Dodaj do ulubionych

Nissan 1,5i

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 08:39
Co sadzcie o aucie Nissan Alemera 1,5i rok 2000.Czy ktos ma jekies klopoty i
jakie?Moge go kupic za nieduza kase i nie wiem czy warto?
Obserwuj wątek
    • poomba Zobacz na Forum NISSANA 05.04.04, 13:35
      www.autocentrum.pl
      bo tutaj to jest dużo znawców od wszystkiego
    • Gość: Olgierd Re: Nissan 1,5i IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 05.04.04, 14:19
      Jeżdżę takim od niedawna (3 tyś km), więc doświadczeń "ekspolatacyjnych" raczej
      nie mam. Z różnych opinii zasłyszanych, niektóre auta miewają problemy z
      korozją, na początku produkcji były problemy z czujnikiem obrotów wału
      korbowego - wymieniali to w ramach gwarancji. A tak pozatym - jak to Nissan,
      raczej problemów sprawiać nie powinien (to mój 4 nissan ale 1 almera).
      Masz więcej pytań - pisz.
      pozdrawiam
      Olgierd
    • Gość: TezAdam Re: Nissan 1,5i IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 15:38
      Korozja to standard w Almerach wyprodukowanych w Anglii. Skorzystaj z web-
      wyszukiwarki, dowiesz się sporo o "jakości" blach. Obejrzyj koniecznie klapę
      bagaznika od wewnątrz, zgrzewy pasa tylnego (ponad zderakiem), dolne krawędzie
      drzwi, krawędzie otworu bagaznika. Ja mam Almere 1.8 z 2001, właśnie dobijam do
      100tys km. Oprócz powyższych miejsc, mam pęcherz rdzy nawet na zewnetrznej
      powierzchni drzwi. Na złożoną oficjalnie reklamację do Nissan-Poland od ponad
      miesiąca nie ma odpowiedzi. W salonie nie zrobią nic oprócz opowieści, że
      zrobili zdjęcia i posłali do centrali.
      Jeśli chodzi o mechanikę - autentycznie trwała, ale komfort bez rewelacji -
      wibrujący i męcząco warczący silnik (moje subiektywne odczucie, a jeżdżę w
      pracy kilkoma autami należącymi do tej samej klasy). Od pojemności 1.8 można
      wymagać znacznie większej dynamiki - tym bardziej więc nie oczekuj rewelacji po
      1.5 jeśli jeżziz z pasażerem lub cięższym bagażem (jeżdziłem też trochę Almerą
      II 1.5).
      Na pocieszenie - Hondy Civic made in GB również rdzewieją.
      Natomast Accor 2.0 z 1998, ktory w firmie przejechal juz 240tys km jest
      absolutnie rewelacyjny, pod KAZDYM względem. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka