macarthur 03.06.10, 21:35 czy zamontowanie radia w nowym samochodzie we własnym zakresie może spowodować utratę gwarancji ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jorn Re: montaż radia a gwarancja 03.06.10, 23:28 A w warunkach gwarancji co jest napisane? Link Zgłoś
macarthur Re: montaż radia a gwarancja 03.06.10, 23:33 chodzi mi o ogólnie przyjętą zasadę,gwarancji jeszcze nie czytałem Link Zgłoś
dewulot1 Re: montaż radia a gwarancja 03.06.10, 23:51 > chodzi mi o ogólnie przyjętą zasadę,gwarancji jeszcze nie czytałem Ogolnie przyjeta zasada z montazem radia jest taka ze jezeli wyjmiesz silnik i w jego miejscu zamontujesz radio i samochod nie bedzie jezdzic, to nie naprawia go na gwarancji. Link Zgłoś
jorn Re: montaż radia a gwarancja 04.06.10, 00:00 Ogólna zasada jest taka, że jeśli w warunkach gwarancji jest napisane, że samodzielny montaż radia powoduje utratę gwarancji, to samodzielny montaż radia powoduje utratę gwarancji. Link Zgłoś
qqbek Re: montaż radia a gwarancja 04.06.10, 08:43 macarthur napisał: > chodzi mi o ogólnie przyjętą zasadę,gwarancji jeszcze nie czytałem Cholera... to czemu nam du... zawracasz? Ogólnie przyjętą zasadą jest, że radio da się w większości pojazdów zamontować w 5 minut z użyciem kluczyków/wkrętaków dostarczonych wraz z radiem. Stare radio można sobie potem zachować i włożyć ponownie, gdyby zaszła konieczność skorzystania z gwarancji (o ile są wątpliwości co do tego, czy wymiana radia powoduje utratę gwarancji). Z resztą co szkodzi zapytać ASO ile wezmą za instalację nowego radia? Sprzedawcy CarAudio nie biorą za to więcej niż 30-50 zeta, więc ASO góra stówkę :) Link Zgłoś
bimota Re: montaż radia a gwarancja 04.06.10, 11:51 Mialem przypadek, ze wadliwie dzialajaca kontrolke, chyba od Airbagu, obarczyli w ASO samodzielny montaz radia polegajacy na wpieciu 2 kabelkow w odpowiednie gniazda. KAzda wymowka jest dobra by splawic petenta... :) Link Zgłoś
lucynder Re: montaż radia a gwarancja 04.06.10, 15:20 W samochodzie na gwarancji nie masz prawa niczego dotykać a tym bardziej wymieniać radia, samochody obecnie są tak skomplikowane że tylko nieliczni fachowcy zatrudnieni w ASO mogą zrozumieć zasadę ich działania. Tylko w ASO pracują mądrzy a radia zakładane w ASO są dużo lepsze od tych co możesz kupić na rynku. Link Zgłoś
macarthur Re: montaż radia a gwarancja 04.06.10, 20:23 jestem tu nowy i widzę że zachowania na forum kierowców nie różnią się od tych na drodze,przepychanki,trąbienie,fucki i pukanie się w czołoi tak naprawdę zero rzeczowej informacji, tak więc nie widzę sensu dalszego tu pisania, żegnam bez poważania Link Zgłoś
rraaddeekk Re: montaż radia a gwarancja 05.06.10, 12:15 OK, zatem poważnie. Z ASO tak jak z US. Zapytaj o ich interpretację i oczywiście musisz mieć to na piśmie (na mailu). Wtedy tylko sprawa będzie jednoznaczna. Link Zgłoś