Dodaj do ulubionych

MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS

IP: *.client.comcast.net 26.02.04, 04:52
szkoda ze zadnego nie ma na rynku amerykanskim ...
Obserwuj wątek
    • Gość: venivv MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 11:57
      Jaki jest sens kupowania Vectry 2.0 turbo za 105950 zł jeżeli 108150 zł
      kosztuje Vectra z silnikiem 3.2 (ta sama wersja). Durna polityka GM.

pozdr
      • Gość: Zenek Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 12:13
        po pierwsze: Opla kiejem nawet bym nie dotknal
        po drugie: jesli jest do wyboru 2.0T i 3.2 V6 za prawie te same pieniadze i w
        dodatku V6 ma kupe KM wiecej to nie wiem kto im kupi te 2.0T...

• Gość: GTS Zenek! Jak tam twoje tico? IP: *.ozzl.org.pl 26.02.04, 16:45
          .
          • Gość: plik Re: Zenek! Jak tam twoje tico? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:34
        • Gość: p.Kleks Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.chello.pl 26.02.04, 22:16
          Gość portalu: Zenek napisał(a):

"(...)po drugie: jesli jest do wyboru 2.0T i 3.2 V6 za prawie te same pieniadze
          i w dodatku V6 ma kupe KM wiecej to nie wiem kto im kupi te 2.0T"

odpowiedź: ...ten kto będzie chciał płacić mniej za paliwo, przyśpieszać z
          niskich obrotów aż po samą górę i mieć od chuja niższe składki ubezpieczenia
          a co do pierwszego, to kij najpierw trzeba mieć
          • Gość: scfsdf Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 22:21
            Wiesz, jaka jest róznica w OC między 2000 a 3200 ccm?
          • Gość: Zenek Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 15:13
            Gość portalu: p.Kleks napisał(a):

> Gość portalu: Zenek napisał(a):
            >
            > "(...)po drugie: jesli jest do wyboru 2.0T i 3.2 V6 za prawie te same
            pieniadze
            >
            > i w dodatku V6 ma kupe KM wiecej to nie wiem kto im kupi te 2.0T"
            >
            > odpowiedź: ...ten kto będzie chciał płacić mniej za paliwo, przyśpieszać z
            > niskich obrotów aż po samą górę i mieć od chuja niższe składki ubezpieczenia
            > a co do pierwszego, to kij najpierw trzeba mieć

2.0T na pewno nie pali wiele mniej od V6, przyspieszanie z wolnych obrotow to
            tez nie tu (to nie diesel) - slyszales kiedy o dziurze turbinowej?
            ubezpieczenie placi sie takie samo powyzej 1500ccm (wiekoszsc ubezpieczycieli w
            PL, w tym PZU), nie wazne czy 2.0 czy 3.2

kij sie znajdzie...

• Gość: koles Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 16:32
              > 2.0T na pewno nie pali wiele mniej od V6, przyspieszanie z wolnych obrotow to
              > tez nie tu (to nie diesel)

O kurcze... Dieslowski marketing robi swoje a krucjata Niknejma i innych
              rozsądnych ludzi niosąca prawdę napotyka silny opór materii...
          • Gość: Piotr do scfsdf i Zenka IP: *.chello.pl 28.02.04, 06:16
            odpowiadam!
            -firma w której ja się ubezpieczam ma podział m.in. na 1801-2200 i 2201>
            -turbo będzie palił o wieeeele mniej! nie ma co do tego wątpliwości!
            -o turbo dziurze słyszałem (w latach osiemdziesiątych) obecnie w nowych
            silnikach praktycznie nie występuje
            -a turbo właśnie jest takim silnikiem które z reguły przyśpiesza z niskich
            obrotów, chyba że jest do sportu i strasznie wysilony, a w odróżnieniu od
            diesela kręci się wyżej niż 4000...
            Widze że mało macie do czynienia z samochodami a dużo z komputerem
            • Gość: scf Re: do scfsdf i Zenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 11:35
              Oszołomie, nie obchodzi mnie, jakie są widełki pojemności, ale jak to przekłada
              na złotówki. Np. w PZU, w zależności od województwa, różnica w OC między 2000 a
              3200 ccm to 100-200 zł. Jak ktoś wydaje ponad 100 tys. na samochód, to stówka
              więcej za ubezpieczenie nie stanowi problemu.

Zresztą się jednak zgadzam.
              • Gość: wwwiesiek jak ktoś kupuje auto za 100tyś to ubezpiecza go... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 21:22
                w pakiecie i co najmniej przez 5-6 lat będzie tak robił. O ile wcześniej nie
                sprzeda tego samochodu. A składka za pakiet jest liczona od wartości samochodu
                i pojemność jest pomijana.
        • Gość: Joschko Gwoli ścisłości - Zenek posiada Skodę Rapid;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 08:17
          Pozdrowienia dla Zenka i jego fachowej opinii, he-he-he:)
          • Gość: tommy Re: Gwoli ścisłości - Zenek posiada Skodę Rapid;) IP: 81.210.119.* 01.03.04, 14:07
            Zenobi posiada Zaporożca po pradziadku, ale zamierza go właśnie zamienić na
            Tavrię w wersji lux z prawym lusterkiem i kołpakami... ;)
    • Gość: krzysiu Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.chello.pl 27.02.04, 15:01
      GTS 3.2 lepiej się sprawuje od 2.0T z racji większej pojemności co pozwala na
      swobodniejszą pracę silnika. Jeżdżę 3.2L od czerwca i jestem zachwycony. Moja
      jedyna uwaga do autora - na ulicy Złotej w Warszawie nigdy nie było i nie ma
      salonu Opla
      • Gość: venivv Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: 213.76.148.* 27.02.04, 15:11
        szkoda jedynie, że przedni napęd czasem słabo sobie radzi z przeniesieniem
        takiej mocy, ale tak poza tym to fajnie sie tym jeździ

pozdr
      • Gość: tommy Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: 81.210.119.* 01.03.04, 14:04
        ...był, był. Salon przy Złotej był na początku lat 90-tych, teraz tam jest
        chyba Era GSM. Ja też maiłąem Vectrę C, ale była słabiutka, auto bez
        charakteru, z silnikiem 1.8, sprzedałem ją emerytowi ;) Teraz mam Hondę i jest
        o niebo lepsza...
    • Gość: samochody.e9.pl Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: 62.233.147.* 27.02.04, 19:44
      CORAZ GORSZE TE TESTY - MAŁO CIEKAWE... NIE TO CO KIEDYŚ... :(
    • Gość: bolo Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.interprojekt.pl / *.interprojekt.pl 27.02.04, 22:22
      > szkoda ze zadnego nie ma na rynku amerykanskim ...

Vectra ma być (przynajmniej kombi)
    • Gość: mody Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 15:18
      Alfa-sama przyjemność, a Vectra?Normalny, duży, niemiecki samochód...żadna
      rewelacja.
      • Gość: wwwiesiek hehehehe. z Vectry też można mieć przyjemność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 21:47
        wierz mi!!!
        miałem 3 lata temu Vectre B kombi 2.5 V6 170KM automat i wierz mi że
        przyjemność była przednia.
        Szczególnie jak stawało się na trasie na światłach obok np. Alfy 156 (dwa razy
        utkwił mi taki przypadek w główce) i czerwony alfista z dumą prowokował do
        szybkiego startu. I jak widział, że ruszam szybko nie mógł tego przeboleć i
        cisnął ile wlezie, bo co jakiś opelek dupelek kombi będzie brał na światłach
        rasową, sportową alfę.
        I śmiechu miałem co nie miara, jak mój automacik ostro przyśpieszał i spokojnie
        patrzyłem jak z boku alfista z pełną koncentracją zmienia biegi najszybciej jak
        tylko potrafi i kręci silnikiem, że aż wył z bólu, a i tak po wciśnięciu przeze
        mnie gazu do podłogi został w tyle w jednym mgnieniu oka.
        Lubiłem ten niepozorny samochodzik (oprócz skromnej,podwójnej fabrycznie rury
        nie wyróżniał się niczym z zewnątrz) min za takie momenty.
        • Gość: myfirstalfa Re: hehehehe. z Vectry też można mieć przyjemność IP: *.erlf.siemens.de / *.sbs.de 02.03.04, 10:38
          > Szczególnie jak stawało się na trasie na światłach obok np. Alfy 156 (dwa
          razy
          > utkwił mi taki przypadek w główce) i czerwony alfista z dumą prowokował do
          > szybkiego startu. I jak widział, że ruszam szybko nie mógł tego przeboleć i
          > cisnął ile wlezie, bo co jakiś opelek dupelek kombi będzie brał na światłach
          > rasową, sportową alfę.
          > I śmiechu miałem co nie miara, jak mój automacik ostro przyśpieszał i
          spokojnie
          > patrzyłem jak z boku alfista z pełną koncentracją zmienia biegi najszybciej
          jak
          > tylko potrafi i kręci silnikiem, że aż wył z bólu, a i tak po wciśnięciu
          przeze
          > mnie gazu do podłogi został w tyle w jednym mgnieniu oka.

156 z jakim silnikiem??
          1,6 TS??
          szukaj przeciwnikow, nie ofiar!
          chcialbym widziec twoj wyraz twarzy
          po "starciu" z 156 2,5 v6 190KM
          pzdr
          myfirstalfa
          (albo wyraz twarzy po "starciu" z moim "klekotem")
          • Gość: cOlo Re: hehehehe. z Vectry też można mieć przyjemność IP: *.proxy.lucent.com 02.03.04, 12:13
            > 156 z jakim silnikiem??
            > 1,6 TS??
            > szukaj przeciwnikow, nie ofiar!
            > chcialbym widziec twoj wyraz twarzy
            > po "starciu" z 156 2,5 v6 190KM

Dobrze gada :)
            • Gość: zbig Re: hehehehe. z Vectry też można mieć przyjemność IP: 212.160.128.* 02.03.04, 12:25
              Dobrze gada...
              dać mu wódki...
              Pozdr
              • Gość: myfirstalfa Re: hehehehe. z Vectry też można mieć przyjemność IP: *.erlf.siemens.de / *.sbs.de 02.03.04, 12:39
                > dać mu wódki...

widzisz ta sprawe inaczej??
                pzdr
                (jak juz to piwko ;-)))))))
            • Gość: Kaz alfiscie wszystkich krajow laczcie sie:) IP: *.net-80-236-78.issy.rev.numericable.fr 02.03.04, 22:51
              Dla tych ktorzy chca kupic Alfke: jest jak piekna kobieta, oczy wszystkim
              facetom wychodza na wierzch, silniczek gra radosna sportowa melodie...

Niemniej jednak jak na piekna kobiete przystalo bywa kaprysna i portafi
              naciagnac na ciezke pieniadze... ale czego nie robi sie dla pieknej sexy
              Wloszki?

Opla pozostawiam tym, ktorych nie stac na piekne kobiety:)

• Gość: S. Re: alfiscie wszystkich krajow laczcie sie:) IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 05.03.04, 23:04
                Latem kupiłem Alfę 156 2.0 JTS..Życie stało się piękniejsze mimo Millerów i
                innych Czarzastych.Jazda jest jedną wielką przyjemnością(nawet po drogach
                tow.Pola).Inne samochody to taksówki.
          • Gość: wwwiesiek Re: hehehehe. z Vectry też można mieć przyjemność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:39
            widze że Cię zabolało!!!!

jakbyś przeczytał mój post z większym luzem to może wyłapałbys moje intencje!!!

a zresztą!!! jakbyś widział tego alfistę jednego z drugim to wiedziałbyś o co
            mi chodziło

dla pewności jakbyś dalej nie mógł przeczytać mojego postu zrelaksowany to
            uzupełnie że nie było moim zamierzeniem porównywanie Opla z Alfą, ...a bardziej
            chodziło o wykpienie często zdradliwych stereotypów.
            Zresztą tytuł mojego postu powinien być wystarczająco wymowny.....
            • Gość: myfirstalfa Re: hehehehe. z Vectry też można mieć przyjemność IP: *.erlf.siemens.de / *.sbs.de 03.03.04, 08:26
              wybacz ale uogolniles
              to dziala na mnie jak czerwona plachta na byka
              niestety jest tez faktem ze alfa jezdza "elementy w dresach"
              ktore mysla ze dosiadajac sie poupadlego 1,6ts moga cos pokazac
              (i to faktycznie boli)
              pzdr
              myfirstalfa
    • Gość: wwwiesiek i tak wolałbym swojego starego pospolitego opla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:47
      vectre 2.5 V6 kombi od większości przepięknych i troszkę jednak pedalskich alf
      156 2.0 TS, choćby dlatego aby widzieć ich miny jak nie mogą mnie wyprzedzić
      spod świateł choć wg nich powinno to być formalnością ich sportowym rasowaym
      wózkiem.

apropos
      nie każdy lubi się rozkraczyć autem w połowie drogi lub nie dojechać do celu.
      To taka dygresja co do podobno uroczej wg. Ciebie awaryjności alfy.

• Gość: jako tako Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 23:08
      >szkoda ze zadnego nie ma na rynku amerykanskim ...
      Za malo pala.
    • Gość: Blacha Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.teta.com.pl 15.03.04, 12:05
      I co to jest niby megatest??????????
      A gdzie jakiekolwiek opinie o samochodzie?

Tak się składa, że posiadam opla vectre gts disel 2,2.
      I polecam ten samochód ale tylko osobą które:
      POSIADAJĄ W CH.. CZASU NA SIEDZENIE PO SERWISACH I KŁÓCENIE SIĘ Z SERWISEM.
      W tym samym czasie kupił ten wspaniały samochód również mój kolega, jego opinie
      są bardzo zbieżne z moimi.
      Co się dzieje:
      - Mój opelek posiada następujące mankamenty:
      - ściąga w prawo nawet przy niewielkiej szybkości. (naprawiane już 4
      razy, dzisiaj odstawiam do serwisu po raz 5)
      - alarm czasami działa, czasami nie (montowany fabrycznie)
      - centralny zamek - czasami działa czasami nie
      - Opelek kumpla:
      - od wyłączenia silnika i zamknięcia auta, po dokładnie 3 minutach
      włączają się tylne światła. Musi wtedy jeszcze raz otworzyć i zamknąć drzwi to
      wtedy już się nie włączą (4 razy był w serwisie, za 5 naprawili ale AUTO STAŁO
      W SERWISIE 1,5 MIESIĄCA !!!)
      - Fotel pasażera miał byś regulowany tak samo jak fotel kierowcy w 8
      płąszczyznach, regulowany jest w czterech. )Sprawa została skierowana do sądu
      przez PIH.) (W moim jest w 8 ;))
      - alarm czasami działa, czasami nie (montowany fabrycznie)
      - centralny zamek - czasami działa czasami nie

• Gość: daniel Re: MegaTEST: Alfa Sportwagon i Opel Vectra GTS IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 16.03.04, 07:29
      kupiłem nową vectrę,po 5tys. km padły łożyska w kołach ,po następnym tysiączku
      drążki reakcyjne ,wymieniłem 3 razy halogen-parował co mogę powiedzieć..jak za
      autko w tej cenie to trochę za dużo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka