i
          ile kasy oczekujesz marcinnawak@wp.pl
    • Gość: Sebog6 Re: Rozbity samochód!!! IP: 195.136.247.* 24.02.04, 08:56
      sebog6@onet.poczta.pl napisz mam namiary na kogos kto kupi za rozsadne
      pieniadze .
      • Gość: beti Re: Rozbity samochód!!! IP: *.su.krakow.pl 24.02.04, 08:59
        Ok dzięki wielkie
    • Gość: Sebog6 Re: Rozbity samochód!!! IP: 195.136.247.* 24.02.04, 09:07
      Sorry jeszcze sie nie obudzilem !!! to poprawny Sebog6@poczta.onet.pl
    • Gość: bogacz Re: Rozbity samochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:22
      3-letnie Seicento wzięłaś na kredę?
      • Gość: Michal Re: Rozbity samochód!!! IP: *.telia.com 24.02.04, 18:00
        Czy ubezpieczenie przypadkiem nie posiada opcji inne auto w tej cenie?
        najlepiej skorzystac z takiej formy.
        W szwecji ubezpieczenie Folksam jak jest kasacja auta strszego paruletniego top
        czestuja goscia taka sama marka itym samym rocznikiem.Wiele osob sie godzi i
        wcale nie zaluje.Te auta sa w bardzo dobrym stanie technicznym nieraz lepszym
        niz wlasciciela przed wypadkiem.Pzdr.Michal
        • guest_of_honour Michał Ty z innego świata jesteś 24.02.04, 18:09
          u nas żaden ubezpieczyciel nie bawi się w takie rzeczy. Słyszałem o projektach
          powstania coś na kształt giełdy aut powypadkowych, tak by każda ubezpieczalnia
          mogła wystawić ofertę zakupu wraka i kto da więcej ten bierze, byłaby to realna
          wartość tzw. pozostałości.

Do Pokrzywdzonej:
          ponieważ jest to z OC pojedź do mniejszego warsztatu i niech Ci wycenią
          dokladnie koszt naprawy, z częściami itd. Jeżeli przedstawisz taką wycenę PZU a
          jej wartość nie przekroczy wartości samochodu to będą musieli za nią zapłacić.
          Zastanów się jednak czy warto, bo może ktoś kupi od iebie wrak za więcej niż Ci
          proponowało PZU.
          • Gość: Nibelung777 Re: Michał Ty z innego świata jesteś IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.02.04, 18:16
            Guest of Honour napisał "złotymi zgłoskami" - nic dodać, nic ująć tylko tak
            zrobić. Pozdrawiam - Nibelung777
            • Gość: Lukash ! Re: Michał Ty z innego świata jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 00:09
              Jak chcesz tak bardzo kupi seicento to jest okazja, jak sprzedsz swoje zwróć
              uwagę na to jest z klimą !
              Fiat Seicento 1.1 SX, rok 2001.05, 90.000km, el. szyby, c. zamek, el. wsp.
              kierownicy, tylne szybki uchylne pełna tapicerka na drzwiach, obrotomierz,
              szyby atermiczne, 1x AirBag, kmpl. 4 opon zimowych i letnich GoodYear, radio
              CD/MP3, KLIMATYZACJA, blokada skrzyni biegów, dzielone tylne oparcie, pełna
              ksišzka przeglšdów w ASO, certyfikat Fiat Autoexpert, 2kpl. kluczyków, Po
              wymianie paska rozrzšdu. Kolor niebieski.
              CENA : 17.900zł

Oni też skupują auta bite, lokalizacja k/Bielska-Bia³ej, przy trasie nr 1(E75)
              Bielsko-Cieszyn

tel.: (33) 815 35 21 (w godz. 9-17)
              Krac
              www.krac.strona.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka