Dodaj do ulubionych

Jak będziemy segregować odpady

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 23:53
Jeśli mam darmowe pojemniki na surowce wtórne na podwórku to po co mi ta umowa, tymbardziej, że umowy na wywóz śmieci podpisuje zbiorowo administracja do której należy blok w którym mieszkam.
A co ze ssypami? Na Bródnie szyby ssypowe są w większości bloków.
Jakiś kolejny nieżyciowy akt prawny warszawski PIS stworzył.
Obserwuj wątek
    • Gość: jubo Regulamin czegoś tam nie jest obowiązujacym prawem IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.06, 02:40
      Regulamin utrzymania czystości i porządku na terenie Warszawy. Zobowiązuje on
      każdego mieszkańca do segregowania śmieci. Nie można jakimś regulaminem
      zobowiązać obywateli do czegoś, żyjemy w państwie prawa.
    • Gość: Robal Jak będziemy segregować odpady IP: *.pseinfo.pl 01.09.06, 08:39
      Cały ten 'regulamin' jest bez sensu. Ok. mogę podpisać umowę, ale tylko wtedy,
      gdy za samo 'manie' umowy nie będę musiał płacić. Bo jeśli co miesiąc mam płacić
      ileś tam złotych a posegregowane odpady będą ode mnie odbierane raz na 3
      miesiące to cała ta sprawa jest bez sensu...
      A jeszcze to wsypywanie różnych rodzajów surowców do jednego worak... Żałosne...
      i tak trafią na wysypisko a nie do przerobu. Kto będzie z naszego worka
      segregował te śmieci ?
    • Gość: Robal Jak będziemy segregować odpady IP: *.pseinfo.pl 01.09.06, 08:51
      Acha. I jeszcze jedna sprawa. CO jest kwalifikowane jako surowiec wtórny a co
      jako zwykły śmieć ?
      Czy pusty karton po mleku to papier czy plastik czy odpad nieprzetwarzalny?
      Może powinna zostać opublikowana lista z informacją co jak segregować ?
    • Gość: Tania Re: Jak będziemy segregować odpady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 19:01
      A ja segreguję od lat:) Sama wywożę do pojemników na plastik szkło makulaturę.
      A władzom miasta byłabym wdzięczna gdyby te pojemniki miały stałe miejsce.
      Co dwa tygodnie trwa zabawa w ciepło-zimno gdzie tym razem stoją pojemniki.
      • Gość: klapka Re: Jak będziemy segregować odpady IP: *.netia.pl 01.09.06, 20:44
        Cale segregowanie jest bez sensu. Niedawno gdzies byla zamieszczona doglebna
        analiza instytucji naukowej, ze absolutnie segregacja niczego nie oszczedza.
        Duzo lepsze jest spalanie smieci oraz poprawne masowe skladowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka