Dodaj do ulubionych

Tajemnicze skrótowce

IP: 78.155.115.* 04.06.10, 15:19
WTF ?
Obserwuj wątek
    • Gość: staryjarydziadkary Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 15:44
      Najlepiej te pierodły raz na zawsze odłączyć, wymontowac i mieć święty spokój. To taka wydmuszka jak rower z silniczkiem. Niepokjące jedynie że rosnie pokolenie kierowców wychowanych na czujnikach, kamerkach, esp i wszystkich tych WYRĘCZACZACH myślenia i umiejętności.Za ileś lat to będzie tragedia na drogach jak te pierdołki zaczną się psuć a tu jedzi taki gamoń i bez ESP od razu w rowie ląduje zimą
    • Gość: Gosc Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.unitymediagroup.de 04.06.10, 16:20
      @staryjarydziadkary:
      to juz nie te czasy, ze auto mialo 4kolka i kierownice, proponuje przejechac sie takim naszpikowanym elektronika autem,a zmieni Pan zdanie ;)
      ja tam wole jak esp za mnie mysli, poslizgi znam tylko z gier komputerowych i tak powinno zostac.
      • Gość: Jaro Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.chello.pl 04.06.10, 23:12
        przejechałem się...i wróciłem do Poloneza. Łatwiej się nim manewruje, nic nie
        próbuje mnie pouczać i czuję gdzie jadę
    • martm1 Re: Tajemnicze skrótowce 04.06.10, 16:58
      są kierowcy i kierowcy
      niektórzy czerpią satysfakcję z kontrolowania pedałów i kierownicy, inni rozmawiać przez komórkę w trakcie wyprzedzania ;)
    • Gość: g Re: Tajemnicze skrótowce IP: 87.204.210.* 04.06.10, 17:10
      Gosc
      to właśnie jest problem, że jak jest ESP to co niektórzy wyłączają myślenie :)
    • Gość: staryjarydziadkary Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 18:03
      heh rzecz w tym, że mam dostęp do służbówki niby super nowoczesnej i mam swój rasowy wóz benzynowy. Bez porównania wolę ten drugi, o 300% bo to jest auto a nie wydmuszka z bajerkami i jeszcze... brrrr.... dizlem
    • Gość: m Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.centertel.pl 04.06.10, 18:43
      W moim Polo z 1999 r. jest tylko włącznik świateł , wycieraczki, kierunkowskazy...reszty z wymienionych w artykule rzeczy nie ma bo i tak nie są mi potrzebne a tylko się psują...zasada jest prosta: im mniej skomplikowane autko tym mniej awaryjne !
    • Gość: suchy Re: Tajemnicze skrótowce IP: 83.14.180.* 04.06.10, 18:57
      poje... ich chyba
    • Gość: madmax Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 20:46
      To i tak jest okrojona lista. W samym VW jeszcze sporo by się znalazło. Można taka reklamę tych systemów na wesoło zobaczyć na Youtube albo bezpośrednio na www.wybierznajlepszych.pl dokąd i tak prowadzi link z youtube.
    • Gość: do m Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 21:53
      Hm, z tego co piszesz, to jesteś szczęśliwym posiadaczem przełącznika zespolonego od starego polo? Ile za to płacisz OC?
    • Gość: gość Re: Tajemnicze skrótowce IP: 172.28.252.* 04.06.10, 21:53
      Ile VW płaci ci za tę reklamę? Myślałem, że tak uznana marka nie musi uciekać się do nędznego marketingu na forach internetowych.
    • Gość: m Re: Tajemnicze skrótowce IP: 178.56.62.* 05.06.10, 10:20
      VW nie płaci mi za reklamę...mają tak dobre samochody że nie muszą płacić za reklamy ;-) robię to z zadowolenia że mam niezawodne autko ;-) OC płacę 320 zł bo mam 60% zniżki :) a autko kosztowało 11 tys.zł a nie 45 tys.zł jak nowe...zaoszczędziłem 34 tys.zł :) a ty Frajerzy utopiliście tyle kasy a moje jeździ tak jak i wasze :) Hehe
    • Gość: Guest Re: Tajemnicze skrótowce IP: 213.76.187.* 05.06.10, 11:06
      MSR? Jest to podobno system zapobiegający poślizgowi kół podczas hamowania silnikiem?!
    • Gość: Hmm Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 22:02
      Najwiecej o psujacej sie elektronice i zbieranym przez nie zniwie smierci maja jak zwykle do powiedzenia kierowcy samochodow, w ktorych nawet centralny zamek byl opcja platna ekstra, wiec go nie maja.
    • Gość: zaq Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 23:47
      ja po moich doswiadczeniach stwierdzam ze z tych wszystkich systemow potrzebne jest tylko ABS i ewentualnie ESP a reszte wymyslono po to zeby zarobic na serwisie. mam autko wlasnie z abs i jest ok, zadnych bajerow mi nie potrzeba, wazne zeby autem moznabylo normalnie jezdzic a nie wsiasc i odpoczac bo bedzie za nas jechalo, gorzej jak zaufamy tym komputerom i nagle cos sie spier..li i w cos uderzymy-wtedy nie bedzie wesolo.
    • Gość: m Re: Tajemnicze skrótowce IP: 178.56.49.* 06.06.10, 23:48
      ja w moim Polo z 1999 nawet abs nie mam ...mam tylko centralny zamek który sam zakładałem ale teraz żałuje bo psuje sie co miesiąc...
    • Gość: m Re: Tajemnicze skrótowce IP: 178.56.49.* 06.06.10, 23:52
      oczywiście zamek sie psuje a nie autko bo centralny to w nim to jedyna elektronika a przy tym robie małe przebiegi i to jest recepta jego niezawodności...
    • clansmen Re: Tajemnicze skrótowce 07.06.10, 19:41
      Witam.Czy ktoś mi powie co to znaczy na drążku automatycznej skrzyni biegów OD-ON/OFF.Nigdzie nie mogę znaleźć info.Dzięki
    • Gość: Centrala Re: Tajemnicze skrótowce IP: 85.94.248.* 07.06.10, 19:48
      Terminy poruszone w artykule to wierzchołek góry lodowej. Byle jaka instrukcja serwisowa współczesnego samochodu używa więcej pojec.
    • Gość: veteetvewcwrcwrcw Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.10, 20:33
      "zrobi wrazenie nawet na wojewodzkim". Co ma wspolnego wojewodzki z bogactwem? Czy nie lepiej pasowalby w to miejsce Kulczyk, Solowiej czy Solorz? Zalosne wazeliniarstwo. A lektor juz bije wszelkie rekordy amatorska dykcja. 10 minut zycia stracilem bezpowrotnie.
    • Gość: Gość Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 21:18
      Tak czytam i nie dowierzam. Najlepiej przesiąść się na wóz drabiniasty. Żaden system nie zwalnia z myślenia, ale wszystkie systemy czynią jazdę mniej męczącą. Jeżdżę bardzo dużo, jestem kierowcą od 20 lat, mam Skodę Octavię II, i na Boga, chwalę sobie każdy jej system. A w szczególności system podpowiedzi ruchu kierownicą, oraz elektroniczną blokadę różnicówki z przodu. A ci wszyscy puryści samochodowi w czasie zimy niech się czołgają pod górki ośnieżone, i kręcą piruety zjeżdżając w dól. I radzę nie pisać dla samego pisania na forach, tylko wziąć się za pisanie prawdziwe, i zdobyć Nobla.
    • stereoclub Re: Tajemnicze skrótowce 07.06.10, 23:35
      Whiplash Protection System. WHIPS od 1998 w VOLVO
    • Gość: J. Re: Tajemnicze skrótowce IP: 217.70.85.* 08.06.10, 06:02
      @clansmen: OD na automacie to OVERDRIVE czyli nadbieg. Powinien być generalnie włączony. Poczytaj na wiki
    • Gość: beskrytycznie Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.dream.net.pl 08.06.10, 13:37
      swwr - sram wam w ryj - kto skasuje tego posta jest kutasem po dwakroć i niech spie...
    • Gość: Igor3k Re: Tajemnicze skrótowce IP: *.zone11.bethere.co.uk 08.06.10, 22:04
      A napęd na 4 koła dla Mercedesa? 4Matic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka