robbbo Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 28.06.10, 20:07 znajdz w centrum miejsce parkingowe dla 607 dla mnie troche taka krowa 407 za to w sam raz Link Zgłoś
laura_4 Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 29.06.10, 10:23 W centrum czego ? Wawy, Wrocka czy Krakowa ? wiesz , w Polsce jest wiele miast gdzie nie ma z tym problemu i nie koniecznie jest to wieś. A co do gabarytów sama wiem jakie są . Ameryki nie odkryłeś Link Zgłoś
iszkariota Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 29.06.10, 12:35 laura_4 napisała: > W centrum czego ? Wawy, Wrocka czy Krakowa ? wiesz , w Polsce jest > wiele miast gdzie nie ma z tym problemu i nie koniecznie jest to > wieś. > > A co do gabarytów sama wiem jakie są . Ameryki nie odkryłeś Prosisz o radę, a następnie polemizujesz z osobą, która usiłuje ci pomóc. Zdecyduj się czy chcesz rady, czy kłótni. Link Zgłoś
laura_4 Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 29.06.10, 18:58 Wiem czego chce, chce porady użytkownika a dostałam informacje którą może podac 10 latek że wyższy model jest większy ... Chyba twoja wiedza motoryzacyjna jest ograniczona skoro uważasz to za porada a moją odpowiedź uważasz za kłótnie . Link Zgłoś
iszkariota Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 29.06.10, 19:53 Twoja odpowiedź była w tym samym przedziale wiekowym, który zasugerowałaś. Jeśli chcesz konkretów, określ je precyzyjnie w mailu do mnie. Jeżdżę modelem 407 benzynowym i dieslem od chwili wprowadzenia ich na polski rynek, czyli od 2004 roku. Link Zgłoś
laura_4 Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 29.06.10, 22:09 Zadalam konkretne pytanie a odpowiedz tego gościa była słaba .Nie musze sie rozpisywać i zadawać 100 pytan ,poprostu luźne pytanie do użytkowników i logiczne jest że chodzi np o awaryjność , wygodę , itd itd. wiec myslisz sie twierdząc że pytanie jest w tym samym przedziale wiekowym co jego odpowiedź. Jezeli masz coś konstruktywnego do napisania to prosze napisać tutaj, bo to chyba nie tajemnica aby sie poruszać po mailach . Link Zgłoś
apodemus Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 29.06.10, 23:08 Nawet gdybym był specjalistą od peugeotów, to miałbym opory przed odpowiadaniem na pytania zadawane takim tonem. Link Zgłoś
laura_4 Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 29.06.10, 22:10 cloclo80 napisał: > Ohyda dla wieśniaków Na jakiej podstawie twierdzisz że to ochyda dla wiesniaków ? Link Zgłoś
frequentflyer Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 29.06.10, 22:48 laura_4 napisała: > Na jakiej podstawie twierdzisz że to ochyda dla wiesniaków ? Nikt nie twierdził że ochyda tylko że ohyda. popisuj się dalej. Link Zgłoś
laura_4 Do frequentflyer i apodemus 30.06.10, 10:31 A coś w temacie ? bo widze że 5 odpowiedzi kompletnie nie na temat tylko jakiś bełkot forumowy .Macie coś w ogóle do powiedzenia ? chyba nie . Zamykam ten temat . Link Zgłoś
apodemus Re: Do frequentflyer i apodemus 30.06.10, 12:00 Jakie pytanie, taka odpowiedź. Przeczytaj swoje wypowiedzi i zastanów się, czy zasługujesz na inne odpowiedzi. Link Zgłoś
laura_4 Re: Do frequentflyer i apodemus 30.06.10, 14:40 tzn ? moje odpowiedzi i informację sa konkretne a twoje ? nijakie podobnie jak reszty . Link Zgłoś
apodemus Re: Do frequentflyer i apodemus 30.06.10, 16:18 laura_4 napisała: > tzn ? moje odpowiedzi i informację sa konkretne Taaaaak? "Co uwazacie o tej marce" jest konkretnym pytaniem? :) Link Zgłoś
laura_4 Re: Do frequentflyer i apodemus 30.06.10, 22:06 apodemus napisał: > > Taaaaak? > > "Co uwazacie o tej marce" jest konkretnym pytaniem? :) > Oczywiście , padało tutaj wiele takich pytań i mało kto miał z tym problem, zamiast sie pocić z bzdurami i jak twierdzi VIP marnowac cenny czas ludzie poprostu odpisywali na temat Link Zgłoś
czepialski_anonimek Re: Do frequentflyer i apodemus 01.07.10, 11:37 lalka, nie napinaj się tak, bo Ci żyłka pęknie... Link Zgłoś
michaelm3 Re: Do frequentflyer i apodemus 30.06.10, 15:12 laura_4 napisała: > Zamykam ten temat . Hehehehe, zamykac to sobie mozesz co najwyzej drzwi od k.ibla jak robisz legendarnego juz porannego kupiszcza. Niu.niu, ten temat zyje juz wlasnym zyciem i nic na to nie poradzisz (o ile nie jestes moderatorem). A 407 tak jak 607 to jedna wielka padlina. Milego dnia. Link Zgłoś
qqbek Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 30.06.10, 14:53 laura_4 napisała: > Co uwazacie o tej marce i tych modelach? O marce- potrafi robić dobre samochody w rozsądnych cenach, o ile pytanie nie dotyczy małych samochodów miejskich. 407? Cóż, jeździłem tym chwilkę i uważam, jako kierowca, że samochód ten jest bardzo sympatycznym autem do jeżdżenia tak w mieście jak i poza nim. Sportowych aspiracji toto nie ma żadnych, prowadzi się jak kisiel w szybko pokonywanych zakrętach, ale jeżeli ktoś szuka taniego auta rodzinnego, to jak znalazł. 607? Nie wiem. Jeździłem trochę jego poprzednikiem, 605 i na trasie mi się ten samochód podobał. Bardzo komfortowy, z "kisielowatym" zawieszeniem, które jednak w sytuacjach krańcowych nie zachowywało się tak miękko, jak to miało miejsce w moich przygodach z 405,406 i 407. Gdybym sam miał wybór, pomiędzy 407 i 607, nie wybrałbym żadnego z nich, ale to moja osobista, subiektywna, opinia. Link Zgłoś
laura_4 Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 30.06.10, 15:27 Dziękuje , reszta wypowiedzi są pisane przez dzieciaki najwidoczniej, byle by dociąć i dogryźć. Link Zgłoś
czepialski_anonimek Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 30.06.10, 15:55 Słoneczko, sama prowokujesz swoim "stylem" do odpowiedzi jakie dostałaś powyżej. Link Zgłoś
ok_vip Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 30.06.10, 16:03 A to i ja się dopiszę. Forumowicze mają rację. Gdy zadasz kulturalne i dokładne pytanie, możesz oczekiwać takiej samej odpowiedzi. Analogicznie, odpowiadając tonem "wielkiej Pani" - nie oczekuj miłych odpowiedzi, bo ludzie siedzący na tym forum "tracą" swój czas po to, żeby pomóc innym. Za darmo... Pozdrawiam. Link Zgłoś
laura_4 vip raczysz żartowac ? 30.06.10, 20:42 Poczytaj wątki , zauważ to chamstwo w 70 % jak ludzide bez powodu klócą się hahah rozbawiłes mnie naprawde , zadalam normalne pytanie i zamiast konkretów posypały sie głupie odzywki ! fakt moze nie było rozległe ale poprostu normalne i napewni nie chamskie . ludzie siedzący na tym forum "tracą" swój czas po to, żeby pomóc inn > ym. Za darmo... naprawde zabawne :) Link Zgłoś
ok_vip Re: vip raczysz żartowac ? 30.06.10, 21:27 Rozmawiamy o tym wątku. Normalna była pierwsza odpowiedź (oraz Twoje pytanie, aby nie było wątpliwości). Potem odpowiedziałaś Ty, po czym posypały się zrównane poziomem (głównie tonem) wypowiedzi. Trochę dystansu do siebie i będzie lepiej. Forumowicze pewnie też to docenią. Bo mimo, że zdarzają się tu dość często lekceważące odpowiedzi, to równie często, odpowiednio formułując pytanie - uzyskasz odpowiedzi ciekawe i wyczerpujące Tak działa forum publiczne. Wypowiedzieć może się tu każdy, i o ile nie przekroczy regulaminu albo niepisanych zasad - może się dalej wypowiadać. Taki przykład dot. odpowiedzi na źle zadane pytanie: Zadając pytanie typu "jaki samochód kupić do 50000zł?" odpowiednią odpowiedzią będzie np. "różowy" bądź "duży". Zadając pytanie: "Dysponuję kwotą 50000zł, mam dwójkę dzieci więc interesują mnie większe samochody, najlepiej pokroju kompakta (kombi?). Byłoby świetnie, gdyby miały dwa mocowania isofix. Ważne są dla mnie również jak najlepsze warunki gwarancyjne. Jeżdżę ok. 8000 km rocznie - czy diesel jest w tym przypadku uzasadniony?" itp. Odpowiedzi będzie multum, wywiąże się najpewniej ciekawa dyskusja (pod warunkeim, że temat nie był ostatnio poruszany) i nawet mimo kilku wrednych odpowiedzi, sporo będzie można wyciągnąć z odpowiedzi użytkowników różnych samochodów, bądź nawet teoretyków wertujących katalogi. Zawsze to coś. Sformułowałaś pytanie, dostałaś na nie odpowiedź. Zareagowałaś na nią tak jak zareagowałaś, więc forumowicze też odpowiednio zareagowali. Z mojej strony koniec dyskusji. Pozdrawiam. Link Zgłoś
laura_4 Re: vip raczysz żartowac ? 30.06.10, 22:01 Zadałam pytanie krotkie i zwięzłe bez konkretnego tonu bo jak można ocenić ton czytając 3 wyrazy ? kolejna kpina, a dostałam odpowiedzi dziecinne, o kupiszczsch , tym że ten model to gów*** itp . Zasady na tym forum są łamane co pare min i nikt z Was tego nie kontroluje ( adm forum). Nie jesteś wyrocznią ale szanuje Twoje zdanie z którym nie muszę sie zgodzić a brak kultury oraz wiedzy nie tłumaczy tego co tu mozna było przeczytać po zadanym krótkim pytaniu. Fakt jest taki że mimo tego co Ty uważasz za błąd czyli moje pytanie to 2 osoby odpowiedziały konkretnie i na temat a reszta wypowiedzi pochodzi od regularnyvh pieniaczy i spamerów na tym forum. Link Zgłoś
ok_vip Re: vip raczysz żartowac ? 30.06.10, 22:26 Miałem już nie dyskutować, zrobię wyjątek. W wątku wypowiedziało się łącznie 11 użytkowników. W tym autorka wątku, czyli Ty. Zostaje 10 osób, które odpowiadały, z czego: 2 osoby - odpowiedziały "bez sensu" (albo z sensem biorąc pod uwagę treść pytania). 3 osoby - odpowiedziały z sensem, często dogłębnie analizując "problem", 5 osób (połowa!) - zauważyło, że ton Twojej wypowiedzi jest na tyle niemiły, że nie widzą sensu odpowiedzi na Twoje pytania. "Głosów" Twojego poparcia nie widzę - wnioskuję więc, że jesteś odosobniona w swoim zdaniu. Nadal uważasz, że wszystko jest ok? To mój ostatni post w tym wątku - jeśli chcesz dalej podyskutować, zapraszam na maila. Tymczasem spróbuj proszę, wypowiadać się milej a zobaczysz, że można się tutaj lepiej dogadać. Jeśli oczekujesz szacunku - sama najpierw go okaż. Za odpowiedź łatwiej i _uprzejmiej_ jest podziękować niż napisać, że już o tym wiesz. Bo osoba, która Ci odpowiedziała, _CHCIAŁA CI POMÓC_. I tak było również w tym przypadku. Bez odbioru. Link Zgłoś
laura_4 Re: vip raczysz żartowac ? 30.06.10, 22:42 Dziekuje za Twoja uwagę i na pewno wyciągne z tego wnioski tak samo jak do dyskusji własnie z tymi 5 osobami . Ton można wywnioskowac z romowy a nie ze zdania pisanego wg mnie z czym nie musisz sie zgadzać. Fakt, powinnam zlekceważyć brak konkretnych odpowiedzi i darować sobie z dyskusją oprócz własnie tej drugiej połowy która to właśnie chciala pomóc i w miare pomogła . Odosobnienie wśród tych 5 ludzi która nie zrozumiała i nie chciała pewnie zrozumieć i konkretnie odpisać jest dla mnie wyróżnieniem z Twojej strony , ponieważ nawet przez myśl mi nie przeszło aby się z nimi utożsamiać w żaden sposób . Link Zgłoś
hutchence Re: vip raczysz żartowac ? 30.06.10, 23:26 Uważam, że niczego co napisałaś nie musisz się wstydzić. Całkowita wina jest po stronie "odpowiadających". Szczerze, to ani jednej merytorycznej odpowiedzi. A szkoda bo sam jestem ciekawy nt. 607, a dokładnie z silnikiem benzynowym 3.0 + automat. Link Zgłoś
statystyczny.polak ludziska droga lauro.. 08.07.10, 14:17 Jeśli jesteś jakimś kierownikiem to ludziska mają z tobą przesrane. Link Zgłoś
jbl25 Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 30.06.10, 16:16 Jeździłem 407 i powiem Ci, że mimo 186 cm wzrostu, to nijak nie mogłem dostrzec końca maski, a to uważam bardzo przeszkadza w manewrowaniu po parkingach itp. Dużo większym Volvo S80 śmigam po parkingach a tu dupa blada, ciągle mam wrażenie, że zaraz obetrę ten przód o coś. Sprawdź sobie to bo mnie to bardzo znięcheciło do 407. Link Zgłoś
ulubiony19 Laura,Ty to pewnie niezła sucz jesteś,nie?:) 01.07.10, 00:09 Ale Peugeot... Zacznę od 607,bo wykobyliłem szklankę mleka na stronę z tektem o 407 w moim ulubionym katalogu i muszę jakiegoś autoszmatławca wyszperać:) Na wstępie zaznaczę,że nie mam i nie miałem żadnego z tych Peugetów (bo po co...?),ale znam je dobrze. 607 to auto na tyle dobre,że jak już się je kupi,to się raczej nie narzeka.Problem mają z nim głownie lewusy i praktykanci (mój ulubiony argument-każdy kiedyś zaczyna,ech...),bo auto z uwagi na swoją unikalność w kraju,stanowi dla nich głównie ciekawostkę (a technika znacznie odbiega od tej stosowanej w popularniejszych modelach tej marki).Of koz są wyjatki,ale auto samo w sobie ma kilka słabych punktów.Zawieszenie jest zwyczajnie delikatne,więc jeśli ktoś po prostu się przemieszcza,to często coś tam trzeba będzie nareperować.Poza tym w 607 cały układ elektroniczny jest troszkę niedopracowany i sam w sobie ma wady,które mogą powodować dziwne zjawiska.I to nie wina tego,że "elektroniki jest sporo" (typowe niby dziennikarskie stwierdzenie,jest jej tyle,ile trzeba),tylko zawiódł sposób rozwiązania pewnych kwestii.Niemniej auta po liftingu (po 2004 r.) są bardziej przewidywalne i można liczyć na to,że jak fotel odjedzie to i wróci po jednokrotnym naciśnięciu pstryczka;). Ale generalnie wysokie ryzyko awarii (raczej niedomagań,bo w znakomitej większości mechanika jest ok.) to nie powinien być problem,bo 607 jest bardzo przyjemny.To elegancki samochód z bardzo przyjaznym wnętrzem i dopracowanymi szczegółami (w większości).607 jest pełne smaku i mimo wyraźnego dystyngowanego charakteru jest delikatnie oryginalny. W wersjach po modernizacji (w lepszych egzemplarzach) jest zawieszenie z "elektronicznymi amorkami".W praktyce sprawuje się bardzo przyzwoicie i pozwala na dużą swobodę dopasowywania charakterystyki zawieszenia (czuć w miarę dużą różnicę pomiędzy poszczególnymi ustawieniami).Takie zawieszenie pozwala na więcej,niż klasyczne.Może być bardzo komfortowo i bardzo pewnie (choć "sportu" w takim wnętrzu nie wyczujesz).Na niewiele mniej pozwala standardowe podwozie,a komfort to i tak wrodzona cecha tego.Poza tym dobre są fotele (choć wg. mnie trochę za wysoko się siedzi z przodu),a wyciszenie jest świetne.Zawieszenie też cicho pracuje.Układ kierowniczy jest w typie "najlepszy z przeciętnych",więc jego charakterystyka w tym aucie z grubsza mi odpowiada (co nie zmienia faktu,że wolałbym inaczej:)) Aaa,o wnętrzu warto jeszcze wspomnieć to-jest przytulne,gustowne i dobrze wykonane. Jest jedna rzecz,która samego mnie dziwi.Do 607 pasuje diesel,zwłaszcza 2.7 HDi.2.2 Hdi to też świetny motor,wyróżnia się sposobem rozwijania mocy (sporej mocy),ekonomią i charakterem pracy,ale to klasa niżej,niż 2.7 HDi.607 z 2.7 pod maską jest bardzo sprawne (a to ważne,bo masa jest nieprzeciętna) i urzeka aksamitną pracą silnika.Do tego fajnie dobrany i dopracowany automat,który nie irytuje. Jeśli chodzi o benzynówki,to obie są godne uwagi,bynajmniej nie z uwagi na ekonomiczność.Spalanie w obu przypadkach jest przeciętne,jeśli porównywać wyniki z osiągnięciami konkurencyjnych silników.2.2 to niezły kompromis,który sprawdza się w 607,a 3.0 V6 sprawdza się z nawiązką.To świetny silnik (notabene prawie identyczny mam w Renault Lagunie) o pięknym brzmieniu i przyjemnej charakterystyce.Jest mocny w szerokim zakresie obrotów i spontanicznie reaguje na gaz.Spalanie nie przeraża,ale z uwagi na klasyczny automat (który czasem mógłby szybciej działać) i sporą masę nie jest niskie. Suma summarum.Fajny,dość ciekawy i niedoceniony z wiadomych przyczyn (a więc nieopatrzony) samochód o wielu zaletach,ceniący świadomego kierowcę. Parę słów o 407. W swojej klasie to mało wyróżniający się wóz (pomijajac wygląd,który robił wrażenie,wg. mnie to ładna fura),który jest mocny w byciu przeciętnym.Z jednej strony niezłe hamulce i sprężyste zawieszenie z jajem,z drugiej tylko zgrzebny układ kierowniczy i mały,jak na standardy klasy D bagażnik (nomen omen 407 L + plus ładnie rozwiązana kwestia otwierania klapy:)).Na szczęście jest wystarczająco francuski,ma dobre silniki,dobrze zrobione,ładne i wygodne wnętrze (o raczej przeciętnej przestronności z tyłu) i jak już jedzie,to jedzie dobrze.Komfort ze strony zawieszenia w porównaniu z 607 jest średni,niekiedy niski,w swojej klasie prezentuje się ok. (tak na ocenę -4).Jeśli chodzi o silniki wysokoprężne,to wszystkie są ok. Decyduje kwestia upodobań co do wariantu mocy (najfajniejszy 2.2 of koz).Ja wolałbym silnik benzynowy. Np. 2.0 to miłe optimum o zupełnie wystarczających parametrach i miłym brzmieniu. Poza tym auto wymaga uwagi i wyobraźni,bo zwis przedni jest faktycznie nieprzeciętnie duży;) Pozdr Link Zgłoś
laura_4 Re: Laura,Ty to pewnie niezła sucz jesteś,nie?:) 01.07.10, 08:20 1)Jeżeli miałeś namyśli rewelacyjną dziewczyne to nazywaj jak chcesz :) nie strzele focha za tą sucz. 2) hutchence 30.06.10, 23:26 Odpowiedz Uważam, że niczego co napisałaś nie musisz się wstydzić. Całkowita wina jest po stronie "odpowiadających". Szczerze, to ani jednej merytorycznej odpowiedzi. A szkoda bo sam jestem ciekawy nt. 607, a dokładnie z silnikiem benzynowym 3.0 + automat. A propo jednak da sie normalnie odpisać ale są pewne osoby nawet te z czerwonymi literkami które tego nie rozumieją Link Zgłoś
antyrybiarz czerwoni 01.07.10, 08:29 Bo oni są z przypadku tutaj , tak samo jak ci którzy odpisywali bełkocząc swoje 7 poty i tak samo jak ci którzy kiedyś siedzieli na wysokich stołkach jakiś czas temu...a potem z nich spadli Link Zgłoś
ok_vip Re: czerwoni 01.07.10, 10:25 Wszystkim dogodzić się nie da. Nie trzeba jednak być "czerwonym", żeby wiedzieć, że odrobina kultury na pewno nie zaszkodzi. A prawie zawsze pomaga. Tak jak milej jest wrócić do sklepu, w którym jest miła kulturalna obsługa, niż do kogoś niemiło odburkującego sobie coś pod nosem. Dalej uważam, że wystarczyło krótkie "dziękuję za informację", aby wątek potoczył się inaczej. Wasze komentarze mojego zdania nie zmienią, za to polecam spróbować - zapewne się zdziwicie. Antyrybiarz, złóż "podanie" o stanie się czerwonym - jak Ci się uda, to może będziesz jedyną nieprzypadkową osobą na tym miejscu. Link Zgłoś
antyrybiarz 607 i 407 01.07.10, 10:48 Jestem tutaj świadomie , z własnego wyboru a nie z chęci pokazania się że to ja mam władze i czerwone literki - ogólnie mówiąc. Panna ma racje i ci zaraz powyżej , trzymasz się swojego a wiesz że nie masz racji ! :) Jak być przeczytał to jeszcze raz ze zrozumieniem od początku , z neutralnym podejściem to być prawdopodobnie zmienił zdanie ale wolisz tkwić w swoim błędzie i popierać idiotów. "....Antyrybiarz, złóż "podanie" o stanie się czerwonym - jak Ci się uda, to może będziesz jedyną nieprzypadkową osobą na tym miejscu.." heeee ? [O_O] PS Twoje wpisy nie są na temat 607 i 407 więc wracaj do swoich obowiązków. Link Zgłoś
antyrybiarz Re: 607 i 407 01.07.10, 10:54 www.autocentrum.pl/peugeot/407/ www.autocentrum.pl/peugeot/607/ Ta 607 to rzeczywiście kobyła ale 407 wydaje się dobrym rozwiązaniem . Poczytaj troche i sama zadecydujesz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: 607 i 407 01.07.10, 13:16 o co chodzi z ta kobyla i ze jeden za duzy drugi w sam raz? przeciez parkuje to sie inaczej maluchem i S-klasa a te dwa trupy to sa prawie takie same na wielkosc - nie ma wiekszego znaczenia przy parkowaniu czy sie parkuje np mondeo czy e39 wiec w tych dwoch gniotach tez pewnie nie ma - chyba ze wy parkujecie na milimetry z kazdej strony a wychodzicie przez szyberdach ehehe Link Zgłoś
jbl25 Re: 607 i 407 08.07.10, 12:26 Mi się lepiej parkuje największym Volvo czyli s80, niż moim złomem Felitszionem. Duże znaczenie ma lekkość kręcenia kierą i promień skrętu. Link Zgłoś
ok_vip Re: 607 i 407 01.07.10, 13:14 A ja, "ogólnie mówiąc", nie jestem tutaj aby pokazać, że mam władzę i czerwone literki. Dlatego, do AESowanie mam inne konto, a do pisania - inne, o którym wiedzą nieliczni. I niech tak pozostanie, bo wypowiadam się na nim tylko, kiedy naprawdę mam coś do napisania w danym temacie i kiedy rzeczywiscie mam na to czas - czyli stosunkowo rzadko. Trzymam się swojego, bo takie jest moje zdanie. W tym akurat przypadku - podobne jest również zdanie większości. Ot wszystko w tym temacie. Zgadza się, te wpisy nie są na temat 407 i 607, dlatego też proponowałem autorce wątku dalszą dysuskusję przeprowadzić mailowo. Kulturalnie ucięła temat, dodając jakiś "niezrozumiały" wpis, po czym w następnym poście zaczęła dyskusję od nowa, możnaby powiedzieć "za moimi plecami". Ja już tak mam, że jestem otwarty na dyskusje, pod warunkiem, że są prowadzone tak jak prowadzone być powinny... Kulturalnie, z pewnymi argumentami. A nie odburkiwanie jaki to ktoś nie jest, a kto inny jest... Dlatego, skończmy proszę tą dyskusję, niech każdy zostanie przy swoim (niewątpliwie - właściwym) zdaniu. Jak pojawi się więcej OT, to powycinam całość. W wątku pozostanie więc pewnie z 5 odpowiedzi. Autorka wie, co miałem do przekazania i mam nadzieję, że zrozumiała o co prosiłem. Link Zgłoś
laura_4 dobra to teraz na temat bo ziewam... 01.07.10, 17:52 Czekam nadal na konkrety panowie a nie na lanie wody i pisanie referatów nie na temat j/w. Dzieki z gory i dopisuję : Czy Waszym zdaniem zamiana Accorda 2005 sedan będzie dobrym pomysłem na 607 w poddobnym roczniku , może 1-2 młodszym ? Chodzi o awaryjność ,wygodę i te wszystkie mniejsze i większe detale ktore decydują o naszych wyborach < Link Zgłoś
michaelm3 Re: dobra to teraz na temat bo ziewam... 02.07.10, 01:51 > Czy Waszym zdaniem zamiana Accorda 2005 sedan będzie dobrym pomysłem > na 607 w poddobnym roczniku , może 1-2 młodszym ? Moim zdaniem to glupota chyba, ze Accord zawiera fragmenty wiaty przystankowej, wzglednie elementy tramwajowe;) i chcesz sie go czym predzej pozbyc. Nie chce mi sie sprawdzac cen ale chyba 607 z 2006 i tak bedzie tanszy niz Accord '05 wiec potrzeba gotowki moze byc jedynym argumentem tej absurdalnej pod wieloma innymi wzgledami zamiany. Aaa i chec pozbycia sie nadmiaru wolnego czasu, ktory w przypadku Peugeota stracisz w serwisie. Naprawde nie do kazdego samochodu lejesz tylko plyny eksploatacyjne cieszac sie bezawaryjnym uzytkowaniem i nie wiem czy wysoki komfort jazdy i reprezentacyjne wymiary tego klocka sa wystarczajaca rekompensata. Link Zgłoś
kamillwawa Re: Peugeot 407 lub 607 co sadzicie ? 08.07.10, 11:59 Wszystko zależy jaka 607. Auta z rocznika które Cie interesują są już dopracowane. Oczywiście nie może być bite i musi być serwisowane szczególnie diesle. Sama jazda 607 2.7 HDI jest bez porównania bardziej komfortowa od Accorda 2.0. To inna bajka. Pamietaj jednak że musisz utrzymywać 607 w idealnym stanie bo poźniej moga byc problemy z odsprzedażą. Co innego Accord. W PL panuje kult japońców więc to sprzedasz zawsze w każdym stanie. Jeśli 607 to pewny czytaj zweryfikowany egzemplarz spokojnie wchodź w to. Link Zgłoś