Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Nowy Garbus

IP: 77.253.226.* 15.10.10, 08:38
Garbus się nie sprzeda. Bedzie taka kicha jak z obecnym garbielem..

p.s - znow pierwszy. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: akuma Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.10, 09:09
      nie ma to jak przed pracą obejrzeć MD pozdro dla redakcji
    • Gość: Szaweł Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 09:11
      Zawsze mi się wydawało że Cayenne to żeńskie imię. A garbus mi się podoba i stary i nowy. Szkoda ze jest tak mało popularny.
    • Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 09:52
      Jak się jeździ BMW to zawsze chce się przycisnąć, nieco wolniejsza jazda innych zaczyna nas denerwować i stąd takie wyniki badań

Może głoszę jakieś herezje, ale nie wiem co jest kultowego w tym aucie, już bardziej 500ka stara Abarth coś w sobie ma

Saab 9-5 Troll R na auto tygodnia
    • Gość: jacek Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 10:09
      Entuzjazm dla X1/9 jest całkiem uzasadniony. Pamiętam pierwszą przejażdżkę tym autem w charakterze pasażera (niestety). Było wspaniale, głośno i niziutko, a ja miałem jeden problem: wszyscy się za tym autem oglądali (bo to bardzo dawno temu było), a ja nie mogłem przestać się uśmiechać od ucha do ucha, co musiało idiotycznie wyglądać. Od tamtej pory traktuję niewymazywalny siłą woli uśmiech zadowolenia jako najlepszy wskaźnik radości z jazdy, jaką dają niektóre, bardzo nieliczne samochody.

Bardzo trafna recenzja Garbusa, dodałbym tylko, że na pierwszy rzut oka jego kształty dużo lepiej oddają ducha przedwojennego oryginału.
    • Gość: szym Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 10:18
      Mi się bardzo podoba autko tygodnia. A kształt klina jest piękny. To chyba najlepszy moment, aby kupować fajne samochody z lat 80-tych - ten fiat, audi quattro, volvo 480, maserati bi-turbo itd. Dla mnie są to jedne z najpiękniejszych samochodów. A wszystkie (nawet te w dobry stanie ) są tanie jak barszcz. Mogą tylko zdrożeć.
    • Gość: PMS Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.10, 10:23
      Dziękuję za ranking agresywnych.
      U nas w czołówce widziałbym wszystkich "flotowych" - niezależnie od marki...
    • Gość: germanoantyfan Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.dclient.hispeed.ch 15.10.10, 10:45

Jezu ale te VW są ochydne ... w Golfie od 20 lat zmieniają wyłącznie kształt przedniej i tylnej części auta, podobnie z nowym Beetle-em, który wygląda tak jak poprzedni, tylko trochę gorzej, nie mówiąc już o Polo. Jedyny wyglądający model to Passat CC.

Teraz Porsze: Porsche Cayman, Cayenne, Panamera (Top Gear!) - tragedia.
      911 od 30 lat zmiana przedniej i tylnej części nadwozia.

Mercedes: obecna klasa GLK, E i C, R - cieżka, średniowieczna stylizacja teutońska, kwadratowe pudła na czterech owalach, mozart, noc i palenie książek przed operą berlińską (CL i poprzednia E także niemieckawe ale eleganckie i dość ładne)

BMW można tutaj najmniej zarzucić, zwłaszcza w epoce Chrisa Bangle-a, teraz jednak odwracają sie od niej i pierwszy rezultat już jest - nowe bezpłciowe bmw 5 - auto dla mężczyzn? o niezdecydowanej orientacji seksulanej ...

Audi - poprzednia generacja super! Aktualna - brak możliwości rozróżeniania A6 od A8 a aktualnie A8 od A4. Poza tym stylistyka A4 jest w obecnej generacji jest wołowata

Chyba jednak wybrałbym auto francuskie lub włoskie, może nie tak trwałe ale ładne i zaprojektowane z plotem (Citroen C5, C4, Renault Laguna, Peugeot 508, RC, Fiat Bravo, a nawet Fiat Croma)
    • Gość: tmk Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 10:47
      garbus na tych kołach wygląda podle , ale widzę ukłon w stronę hot rodów ścięty dach , może być dobrze jest trochę bardziej męski.
      x19 jeździ po Krakowie w kolorze srebrnym , mam wrażenie że to auto powstało by rywalizować z porsche 914 tak samo dziwny design...
    • xtr_krk Re: Motodziennik: Nowy Garbus 15.10.10, 11:12
      Były nawet trochę ciekawsze wersje i plany co do X1/9
      np tu: xwebforums.org/showthread.php?t=1488
    • Gość: heko Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.ip.netia.com.pl 15.10.10, 11:24
      Widać, że Porsche to widzieliście w max 3 kolorach..

Biały CAYMAN wygląda za.j.e.biście ! Na żywo przyciąga wzrok, nie to co 911 na któej widok zbiera sięwymiot (i mówię to jako Ten, któremu z Porsche obok Caymana podoba się tylko Carrera)
    • Gość: :) Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.multimo.pl 15.10.10, 12:21
      sylwetka okropna to jest kurde garbus nie to jest hot road tylko trochę opatrzony przód i tył z poprzedniej generacji mówi nam to jest garbus... beznadzieja brak sluw bardziej spieprzyć nie mogli...

a spodziewałem się czegoś fajnego...

poprzednik taki fajny nawet dzisiaj wygląda świeżo i jest tańszą alternatywą dla mini i fiata 500 mimo tych 10 lat na karku...
    • Gość: :) Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.multimo.pl 15.10.10, 12:22
      sylwetka okropna to jest kurde garbus nie to jest hot road tylko trochę opatrzony przód i tył z poprzedniej generacji mówi nam to jest garbus... beznadzieja brak słów bardziej spieprzyć nie mogli...

a spodziewałem się czegoś fajnego...

poprzednik taki fajny nawet dzisiaj wygląda świeżo i jest tańszą alternatywą dla mini i fiata 500 mimo tych 10 lat na karku...
    • mikifly Re: Motodziennik: Nowy Garbus 15.10.10, 13:07
      auto dla wyrośniętych amerykańskich hipisów którzy troszkę kasy zarobili i nie wiedzą na jakie badziewie to wydać
    • Gość: Olek Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 13:11
      Przecież ten Garb na pierwszy rzut oka wygląda jak model poprzedni?Żal
    • heather.butkiss Motodziennik: Nowy Garbus 15.10.10, 13:36
      ale mam odcinków do nadrobienia :-)

nowy Garbus - mi tam się podoba, mimo, że jestem przeciwniczką dłubania przy klasyce,
      X1/9 podoba mi się jeszcze bardziej (nie widziałam go nigdy na ulicy) ale wiadomo... Bertone :-) . Kiedy będzie moja Alfa Montreal ?! :-)
      P.S. Ja nie jestem agresywna, agresywność zero :). Jak ja nie lubię takich głupich statystyk.
      P.S. 2 Jacek jakiś nieuczesany (artystyczny nieład) :-) Pozdr
    • Gość: Hans Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: 82.177.111.* 15.10.10, 13:38
      Clarkson powiedziałby, że Garbus wygląda jak kopulujący pies... coś w tym jest!
    • Gość: jeddd Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: 192.250.56.* 15.10.10, 13:44
      Mi ten garbus z tylu przypomina linie Panamery!!!

Tylko teraz nie wiem czy to gorzej dla garbusa czy dla panamaery - chociaz oba sa paskudne!!!
    • Gość: BTK Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 16:02
      Garbus jakby wydlużony - tradycyjnie nie podoba mi sie duża buda + małe koła w dużych wnękach na nie. O Porsche się nie wypowiadam, bo jest to chyba jedyna marka (Ferrari ją goni) na mojej liście, które mi są obojętne przez ich częstość występowania na ulicach.

AJJJJJJ a myślałem, że włoskim autem tygodnia będzie.....
      Alfa Gtv ^ ^ hehehe
    • Gość: Ja Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: 195.225.120.* 15.10.10, 16:26
      Dawno nie było tak fajnego odcinka, dziękuję! Samochód tygodnia - super, nawet nie wiedziałem o jego istnieniu. Pozdrawiam!
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 17:12
      Mnie się to nowe Garbu umiarkowanie podoba, za poważnie do tego podeszli konserwatywny V-Wagen nie poszedł na całość ..
      Hitler-artysta miał więcej polotu..:)
      ..Garbi powinien być co najmniej tak cudaczny :
      www.seriouswheels.com/pics-2005/2005-VW-New-Beetle-Ragster-Concept-S-Diner-1600x1200.jpg
      www.seriouswheels.com/pics-2005/2005-VW-New-Beetle-Ragster-Concept-SA-Top-1600x1200.jpg
      media.nextautos.com/wp-content/uploads/2007/11/beetle.jpg
      ...
      ...czyli "twardziele " tylko częściowo przesiedli się do AUDI ... widać nadal kochają Banglowozy...
      ...
      Dalibyście posłuchać : tego Lambo.. dzwięk z rury mógłby stanowić tlo słów Prowadzącego (ten musiałby choć raz zmienić ton głosu:) ... odwagi realizatorzy..:)
      "Lambo Kuntasz" - best design ever ! :) - klin-shape always cool :)
      Fiacik AT spoko: prostota i elegancja .. dziś to już tylko Miata taka,
      eventualnie do niedawna :Lotus, czy Toyota MR2...
      ...
      coś na wikend:)
      www.motofakty.pl/artykul/bankiet_na_champs_elysees.html
      www.insideline.com/features/how-to-become-an-automotive-journalist.html
    • Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.acn.waw.pl 15.10.10, 22:16
      @stanczyk
      Przymierzasz się do moto-dziennikarstwa :-) ?
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 22:47
      ...nie rozmawiam z forumowiczami co to mają "rozdwojenie ... nicka"...:) :
      ...Miss @GosiaQ.butkiss
      ...
      ...tia , chętnie przetestuję jakąś "Skodę na wypasie" i podzielę się "wYrażeniami"..:)...
    • Gość: Ass Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.static.tkt-net.pl 16.10.10, 11:17
      MD fajny, widząc tego fiata z daleka nie pomyślałbym, ze to Fiat, tylko Pontiac Fierro..
    • Gość: fazi Re: Motodziennik: Nowy Garbus IP: *.raciborz.vectranet.pl 16.10.10, 16:39
      Na pierwszy rzut oka wygląda jak poprzednik ale jak się przyjżeć to auto zmieniło proporcje, w oczy szczególnie rzuca się przygarbiony tył. Ma korzystać z rozwiązań technicznych Golfa VI, silniki TSI w połączeniu z DSG dadzą mu naprawdę dobre osiągi, a słyszałem że mają jeszcze zaaplikować mu hybrydę prawdopodobnie na rynek amerykański

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka