Dodaj do ulubionych

Utrzymuj tor jazdy

• alicja.30.tysiecy Re: Utrzymuj tor jazdy 23.11.10, 19:15
      @Przesmiewca

Wolna jazda jest na pewno bardziej niebezpieczna, zwlaszcza przy wchodzeniu w zakrety albo awaryjnym hamowaniu.

Wogole w samochodzie powinny byc tylko biegi R,1,4,5

;-))
    • Gość: rozśmieszony Re: Utrzymuj tor jazdy IP: 213.5.11.* 23.11.10, 20:25
      Jak się jeździ renówką to nie dziwne że są problemy z utrzymaniem toru jazdy w zakręcie. Na zakręty polecam beemkę - kto raz jej doświadczył wie o czym mówię.
    • sselrats Re: Utrzymuj tor jazdy 23.11.10, 21:55
      Jechanie droga na zakrecie nie jest manewrem. Sprawdzcie sobie w kodeksie drogowym.
    • Gość: andy Re: Utrzymuj tor jazdy IP: *.telpol.net.pl 23.11.10, 22:20
      @Gość: rozśmieszony
      Beemkę powiadasz... To na myśli masz bez wątpienia pobliskie drzewo ;-)))))

Sami geniusze kierownicy tu brylują. Kontra, tylny napęd, szybko, wolno, redukcja... O czym Wy piszecie. 95% kierowców chce po prostu jechać, bez "kubicowego" zacięcia. Zacięcia, które i tak normalnemu driverowi mija po 30 stce, narodzinach własnych dzieci, lub (nie daj Boże) powypadkowej wizycie w szpitalu...... Bo jakaż to różnica, na średniej nawet trasie, być szybszym o... kilkanaście sekund.
    • sselrats Re: Utrzymuj tor jazdy 23.11.10, 23:35
      Infiniti serii M lepszy od beemki na zakretach.
    • Gość: Autor Re: Utrzymuj tor jazdy IP: 78.146.149.* 23.11.10, 23:50
      Andy, dzięki temu "kubicowemu zacięciu" jestem cały i zdrowy w wieku 40 lat. Gdybym uparcie nie ćwiczył trudnych manewrów już dawno bym nie chodził po świecie, bo nie dałbym rady opanować samochodu gdy pewien idiota zajechał mi drogę. Dzięki temu "kubicowemu zacięciu" prowadzę płynnie i spokojnie i w ciągu ostatnich 23 lat nie spowodowałem ani jednego wypadku, a na dodatek nie dostałem ani jednego mandatu. Czym Ty możesz się pochwalić?
      Ciągłe doskonalenie umiejętności to obowiązek każdego kierowcy, niestety u nas nauka się kończy w momencie odebrania prawa jazdy, w kąt idą wszelkie rady instruktorów, hulaj dusza piekła nie ma.
    • Gość: Leoś Re: Utrzymuj tor jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 03:44
      W zakrętach szczególnie na starych motorach możesz wpaść w zachwianie równowagi... Na motkach trzeba uważać....
    • Gość: nico Re: Utrzymuj tor jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 07:53
      ja co dziennie wymijam sie z baranami którzy scinają zakret na pelnym gazie...raz nie wytrzymam i wyk...wie w jednego barana...do was to pisze cwoki z godowa
    • madapaka Re: Utrzymuj tor jazdy 24.11.10, 08:53
      Rany boskie. Jeden drugiemu skacze do oczu/wpisu, tylko dlatego że ma inne zdanie.
      Andy ma rację. Większość jedzie żeby dojechać, a nie się ścigać. Wiekszość jeżdzi wolno i zawsze tak będzie. Trzeba być na to gotowym, żeby się w dupsko komus nie wpasować. A tak w ogóle najlepszą taksówą jaką jechałem był A8 z silnikiem 3.7. Przyyjemnie się jechało, a kierowca mnie przekonywał, że swoją furą jest w stanie załatwić każda rajdówkę :)
    • madapaka Re: Utrzymuj tor jazdy 24.11.10, 09:23
      Ehh, skasowano mój comment. Dobrze nie będę już przeklinał obiecuję!:)
      @Autor fajnie, że podnosisz umiejetności, super. Ja jestem młodszy o 5 lat, też nie mam mandatu, też nie spowodowałem wypadku od ii też uniknąłem kilka razy kolizji, bo jakiś debil gwałtownie zmineniał pas, a mieszam w dużym mieście, gdzie rajdowców i gości w kapeluszach nie brakuje. Ja tym moge się pochwalić. Czemu od razu żądasz konfrontacji z kimś kto ma inne zdanie niż Twoje? Natomiast faktycznie u nas ludzie są mistrzami prostej, gdy przychodzi zakręt goście niemal stają w miejscu. Jaki z tego wniosek? Zachowaj odstęp na reakcję!
      A propos taksówek. Najlepszą było A8 z silnike 3.7 pięknie jechał. A kierowca chciał mnie przekonać, że ta furą weźmie każdą rajdówkę :)
    • Gość: andy Re: Utrzymuj tor jazdy IP: *.telpol.net.pl 25.11.10, 00:19
      @ Autor
      Nie miałem na myśli zacięcia do doskonalenia jazdy, lecz do podejścia że jest się najlepszym kierowcą...
      Mój dorobek... 27 lat bez wypadku (raz w mój tył wjechał 20 latek) i jeden mandat (10 km za szybko) Ponadto stałe nabywanie doświadczenia, z poszanowaniem tych którzy nim nie grzeszą. Choć Ci nie doskonalący swych umiejętności o wiele rzadziej bywają dla mnie zagrożeniem niż Ci "lepsi od Kubicy"...
    • Gość: BIMOTA Re: Utrzymuj tor jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 22:24
      A jakiez to niebezpieczenstwo niesie jazda na luzie albo hamowanie juz w zakrecie ?
    • Gość: Tom Re: Utrzymuj tor jazdy IP: 89.73.101.* 26.11.10, 13:13
      Jak masz abs to hamowanie niczym nie grozi a jak nie masz to wylecisz z drogi jak zablokujesz koła, szczególnie tylne. A jak jedziesz na luzie to możesz nie zdążyć przyspieszyć, żeby coś ominąć lub uciec przed czymś. I tyle. :)
      • Gość: BIMOTA Re: Utrzymuj tor jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 01:52
        No jak ledwo wcisniesz hamulec to od razu kola ci sie blokuja to faktycznie powinienes uciekac... przed soba ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka