Dodaj do ulubionych

Akcyza bije w quady

01.09.10, 17:21
i tak w nieskonczonosc mafia rzadzaca moze dokladac tysiac do tysiaca, bo przeciez jak ktos moze kupic cos za 30 tys, to za 31 kupi takze. Jak moze za 31, czy nie kupi za 32??

Sami stanowia prawo, pod ktorego skrzydlami nas po prostu lupią.
Obserwuj wątek
    • kosmiczny_swir Re: Akcyza bije w quady 01.09.10, 17:33
      Jestem za obowiazkiem rejestracji quadow - skonczy sie dawanie quadow dzieciom na komunie.
    • Gość: R Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 17:43
      A obowiązek rejestracji każdego traktora? Co chwilę widać na ulicy takie urządzenie z przyczepą, bez blach ani świateł. Tego oczywiście policja nie goni, bo przecież łatwiej jest kasować za prędkość....
    • Gość: R Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 17:48
      Dlaczego mój komentarz został usunięty?
    • Gość: POfan Re: Akcyza bije w quady IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 17:57
      ... aby żyło sie lepiej.... na tej zielonej wyspie miłości..

POzdrawiam
    • Gość: Donald Tusk Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 18:38
      T wina 2 lat rządów PiS - oni zniszczyli Polskę, a wy się mnie czepiacie hipokryci, judasze, wy psy niewirne. Chyba się poskarżę Angel!!! -.-
    • Gość: and Re: Akcyza bije w quady IP: *.chello.pl 01.09.10, 18:42
      i dobrze, mało tego, powinni zakazać wyjeżdżać tym na drogi publiczne, bo to co ludzie robią tym po drogach, to ciarki przechodzą po plecach, tak i to jeszcze nie dzieci, nie dzieci, tylko stare BYKI po ponad 30 lat! Sam miałem taki przypadek, że debil może 10m przede mną jechał po przeciwnym pasie drogi, nagle zrobił 10m! Przede mną nawrotkę na mój pas ujechał 2m przede mną i dodatkowo skręcił sobie w podwórko! Spytałem się go czy jest normalny, czy może jest głup? To on mi na to że mam spadać bo sam jestem głupi. Tak za pewne dlatego że się znalazłem na jego drodze, gdzie on zapragnął robić popisówki, a tam taki głupek jak ja... żal! I pytanie, jakie ja bym miał sranie, jakbym takiego debila zabił! I jak znam życie to jeszcze nie ubezpieczony był ten quad. Popieram w całej rozciągłości, ZAKAZ WYJAZDÓW NA DROGI PUBLICZNE!
    • j-50 Re: Akcyza bije w quady 01.09.10, 18:44
      A czy właściciel quada buli teraz OC?
    • Gość: ron Re: Akcyza bije w quady IP: *.cable.quicknet.nl 01.09.10, 20:03
      Quad ma silnik? Ma! Jeździ po drodze? Jeździ! Niech więc bulą OC i podatki. Do tego posiadanie uprawnień co najmniej jak na motorower, a na głowie kask
    • j.an Re: Akcyza bije w quady 01.09.10, 21:14
      Jeszcze został do opodatkowania rower, jako luksus.
    • Gość: gość Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:11
      zakazać quadów dla osób które nie wykażą, że maja nimi gdzie jeździć. Matolstwo jeździ polasach i górach nie patrzac na żadne zakazy.
    • Gość: Gość Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:55
      Szmaty z rzadu beda nam coraz glebiej siegac do kieszeni... Oni w ten sposob 'kupuja czas' jak to stwierdzil Boni.
      Czas cos z tym zrobic.
    • Gość: jacek Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 23:16
      Oburzonych prosiłbym o argumenty za tym, żeby quady były zwolnione z akcyzy.
    • Gość: Gość Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 23:52
      Jacku - podaj prosze argumenty za tym by dla takich jak ty nie wprowadzac akcyzy za zuzyte powietrze?
    • Gość: patryk Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 00:06
      oburzonego oburzonymi Jacka proszę o podanie argumentu dlaczego samochody mają BYĆ obłożone akcyzą?

takie podejście jak Jacka, samochody są oakcyzowane to też oakcyzować quady, to jest typu pies ogrodnika
    • Gość: jacek Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 01:11
      Koledzy, akcyza na samochody to jeden z podatków. Może potrzebny, może nie. Może za mały, może za duży, może podatków nie powinno być wcale, nie podejmuję się dyskutować o tym w trzech linijkach. W każdym razie jeśli akcyzę płacimy za każdy samochód, niezależnie od tego, czy służy do jeżdżenia do pracy, czy do podrywania panienek, to czemu quady kupowane prawie wyłącznie dla zabawy mają być traktowane inaczej? Niszczą drogi trochę mniej i trochę mniej zajmują miejsca, ale też mniej kosztują, więc akcyza jest mniejsza. Gdyby brać pod uwagę, ile przeciętny quad zaora w swoim życiu łąk i lasów, to akcyza na niego powinna mieć więcej zer, więc nie widzę powodu do darcia szat z powodu akcyzy, o jakiej mowa.
    • odchudzacz Re: Akcyza bije w quady 02.09.10, 01:12
      A niby dlaczego na quady nie?
    • Gość: I hate quads Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 10:09
      quady rozjeżdżają góry,na wszystkich szlakach przeganiają pieszych.pier....lone górale się nimi przemieszczają i wali ich przyroda,turyści,rozjechane szlaki.wszystko mają w pompie c.wele.powinni ich w ogóle zakazać,bo to pojazd,którym w PL jeździ bydło bez szacunku dla innych
    • Gość: gość Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 12:07
      jak to możliwe, że zasmarkany szczyl może jeździć motorowym quadem po jezdni na równi z pojazdami mechanicznymi???? a na motory i auta prawo jazdy? chory kraj nie nadąża za techniką
    • Gość: trn Re: Akcyza bije w quady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 01:04
      Quad, żeby poruszać się nim prawnie po drogach publicznych musi być zarejestrowany, posiadać tablice rejestracyjne i obowiązkowe ubezpieczenie OC. Kierujący musi mieć prawo jazdy co najmniej B1.
      więcej na www.autocentrum.pl/naszym-zdaniem/prawne-aspekty-jazdy-quadem/
    • Gość: Q Re: Akcyza bije w quady IP: *.toya.net.pl 04.09.10, 12:28
      Policja u nas leniwa i tyle ... dzieciaki na quadach to nawet nie są sprawdzane, a nawet bez konkretnych zmian w przepisachpolicja powinna takiego gó...arza skontrolować czy ma chociaż kartę motorowerową. Większe pojazdy o ile pamiętam klasyfikuje się wedle pojemności silnika i powyżej 250CC czy nawet 125CC muszą być zarejestrowane i opłacone muszą mieć OC. Tylko Policja nasza albo nie chce dupy ruszyć, albo nierzadko sami nawet tych przepisów nie znają :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka