Dodaj do ulubionych

Fiat Stilo 3D 1,4

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.03.04, 17:05
Zakupilem wlasnie fiata stilo. Jak to auto sprawuje sie w czasie, tak po
okolo 50kkm, czy cos sie notorycznie psuje, skrzypi itd.? Prosze o opinie
uzytkownikow. Nie chodzi mi o walory uzytkowe, tylko tzw objawy zuzycia na
polskich drogach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefek Re: Fiat Stilo 3D 1,4 IP: *.cs.bialystok.pl / *.cs.bialystok.pl 13.03.04, 17:31
      Nie rozumiem, co oznacza 50kkm?
      Natomiast jasne jest: 5 tys. km przebiegu, bądź 50 tys. czy 500 tys.
      Napisz jaśniej.

• Gość: Krzysiek Re: Fiat Stilo 3D 1,4 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.03.04, 09:56
        k znaczy 1000 czyli 50kkm znaczy 50 tys km
    • Gość: Sławek Re: Fiat Stilo 3D 1,4 IP: *.trzebinia.net 13.03.04, 18:23
      Nie chodzi mi o walory uzytkowe, tylko tzw objawy zuzycia na
      > polskich drogach.

Jesli chodzi o polskie drogi to jedynie szybciej recz jasna zuzyje sie
      zawiszenie,a jesli chodzi o inne rzeczy to tak jak w innych krajach ;-) (no
      chyba,ze ktos ma problem z paliwem bądz z serwisem)

Wracając do tematu to było tutaj kilka watków o eksploatacji (np. watek VD)
      i przebieg 50 tys km odbył się bez sensacji.
      jak sam rozumiesz o silniku 1.4 95 KM nie było nic gdyż jest to nowość.

pozdr
    • Gość: kierowca Re: Fiat Stilo 3D 1,4 IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.04, 20:08
      Posiadam fiata stilo 1,6 aktiw 5 drzwiowy.Przejechalem 23000km,byłem 4razy w
      serwisie.Ciągle cos usterkuje.Chyba najbardziej elektronika.Załuję że nie
      kupiłem toyoty corolli.
      • Gość: vd Re: Fiat Stilo 3D 1,4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 23:57
        szwankuje elektronika? wymien akumulator, podobno wine za klopoty z elektronika
        w stilo i glupie komunikaty kompa ponosi za slaby akumalator, u mnie nigdy nie
        bylo takich problemow ale u innych uzytkownikow zdarzalo sie, zajrzyj na
        autokacik.pl
      • Gość: pawel Re: Fiat Stilo 3D 1,4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 19:25
        Fakt... ja mam stilo 1,2 (wersja 6 gear). przejechalem dopiero 13tys i problemy
        jakie mialem i mam to caly czas wskaznik pokazuje wadliwa poduszke i popsula
        sie tylna lampa sufitowa.
    • Gość: vd 43 000 w 1,6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 23:50
      ...mam 5d 1,6 dynamic od maja 2002, 43000 km przebiegu, po okolo 20000 km
      wymienilem wygnieciona tapcerke na fotelach z przodu (w ramach gwarancji),
      Tobie to nie grozi bo wersja dynamic miala inny rodzaj tapicerki zreszta
      pozniej wycofanej z produkcji. W zeszlym tygodniu padla cewka, wymiana rowniez
      na gwarancji, dodatkowo jedna spalona zarowka z przodu (dwa lata jezdze na
      swiatlach non stop) i to wszystko. Wczesniej pojawialo sie rowniez skrzypiace
      zawiesznie z tylu ale teraz sie uspokoilo, objawy wady fabrycznej pierwszej
      serii (szkoda, wymienilbym na gwarancji)
      Po 40 tys przebiegu, w srodku zero skrzypien i trzaskow, zawieszenie rowniez w
      doskonalej kondycji (opinia po przegladzie 40tys), co moze dziwic bo mieszkam w
      Krakowie, wymieniona tapicerka tez wyglada niezle, ogolnie im dluzej jezdze tym
      autem tym bardziej mi pasuje, doskonala skrzynia biegow, swietne wspomaganie
      CITY, ponadprzecietna funkcjonalnosc, duzy komfort jazdy (zawieszenie),
      przyzwoite audio, gdyby tak jeszcze poprawili tragiczne fotele i stylistyke
      wersji 5D to moze skusilbym sie na nowego.
      pozdrawiam
      • ant777 wgnieciona tapicerka 15.03.04, 10:33
        no ciekawe jak serwis Fiata zareaguje na moją prośbę wymiany wgniecionej
        tapicerki w fotelu kierowcy.
        • Gość: vd Re: wgnieciona tapicerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 11:01
          ...ja problem zglosilem przez bramke na stronie www.fiat.pl, to byl piatek, a w
          poniedzialek rano mialem telefon z krakowskiego serwisu z zaproszeniem na
          ogledziny tapicerki, obejrzeli i zamowili nowa na oba przednie siedziska,
          przyszla po 2 tygodniach i wymienili. W moim przypadku tapicerka wygniotla sie
          dosc powaznie oraz zaczela wyraznie przecierac (waze ok.75 kg), podejrzewam ze
          problem nie byl jednostkowy bo pozniej wycofali ten rodzaj tapicerki ze
          sprzedazy. (wer. dynamic tapicerka wypukla, przypominajca sztruks), ta nowa nie
          jest idealna ale nie przeciera sie i nie wygniata tak drastycznie jak poprzednia
          • Gość: Podbudowany Re: wgnieciona tapicerka IP: *.udn.pl 15.03.04, 11:24
            I to się nazywa podejście do klienta. Można tylko sobie życzyć tak w serwisach
            innych marek.
            • Gość: vd Re: wgnieciona tapicerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 11:34
              ... nie wszyscy chca w to wierzyc, bo to przeciez fiat itd. Ja sam bylem
              zaskoczony, tak szybka i skuteczna reakcja serwisu i centrali fiata, moze
              pomoglo to ze napisalem ze to juz moj 4 fabrycznie nowy model tej marki, faktem
              jest jednak ze firma stara sie bardzo i z modelu na model sukcesywnie podnosi
              jakosc, maja jeszcze braki w wyszkoleniu serwisu odnosnie nowych modeli
              (elektronika) ale mysle ze z czasem i to sie zmnieni (zwlaszcza ze konkurencja
              jest nie lepsza w tej dziedzinie)
    • Gość: lolek Re: Fiat Stilo 3D 1,4 IP: *.crowley.pl 15.03.04, 07:31
      Jeżdżę Punto z tym silnikiem - póki co 10 tys km jest OK!
      • Gość: Stilman Re: Fiat Stilo 3D 1,4 IP: *.udn.pl 15.03.04, 09:55
        Jeżdżę Stilo 1,6 dwa lata (47 tys. km). Wymieniłem poduchę prawego fotela z
        powodu wystającego czujnika poduszki. Jest to kolejny mój samochód i nie
        stwierdzam, aby był szczególnie awaryjny.
        Z tym akumulatorem i elektroniką to prawda. Samochód bardzo wygodny, dobrze
        trzymający się drogi, estetycznie wykończony i przede wszystkim bogato
        wyposażony za nie wygórowane pieniądze w porównaniu do toyoty czy wręcz chorego
        cenowo golfa.
        Ogólnie mogę ten samochód śmiało polecić.
    • remo29 Re: Fiat Stilo 3D 1,4 15.03.04, 09:52
      Zjadłem grzyba, którego znalazłem w lesie. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy nic mi po nim nie będzie?
      Po co pytasz? Kupiłeś - to gaz do dechy i ciesz się zakupem. Jeśli ci powiem, że kupiłeś kiepski samochód, to go zwrócisz?
    • Gość: Artur Re: Fiat Stilo 3D 1,4 elektronika IP: *.elpos.net 30.03.04, 12:47
      jest to co prawda stilo SW 1.9 jtd ale może to się przydać.Poniżej +5 stopni
      raz dziennie na żółto pojawia się napis wraz z sygnałem dżwiękowym ESP ASR
      FAILURE i anty poślizgi są wyłączone aby je włączyć należy na chwilę wyłączuć
      silnik a potem jest w porządku aż do następnego razu.Wielotygodniowe
      drobiazgowe serwisowe przeglądu instalacji czujnikowej przu kołach oraz
      gwarancyjna wymiana czujnika kąta skrętu niczego nowego do sprawy nie wniosła
      poza tym że to nie to.ASO fiata i ja jesteśmu bezradni a oni twierdzą że
      samochód jest zawansowany technicznie i nie wiedzą jak to usunąć.Ja bym bardzo
      chciał żeby ta usterka była usunięta ale nie da rady jak narazie teraz jest
      cieplej i napis się nie pojawił .
      • Gość: charlie_x Re: Fiat Stilo 3D 1,4 elektronika ..jest sposób IP: *.tvgawex.pl 30.03.04, 15:25
        ..skroplona woda i na to nic nie poradzisz.Jest taki środek w aerozolu w
        aptekach nazywa się SILOL potraktuj tę instalację przy kołach powinno pomuc na
        dluższy czas.Ten preparat jest świetny jeśli chodzi o wypieranie wilgoci na
        dłuższy czas.pozdrawia charlie_x
        • Gość: Artur Re: Fiat Stilo 3D 1,4 elektronika ..jest sposób IP: *.elpos.net 31.03.04, 23:15

za radę o Silolu bardzo dziękuję ale nie mogę go narazie zastosować bo auto
          jest na gwarancjii każdy powód może być dobry aby ją odebrać.{po gwarancji jak
          najbardziej.Co do netowej bramki FIATA 4 krotnie tam pisałem od listopada o tym
          i nic cisza jak po śmierci organisty.Myślą pewnie ze to kąkuręcja daje jakąś
          podpuchę a ja wiem że w innych tego typu egzęplażach jest podobnie. Sądzę więc
          że nie mają sposobu albo olewają.Pozdrawiam stilofan na przekór wszystkiemu.
      • Gość: Daniel z Goldapi Re: Fiat Stilo 3D 1,4 elektronika IP: *.goldap.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 22:12
        Stary wez wyrzyuc ten samochod i kup sobie malucha przynajmniej czesci sa tanie
        i nic w zime sie nie pali zadna kontrolka no chyba ze rezerwa jak jest pusto w
        zbuiorniku na paliwo, to mowilem ja jarzabek
        • Gość: bar-tech Re: Fiat Stilo 3D 1,4 elektronika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 23:05
          .. tak, tak sprzedaj stilo i kup golfa w dyzlu bo to najlepszy samochód na
          świecie.
          Nie bądź śmieszny!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka