Dodaj do ulubionych

Benzyna Suprema na Statoil

IP: 217.153.116.* 21.03.04, 13:04
Ktoś juz korzystał? Ja nalałem wczoraj pierwszy raz (3,88 za litr) i wydaje
mi się, że trochę lepiej samochód idzie, ale może to autosugestia. Statoil
zapewnia, że Suprema zwiększa osiągi silnika o 10 procent. Zastanawia mnie,
dlaczego jest tańsza od 98, skoro to jednak 95, mimo że uszlachetniona. A
poza tym może ktoś wie, co dla silnika daje fakt, że ta benzyna jest bez
siarki?
Obserwuj wątek
    • bar-tech Re: Benzyna Suprema na Statoil 21.03.04, 13:20
      Gość portalu: Tom napisał(a):

Statoil
      > zapewnia, że Suprema zwiększa osiągi silnika o 10 procent.

... dobre, + kolejne 10% magnetyzer, + 5% strumienica, + 5% "briski",
      +5% "stożek" i w ten sposób zwiększamy moc samochodu o 40% - rewelacja, toż to
      nawet lepsze niż czipowanie!
      • Gość: 9 ton Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.wil.pk.edu.pl 21.03.04, 14:11
        ja już miałem w baku ten wynalazek. rzeczywiście auto jakby lepiej wkrecało sie
        na obroty i płynniej pracuje. moze jest troszkę zrywniejsze. jest to opinia o
        tyle obiektywna, że nie wiedziałem na czym jadę (żona zatankowała i nic nie
        powiedziała) przyznała się dopiero gdy podczas jazdy stwierdziłem ze silnik
        jakby lepiej działa.
        ciekawe, czy jakby wlała ropy to też by sie nie przyznała :)
        Do bar-tech - zapomniłaeś dodać że alufelgi i ciemne szyby zwiększaja moc o 10
        %! żadem czip tego nie przebije :)
        • Gość: olo Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.04, 19:15
          Moc samochodu najbardziej wzrasta po wlaniu kilku browców (niekoniecznie do
          baku).
          To już lojalki na statoilu nie pomagają??
          Suprema -ładna nazwa, prawie jak superb i lepsza od VPower.
          No i spirytu ma z 5% -jak Warka Strong.
          POZDR
          • Gość: GniewomirKuciapski Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 19:37
            Słyszeliście o "Efekcie Placebo" ???? Spece od marketingu ze Statoil chcą
            wyciągnąć po prostu trochę kasy z naszych kieszeni. Żeby samochód lepiej
            jeździł wystarczy nie tankować w Orlenie i od razu będzie widać efekty po wtóre
            więcej zostanie w kieszeni:)
            • Gość: Stefek Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.cs.bialystok.pl 21.03.04, 20:22
              Krótko i na temat.
              Najgorsze, że zarówno statoil jak i shell kupują w orlenie.
              • Gość: xtz Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 20:32
                VPower99 jest jedynym paliwem sprowadzanym z zachodu, reszta to Orlen...
                Pozdrwian
                xtz
                • Gość: stefek Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.cs.bialystok.pl 21.03.04, 20:38
                  Zgodnie z www.shell.com.pl, to piszesz prawdę.
              • Gość: 130rapid Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 20:34
                > Krótko i na temat.
                > Najgorsze, że zarówno statoil jak i shell kupują w orlenie.

A ten ostatni ****** znowu podwyższa ceny. A już było tak pięknie, względnie
                niedrogo, ale oczywiście musiało zacząć się psuć! ):-O

Cenniczek Orlenu:
                23 grudnia - 3,36
                19 lutego - 3,49
                24 lutego - 3,57
                2 marca - 3,62
                8 marca - 3,69
                22 marca - 3,75
              • Gość: pawel Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: 212.160.145.* 22.03.04, 13:57
                statoil kupuje paliwo z rafinerii gdanskiej. wiec na stacjach statoila
                znajdujacych sie w promieniu okolo 150 km od gdanska napewno masz paliwo prosto
                z nalewaka rafinerii. a na stacjach polozonych dalej jest to paliwo z naftobaz.
                a w naftobazach to juz loteria: orlen zmieszany z gdanskiem i tym czyms ze
                wschodu.
    • Gość: vd Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 22:16
      ja juz trzecie tankownie leje tylko supreme, auto idzie zdecydowanie i wyraznie
      ciszej, a to jest wystarczajcy powod, jesli chodzi o moc to trudno stwierdzic
      jednoznacznie ale mam wrazenie ze lepiej ciagnie przy wyzszych predkosciach,
      ogolnie po zalaniu tym paliwem czuje poprawe w stosunku do 98, nie mowiac o
      Vpower, ktora w moim przypadku daje tylko wyzsze spalanie.
      • Gość: Al Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.u.mcnet.pl 22.03.04, 13:46
        No dobra, ale to, że tam nie ma siarki to coś daje? Ja wiem, że ochrona
        środowiska i takie tam ple ple, ale co to daje silnikowi? Mniej się niszczy czy
        co?
    • greenblack Re: Benzyna Sperma na Statoil 22.03.04, 16:50
      Nazwa mi się nie podoba. Poza tym kolejny pic na wodę, ale naiwnych nie
      brakuje, więc interes będzie się kręcił.
      • Gość: Kamilo Re: Benzyna Sperma na Statoil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 23:23
        Kupiłem auto w poznaniu od handlarza, zalane bytło francuską beznyną nie wiem
        jaką nawet. W każdym razie auto miało nieżłego buta, nie takiego nawet jak na
        tej supremie. Może wydaje sie lepsza może dorzucili jakiś dodatek. W moich
        stronach ludzie jeżdżą na ruskiej po 2.50 litro to jest dopiero oszczędność.
        Silniki Tdi dobvrze znoszą ruskie paliwo silniki benzynowe po wyjęciu
        katalizatora i włożeniu strumienicy tez chodza ładnie i tanio.
        • Gość: Adam Re: Benzyna Sperma na Statoil IP: *.acn.waw.pl 22.03.04, 23:40
          Z Francji do Poznania na jednym baku?????? Chyba, że zjechał prosto z lawety?
    • Gość: wredny Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 03:06
      Statoil zapewnia, że Suprema zwiększa osiągi silnika o 10 procent.

Ciekawe z czego ta wieksza moc - uranu dodali czy co ?????????
    • mi26 Re: Benzyna Suprema na Statoil 23.03.04, 11:20
      a ja sobie wlalem supreme i na pewnoe nie jest gorzej :-) mocy pewnie nie
      dodaje, ale subiektywnie silnik chodzi 'lagodniej' tzn. plynniej wchodzi na
      obroty. do tej pory lalem caly czas 98, tylko z tego wzgledu, ze serwis
      nieoficjalnie zalecal to paliwo do civica... nie dlatego, ze z zalozenia
      lepsze, ale ma wiecej 'benzyny w benzynie' ;-))) a u nas bywa z tym roznie...
      sa oktany i oktaniki...

supream jako paliwo bezsiarkowe, czyli wymagane np. w silnikach z bezposrednim
      wtryskiem beznyny MUSI byc czysta... przynajmniej taka mam nadzieje :-) i w tym
      caly sekret
    • grzek Re: Benzyna Suprema na Statoil 23.03.04, 11:45
      Ciekawe czy tą nową benzynę pierwszy raz lali do opróżnionych do końca i
      czystych zbiorników, czy dolali do resztki starej z "dodatkami".
      • Gość: vd Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 12:14
        ... ja wlalem na praktycznie pusty zbiornik, mozna powiedziec ze wczolgalem sie
        na stacje po paliwo, ale z kazdym tankowaniem jest wyczuwalna roznica na plus.
        • grzek Re: Benzyna Suprema na Statoil 23.03.04, 12:24
          Ja miałem na myśli stację benzynową :)
          • Gość: vd Re: Benzyna Suprema na Statoil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:23
            :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka