Dodaj do ulubionych

Caliber po kuracji odmładzającej

IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.10, 18:09
szkoda że 2-litrowa benzyna ma tylko 5 biegową skrzynię według mnie 6-biegowa byłaby lepsza
Obserwuj wątek
    • Gość: rr Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.tktelekom.pl 22.04.10, 19:20
      A wedłu mnie nie :P
    • Gość: dish Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 19:33
      bleee ale kaszana.
    • Gość: Yon Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.gemini.net.pl 22.04.10, 21:20
      a mi się akurat ten Dodge (jako jeden z niewielu Amerykanów) podobał. Tylko, oczywiście nie w takim kolorze. Chociaż, jak zauważył redaktor, Caliber wygląda jak crossover trochę, więc może to nowa kategoria, jakiś Mini SUV?
      _ _
      www.sky4fly.net/
    • regoat Re: Caliber po kuracji odmładzającej 22.04.10, 21:46
      wlasnie, jeden z nielicznych ciekawych amerykaskich samochodow tylko poziom wykonania nie europejski tylko amerykanski a to unas nie przejdzie
    • Gość: RPWL Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 21:50
      No nie powiem, switny silnik, 190 Nm przy 5100 obr./min. Toz sie tym jezdzic nie da! Trzeba caly czas wysoko krecic i palic kosmiczne ilosci paliwa. Hameryka...

A poza tym to auto calym soba krzyczy: jestem tandetna amerykanska podrobka samochodu ;-)
    • Gość: fakej Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.dclient.hispeed.ch 22.04.10, 22:36
      A po co (w jakim celu) ludzie za to płacą?
    • Gość: brainless Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 03:38
      W Europie ten samochód kupują chyba tylko imigranci zza wielkiej wody lub osoby rozpaczliwie poszukujące własnej osobowości. Stylistyka ery plastiku łupanego.
    • Gość: jacek Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.webasto.pl 23.04.10, 07:42
      Może macie rację, ale i tak ma niezłe atuty i teoretycznie powinien się sprzedawać. Wygląda na SUVa, co większości nabywców tego typu pojazdów wystarczy. Jest inny niż konkurencja, wcale nie taki brzydki i na dodatek hamerykański, co widać z daleka. Z zewnątrz wygląda na dużo większy, niż jest w rzeczywistości. Ma dość mocne silniki, w dodatku nie kosztuje zbyt drogo. Jeśli nikt go nie chce, to wyobrażam sobie jak tragicznie musi jeździć.
    • Gość: gk Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 09:35
      @RPWL
      To co podajesz to maksymalny moment i faktycznie jest wysoko. Ale nie znamy wykresu - przebiegu całe momentu. Może być tak, że 90% dostępne jest od 3000 ob. a to już tak słabo nie wygląda.
    • Gość: RPWL Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: 93.122.64.* 23.04.10, 12:00
      @gk
      Sluszna uwaga, ale mozna sie spodziewac, ze krzywa momentu obrotowego bedzie typowa dla wolnossacych benzynowek, a wiec niebyt plaska.
    • Gość: ja Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: 80.50.233.* 23.04.10, 13:57
      Bardzo dobre auto. Jeździ po polskich drogach super ( zawieszenie)..nasz domowy Dodge ma 3 lata, i gdyby nie to że silnik benzynowy jest do niczego (silnik japoński wymaga dużych obrotów) a plastiki w kabinie dramatyczne - to byłoby super auto....Wydaje się , że ta nowa wersja nadrabia zaległości.....A 4x4 ?,,,,w mojej Mazdzie CX7, to napęd automatyczny 4X4 włączył się raz w ciągu dwóch lat. Bez sensu
    • Gość: jacek Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.internetia.net.pl 08.04.11, 22:55
      kurcze, szkoda że ich tak mało - cóż wolimy przechodzone mercedesy, passaty i inne skody
      szkoda - fajny, młodzieżowy samochód nie tylko dla młodzieży
      my oczywiście będziemy kręcić nosem na plastiki - toż sami jesteśmy przyzwyczajonymi do luksusów mistrzami smaku - więcej luzu - to tylko samochód.
      to trochę tak jakbyśmy narzekali na wykonanie jeansów levis'a a sami kupowali używane spodnie armaniego (przepraszam producentów za te porównania).
    • Gość: ibw Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 20:29
      A mnie sie podoba. Juz 5 rok jezdze. Wysoko sie siedzi, i latwo zaparkowac. Duze kola i latwo pokonac dziury oraz zaspy. Automat 6 biegowy, a wyrywa ze skrzyzowania ze zaden manual nie ma szans. Duzy grill straszy w lusterkach maruderow. Ten ma akurat brata BMW X1, a jakos wole jezdzic DODGE CALIBREM. I nie tylko dla mlodziezy - chcociaz glosniki na full moga obudzic okolice.
    • Gość: mnx Re: Caliber po kuracji odmładzającej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 13:07
      przejechalem od marca 2011 25kkm.Nieprawda ze nie ma kopa, w trasie pali 6-6.5na 100 swietnie bierze dziury,wewnatrz w porownaniu z np.G.Vitara -salon.Jestem b.zadowolony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka